KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások
Elküldve: 2008. 07. 09. 21:47
De hát itt egyelőre csak a 'kif*szvagyhogyENGEMkorlátozz' típusú emberkék írogatnak túlnyomórészt...
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:09
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:42
mert szerinted aki az autopalyan nem tartja be, majd jol megáll a zebranal, nemde?
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:28
Én is megállok a zebránál.
Szerintem sokkal súlyosabb az ha valaki lakóövezetben megy 50 helyett 80-al mint azt, hogy 130 helyett 210-el megy autópályán. Pedig mindkettő 60%-os sebességtúllépés.
Elküldve: 2008. 07. 09. 22:29
Elküldve: 2008. 07. 10. 02:14
Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 19:43
Első utaimon apám ült mellettem, hiszen a család egyszem kocsiját próbáltam gyűrődésmentesen az úton tartani.
Fél évvel később céges autó, ha volt szabad, egy évre rá már a leltáramban volt a telep egyik legócskább vasa.
"T" betút apám nem engedett kirakni, mondván, nincs igazán szükségem rá, és úgyis csak ledudálnának az útról.
Anélkül meg elkönyvelik az embert egy "béna f*sznak", és inkább lemaradnak róla.
A fiamnál ugyanez a helyzet, volt pár közös utunk, aztán csak reméltük, hogy a nagy autó megvédi, és épségben hazakerülnek. Aztán a cége egy "anyagbeszerző" kocsit vett, szinte a wc-re is azzal jár.
Utánfutót olyan vontasson, aki tudja, mi történhet mögötte, és tud vele tplatni.
Elromlott járművet hogy vontatnátok, ha az egyik ember frissjogsis, a másik némileg tapasztaltabb?
"A gázt a hülye is tudja nyomni". Aki vezetni tanult, remélhetőleg a féket is.
De teljesen más egy üzemképes autóban fékezni, mint egy álló motorú szervótlanban.
Ezzel tok egyetertek, csak attol, hogy valaki mar vezet egy-ket eve, meg semmivel nem lesz tobb koze ahhoz, hogy mit csinal egy utanfuto. Vagy vizsgaztassunk ra kulon, vagy ne bohockodjunk, szerintem.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 07. 10. 06:42
ps.: vazeg, most megint 1 tűzoltó ment, szirénázva.
ps/2: ha értesüléseim nem csalnak, Sajóivánka belterületén, 1 kamion meg 1 személyautó ütközött, frontálisan. De nem biztos, csak pletyka. A 26-os főút viszont biztos, hogy le van zárva, teljesen kihalt a környék...
Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 10. 07:33 -kor
Elküldve: 2008. 07. 10. 07:05
Idézet
Sajnos nem, és a gáz, hogy, minél többen vannak a kocsiban, annál valószínűbb, hogy a baleset végzetes kimenetelű. (Jocó, ezt a kanyart úgysem tudod 90-el bevenni...) A statisztikai adatok szerint a próbajogsisok NÉGYSZER annyi halálos balesetben vesznek részt, abban az esetben, ha kettőnél több utast szállítanak. Szóval, a július első napjától a huszonegy éven aluli „P”-s vezetők maximum egy barátot szállíthatnak, aki 16-21 év közötti, nem csak péntek vagy szombat este, hanem bármikor!
További részletek a www.gls.arrivealive.vic.gov.au oldalon.
Kropi
Hazai: http://www.kerekauto...beiratkozas.php
Idézet
A kezdő vezetői engedély 2 éve alatt a "B"- kategóriás jogosítvánnyal utánfutó, lakókocsi, elromlott jármű nem vontatható.
http://www.dodgemjogsi.hu/arak/b_e.php
Idézet
A "B" kategóriás jogosítvánnyal max. 750 kg-os könnyű pótkocsit vontathatunk, ami valójában mindössze néhány cementes zsákot jelent egy kisebb utánfutón...
Ezzel szemben sokan szeretnének nehezebb utánfutót, lakókocsit, lószállítót, motorcsónakot vontatni. Szintén sokan vannak, akik úgy gondolják, ezt csak "C" kategóriás jogosítvánnyal bővíthetik "E" kategóriára, azaz nehéz pótkocsira.
Mivel ez nagyon sokba kerül, legtöbben inkább szabálytalanul, kockáztatva a felelősségre vonást, megfelelő jogosítvány nélkül vontatnak.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2008. 07. 10. 07:07
Mellesleg, autópálya, nekem volt bajom rendesen azokkal, akiknek mindig rossz a fényváltójuk és csak villog és villog és villog. Nekem villoghatott, a háromhengeres gyorsbeavatkozóval nem lehet felszállni, és nem fogom a kamion alá sem berántani magam, mert ő siet. Sőt, nem fogok a 80al haladó kamion seggébe sem beleszállni 130al, hanem majd bemegyek elé. Aki meg mögöttem jön, majd megvárja, amig befejezem, amit csinálok. Én is meg szoktam várni, a legtöbb ember nem bunkóságból, halad úgy, ahogy halad, hanem mert annyit tud vagy ő, vagy a kocsija, vagy mindkettő. Belehajszolni valakit egy tudását meghaladó manőverbe viszont elég gáz.
Jahh, és egy kérdés: egyik ismerős kocsijára tegnap az előtte haladó felbaszott egy, az úton heverő komplett törött szélvédőt. Jól összebaszta a kocsit, persze nem a másik a hibás, ő csak ráment, kérdés, ilyen esetben csinálni lehet mit? Gondolom semmit.
Elküldve: 2008. 07. 10. 07:45
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 8:07
Egyébként meg valóban a tolerancia a kulcsszó. Egyeseknek miért rossz, hogy pár másodperccel később érnek oda. A városban minden nap van olyan, hogy mittudomén, fékezek picit, mögöttem a hülye úgy gondolja, hogy ő nem fékez, mert majd jól késne 5 másodpercet, fogja, bevág a belsőbe, oszt satuzva ér mellém, mert annyira vak is, hogy a fekvőrendőrt sem veszi észre. Engem nyilván nem zavar, de annyiban igen, hogy veszélyes helyzetet teremtenek. Időzített bombaként működnek. Előbb-utóbb úgyis meglesz a baj. Pici fejükben ez nem értődik meg. Francért nem lehet kivárni a sorunkat. Az úton senkinek nincs több joga, kivéve a megk. jelzéseket, stb. Vagy mindenki egyenlő, de vannak, akik méginkább?
Elküldve: 2008. 07. 10. 07:53
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 8:07
Mellesleg, autópálya, nekem volt bajom rendesen azokkal, akiknek mindig rossz a fényváltójuk és csak villog és villog és villog. Nekem villoghatott, a háromhengeres gyorsbeavatkozóval nem lehet felszállni, és nem fogom a kamion alá sem berántani magam, mert ő siet. Sőt, nem fogok a 80al haladó kamion seggébe sem beleszállni 130al, hanem majd bemegyek elé. Aki meg mögöttem jön, majd megvárja, amig befejezem, amit csinálok. Én is meg szoktam várni, a legtöbb ember nem bunkóságból, halad úgy, ahogy halad, hanem mert annyit tud vagy ő, vagy a kocsija, vagy mindkettő. Belehajszolni valakit egy tudását meghaladó manőverbe viszont elég gáz.
Jahh, és egy kérdés: egyik ismerős kocsijára tegnap az előtte haladó felbaszott egy, az úton heverő komplett törött szélvédőt. Jól összebaszta a kocsit, persze nem a másik a hibás, ő csak ráment, kérdés, ilyen esetben csinálni lehet mit? Gondolom semmit.
Pedig a "nemhibás" kötelezője fizeti...
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 07. 10. 07:56
Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 21:43
Aki az autópályán meg akarja határozni, hogy előtte mennyivel haladhatnak, az önjelölt... mérvadó.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 07. 10. 08:13
Én meg azt mondhatom neki, hogy "És?" Jogaink bizony egyformák. Kivételektől eltekintve. De ilyen esetek sohasem kivételes esetek. Teljesen hétköznapiak. Mert a hozzáállás is az.
Elküldve: 2008. 07. 10. 08:13
Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 23:29
jaja, az ilyeneket kaszálni kell
Elküldve: 2008. 07. 10. 08:14
Idézet: kroozo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 3:14
mondjuk itt megkapta a pakkját: http://www.langlovag...eria/2234.shtml
Elküldve: 2008. 07. 10. 08:19
Idézet: fram - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 9:14
Szomoru, de ez is bizonyitja, hogy az evolucio meg mindig mukodik.
Samott
Elküldve: 2008. 07. 10. 09:06
Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 22:47
De hát itt egyelőre csak a 'kif*szvagyhogyENGEMkorlátozz' típusú emberkék írogatnak túlnyomórészt...
Macika, en nagyreszt egyetertek veled, viszont mindig, mindenre az a valaszod, hogy dehatittilyenolyanokazemberekmeganyomorultorszag. Nekem is megvan a magam baja sok mindennel, valoszinuleg le is fogok lepni rovidesen, de az az intenzitas, amivel ezt te eloadod, szerintem tulzas. Egyreszt nem segit senkin, masreszt nem informativ.
Elküldve: 2008. 07. 10. 10:55
Idézet: Mumia - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 23:28
Én is megállok a zebránál.
Szerintem sokkal súlyosabb az ha valaki lakóövezetben megy 50 helyett 80-al mint azt, hogy 130 helyett 210-el megy autópályán. Pedig mindkettő 60%-os sebességtúllépés.
Igen, szerintem is törvényszerű. Aki az élet egyéb területein nem tartja be a szabályokat, az általában máskor is lazábban kezeli, mint az, aki képes felfogni, hogy a szabályok betartása = mások jogainak biztosításával.
Elküldve: 2008. 07. 10. 11:04
Idézet: Emvy - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 10:06
Macika, en nagyreszt egyetertek veled, viszont mindig, mindenre az a valaszod, hogy dehatittilyenolyanokazemberekmeganyomorultorszag. Nekem is megvan a magam baja sok mindennel, valoszinuleg le is fogok lepni rovidesen, de az az intenzitas, amivel ezt te eloadod, szerintem tulzas. Egyreszt nem segit senkin, masreszt nem informativ.
Ha ez nem így van, akkor Te miért lépsz le rövidesen???
Elküldve: 2008. 07. 10. 11:05
Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:55
Vedd le a szemellenzőt.
Elküldve: 2008. 07. 10. 11:12
Idézet: debaj - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 12:05
Csak azért, mert Neked van pár ismerősöd, aki csak az autópályán szabálytalan, az még nem azt jelenti, hogy az lenne a nagy átlag.
A nagy átlag ma az, aki annyit enged meg magának, amennyit csak hagynak.
Semmiféle önszabályzás, önkéntes jogkövetés nincs, addig pofátlankodik el, ameddig meg nem büntetik valamiért.
Ez a folyamatos 'meddigmehetekel' keseríti meg sokunk életét. Hiszen tudni lehet, hogy minden ilyen úton szerzett plusz jog mások (a balekok, az önkéntes jogkövetők, akik felfogják, miért szabály a szabály) jogait korlátozza...

Súgó
A téma zárva.