HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:14

ha cipősarkas full-offos poénkodás elfér, elfér a rendőri példamutatás az utakon, mégha itt-ott kicsit lángol néhány billentyűzet  :)

szvsz persze  :cool:
---

Idézet

Nincs elég pénz, járőr és technika

Az objektív felelősség mellett sok minden másra is szükség lenne a biztonságosabb közlekedéshez, de alig van miből meríteniük a rendőröknek. Ma Budapesten leginkább a pénzhiány miatt tehetetlen a rendőrség a szabálytalankodókkal szemben, ezért nehéz komolyabb előrelépést elérni a közlekedésbiztonság terén.
...
A rendőrök feladatai közé manapság a közlekedési kultúra javítása is hozzátartozik, így például elvárható tőlük, hogy segítsenek kicserélni egy gumit az út szélén, vagy hogy figyelmeztetésben részesítsenek egy vészvillogóval várakozó autóst a város közepén, anélkül hogy kapásból büntetnének.

innen: http://www.vezess.hu/magazin/nem_lesz_kibu...rshajtas/13898/
Ciciman is on borda

#202 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 15:22

Nagyon remélem, nem kezdődik újra a régi, még mindig értelmetlen flame a rendőrök szabálytiszteléséről és annak értelméről.

Szavad nem lehet, egy teljes hétig visszatartottam magam, hogy postoljak. :)

De legalább kibújt a zsákból megint, hogy én vagyok ez egyes számú közellenség.

A többi offba te is beszálltál, az nem volt flame.

Most itt van egy olyan téma, ami szerinted off, nosza, mutassuk meg egyből, ki az úr...
Nem változott semmi itt a gyorshajtásos topic lezárása óta.

Pedig akárki akármit is mond, IDIÓTA dolog másikra várni a saját jogkövetéssel (nemcsak a közlekedésben).
Az ha egy tolvaj azzal védekezik, hogy a politikusok is lopnak, ráadásul ők sokkal többet, az ki szerint mentesíti a tolvajt, ha ellopta a pénzemet, tegye már fel a kezét???

Nos, ugyanez van a közlekedésben is.

Attól, hogy nincs aki megbüntesse a szabálytalankodó rendőrt (nem hiszem, hogy a topicban lenne valaki is, aki a saját dolgozó kollégáját beköpné a közös főnöküknél), attól még nem fog az szerepelni a KRESZ-ben, hogy "....... TILOS, kivéve, ha a szabálysértő fel tud mutatni egy olyan rendőrt, aki elkövette ugyanezt a szabálytalanságot."

Ugyanezen a logikán alapul az is, ha van a 8 tilosban álló jármű, amelyből 4 kapott feljelentést tilosban várakozásért, akkor nem mehetek azzal oda a rendőrhöz, hogy felejtse el a büntetésemet, mert 4 autóst, aki elkövette ugyanazt a szabálysértést, mint én, azokat nem büntette meg.

Mert a dolog nem erről szól.
Gondolkoztál már ma?

#203 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 23. 15:33

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:29

[...]

Most itt van egy olyan téma, ami szerinted off, nosza, mutassuk meg egyből, ki az úr...
[...]

Ha problémád van Neked vagy bárki másnak a moderációval, akkor vedd fel a kapcsolatot a Drummasterrel vagy PPéterrel. Ez nem az a hely, ahol ezt meg kell tárgyalni!

A többi leírt véleményeddel egyetértek!

#204 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:39

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:33

Ha problémád van Neked vagy bárki másnak a moderációval, akkor vedd fel a kapcsolatot a Drummasterrel vagy PPéterrel. Ez nem az a hely, ahol ezt meg kell tárgyalni!

A többi leírt véleményeddel egyetértek!

Persze. Csak megint hozzakoltotte, hogy aki elvarja a szabalyos kozlekedest, az azert mondja ezt, hogy ezzel vedje a sajat szabalyserteseit.

Holott ezt nagyon sokan nem mondtak mar az elozo esetekben sem, mindossze azt, hogy tole azert varom el, mert rendor.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#205 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:41

Mert a dolog nem erről szól.

Attol meg a bosszusag es a szalka ott marad a szememben.

