HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 09. 19:12

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 20:08

Úccse használja :)

De ha be van hajtva, teljesen véletlenül, mondhatni meglepetésszerűen sem tudja használni, érted... :think: :)

#382 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 20:26

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 18:03

Meg kell szokni a forgalmat itt is. Le kell hozzá lassulni és időben elindulni. Ez egyébként otthon is jó taktika, sok ideget meg lehet vele spórolni.

Amikor kb tizenot eve Norvegiaban voltam gyakorlaton nyaron, kaptam egy regebbi mazda323-ast (nagy szo, itthon kispolskim volt). Minden koltseget fedeztek. DE a vendeglatom a lelkemre kototte, hogy MINDEN szabalyt tartsak be, kulonben ugy megbuntetik, hogy belezoldul. Osszesen ketszer vettem benne reszt forgalomban, utana visszaadtam es bicikliztem a maradek idoben. Nem magyar embernek valo az a tetu vanszorgas, ott lattam eloszor 5 (OT) km/h-as tablat betartani...
Alopecia perniciosa

#383 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 21:22

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 20:03

Vannak olyan országok (fejből nem tudom most, talán itt is van ilyen), ahol a kereszteződésekben éjszaka sárgán villognak a jelzőlámpák, de ha érzi az elektronika, hogy a kocsi gyorsabban jön a megengedettnél, akkor bepirosítja előtte a lámpát. Tehát "lassít". Ha szabályosan megy, akkor marad sárgán villogó.

[...]

Most változtak a szabályok a körforgalommal kapcsolatban is (Svédország, nehogy otthonra vegyétek), most már kellene befelé indexelni, ha benne maradsz és kifelé is, amikor kijössz. Na ezt szokták úgy értelmezni, hogy se ki, se be nem indexelnek.

Az USA-ban ezt úgy csinálják, hogy egész nap üzemel egy hasonló rendszer. A lámpák folyamatosan váltakoznak a megfelelő zöld hullámot fenntartva, ha azonban valaki gyorsan jön, akkor piros lesz a lámpa, ráadásul nem is kis ideig. Természetesen van rajta egy trafi is, ami azt figyeli átmentek-e a piroson. Már nem emléxem pontosan mennyivel, de nagyon lement a gyorshajtók száma azon a helyen, ahol ilyen rendszer van.

A körforgalommal ugyan ez a helyzet UK-ban is. Ott ugye a másik oldalon mennek szóval vegyétek figyelembe. Ha jobbra fogsz kitérni, akkor bemenetelkor indexelsz jobbra (ha van belső sáv, akkor oda mész be), aztán kifelé balra. Ha egyenesen mész nem indexelsz csak kifelé balra. Ha balra fogsz kimenni, akkor egyértelműen sima bal kanyar.

Ezeket kéne átvenni nyugatról! :) Meg persze a britektől azt a hatalmas nyugalmat, amit vezetés közben tudnak mutatni.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#384 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 21:54

Valahogy tényleg a nyugalom a legjobb szó. Nekünk ("déli" országokból jövő forrófejű egyéneknek) elsőre fura, de igazából ez jó. Lehet rá számítani, hogy be fogják tartani a szabályokat, az indexelés sajnos nem erősségük, de olyan lassan történik minden, hogy folyamatos "bullet-time" érzése van az embernek.

És a csattanó: ennek ellenére el lehet érni valahova, nem kell több órás útra készülni pár perc helyett. Vagyis azt szűrtem le, hogy mi otthon semmit nem érünk el a kapkodással. Csak magunkat csináljuk ki.

Franciaországban is olyan vezetni, mint egy terápia. Egy menetben lementünk 800 km-t üzleti úton, de ez éppen hétvégén volt nézelődési célzattal. Tehát nem csak autópálya. És töredékét fáradtam le az otthoni terheléshez képest. Ott például extra rövid a pályán a besoroló sáv, ezért mindenki behúzódik belülre, hogy te felmehess. Aki pedig belülről jön eleve, az nem fog betartani a besorolónak, mert akkor a gyorsítót szorítják fel a korlátra.

A németeknél gyönyörűen működik a zippzár-elv. Ki is van táblázva. Lehet haladni.

