HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   llacus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 16. 15:12

az mennyire normális, hogy a hétfői RTL-es Showder Klub helyett 69 perc tökfekete képernyőt sikerült felvenni?  :confused: hang sincs semmi...
ezt szvsz elég jól tudta volna tömöríteni, de így is 4%-t elfoglalja a diszknek!
SD STB DVR.

azon már elgondolkodott valaki, hogy mennyire lesz töredezett a disk, ha összevissza vesz fel az ember és kb. ilyen módos is törölgeti ki amit megnézett? nekem már van vagy 20 műsor a 69% betelt és így már elég lassan lépked a rögzített műsorok listájába...

tegnap meg annyire megkavartam a hiradó oda vissza tekergetésével , hogy elcsúszott a hang és a bemondó szájmozgása!  :joy: aztán helyrejött...

szerintetek nagyon elvetemült ötlet azt javasolni, hogy legyen valami felülete az UPCdigit-nek ahol hibákat lehet riportolni; ők meg amikor frissítik az STB programját leírnák, hogy mi változott és user meg jól kipróbálhatja?
persze erre biztos lenne olyan aki tépné a száját, hogy ne rajta próbálgassák a szolgáltatást!  :reklamacio:

#62 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 16. 15:20

Meghozta a szerelő a HD DVR boxot! Örülök, hogy megvan. Viszont az árakkal kapcsolatban még lesz egy köröm a UPC-vel.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#63 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 16:02

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 12:31

(Már ha egyátalán tudom majd használni, mert nincs HDCP támogatás a monitoromban. Mondjuk, érdekes lenne, ha nem menne HDCP nélkül, mivel ugyebár elég sok HDCP nélküli HDTV-t is eladtak a korábbi években... Továbbá a UPC-nél senem mondta, senem írta senki, hogy ez feltétel.)

Pedig szerintem 0% esély van rá, hogy menjen HDCP nélkül. Egy olyan doboz, amiből jogvédett broadcast anyagok csorognak kifelé a HDMI-n, nem engedheti meg, hogy HDCP hiányában akár digitális lossless felvételt készíts róla. Vagy ha most nincs rajta HDCP, majd lesz egy fw frissítás után.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#64 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 17:16

Idézet

ezt szvsz elég jól tudta volna tömöríteni, de így is 4%-t elfoglalja a diszknek!

Mit tomoritene? A box nem tomorit semmit, egy az egyben rogziti a jelfolyamot. Ez nem analog-dvd-rogzito...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#65 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:04

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 17:02

Pedig szerintem 0% esély van rá, hogy menjen HDCP nélkül. Egy olyan doboz, amiből jogvédett broadcast anyagok csorognak kifelé a HDMI-n, nem engedheti meg, hogy HDCP hiányában akár digitális lossless felvételt készíts róla. Vagy ha most nincs rajta HDCP, majd lesz egy fw frissítás után.

Hát, az még egy dolog, ha HD-s lejátszót nem lehet korábbi HD-s tévékre kötni (csak [adott esetben csökkentett felbontáson] komponensen), de ha -- ahhoz képest gyengébb minőségű [jóval alacsonyabb bitrátás], még ha HD is -- tévéasást sem, az jóval több embert érintene... Igen sok ilyen lehet Magyarországon is, és a tulajaik évek óta várják, hogy ne csak analóg SD adát nézzenek rajta.

Ti tudtok HDMI-ről rögzíteni képes bolti eszközről? Én nem. Ha meg már hack, a HDMI receiver után ott van a digitális video akár 24-bit RGB 4:4:4-ben... (Lásd pl. itt.)

Ennyi erővel sokkal egyszerűbb és ésszerűbb lett volna, ha másolás-tiltott adásnál egy plusz jelzés is megy, ami letiltja egy bolti HDMI-s bemenetű rögzítőeszközben a rögzítést, de az említett tévéken (és mellesleg hasonló cipőben járó monitorokon) való megjelenítést nem teszi lehetetlenné. Legálisan ugyanúgy nem lehetne másolni, illegálisan meg úgyis mindegy.

