HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#3041 Felhasználó inaktív   upc on-line 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 09. 10:34

Idézet: szmmate - Dátum: 2009. nov. 8., vasárnap - 10:44

Amire az van kiírva, hogy ingyenes, ahhoz is kéri a kódot.

Az ingyenes műsorok megtekintésénél is kér kódot a box, ami jelenleg: 0000
Üdvözlettel: upc on-line

Twitter: upc_online_hu
Facebook: upcmagyarorszag

#3042 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 11:03

A HD doboznal mas is tapasztalt mar olyat, hogy szetesik a kep-hang szinkron neha? Altalaban akkor esik meg ha a hatterben masik felvetel megy, de ez akkor is ha nem elo musort hanem felvetelt nezek... az egesz kicsitol (amikor csak erzed hogy nem pontosan ugy mozog a szaj ahogy ahang jon) az 1-2 masodpercesig is durvulhat a dolog: neztem egy musorszamot, gyorsan visszatekertem 3 perce hogy ujra megnezzem es onnet csuszott 2-3 masodpercet (itt is ment valami mas felvetele a hatterben). Van erre valami orvossag? Nem lehet, hogy a vinyo nem birja a terhelest, esetleg van ezekben toredezettseg mentesites? (az asztali dvd felvevomnek pl. van ilyen menupontja)

Szerk, illetve meg egy: ra lehet birni valahogy a dobozt hogy ne deinterlacelje a HDMI-n kimeno SD adasokat? Gyanitom a tevem deinterlacere egy cseppet okosabb, es szebb eredmenyt adna.

Samott

Szerkesztette: Samott 2009. 11. 10. 11:04 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3043 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:20

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 11:03

ra lehet birni valahogy a dobozt hogy ne deinterlacelje a HDMI-n kimeno SD adasokat? Gyanitom a tevem deinterlacere egy cseppet okosabb, es szebb eredmenyt adna.

Samott

Nekem úgy rémlik, hogy az auto beállításnál (amiről korábban beszéltünk) 576i jel megy át a TV-be SD esetén, HD-nél meg 1080i.

#3044 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 12:28

Idézet: jeeves - Dátum: 2009. nov. 11., szerda - 12:20

Nekem úgy rémlik, hogy az auto beállításnál (amiről korábban beszéltünk) 576i jel megy át a TV-be SD esetén, HD-nél meg 1080i.

Sajnos nem, az interlaced/progressziv jelet jelzi a tv a felbontasvaltasnal, de az interneten keresgelve is talalkoztam ugyanezzel a panasszal, holland sorstarsak probaljak meregdraga scalerekkel kijavitani a deinterlaceles soran elkovetet hibakat. Dragabb tevek sokkal szebben oldjak meg mint a upc doboza... igazan tehetnek opcionalissa ezt a ficsort. Ami meg borzasztobb (bar ezt meg nem tudtam ellenorizni) az 576i -> 1080i skalazast igy oldjak meg: 576i -> 576p -> 1080i...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#3045 Felhasználó inaktív   muzli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 09:32

Egy pár napja az HBO HD gyakran kockásodik és az újra indítás után is fenn áll a probléma. Van valakinek javaslata? Előre is köszönöm!

#3046 Felhasználó inaktív   szmmate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 16:25

Idézet: muzli - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 9:32

Egy pár napja az HBO HD gyakran kockásodik és az újra indítás után is fenn áll a probléma. Van valakinek javaslata? Előre is köszönöm!

Nálam is kockásodik.

#3047 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 23:49

Idézet: szmmate - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 17:25

Nálam is kockásodik.

Fú, de jó, nektek már 3D tévétek van! :Đ

#3048 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 02:04

Re.

Nemtom ki mennyire emléxik még az 1-2 évvel ezelőtti PC-n való UPC Digital kábel nézés témájára, mindenesetre én most új fejleményt találtam az ügyben.

Akkortájt ugye az volt a gond, hogy a Mediabox HDMI jelét sehogyse tudjuk a gépbe varázsolni, csak olyasmi módon, hogy HD Fury -val átalakítjuk RGB-VGA-ra, aztán azt valami spéci kártyával bedigizzük.
Konkrétan azért, mert a nyüves Mediabox-ból még véletlenül se felejtették ki a HDCP titkosítást.