Szerk. Nem a rendorellenesseg beszel belolem... egyik szakmanal sem szeretem, ha nem ugy dolgoznak ahogy az elvarhato volna. A tanar tanitson, ne csak ugy tegyen... (autovezetest oktatok pl), az okmanyirodaban ne trecseljenek hanem dolgozzanak, satobbi satobbi. Egyiket sem tartom elfogadhatonak. Csak ugye ez a topic pont a kozlekedesrol szol.

Szerkesztette: Boba 2008. 04. 23. 15:46 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#206 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:43

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 14:45

Minek? A rendőr tartja be a legkevésbé! Úgy forgolódnak index nélkül, mintha kötelező lenne, száguldoznak vagy éppen fordítva, indokolatlanul feltartják a forgalmat, stb. A jelenlegi állomány nagy része sajnos egyáltalán nem mutat példát a közlekedésben, ha meg saját, civil autóval közlekednek, akkor még rosszabb a helyzet. :(

miről beszélsz?

a szabályok betartása sokkal jobban megy, ha megfelelő a rendőri jelenlét, pl járőröznek forgalmas utakon stb
nem tudom figyelted-e már, de mikor pl lámpánál sorba beáll egy rendőr, akkor mindenki gyorsan elkezdi becsatolgatni az övet, lerakja a telefont.... és addig betartja a sebességkorlátozást is, míg látja a tükörben a jardot
na, kb erről van szó
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#207 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:46

Sztem full elbeszeltek egymas mellett... Te olyanra reagalsz amit LightBringer megcsak meg se penditett. :confused:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#208 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 15:56

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:39

Persze. Csak megint hozzakoltotte, hogy aki elvarja a szabalyos kozlekedest, az azert mondja ezt, hogy ezzel vedje a sajat szabalyserteseit.

Holott ezt nagyon sokan nem mondtak mar az elozo esetekben sem, mindossze azt, hogy tole azert varom el, mert rendor.

Elvárom a szabáélyos közlekedést, hogy védjem az én saját szabálysértéseimet?
Na, ez érdekel bővebben! Mit tudsz rólam, mondd?!

Tőled meg azért várják el, mert állampolgár vagy. PONT.
Innentől nem példálózunk azzal, hogy ha lóg a takony az orrunkból, akkor az nem gusztustalan, mert van más is, akinek lóg. Igenis gusztustalan és kerülendő!
Gondolkoztál már ma?

#209 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:00

Idézet: Boba - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:46

Sztem full elbeszeltek egymas mellett... Te olyanra reagalsz amit LightBringer megcsak meg se penditett. :confused:

Idézet

-sokkal több rendőr kéne, mert semmit nem ér az egész, ha nem tartatják be

erre a mondatra válaszolt egy "minek?"-kel

:think:

de majd jön és megmondja ő, hogy mit akart
így hamarabb megtalálsz:

#210 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:33

OFF
Nem a moderációval van problémám, Drummasterrel igen nagy általánosságban még a véleményünk is egyezni szokott (jelen esetben - azt írtad - a Tiéddel is egyezik).
Emberileg van problémám, de azt elintézni nem feladata egyik moderátornak sem.

Mivel egy moderátorral - onnantól kezdve, hogy ő moderátorrá vált - lehetetlen ugyanúgy postolni, megmondani a szemébe a róla, személyéről, viselkedéséről alkotott véleményt nem lehetséges, mert nála van a piros DEL gomb. Széllel szemben pedig nem lehet. Pontosabban nem érdemes.

Hagyom is annyiban, csak nem esik jól, amikor erre akkor is emlékeztetnek, amikor igazán nem csináltam semmi rosszat. Talán érted, mire gondolok.
(elnézést a hosszú off-ért)
ON
Gondolkoztál már ma?

#211 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 17:02

OFF
Nem a moderációval van problémám, Drummasterrel igen nagy általánosságban még a véleményünk is egyezni szokott (jelen esetben - azt írtad - a Tiéddel is egyezik).
Emberileg van problémám, de azt elintézni nem feladata egyik moderátornak sem.