A lossless megjelölés nem tudom, jó-e, mert ugye eredetileg már tömörített volt, tévéadás esetén eléggé.

Szerkesztette: dezz 2008. 04. 16. 18:09 -kor

#66 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:11

Idézet: llacus - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 16:12

azon már elgondolkodott valaki, hogy mennyire lesz töredezett a disk, ha összevissza vesz fel az ember és kb. ilyen módos is törölgeti ki amit megnézett? nekem már van vagy 20 műsor a 69% betelt és így már elég lassan lépked a rögzített műsorok listájába...

Akkor te még jól állsz, nekem 10 film van felvéve ami 20 óra 30 perc és már 50 %-ot mutat - nem HD !.
Vki. azt írta,hogy 60 órát lehet felvenni vele (Thomson) - ha így halad ebből nem lesz 60 óra jó ha 40.

#67 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:13

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:11

Akkor te még jól állsz, nekem 10 film van felvéve ami 20 óra 30 perc és már 50 %-ot mutat - nem HD !.
Vki. azt írta,hogy 60 órát lehet felvenni vele (Thomson) - ha így halad ebből nem lesz 60 óra jó ha 40.

Nem volt ott egy olyan szócska, hogy "akár"? :) És akkor persze az előforduló legalacsonyabb bitrátából indultak ki. :Đ

#68 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:29

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:13

Nem volt ott egy olyan szócska, hogy "akár"? :) És akkor persze az előforduló legalacsonyabb bitrátából indultak ki. :Đ

"Akár" nem csak "kb"  ;)

Itt azonban nem lehet a minőséget állítani mint a videónál (SP, LP) - az egyszer megnézendő filmnek elég lenne 1 gyengébb minőség is talán - mondom laikusként,de lehet,hogy ezt a digitális adásnál nem lehet megcsinálni ?

#69 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:34

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:29

Itt azonban nem lehet a minőséget állítani mint a videónál (SP, LP) - az egyszer megnézendő filmnek elég lenne 1 gyengébb minőség is talán - mondom laikusként,de lehet,hogy ezt a digitális adásnál nem lehet megcsinálni ?

Nem, mert itt nincs atkodolas... azt rogzited, amit a kozpontbol kapsz.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#70 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 18:39

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:29

"Akár" nem csak "kb"  ;)

Úgy tudom, a kódolt (úgy mint: titkosított) bejövő streamet tárolja, és csak lejátszásnál dekódolja és tömöríti ki. A bitráta-csökkentéshez először ki kellene tömöríteni, majd újratömöríteni. A real-time tömörítő elektronika nem kis pluszköltség lenne. (A kódolatlan tárolás is kényes dolog lenne, bár használhatna valami saját kódolást itt.)

#71 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 19:04

Meglepő és mulatságos. Észrevette valaki, hogy az m1-en a reklámok alatt borzasztó a képminőség? De amint átveszi a terepet a rendes adás, akkor megjavul. Mókás. :)

#72 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 20:02

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 20:04

Meglepő és mulatságos. Észrevette valaki, hogy az m1-en a reklámok alatt borzasztó a képminőség? De amint átveszi a terepet a rendes adás, akkor megjavul. Mókás. :)

Igen, viszont ugyanazok a reklámok pl a TV2-n tökéletes minőségűek...

#73 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 20:04

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:04

Ti tudtok HDMI-ről rögzíteni képes bolti eszközről? Én nem.

Van. És nem is vészes az ára.
http://www.blackmagi...ucts/intensity/

#74 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 21:30

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 21:04

Van. És nem is vészes az ára.
http://www.blackmagi...ucts/intensity/

Ezt írják a specben:

Idézet

The HDMI standard sometimes includes copy protection encryption, such as commonly found on DVD players and some brands of set top boxes. When connected to these copy protected sources, the HDMI specification defines that Intensity cards cannot capture.

Ez a some némi bizakodásra ad okot.

#75 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 07:33

Idézet: llacus - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 16:12

...
nekem már van vagy 20 műsor a 69% betelt és így már elég lassan lépked a rögzített műsorok listájába...
...