Most viszont ezt találtam: AVerTV CaptureHD
Ez egy HDCP képes HDMI bemenettel rendelkező capture kártya, és nálunk nem is olyan drága, olyan 20 lepedőért kapni. (tud amúgy DVB-T-t is, meg analóg TV-tuner is egyben, meg composite-in is van rajta asszem valami segédkábellel)

Egy apró szépséghibája van csupán: "**Supports HDCP-free recording in MPEG-2 format."
Vagy ahogy ezt ITT írják: "Természetesen a HDCP adások felvételére nincs mód, ..."

Viszont már az is nagy eredmény, hogy végre nézhetjük PC-n a jóminőségű digitális adást HDMI-ről.

Mondjuk azért arra kíváncsi lennék, hogy hogyan védik ki a HDCP felvételt, az a gyanúm, hogy a software tiltja le. S ebből máris adódik a kérdés, hogy vajon mi van, ha én nem a saját software-ét használom, hanem egy másik DirectShow input képes software-t, amelyik nem törődik a HDCP-vel? :)
(feltéve persze, hogy más software is eléri a kártyát, azaz olyan-e a drivere, hogy standard capture device-nak látszik-e a rendszerben a cucc. -nekem úgy tűnik erre igen a válasz, a user manual-jában látott képek alapján)

(Természetesen még ha megy is valahogyan a HDCP felvétel, ez sem helyettesítené az igazi megoldást, mely szerint kinyernénk az eredeti koaxban utazó MPEG adatfolyamokat.)

Használta már valaki ezt a kártyát ilyesmire?
Meg amúgy mit gondoltok?

Szerkesztette: Fenyő 2009. 11. 17. 02:08 -kor

#3049 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 06:10

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 2:04

Meg amúgy mit gondoltok?

MUX-HD HDMI/DVI Repeater + Blackmagic Intensity Pro + ket nagyobbacska vinyo Raid 0-ban...

Samott

#3050 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 09:26

Kozben utana olvastam a cuccnak, meg nagyon friss, nem nagyon volt tapasztalat rola. Ebben a DirectShow dologban nem nagyon vagyok kepben. A kezikonyvben nem lattam beallitasi lehetoseget a HDMI bemenetre, csak nezni tudod vele, felvenni meg a HDCP mentes jelet se engedi szvsz. Egyebkent az MPEG2-es felvetel se gond, ha kelloen magas bitrataval lehetseges. De ahogy mar itt fentebb is irtam lesz meg gond vele... gondolok itt az 576p-re... veszel, kiprobalod? Mert ha muxik akkor lehet hogy lesz egy elado HDFury2-om meg egy HD-PVR-em... :)

Samott

#3051 Felhasználó inaktív   szmmate 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 19:30

Idézet: Takeshi - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 23:49

Fú, de jó, nektek már 3D tévétek van! :Đ

Akkor, négyzetesedik.  :D

#3052 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 23:35

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 7:10

MUX-HD HDMI/DVI Repeater + Blackmagic Intensity Pro + ket nagyobbacska vinyo Raid 0-ban...

Samott

Mit akarsz ezekkel mondani?
A Blackmagic-et én is ismerem régóta, de az nem tud fogni HDCP-s adatot a HDMI-jén.
Persze ha ez a Repeater leszedi neki, akkor nem is kell. :)
Viszont a Blackmagic Intensity elég drága.
Meg a repeater is.
Sokkal olcsóbb venni egy ilyen AverTV-t egy 20-asért...

#3053 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 23:45

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 10:26

Kozben utana olvastam a cuccnak, meg nagyon friss, nem nagyon volt tapasztalat rola. Ebben a DirectShow dologban nem nagyon vagyok kepben. A kezikonyvben nem lattam beallitasi lehetoseget a HDMI bemenetre, csak nezni tudod vele, felvenni meg a HDCP mentes jelet se engedi szvsz. Egyebkent az MPEG2-es felvetel se gond, ha kelloen magas bitrataval lehetseges. De ahogy mar itt fentebb is irtam lesz meg gond vele... gondolok itt az 576p-re... veszel, kiprobalod? Mert ha muxik akkor lehet hogy lesz egy elado HDFury2-om meg egy HD-PVR-em... :)

Samott

A HDMI bemeneten nincs mit állítani.
Én nem így értem ezt a DirectShow dolgot.
A Manual-jában azt láttam, hogy az AverTV MediaCenter software-ében be lehet állítani, hogy melyik eszközt használja. Na ott sztem valójában a DirectShow-os eszközök között lehet választani, köztük ugye ez is.
Namost mint DirectShow filter, - remélhetőleg - van neki egy property page-e, ahol szépen be lehet állítani, hogy melyik bemenetet adja tovább a filternek a driver: HDMI, TV, egyebek. Ott szépen kiválasztom a HDMI-t bemenetnek, és már adja is a jelet tovább. S mivel más progival csinálom mindezt, nem az Avermedia MediaCenter-rel, így a másik progi le fogja sz*rni, hogy HDCP-s volt-e eredetileg a bejövő, s szépen fel tudok venni is. Így gondoltam a dolgot.