Itt most éppen felújítás van a nagy hídon, ami 45 méter magasan ível át a Göta Alv folyón. 2x3 sáv. Augusztus 31-ig poszognak rajta, addig közlekedési káosz van. Csütörtökön mentem át a hídon, kolléga vitt. Atom sor abban az 1 (!) sávban, ami felkanyarodik a hídra. A külső tovább megy egyenesen. És nem az megy, hogy előre veret mindenki, aztán kamion/busz elé megpróbálja berántani. Kivárják. És halad a sor. Ugyanis a hídra felhajtásnál itt is érvényesül a zippzár-elv. Egy kicsi áldozat az egyéntől (egy innen, egy onnan) és a közösség haladhat. És mivel te megadod, megadja a másik is amikor rá fog kerülni a sor. Nem hallottam dudálást, nem megy a rágyorsításos be nem engedéses csakazértis erősebb vagyok hozzáállás. Pedig lehetne, kevés autó kisebb 2.4-liternél, ami pedig kevesebb az leginkább 1.8-as. Csak betartják a szabályokat.

Itt is vannak idióták. Vitt már el majdnem Skoda Roomster két dagadt svéddel az ülésen zebrán átkelve. Akkor mondjuk borzasztó "vérfürdő" lett volna, mivel a hátizsákomban paprikás-paradicsomos pácban csirkeszárnyakat vittem és az tutira kiszakadt volna, borzasztó képet adva a balesetnek. Mondjuk ha elvitt volna kábé 60-al, akkor utána nekem is le kell ülni megpihenni pár percre. De ezek azok a kivételek, amik sajnos minden országban jelen vannak.

Üdv!
.
.
.

#385 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 09. 22:38

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 18:26

Nem írtam ilyet, SOHA nem törölt még ki hozzászólást, ha vitatkoztunk.

Viszont mostanában nem telik úgy el hozzám intézett hozzászólása, hogy ne fenyegetőzne, ha csak leheletfinoman is...

Elegáns lenne a visszakozás, ha... :)

Nem szokásom fenyegetőzni. ;) Ígéretet szoktam tenni, amit jellemzően be is tartok. Ha abban a postban, ami megint elindított nálad egy lavinát, fenyegetést vélsz felfedezni, akkor nagyon sajnálom, de olyan (kommunikációs) különbség van köztünk, amit nem tudok (és ezek után nem is akarok) feloldani; próbáltam eleget, nem ment, hiszen zsigerből várod, hogy belémköthess, ahogy a fentebbi példa is mutatja - így meg némileg lehetetlen. ;) Nem kötelező nekünk egymást megérteni. Ha azt hiszed (elvégre sugalmaztad, hogy te nagyobb marék "bölcsek kövével" rendelkezel, már csak a korodnál fogva is, ahogy az lenni szokott - elegáns érv, ugye? :)), hogy bármikor is felmerült, hogy visszaéljek a "piros gombbal", nem rólam állítasz ki bizonyítványt.

Téma részemről egyszer s mindenkorra minden csatornán lezárva.

#386 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 22:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 20:03

a kereszteződésekben éjszaka sárgán villognak a jelzőlámpák, de ha érzi az elektronika, hogy a kocsi gyorsabban jön a megengedettnél, akkor bepirosítja előtte a lámpát. Tehát "lassít". Ha szabályosan megy, akkor marad sárgán villogó.

Na haragudj meg, de abban az országban, ahol éjszaka a működő lámpánál átmennek szinte megállás nélkül a piroson, ott SZERINTED számít ez valamit? (Kétségtelen viszont, hogy szabálytisztelő országoknál tényleg jól működhet!)

Nem tudom, ide is beírtam-e már (a régi gyorshajtásos topicba igen), hogy kb. 5-6 mp-e zöldem volt már, amikor egy bömbi keresztbe a Rottenbilleren fékezés nélkül mintegy 20 centivel az orrom előtt szaladt el úgy saccra 80-90-nel. Ha rendes lendülettel indulok el, ahogy szoktam, akkor minimálisan az A-oszlopnál kap telibe az állatja.
Gondolkoztál már ma?

#387 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 22:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 22:54

Valahogy tényleg a nyugalom a legjobb szó. Nekünk ("déli" országokból jövő forrófejű egyéneknek) elsőre fura, de igazából ez jó. Lehet rá számítani, hogy be fogják tartani a szabályokat, az indexelés sajnos nem erősségük, de olyan lassan történik minden, hogy folyamatos "bullet-time" érzése van az embernek.

