HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:16

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:04

A zasszony is friss jogsival ült bele egy sperres 200le-s gépbe' még sem csinált sosem semmi galibát, pedig vezette télen/nyáron. Nem a 200LE-vel van a baj, hanem hogy valaki idióta. Ezen meg semmennyi LE sem segit.

szerinted
Ciciman is on borda

#2482 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:24

Idézet: fram - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:16

szerinted

Mesélj :) Akkor az asszonypajti valami speciális lény, hogy képes volt balesetmentesen közlekedni 3 évig a masinával? :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2483 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:32

Idézet: fram - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:15

nah, akkor autós rá fog baszni

Első körben bízunk benne, második körben ember most felszívódott, de mindjárt kikérdezem rendesebben, hogy mit merre, mert nyilván engem is érdekel.
Make love not Wor.

#2484 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:33

Mák ÉS tudás. Ennyi a titok. Azt is elérheti a tuti, aki kurvára tud, és lehet úgy is mákos valaki, hogy buta mint az ék, mindkettőre van példa a szűk körben :D És ott vagyok én, ahol se nagy mák, se nagy tudás, egyesek szerint tök jól, nyugodtan vezetek, más szerint mellettem rettegni kell, mert egy idegbeteg állat vagyok, 6 puffom volt 3 év alatt, ebből 3x saját hunyásból. És mégis rozoga föld.
Amugy, Jahno, ez megint olyan sztori, amire azt mondom, na ez hungarisztán. Hadd találgassak, nem egy rozoga kettes golfal lökték meg, ugye? Ilyenkor csak azt nem értem, az ilyen faszkalács nem fél, hogy legközelebb a kocsija esetleg kromofágos homokkal pancsizik? Vagy összeugrik pár cangás szaktárs, és esetleg elverik biciklipumpával meg rozsdás toldi-vázdarabbal hogy összefossa magát?

#2485 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:39

Most erre a szemellenzősök jöhetnek a dohányzás öl tipusú dologgal, a fotós meg valszeg túl hamar ért oda, aztán az ominózus valaki mégiscsak visszadobta a kocsiba a frissen "csencsűtt mágnót"... Szánalmas...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
100%

#2486 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 17:47

Idézet: LML - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 14:39

Most erre a szemellenzősök jöhetnek a dohányzás öl tipusú dologgal, a fotós meg valszeg túl hamar ért oda, aztán az ominózus valaki mégiscsak visszadobta a kocsiba a frissen "csencsűtt mágnót"... Szánalmas...

Most kicsit lassú vagyok. Már lopnak a balesetezett autókból is?  :eek:

Ez elképesztő. Most megnézve a forrást látom, hogy a saját autója taposta halálra az illetőt. Ez is durva. Az öv gondolom kényelmetlen viselet volt, ezért hanyagolta...  :omg:
.
.
.

#2487 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 18:45

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 12:14

Azt hiszem ide valo inkabb es nem az autos topicba: hogyan kozlekedhet olyan jarmu az utakon, aminek masfel-ket kilometer kell ahhoz, hogy 50-rol 90-re gyorsuljon? Latszolag rendben levo, gyakran uj (max 2-3 eves) autok kapcsan is tapasztalom ezt... Kierunk a varosbol, es csak ekkora ut megtetele utan erik el a nagyobb (megengedett) sebesseget... mar ha kepesek ra. A soforokre nem gyanakszom, hiszen az ut szeles, elfogadhato minosegu, jol belathato. Az en 5 eves Puntom, anelkul hogy taposnam neki, siman megfutja 100-300 meter alatt... ezek meg csak kuzdenek. :think:

Samott

Elfelejtik a sebességváltót használni. Ami számodra rugalmas közlekedés, az sokaknak túl gyors. Sajnos. :(

#2488 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 19:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 18:47

Most kicsit lassú vagyok. Már lopnak a balesetezett autókból is?  :eek:

Mi az, hogy!
Lényegtelen, hogy az illető menthető lenne, ha időben kapna segítséget, amikor van vihető érték.
Szabad országban mindent szabad.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2489 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 19:57

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 19:45

Elfelejtik a sebességváltót használni. Ami számodra rugalmas közlekedés, az sokaknak túl gyors. Sajnos. :(

Sebessegvalto? 5-osben elmegy 50-et az en kocsim is, nem kapcsolok vissza, csak megnyomom a gazpedalt...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2490 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:08

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 19:53

Mi az, hogy!
Lényegtelen, hogy az illető menthető lenne, ha időben kapna segítséget, amikor van vihető érték.
Szabad országban mindent szabad.

Tehát most a Kalibátor esetében a csóka ott feküdt a saját autója alatt még élve, de már szorgos kezek a rádió kivételén dolgoztak?

Hát meddig lehet még süllyedni? Van még vajon ezen túl is?  :(

Ez az, amikor értem a szavakat, összeáll a mondat, de át kell gondolni, hogy megpróbáljam felfogni az emberi elme csodálatos mélységeit.

Na mindegy, ez már túlmutat a fórum és a topik határán is, gondolom ezt ne is tárgyaljuk akkor tovább. Tehát akkor KRESZ.

Üdv!
.
.
.

#2491 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:09

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 18:45

Sajnos ez relatív. Sokszor előfordul, hogy lakott területről kihajtva csak visszanyomom a tempomaton a 90-et (ha nincs nagy forgalom, szinte mindig használom), ekkor kényelmes, de határozott tempóban gyorsít az autó. Vannak, akik ilyenkor meg szoktak előzni. Ha jönnek szemből, természetesen megszakítom a gyorsítást, mert én se szeretem, ha az előzött autó még gyorsít is. Bár ezek mindig akkor kezdenek előzni, amikor már javában gyorsít a kocsi, szóval tisztában vannak vele. Nekik biztos más a tempójuk, lelkük rajta. :) Én azokat nem csípem, akik vagy indokolatlanul lassan haladnak (optimális viszonyok közt mondjuk 70-nel és alatta), vagy ingadozó a sebességük. Megelőzöm, visszaelőz, és így tovább. Autópályán csak röhögök az ilyeneken, de sima 2x1 sávos úton eléggé zavaró tud lenni.