Már hogy ne engedné felvenni a HDCP-mentes jelet? Épp ezt idéztem a gyártótól: ""**Supports HDCP-free recording in MPEG-2 format.""

Azt én egy szóval se mondtam, hogy gond lenne az MPEG-2 felvétel. :)

Az 576p -re hogy gondolsz, mi baj vele?

Eladó HD-PVR??  Eladod a UPC médiaboxát?? Az nem a te tulajdonod te! :)

#3054 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 23:52

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 0:45

Arra gondolsz, hogy a médiabox 1080i-re felkonvertálva adja ki magából HDMI-n az SD adást?
Hát igen, az felvételnél elég gáz, vissza kell kicsinyíteni.
Mondjuk valóban nézésnél is gáz, mert bénán konvertál fel, viszont a Médiabox-ban a kimenő jelet át lehet állítani 720p-re, úgy legalább nincs p->i konverzió, s nem annyira van lerontva az SD.

#3055 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 10:25

Persze, ez az uj avermedia kartya jo cuccnak nez ki, de a kerdesed az volt, hogy: "Meg amúgy mit gondoltok?" es en ezt (hdcp stripper + Intensity Pro) gondoltam. :)

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. nov. 17., kedd - 23:45

A HDMI bemeneten nincs mit állítani.
Én nem így értem ezt a DirectShow dolgot.
A Manual-jában azt láttam, hogy az AverTV MediaCenter software-ében be lehet állítani, hogy melyik eszközt használja. Na ott sztem valójában a DirectShow-os eszközök között lehet választani, köztük ugye ez is.
Namost mint DirectShow filter, - remélhetőleg - van neki egy property page-e, ahol szépen be lehet állítani, hogy melyik bemenetet adja tovább a filternek a driver: HDMI, TV, egyebek. Ott szépen kiválasztom a HDMI-t bemenetnek, és már adja is a jelet tovább. S mivel más progival csinálom mindezt, nem az Avermedia MediaCenter-rel, így a másik progi le fogja sz*rni, hogy HDCP-s volt-e eredetileg a bejövő, s szépen fel tudok venni is. Így gondoltam a dolgot.

Nem ertek ehhez a reszehez, kulfoldi forumokon olvasva a vlc-t emlegettek... ha sikerul osszehoznod kerlek szamolj be rola mit hogyan kell.

Már hogy ne engedné felvenni a HDCP-mentes jelet? Épp ezt idéztem a gyártótól: ""**Supports HDCP-free recording in MPEG-2 format.""

Azt én egy szóval se mondtam, hogy gond lenne az MPEG-2 felvétel. :)

Nem lattam a manualban olyan lapot ahol ennek a felvetelnek a parametereit lehetne beallitani, ezert irtam amit irtam.

Ne csak irj, olvass is... :) Csak nehany napot olvass vissza kerlek, pont itt panaszkodtam miatta.

Eladó HD-PVR??  Eladod a UPC médiaboxát?? Az nem a te tulajdonod te! :)

Dehogynem. :) Es ilyet tud...

Samott

#3056 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 20:33

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 18., szerda - 11:25

Nem ertek ehhez a reszehez, kulfoldi forumokon olvasva a vlc-t emlegettek...

Jah, pld. Vagy DScaler.

Idézet

ha sikerul osszehoznod kerlek szamolj be rola mit hogyan kell.

Hát én sajnos ezt mostanában nem tudom megcsinálni, mert kissé elavult a gépem, nincs PCI-e x1 -es slotom, gépet kéne fejlesztenem. S most nincs rá 150ezrem. :( (Asus rampage 2 extreme + core i7 920 + ddr3) Sz*rabbat meg már nem akarok venni.

Idézet

Ne csak irj, olvass is... :) Csak nehany napot olvass vissza kerlek, pont itt panaszkodtam miatta.

Azt olvastam még mielőtt megszólaltam, csak nem tudtam, hogy most arra gondoltál-e.