És a csattanó: ennek ellenére el lehet érni valahova, nem kell több órás útra készülni pár perc helyett. Vagyis azt szűrtem le, hogy mi otthon semmit nem érünk el a kapkodással. Csak magunkat csináljuk ki.

Franciaországban is olyan vezetni, mint egy terápia. Egy menetben lementünk 800 km-t üzleti úton, de ez éppen hétvégén volt nézelődési célzattal. Tehát nem csak autópálya. És töredékét fáradtam le az otthoni terheléshez képest. Ott például extra rövid a pályán a besoroló sáv, ezért mindenki behúzódik belülre, hogy te felmehess. Aki pedig belülről jön eleve, az nem fog betartani a besorolónak, mert akkor a gyorsítót szorítják fel a korlátra.

A németeknél gyönyörűen működik a zippzár-elv. Ki is van táblázva. Lehet haladni.

Itt most éppen felújítás van a nagy hídon, ami 45 méter magasan ível át a Göta Alv folyón. 2x3 sáv. Augusztus 31-ig poszognak rajta, addig közlekedési káosz van. Csütörtökön mentem át a hídon, kolléga vitt. Atom sor abban az 1 (!) sávban, ami felkanyarodik a hídra. A külső tovább megy egyenesen. És nem az megy, hogy előre veret mindenki, aztán kamion/busz elé megpróbálja berántani. Kivárják. És halad a sor. Ugyanis a hídra felhajtásnál itt is érvényesül a zippzár-elv. Egy kicsi áldozat az egyéntől (egy innen, egy onnan) és a közösség haladhat. És mivel te megadod, megadja a másik is amikor rá fog kerülni a sor. Nem hallottam dudálást, nem megy a rágyorsításos be nem engedéses csakazértis erősebb vagyok hozzáállás. Pedig lehetne, kevés autó kisebb 2.4-liternél, ami pedig kevesebb az leginkább 1.8-as. Csak betartják a szabályokat.

Itt is vannak idióták. Vitt már el majdnem Skoda Roomster két dagadt svéddel az ülésen zebrán átkelve. Akkor mondjuk borzasztó "vérfürdő" lett volna, mivel a hátizsákomban paprikás-paradicsomos pácban csirkeszárnyakat vittem és az tutira kiszakadt volna, borzasztó képet adva a balesetnek. Mondjuk ha elvitt volna kábé 60-al, akkor utána nekem is le kell ülni megpihenni pár percre. De ezek azok a kivételek, amik sajnos minden országban jelen vannak.

Üdv!

Behúzódás itt is szokott lenni, legalábbis én, ha nem okoz nagyobb bonyodalmat, mindig megteszem.

Sávlezárás miatti besorolásoknál Bp-n sem szokott különösebb gond lenni a zippzárral. :think:

#388 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 22:49

Üdv!

Jajj de kár, hogy nem 3 hónappal ezelőtt a gyorshajtásos topicba írtad be ezt.

Évekig szajkóztam ezt, hogy így gyorsabb a sor haladása, senki sem hitt nekem...
Gondolkoztál már ma?

#389 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 22:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 23:43

Behúzódás itt is szokott lenni, legalábbis én, ha nem okoz nagyobb bonyodalmat, mindig megteszem.

Sávlezárás miatti besorolásoknál Bp-n sem szokott különösebb gond lenni a zippzárral. :think:

Szerintem is ez szinte az egyetlen, ami működik, bár ne mmindig, sajnos. Volt már buflák, aki csak bámult, hogy mit akarok, miért indexelek balra a felhajtó sávból az M3-ason...

De ha már van mellette egy egyenesen menő sáv, amelyiknél el lehet menni a sok türelmes (én olvasatomban becsületes) birka mellett, akkor már egészen más a helyzet, sajna...
Gondolkoztál már ma?

#390 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 23:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 23:53

Szerintem is ez szinte az egyetlen, ami működik, bár ne mmindig, sajnos. Volt már buflák, aki csak bámult, hogy mit akarok, miért indexelek balra a felhajtó sávból az M3-ason...

De ha már van mellette egy egyenesen menő sáv, amelyiknél el lehet menni a sok türelmes (én olvasatomban becsületes) birka mellett, akkor már egészen más a helyzet, sajna...

Sőt, megfejelem, pl. a pesti alsó rakpartra lemenésnél is mindig beengednek, ha dél felé hajtok fel rá (ahogy én is mindig beengedek egy-két autót). :think: Pedig ott aztán szoktak dugók lenni. Margit-híd felhajtó Pesten dettó.