Mivel egy moderátorral - onnantól kezdve, hogy ő moderátorrá vált - lehetetlen ugyanúgy postolni, megmondani a szemébe a róla, személyéről, viselkedéséről alkotott véleményt nem lehetséges, mert nála van a piros DEL gomb. Széllel szemben pedig nem lehet. Pontosabban nem érdemes.

Hagyom is annyiban, csak nem esik jól, amikor erre akkor is emlékeztetnek, amikor igazán nem csináltam semmi rosszat. Talán érted, mire gondolok.
(elnézést a hosszú off-ért)
ON

Akkor javaslom tedd azt amit én amikor bezárták a topikom. Próbáld meg megbeszélni vele a Visszabeszélőben vagy PM-ben, hátha segít és legalább nem itt offoltok ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#212 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:13

Idézet: fram - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:14

Az objektív felelősség mellett sok minden másra is szükség lenne a biztonságosabb közlekedéshez, de alig van miből meríteniük a rendőröknek. Ma Budapesten leginkább a pénzhiány miatt tehetetlen a rendőrség a szabálytalankodókkal szemben, ezért nehéz komolyabb előrelépést elérni a közlekedésbiztonság terén.

Ez ordas nagy butaság (tudom, Te csak idézted!).

Azért tehetetlen a rendőrség, mert ellentétben az összes EU-s országgal, nincsenek normálisan betartatható jogszabályaink, az emberekből lassan teljesen kiveszett az erkölcsi önszabályzás, mindent a paragrafusoktól várnak el. Ha nincs PONTOS paragrafus, akkor nincs szabálysértés - gondolják.
Csak Budapesten a minimális létszám feltöltéséhez hiányzik majdnem 2000 rendőr, és akik vannak is, azoknak is a nagy része csak azért van a testületnél, mert egyszerűen nincs jobb.
Gondolkoztál már ma?

#213 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 17:05

Akkor javaslom tedd azt amit én amikor bezárták a topikom. Próbáld meg megbeszélni vele a Visszabeszélőben vagy PM-ben, hátha segít és legalább nem itt offoltok ;)

OK, köszi a tanácsot. Többet nem lesz erről itt szó a részemről.
Gondolkoztál már ma?

#214 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 16:16

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 16:56

Elvárom a szabáélyos közlekedést, hogy védjem az én saját szabálysértéseimet?
Na, ez érdekel bővebben! Mit tudsz rólam, mondd?!

Tőled meg azért várják el, mert állampolgár vagy. PONT.
Innentől nem példálózunk azzal, hogy ha lóg a takony az orrunkból, akkor az nem gusztustalan, mert van más is, akinek lóg. Igenis gusztustalan és kerülendő!

A rendortol varja el, elnezest, ha nem volt egyertelmu.

Igen. PONT. Epp ezt probalom megmagyarazni, hogy te megint eloadtad, hogy aki azt mondja, hogy a rendor ne legyen szabalytalan (ne logjon a fika az orrabol), az azert mondja, hogy kifogast keressen a sajat  szabalysertesere (hat akkor nekem is loghat a fika az orrombol). Holott nem. Azert varja el, mert az o orrabol is ugyanolyan gusztustalan. Sot, meg gusztustalanabb, mert o ellenorzi a papirzsepi hasznalatot. PONT.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#215 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:40

Én azt nem értem, hogy ha akkora rendőrhiány van, akkor miért jelenik meg 4-5 járőrautó egy egy balesetnél? Mi a fenéért nem elég 1 autó és két rendőr, meg egy helyszinelő. És hol vannak akkor amikor nincs baleset, addig miért nincsenek kinn az utcán? Engem nem zavar, hogy bekapcsolja a villogót 3mp-re hogy át tudjon menni egy forgalmas kereszteződésen. Nem az zavar, hogy mit csinálnak, hanem, hogy mit nem: A dolgukat.