Idézet

Jahogy ez egy külön dedikált felvevő, és ebbe dugod bele a mediabox-ból a HDMI-t és onnan vesz fel?
Vagy ez egyben STB is, és belenyomod a UPC-s kártyádat, és ő maga fogja a koaxról a jelet?

#3057 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 20. 11:43

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 20:33

Jahogy ez egy külön dedikált felvevő, és ebbe dugod bele a mediabox-ból a HDMI-t és onnan vesz fel?
Vagy ez egyben STB is, és belenyomod a UPC-s kártyádat, és ő maga fogja a koaxról a jelet?

Ez HD komponens jelet fogad, azt pedig a HDFury2-bol jon, az fogad HDMI-t.

Igen most az 576p a gond, mert valahogy vissza kellelne allitani belole az 576i-t (gyanitom lehet mert 576p50 jon) es azt ujra normalisan deinterlacelni.

Samott

#3058 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 02:54

Idézet: Samott - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 12:43

Igen most az 576p a gond, mert valahogy vissza kellelne allitani belole az 576i-t (gyanitom lehet mert 576p50 jon) es azt ujra normalisan deinterlacelni.

576i->576p->576i ez nem valami jó így sztem.
...sz*r ez a mediabox tényleg....
Amúgy márcsak azért is, mert a nyüves letterbox módot sem bírták rendesen megcsinálni benne.
Ugye eleve meg lehet adni neki, hogy milyen arányú TVn nézem az adást, 16:9 vagy 4:3, és be lehet állítani, hogy Letterbox-ot csináljon a nem passzoló képaránynál, vagy anamorf legyen.
De a barmok csak a 16:9 -> 4:3 -ra gondoltak, mintha mindenkinek csak 4:3 lenne a TV-je, és hogy a szerencsétlen a 16:9-eset két fekete csíkkal nézhesse rajta, ne vágja le neki a kép széleit.
De arra már nem gondoltak, hogy nekem mondjuk 16:9-es TV-m van, és még rengeteg a 4:3-as adás, és én azokat nem úgy akarom nézni, hogy szépen kinyújtom 16:9-re, ezáltal jó széles törpéket nézegetve, hanem mondjuk inkább úgy nézném, hogy bal és jobb oldalt fekete csík van.
Ilyen barmok...
És a Sony Bravia -n persze még egészen véletlenül sem lehet a HDMI bemenetre vonatkozóan a képarányt 4:3-ra állítani.
Úgyhogy csak kinyújtottan lehet nézni a 4:3 adást.

#3059 Felhasználó inaktív   pinguz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 12:21

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 3:54

És a Sony Bravia -n persze még egészen véletlenül sem lehet a HDMI bemenetre vonatkozóan a képarányt 4:3-ra állítani.
Úgyhogy csak kinyújtottan lehet nézni a 4:3 adást.

Az en Braviamat (40W4500) csak 1080-ban (es gondolom 720-ban) nem lehet 4:3-ra allitani, 576-ban igen. Direkt ezert allitottam at a STB-t fix 1080-rol "automatikus" vagy mi a rakra, ami azt eredmenyezi, hogy az SD adasoknal 576-ot kuld a tv-nek, nem 1080-at. Igy kicsit tobbet kell varni HD es SD adasok kozti valtasnal, amig a TV es az STB megbeszelik az uj kepmodot, de legalabb normalis 4:3-at kapok a vegen.

#3060 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 17:59

Idézet: pinguz - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 13:21

Az en Braviamat (40W4500) csak 1080-ban (es gondolom 720-ban) nem lehet 4:3-ra allitani, 576-ban igen. Direkt ezert allitottam at a STB-t fix 1080-rol "automatikus" vagy mi a rakra, ami azt eredmenyezi, hogy az SD adasoknal 576-ot kuld a tv-nek, nem 1080-at. Igy kicsit tobbet kell varni HD es SD adasok kozti valtasnal, amig a TV es az STB megbeszelik az uj kepmodot, de legalabb normalis 4:3-at kapok a vegen.

:OOO :OOO :OOO

Vazzer, amikor én ezt legutóljára próbáltam (kb fél/1 éve) akkor az auto-ra még 720-at adott ki SD csatornák esetében! Ezért is nem ment sehogy.
Most kipróbáltam az auto-t, és most már tényleg 576p kimenetet ad auto-nál SD-re!
Sz'al azóta átírták a firmware-t.... hát ez tök yo!

Köszi a tippet! Végre ez is megoldódott.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 11. 21. 17:59 -kor

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.