Szóval, nem annyira rossz ez, mint szoktuk mondani, csak meg kell látni a jól működő dolgokat. :)

#391 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 23:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 23:49

Jajj de kár, hogy nem 3 hónappal ezelőtt a gyorshajtásos topicba írtad be ezt.

Évekig szajkóztam ezt, hogy így gyorsabb a sor haladása, senki sem hitt nekem...

attól , h szajkózod, még nem lesz igaz  :)

cippzár elv normális működés esetén legalább ugyanilyen gyors

természetesen a csakazésenemjösszbeelém versus deénideakarokbemenni küzdésnél gyorsabb az 1 sorban állás/haladás is

de ugye még mindig nem a közértben vagyunk :cool:
(érsd: függ az adott forgalmi szituációtól is, de nagyon - ha kell, példát is mondok)
---
Don Phobos, ha netán megint a híd felé visz az utad, tudnál képeket csinálni arról, h milyen táblák vannak kitéve a hídra felhajtü sáv előtti 200-300 méteren? Ha nincs gép, nekem elég lesz, ha szimplán leírod  :respect:

Szerkesztette: fram 2008. 05. 09. 23:24 -kor

Ciciman is on borda

#392 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 06:31

Idézet: fram - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 23:19

.
.
.
Don Phobos, ha netán megint a híd felé visz az utad, tudnál képeket csinálni arról, h milyen táblák vannak kitéve a hídra felhajtü sáv előtti 200-300 méteren? Ha nincs gép, nekem elég lesz, ha szimplán leírod  :respect:

Megpróbálom leírni, bár még csak egyszer jártam ott autóval. Nekem nincs, ezért buszozom. Az odafelé vezető úton egy "franciaágy méretű" nagy narancsszínű táblán írják, hogy felújítás van a hídon április 20-tól augusztus 31-ig és válassz alternatív útvonalat.

A másik sáv (ami felkanyarodik rá) trükkösebb, mert ott van egy elég komplikált kereszteződés. De ott is kell legyen tábla. Arra emlékszem, hogy nagyon sok bója van, de a táblákat ott nem figyeltem. Megpróbálok majd arra kirándulni egyik nap és akkor csinálhatok képeket.

Üdv!
.
.
.

#393 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 06:46

Vagy lehet azt szűrhetnéd le, hogy ott az adott mennyiségű autóparkra vannak méretezve az utak, nem a 40 évvel ezelötti autómennyiségre. Egyszerűen nonszensz hogy egy Veszprém méretű kisvárosban (70k lakos) "csúcsidőben" kilóméteres dugók alakulnak ki, a kereszteződése beszorult autókkal etc.. El tudom képzelni mi mehet akkor BP-en...  :eek: Nem csoda, ha az ember egy idő után elveszíti az önuralmát...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#394 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 06:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 23:43

Na haragudj meg, de abban az országban, ahol éjszaka a működő lámpánál átmennek szinte megállás nélkül a piroson, ott SZERINTED számít ez valamit? (Kétségtelen viszont, hogy szabálytisztelő országoknál tényleg jól működhet!)

Nem tudom, ide is beírtam-e már (a régi gyorshajtásos topicba igen), hogy kb. 5-6 mp-e zöldem volt már, amikor egy bömbi keresztbe a Rottenbilleren fékezés nélkül mintegy 20 centivel az orrom előtt szaladt el úgy saccra 80-90-nel. Ha rendes lendülettel indulok el, ahogy szoktam, akkor minimálisan az A-oszlopnál kap telibe az állatja.

Szerintem igen. Leírta, hogy van traffi is. Átvált pirosra, átmegy, fotó, meg kell vágni úgy 200-300k-ra. Fél év után ne félj mindenki meg fog állni a pirosnál. Egyébként Veszprémben amelyik kereszteződésben van kamera (+bünti :D), ott érdekes módon nem mennek át a piroson. A többin szívbaj nélkül.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#395 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 06:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 6:46

Vagy lehet azt szűrhetnéd le, hogy ott az adott mennyiségű autóparkra vannak méretezve az utak, nem a 40 évvel ezelötti autómennyiségre. Egyszerűen nonszensz hogy egy Veszprém méretű kisvárosban (70k lakos) "csúcsidőben" kilóméteres dugók alakulnak ki, a kereszteződése beszorult autókkal etc.. El tudom képzelni mi mehet akkor BP-en...  :eek: Nem csoda, ha az ember egy idő után elveszíti az önuralmát...

Ez is egy faktor természetesen. Itt az autópálya szépen keresztülvezet a városon, igaz, hogy ott csak 90-el lehet menni. De van 2 sáv, lehet menni. És nagyon sok helyen le lehet hajtani a városon belül.

(Ettől függetlenül itt is atom dugók alakulnak ki, mert az egyik alagút a folyó alatt túl sok forgalmat kap. Kellene még egy híd, de most azon verik magukat a politikusok, hogy merre tegyék úgy, hogy a felvásárolt ingatlanjaik ne veszítsenek az értékükből.)

De az biztos, hogy Pesten sokkal korábban megállt az utak fejlesztése és egyszerűen ebben a formában nem tud elég autót átereszteni. Hogy ezt otthon hogyan fogják megoldani azt nem tudom. Utólag az utakat kiszélesíteni gyakorlatilag mission impossible. Az egyedüli megoldás az, hogy az átmenő forgalmat elterelni használható körgyűrűkre, amiből kellene hagyma-jelleggel több réteg. Mint a "perimetrique" Párizs körül mondjuk. Vagy minden normális nagyváros körül. Általában akkor van nagyon nagy baj, ha a tranzit forgalom is a városban megy.

Itt sokkal jobban jársz, ha leteszed a gépet egy P+R parkolóban és tömegközlekedsz. Különben csak araszolsz, ami senkinek nem jó. +1 autó, csomó benzin (itt most 350 HUF), a kocsi meg kopik.

Üdv!
.
.
.

#396 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 08:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 7:31

Megpróbálom leírni, bár még csak egyszer jártam ott autóval. Nekem nincs, ezért buszozom. Az odafelé vezető úton egy "franciaágy méretű" nagy narancsszínű táblán írják, hogy felújítás van a hídon április 20-tól augusztus 31-ig és válassz alternatív útvonalat.

A másik sáv (ami felkanyarodik rá) trükkösebb, mert ott van egy elég komplikált kereszteződés. De ott is kell legyen tábla. Arra emlékszem, hogy nagyon sok bója van, de a táblákat ott nem figyeltem. Megpróbálok majd arra kirándulni egyik nap és akkor csinálhatok képeket.

Üdv!

:respect:
Ciciman is on borda

#397 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 08:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 20:12

De ha be van hajtva, teljesen véletlenül, mondhatni meglepetésszerűen sem tudja használni, érted... :think: :)

dragajabenzin, sporrolnikő  :D
Ciciman is on borda

#398 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 08:57

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 22:22

Az USA-ban ezt úgy csinálják, hogy egész nap üzemel egy hasonló rendszer. A lámpák folyamatosan váltakoznak a megfelelő zöld hullámot fenntartva, ha azonban valaki gyorsan jön, akkor piros lesz a lámpa, ráadásul nem is kis ideig.

Németeknél is van ilyen lámpa, ha gyorsabban mész piros lesz, ha 50 alá lelassítasz, újra bezöldül  :cool:
Ciciman is on borda

#399 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 09:02

Valahogy tényleg a nyugalom a legjobb szó.

Így van! Az emberek sokkal nyugodtabbak. Angliában élő ismerős szó szerint ezt mondta, h ez a legnagyobb különbség kinti és a magyar viszonyok között. A következő példával illusztrálta: ha valaki fordított írányból (azaz forgalommal szemben) hajt be a körforgalomba, megállnak, nem dudálnak és szépen megvárják, míg újra szabad az út.

Mondjuk aki kalandra vágyik a hazai helyzethez képest, ajánlom Olaszországot egy kis nápolyival fűszerezve  :D
Ciciman is on borda

#400 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 10. 14:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. máj. 10., szombat - 7:48

Szerintem igen. Leírta, hogy van traffi is. Átvált pirosra, átmegy, fotó, meg kell vágni úgy 200-300k-ra. Fél év után ne félj mindenki meg fog állni a pirosnál. Egyébként Veszprémben amelyik kereszteződésben van kamera (+bünti :D), ott érdekes módon nem mennek át a piroson. A többin szívbaj nélkül.

Lehet, hogy igazad van. Na persze ne feledjük, ennek is csak és kizárólag akkor van értelme, ha működik, működhet az objektív felelősség szerinti bírságolás rendszere.
Mert különben azt az autót nem vezette senki, azért ment át a piroson...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.