#216 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 20:15

:offtopic:
mondjuk engem az b@sz fel sokszor, hogy itt Debrecenben elég sokszor megdöglenek csúcs-csomópontok lámpavezérlői, és eszük ágába sincs kijönni irányítani a forgalmat
volt olyan tavaly, hogy egy ilyen kereszteződésnél 3 napig nem volt lámpa, csak annyi kellett volna, hogy a reggeli, meg esti csúcsban kivonszolják a seggüket és megakadályozzák a dugót, de nem, néha ezért sikerül ennek a koszfészeknek BP szintű káoszt elérnie
sőt visszagondolva az elmúlt x évben csak egy bevásárlóközpontnál irányítják a forgalmat rendőrök karácsonykor, azok is külön kérésre jönnek

:mad:
így hamarabb megtalálsz:

#217 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 21:09

Totálisan tanácstalan vagyok egyébként, ha belegondolok, mit csinálnak egyáltalán? Az utcán nincsenek, de akkor hol és mit dolgoznak? Van 1-1 törzshely, ahol mutatóban mindig kiraknak 1-2 gyalogos járőrt, de azok se igazán tesznek semmit, még csak nem is szólnak a szabálytalankodóknak.

#218 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 23. 22:13

Szavad nem lehet, egy teljes hétig visszatartottam magam, hogy postoljak. :)

Ha nem tudod, mi a különbség az OFF és a flame között, bölcsebb hallgatnod. Egyébiránt köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom azt a viselkedést, amit követsz a topicban. :respect: (Ide most leírtam, hogy mivel is igazoltad, hogy a te megjelenésed gerjesztette a flame-et, de kitöröltem; teljesen felesleges.)

#219 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 23:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:09

Totálisan tanácstalan vagyok egyébként, ha belegondolok, mit csinálnak egyáltalán? Az utcán nincsenek, de akkor hol és mit dolgoznak? Van 1-1 törzshely, ahol mutatóban mindig kiraknak 1-2 gyalogos járőrt, de azok se igazán tesznek semmit, még csak nem is szólnak a szabálytalankodóknak.

Nézd, ameddig nem dolgozol át velük pár éjszakát, addig nem fogod tudni elképzelni sem, mit csinálhatnak.

Vegyük példának a VII. kerületet, azt ismerem igazán 8 év polgárőrködés után.
Műszakonként van 2, max 3 autó, nem túl nagy a kerület, de azért tudva, hogy a kerületben van vagy 70 szórakozóhely, vendéglátóhely és szálloda, ez erősen minimális. Ez tehát jelent max. 6-8 embert, plusz ha van tanuló, akkor annyival több, de csak púp a hátukon, számítani rájuk nem lehet, joguk jóformán még annyi sincs, mint nekünk, polgárőröknek.

Ha történik egy haláleset a kerületben például (múlt heti példa)? A néni 12 napja adott magáról utoljára életjelet, persze, hogy bent halt meg. Az ajtó alatt folyt ki a büdös, szomszéd lakók hívták ki a zsarukat.
Miután meggyőződtek róla (formalitás), hogy az ajtót nem nyitja ki, akkor jött a próbálkozás a bejutásra. Kijöttek 13:20-kor. 15 órára sikerült bejutniuk úgy, hogy puszta kézzel kezdtek neki feszegetni az ajtót. De rutinosak, óvatosan csinálták, mert a rendőrségi törvény értelmében, ha nem zárható vissza az ajtó, akkor addig kell ottmaradni őrizni (akár napokig is, persze váltással), míg hozzátartozó (vagy annak hiányában az önkormányzattól valaki) nem jön. Miután bejutottak, megállapították, hogy a néni kék már, de a szabál az szabál, hívták a mentőket. 30 percen belül kint is voltak, megállapítottá ka halálbeálltát, majd (mivel 10-12 napos volt) hívták az igazságügyi szakértőket. Viszonylag hamar, 1,5 óra alatt ki is értek, megállapították, hogy az idegenkezűség kizárható, a néni szállítható. És akkor jött a nagy várakozás, mert este fél 9 körül vitték el végülis. Közben 19:00-kor leváltották a két járőrt (mi maradtunk). Ezek után le kellett zárni a lakást, majd el lehetett hagyni a helyszínt. Azaz egy haláleset miatt közel >7 órára kivontak egy járőrautót mindenféle intézkedésből. Maradt két járőrautó, akire az ÖSSZES kerületi dolog maradt, benne 4 ember.
Ha NETALÁN fognak egy ittas vezetőt vagy belefutnak egy körözött személybe, akkor az előállítás miatt már csak egyetlen járőrautó marad, ráadásul az elfogó járőröknek kell átszállítani ahhoz a rendőri egységhez (kerülethez) a körözöttet, amelyik elrendelte a körözést. Ha vidék, akkor vidékre megy a furikázás csíkosautóval.
Ilyenkor nem ritka, hogy az egyetlen járőrszolgálatban maradt járőrautó 2-3 órával előre be van táblázva. ha ilyenkor esik be egy életellenes vagy egy személyi sérüléses közlekedési baleset, akkor persze borul minden, mert az soronkívüliséget élvez minden esetben.
Némi könnyedséget jelent a kerületekhez kirendelt REBISZ-egységek jelenléte, ám ők nem egész szolgálatot (12 órát) töltenek el egy-egy kerületben, hanem csak pár órára, általában személyes bejelentkezés nélkül, csak rádión jelentkeznek be, legnagyobbrészt minimális helyismerettel. Nem egyszer volt, hogy a kék lámpával címre robogó REBISZES járműbe beült egyik kollégánk, hog yoda is érjenek, ahová kell. Mivel nincs meg a kellő létszám, ezért vidékiekkel igyekeznek feltölteni legalább a REBISZ elit(ebb)nek (számító) állományát. Volt olyan rendőrrel dolgunk, aki a nagykörutat sem ismerte, nem tudta mi merre van, odatámasztották aztán míg érte nem jöttek, el nem mert mozdulni.