#2492 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 21:08

Hát meddig lehet még süllyedni? Van még vajon ezen túl is?  :(

Olyat nem láttál még, hogy "B" a követési távolság be nem tartása miatt fékezéskor belecsúszik "A"-ba, majd nyom egy kövér rükit, hogy "C" legyen a sorvégi károkozó?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2493 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:39

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 20:27

Olyat nem láttál még, hogy "B" a követési távolság be nem tartása miatt fékezéskor belecsúszik "A"-ba, majd nyom egy kövér rükit, hogy "C" legyen a sorvégi károkozó?

Nem, ezek szerint én kis naív vagyok. De logikus. Ez a felelősség áthárítása szakszerűen. Gyönyörűséges. Ha nincs tanú, akkor szegény "C" megszívja. Ez is egy szépséges megnyilvánulása annak, ami engem valami hihetetlen mértékben taszít...
.
.
.

#2494 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:45

Nekem azt mondjátok meg, ki volt az a vadbarom, aki elterjesztette az embereknél ezt a 80 km/h-val megyek hülyeséget? Naponta nem egy ilyen fasszal találkozom, aki lakott területen kívül 80-at megy. Akár 90, akár 100, akár 70 a megengedett sebesség, ő 80-al megy. Ez mire jó? A tehernek és a kamionnak se véletlen van megadva a 70-es limit, mert ott még van a 90-hez képest elegendő tartalék, hogy meg tudd előzni biztonságosan és szabályosan. A 80 azonban se nem elég gyors, se nem elég lassú ehhez. (Persze meg tudom előzni, mert nem gond, de miért kell totyogni 10-el a limit alatt?)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2495 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 20:56

Mert a látási és útviszonyoknak megfelelően kell vezetni. Téleg, a szügyig érő hóban te se mész 90el, pedig lehetne, ott a kreszben.
Amúgy, engem nem az basz fel, hogy 80al megy, mert eleve az óra amugy is elmér már ott, hanem az, hogy az ilyen ráadásul lovagol a felezőn, leszarja hogy a seggében ott liheg a másik, vidáman nézi a tájat, és élvezi az utazást. Én ilyenkor, mikor látom hogy a másik menne, én meg nem merek, nem tudok, vagy keresek valamit/valakit és nem akarok, vagy akármi, akkor lehúzom a sáv szélére, vagy akár a padkára, lassitok, rányomom az indexet hogy menjél öreg. Ezt kéne beleverni a tuskók fejébe, hogy a belső tükör az nem az orrszőrcheckingre van ott.

#2496 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 21:56

Mert a látási és útviszonyoknak megfelelően kell vezetni. Téleg, a szügyig érő hóban te se mész 90el, pedig lehetne, ott a kreszben.
[...]

Bocsánat, de ma hol esett hó? Ugye nem autóztál ma az 51-es úton, ahol egész nap ragyogó idő volt, néha felhőkkel, de többnyire napsütéssel, tökéletes körülményekkel. Akikről én beszélek, mindig 80-al mennek. Akár esik, akár fúj, akár megvakulsz a napsütéstől...
Kép

#2497 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:25

Lehet, hogy megvakul a napsütéstől. Néha én is. Az, hogy annyival SZABAD menni, az nem azt jelenti, hogy annyival is LEHET, pláne nem azt, hogy annyival KELL. A gond inkább ott van, hogy az ilyen totyakodó a legritkább esetben ismeri fel azt, hogy mást akadályoz. Ha szépen lehúzódna, lemenne 70re, hogy 90el azért még ott lehessen hagyni, neadja isten indexel egyet, hogy mehetsz e vagy sem, nem is lenne semmi baj. De nem teszi...

#2498 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 22:25

Lehet, hogy megvakul a napsütéstől. Néha én is. Az, hogy annyival SZABAD menni, az nem azt jelenti, hogy annyival is LEHET, pláne nem azt, hogy annyival KELL. A gond inkább ott van, hogy az ilyen totyakodó a legritkább esetben ismeri fel azt, hogy mást akadályoz. Ha szépen lehúzódna, lemenne 70re, hogy 90el azért még ott lehessen hagyni, neadja isten indexel egyet, hogy mehetsz e vagy sem, nem is lenne semmi baj. De nem teszi...

Persze, hogy nem teszi, mert arra koncentrál, hogy nehogy 81-re ugorjon az óra. :omg:
Kép

#2499 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:28

Tök tudja, mi jár a fejében, nem az a baj, és nem is érdekes, hanem az, hogy mellette nem marad szabad kapacitás a környzete feldolgozására :D

#2500 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 21:53

Szerintem aki jó látási, útviszonyok, stb közt egy korszerű autóval nem tud/mer 60-70-nél gyorsabban haladni pl. az 1-es számú főúton (3 autó elfér egymás mellett, vonalvezetése nagyvonalú), azzal valami baj van. Elő szokott fordulni ez időnként, nagyjából minden 3. alkalommal, amikor arra járok. Ők azok, akik éjszaka nem kapcsolnak reflektort se, nehogy láss valamit, ha előzni akarsz, és csak kacsáznak a sávjukban. "Azt se tudják, hol vannak", legalábbis nekem így tűnik. Jó lenne megkérdezni őket egyszer. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó