KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások
Elküldve: 2008. 07. 09. 15:30
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 07. 09. 15:49
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 16:30
Na igen, csak ez is valoban olyan ugye, hogy en, mint autos is elvarhatom, hogy ha valahova felfestik a parkolot, akkor ott valoban lehessen parkolni, mert aki felfestette, az tisztaban volt a vonatkozo szabalyokkal. Mint ahogy pl foutvonalon is elvarom, ha latom a sarga tablat, hogy a betorkollo utaknak legyen jelezve, hogy nekem van elsobbsegem...
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 07. 09. 16:13
Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 12:49
Ők hogyan oldják meg?
Nem értem, csak Magyarországon találnak ki mindent, hogy meg lehessen úszni valami szabályzást/korlátozást...
Kint ez nem probléma, mert nem vezeted más kocsiját, és slussz. Illetve, de, megkötöd magadra a biztositást, és kakukk. De hallottam olyat is, hogy a rendszám nem a kocsit, hanem a sofőrt azonositja. Ki-ki a magáéval.
Amugy, én pl már 9 évvel ezelőtt kezdő jogsit kaptam, de sose tudtam meg, mik a korlátozások...
Elküldve: 2008. 07. 09. 17:22
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 17:13
Amugy, én pl már 9 évvel ezelőtt kezdő jogsit kaptam, de sose tudtam meg, mik a korlátozások...
2 évig nem húzhatsz utánfutót, ha minden igaz.
Elküldve: 2008. 07. 09. 17:38
Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 18:22
Illetve ha jol emlekszem, volt valami kulfoldon nemjo felhangja is, meg mikor nekem olyanom volt, de ez a jelen helyzetben almas
(Az az utanfuto rancigalas tiltas is csucskos baromsag egyebkent)
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 07. 09. 17:53
Elküldve: 2008. 07. 09. 18:09
Elküldve: 2008. 07. 09. 18:27
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 18:38
(Az az utanfuto rancigalas tiltas is csucskos baromsag egyebkent)
18 alatt, friss jogsival nem lehet külföldre menni, nem tudom, hogy ez érvényben van-e még.
Viszont nekem az új, hogy T betűvel nem vezethetek egyedül, anno ~3-4 hónapig biztosan így jártam.
Elküldve: 2008. 07. 09. 18:43
Első utaimon apám ült mellettem, hiszen a család egyszem kocsiját próbáltam gyűrődésmentesen az úton tartani.
Fél évvel később céges autó, ha volt szabad, egy évre rá már a leltáramban volt a telep egyik legócskább vasa.
"T" betút apám nem engedett kirakni, mondván, nincs igazán szükségem rá, és úgyis csak ledudálnának az útról.
Anélkül meg elkönyvelik az embert egy "béna f*sznak", és inkább lemaradnak róla.
A fiamnál ugyanez a helyzet, volt pár közös utunk, aztán csak reméltük, hogy a nagy autó megvédi, és épségben hazakerülnek. Aztán a cége egy "anyagbeszerző" kocsit vett, szinte a wc-re is azzal jár.
Utánfutót olyan vontasson, aki tudja, mi történhet mögötte, és tud vele tplatni.
Elromlott járművet hogy vontatnátok, ha az egyik ember frissjogsis, a másik némileg tapasztaltabb?
"A gázt a hülye is tudja nyomni". Aki vezetni tanult, remélhetőleg a féket is.
De teljesen más egy üzemképes autóban fékezni, mint egy álló motorú szervótlanban.
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:01
Idézet
MTI
| 2008. július 9., szerda 18:40
Gyorshajtási rekordot mért a traffipax az M3-as autópálya új nyíregyházi szakaszán szerdán, ahol 214 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott egy autós, közölte Páll Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese. A csúcstartó Audi vezetője természetesen a legnagyobb összegű bírságra számíthat, 150000 forintot kell majd fizetnie büntetésként, mondta a nyírségi főkapitányság autópálya forgalomellenőrző és balesethelyszínelő alosztályának vezetője.
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:14
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 16:49
Igen ez lenne elvárható. Viszont ha jól értelmezem a KRESZ-t, akkor sem állhatnál oda, hiába van a felfestés. Azért itt nem az autósokat hibáztatom...
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:20
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:43
Elromlott járművet hogy vontatnátok, ha az egyik ember frissjogsis, a másik némileg tapasztaltabb?
"A gázt a hülye is tudja nyomni". Aki vezetni tanult, remélhetőleg a féket is.
De teljesen más egy üzemképes autóban fékezni, mint egy álló motorú szervótlanban.
Szvsz a tapasztalatlanabb menjen elől. A feleségemnek már sikerült a vontatókötelet körbetekerni a féltengely körül. A pirosnál rágurult a meglazult kötelre.
De egy ismerős is vezetett megszokásból vontatott autót. Az első autóval megálltak a stop táblánál, körbenéztek, majd szabad lévén az út elindultak. A srác a vontatott kocsiban a táblához érve beletaposott a fékbe, körbenézett, majd ment tovább. Persze a másik kocsival addig a kereszteződés közepén... :Đ
Elküldve: 2008. 07. 09. 19:51
Idézet: charlie - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 20:42
Mér vennék? Bemondja, hogy nem ő vezette, és ojjektíven kifizeti a zsetont
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2008. 07. 09. 20:00
Idézet: charlie - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 20:42
Miből gondolod, hogy van neki? :Đ
Elküldve: 2008. 07. 09. 20:42
Elküldve: 2008. 07. 09. 20:43
Idézet: Picur - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:12
Én nem ezen akadnék ennyire ki, hanem az iskolák-óvodák- sűrűn lakott kertvárosi területek közelében száguldozókat.venném elő.
Ha megnézitek a képeket látszik, hogy közel távol senki nincs a pályán.
De igazából ez a szenzáció, nem az hogy kovácsgéza nem állt meg a zebránál és nem engedte át a gyerekeket.
Az autópályán ahol van melletted legalább 2 sáv, azért elég nagy idiótának kell lenni, hogy valaki balesetet okozzon.
Ha valaki meg olyan vakegér, hogy kimegy a belsőben jövő autó elé, az akkor is kimegy eléd ha 130al mész. Tök8. Én is satufékeztem már nemegyszer míg ingáztam BP-Sopron között.
Tök8 volt, hogy 130al, vagy 160 al mentem, amíg rá nem szoktam a refi+ködlámpa felkapcsolására mikor látom hogy ki akarja húzni elém, addig mindíg kijöttek elém.
Amíg tele van az autópálya önjelölt rendőrökkel (rááll a 120ra és a büdös életben le nem megy a külsőbe, inkább neked kell megelőzni jobbról ha haladni akarsz) meg 1.2wrc vel tolni próbáló idiótákkal addig nem lesz normális közlekedés a pályákon.
Akikkel a legkevesebb bajom volt, azok mindíg is az igazi rettegett vérengzős "letolós" autósok voltak. (BMW és társai).
Vagy lementem előlük, vagy odapakoltam neki és felvettem a tempójukat.
Elküldve: 2008. 07. 09. 20:59
Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:43
Nem akadtam ki, de tényleg nem tartom szenzációnak, hogy 214 km/h-val ment valaki a pályán. Inkább szomorú, hogy a gyorsabbakat nem kapcsolták le eddig.
De abban egyetértek, hogy a nyúlszőrkalapos, piros skodás igazságosztó a belső sávban több bajt okoz.
Meg az összes állat aki nem hajlandó kimenni a külső sávba, mikor semmibe nem kerülne.
Tudom, hogy hülyeség, de vezetés közben midig baromi ideges leszek a sok hülye vezető miatt. Nem azért mert én valami iszonyú technikás lennék, de legalább próbálok figyelni a többiekre.
A legnagyobb örömömre tavasszal a pár (társas)házzal arrébb lakó, lakóövezetben rohangáló Audi A6-os szomszéd megkapta a magáét. Nem tudom milyen sebességgel, de jól átment a házunk előtt lévő fekvőrendőrön. Elég vaskos olajsáv mutatta, hogy hol lakik.
1-2 hónapig pihi volt a kocsinak. Persze az összes olaja a földre folyt, még akkor is csak a bosszúság volt vele.
Elküldve: 2008. 07. 09. 21:28
Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 20:43
Tök8 volt, hogy 130al, vagy 160 al mentem, amíg rá nem szoktam a refi+ködlámpa felkapcsolására mikor látom hogy ki akarja húzni elém, addig mindíg kijöttek elém.
Amíg tele van az autópálya önjelölt rendőrökkel (rááll a 120ra és a büdös életben le nem megy a külsőbe, inkább neked kell megelőzni jobbról ha haladni akarsz) meg 1.2wrc vel tolni próbáló idiótákkal addig nem lesz normális közlekedés a pályákon.
Akikkel a legkevesebb bajom volt, azok mindíg is az igazi rettegett vérengzős "letolós" autósok voltak. (BMW és társai).
Vagy lementem előlük, vagy odapakoltam neki és felvettem a tempójukat.
Régen én is így gondoltam, de... talán az egyetlen dolog, amire a német autobahn megtanított, az a tolerancia a lassabbakkal szemben. A legtöbb szakaszon ugyan nincs korlátozás, de az autók tempója nagyon vegyes, a kamionok 80-as előzésétől a 200-zal tépőkig előfordul minden. Mégis, mindig türelmesen kivárják, amíg a belső sávban a lassabban haladó teherautó, vagy akár a 110-zel előző Astrás befejezi az előzést. Utána szépen visszagyorsítanak, és nem történt semmi. Nyugodtan kimegy mindenki előzni, mert tudja, hogy nem egy elmeborult villogtató f@sz fog jönni mögötte (ne vedd magadra). Nyilván ésszerű határokon belül, meghalni senki sem akar. Bár én általában csak 140-nel közlekedtem, még így is sokszor kényszerültem fékezésre, na bumm... túlélem. Az is igaz, hogy ott ha az autó befejezte az előzést, és van egy kis hely a szélsőben, akkor lehúzódik és elengedi a mögötte várakozó (nem villogó, dudáló, stb.) járműveket. Azóta a magyar pályákon is kevesebbet stresszelek a mögöttem jövők miatt, a szabályos 130-cal is legalább 9:1 arányban én előzök, semmint mások engem. Kirívóan idiótával, aki nem akart lehúzódni, már több ezer km óta nem találkoztam, az meg előfordul, hogy valaki a kamionokat, lassabb járműveket csak 110, 120-szal előzi, ki tudja, milyen okból, de nem dől össze tőle a világ.

Súgó
A téma zárva.