Na de miért várjuk, hogy a fiatalok álma az legyen, hogy Bp-n legyenek rendőrök?

Semmiféle támogatás, sem lakáshoz jutási segítség, sem albérleti támogatás, sem munkásszállás, sem semmi egyéb nincs. A fizetés pedig nagyon kevés (igaz, nem elsősorban a diplomások kezdőfizetéséhez képest, hanem mondjuk egy szakmunkás fizetéséhez képest) az állandó 12-24-12-48-as vezényléshez, a parancsuralomhoz, a fegyveres szolgálathoz, a nagyon komoly felelősséghez, az életveszély kötelező vállalásához képest.
Látszik is, bármi másnak szívesebben megy el a mai fiatal, mint rendőrnek. Sajnos, manapság abból lesz utcai járőr, aki gyakorlatilag sehova máshová nem alkalmas, vagy annyira megszállott, reszket a fegyverért és a vélt hatalomért (és ez rossz), hogy rendőr akar lenni.
Ha úgy lenne, mint sokan állítják, hogy meg vannak fizetve rendesen az utcai járőrök, akkor miért nincs túljelentkezés náluk?
Persze, egyes vidéki falvakban komplett berendezett lakást adnak a KMB-snek, ha elmegy oda dolgozni.

Mellesleg érdekes módon jármű már lenne, akár 2x ennyi csíkosautó is kiállítható lenne egyidejűleg, csak ember nincs hozzá.

Hogy egy közlekedési balesetnél miért vannak többben is?

Egyrészt kell ott legyenek a közlekedésiek. Ha kerülethatáron van a baleset, akkor kell innen is, onnan is egy-egy járőr (legalább addig, míg meg nem egyeznek, hogy 'kié lesz a baleset', azaz ki fog jelentést írni róla). Aztán kell 1-2 járőrautó, amely a forgalmat irányítja-tereli, logikus, hogy ők nem tudnak a baleset 'papírozásával' foglalkozni. És aztán ezen felül jönnek még a helyszínelők.
Szóval el kell hinni, hogy nem szeretnek ők annyira dolgozni, hogy akárcsak egyetlenegy emberrel is több legyen ott a balesetnél, mint amennyi feltétlenül szükséges.
Gondolkoztál már ma?

#220 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 06:45

Én szívesen lennék rendőr, ha anno tanultam volna, akkor felvettek volna rendőrtisztire, mert bűnügyi helyszínelő vagy nyomozó szerettem volna lenni. Ma már sajnos csak álom marad, már nem lenne eről/időm újra nekiállni és elvégezni még egy fősulit.

Meg hogy nem álma senkinek a rendőri munka? Én diplomás közgazdász vagyok, az első kezdő fizetésem nettó 91ezer forint, se lakás, se albérlet, se semmi egyéb támogatás. Akkor miről is beszélünk?

De befejeztem az offot!
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.