Kíváncsiságból megnéztem a Philips Hd DVR vinyóján ugyanezt. Nekem 30 film, ami ~39,5 óra (2375 perc) 45% helyet foglal el.
Nem lépked lassan a műsorok között azonos ablakban, csak akkor, ha át kell lépni egy másik ablakba.

Véletlenül a 69%ot nem nézted el? Mert nekem azt írja, hogy 55% szabad hely van. Esetleg Neked nem 69% szabad hely van?

A használatiban a Thomsonra is, meg a Philipsre is azt írják, hogy "akár 60 óra" műsor is rögzíthető.

#76 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:26

Azt meg lehet csinálni a felvevős boxal,hogy elkezdem nézni az adást (közben nem váltok csatornát, tehát vissza lehet tekerni az elejéig), de csak a felénél jut eszembe, hogy hú ezt fel kellett volna venni; de ilyenkor ha csak simán a felvételre nyomok, onnan kezdi el venni, ahol éppen tart a műsor, pedig ő online már rögzítette egyszer az elejét is. Remélem értelmesen fogalmaztam a kérdést :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#77 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:58

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 19:04

Hát, az még egy dolog, ha HD-s lejátszót nem lehet korábbi HD-s tévékre kötni (csak [adott esetben csökkentett felbontáson] komponensen), de ha -- ahhoz képest gyengébb minőségű [jóval alacsonyabb bitrátás], még ha HD is -- tévéasást sem, az jóval több embert érintene... Igen sok ilyen lehet Magyarországon is, és a tulajaik évek óta várják, hogy ne csak analóg SD adát nézzenek rajta.

Ti tudtok HDMI-ről rögzíteni képes bolti eszközről? Én nem. Ha meg már hack, a HDMI receiver után ott van a digitális video akár 24-bit RGB 4:4:4-ben... (Lásd pl. itt.)

Ennyi erővel sokkal egyszerűbb és ésszerűbb lett volna, ha másolás-tiltott adásnál egy plusz jelzés is megy, ami letiltja egy bolti HDMI-s bemenetű rögzítőeszközben a rögzítést, de az említett tévéken (és mellesleg hasonló cipőben járó monitorokon) való megjelenítést nem teszi lehetetlenné. Legálisan ugyanúgy nem lehetne másolni, illegálisan meg úgyis mindegy.

A lossless megjelölés nem tudom, jó-e, mert ugye eredetileg már tömörített volt, tévéadás esetén eléggé.

Nézd nekem nem kell megmagyaráznod, hogy egy másolásvédelemnek a világon semmi értelme, és mindig csak azt szívatja, aki legálisan szeretné használni a készülékeit. Egyébként meg ez kell neked. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#78 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:59

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 9:26

Azt meg lehet csinálni a felvevős boxal,hogy elkezdem nézni az adást (közben nem váltok csatornát, tehát vissza lehet tekerni az elejéig), de csak a felénél jut eszembe, hogy hú ezt fel kellett volna venni; de ilyenkor ha csak simán a felvételre nyomok, onnan kezdi el venni, ahol éppen tart a műsor, pedig ő online már rögzítette egyszer az elejét is. Remélem értelmesen fogalmaztam a kérdést :)

Én azt próbálnám ki, hogy visszatekerem az elejére és ott nyomok egy REC-t. :)

#79 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 09:51

Idézet: dezz - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 22:30

Ezt írják a specben:
Ez a some némi bizakodásra ad okot.

Azt hiszem benne van az STB-k leírásában, hogy HDCP képes megjelenítő kell legyen rákötve.

A wikipedia szerint a HDMI specifikáció része a HDCP, tehát már egy ideje nem lehet eladni olyan HDMI bemenetű eszközt, ami nem tud HDCP-t.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#80 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 09:59

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 9:58

Egyébként meg ez kell neked. :)

Ezzel sokat nem ér, mert ehhez 1080p kell ami ugyebár csak a blu-ray lemezen vagyon most még. A mi esetünkben 1080i a bemenet.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.