HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 09. 13:16

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 12:39

:up:

Én mostanában 3-as fölé nem is kapcsolok ha Bp-en belül közlekedtem... 40-50-el döcögök, lámpa itt-ott, gyalogos átkelő, így szépen fékezgetek, rendes vagyok, és nem tartom fel forgalmat sem :Đ

Fogyasztás meg köszöni jól van  :Đ

#362 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 10:19

Mennyit vezetsz egy évben?

Naaa, ezt azért ne...

Vagy megint félreértettelek?
Nem úgy gondoltad, hogy nem kevés egy közel 10milliós autó tulajdonosának egy ilyen NAGYON kiemelkedő szabálysértésért a 300e Ft-os bünti?
Gondolkoztál már ma?

#363 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 12:23

Az a baj a várossal, hogy a szűk külvárosi utcában is 50 meg a 4m sávos töküres kihalt ipartelepi úton is. Szóval így, hogy ejnyebejnye 130-al ment, nem mond semmit, az a kérdés hol.

Hadd kérdezzem meg, hogy mi lenne lakteren az a sebesség, amire már te is összevonnád a szemöldöködet? 180? 210? Vagy még több?
Gondolkoztál már ma?

#364 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:28

fény  :D
Ciciman is on borda

#365 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 15:04

Naaa, ezt azért ne...

Vagy megint félreértettelek?
Nem úgy gondoltad, hogy nem kevés egy közel 10milliós autó tulajdonosának egy ilyen NAGYON kiemelkedő szabálysértésért a 300e Ft-os bünti?

Nem értettél félre, ugyanis nem gondoltam tovább semmit, mindössze megkérdeztem, mennyit vezet egy évben. :) Viszont megköszönném, ha többször nem próbálnám a számba adni semmilyen gondolatot. ;)

#366 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 15:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 15:51

Nem értettél félre, ugyanis nem gondoltam tovább semmit, mindössze megkérdeztem, mennyit vezet egy évben. :) Viszont megköszönném, ha többször nem próbálnám a számba adni semmilyen gondolatot. ;)

mondjuk mi a rosebb koze van ahhoz, hogy hány km-et vezettem, ahhoz, hogy keveslem a 300e-s buntetest a 137 km/o-s gyorshajtasert lakott teruleten?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#367 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 15:50

Nem bírnak a gyorshajtókkal
kész  :D

Szerkesztette: fram 2008. 05. 09. 15:51 -kor

Ciciman is on borda

#368 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 15:06

Hadd kérdezzem meg, hogy mi lenne lakteren az a sebesség, amire már te is összevonnád a szemöldöködet? 180? 210? Vagy még több?

Nincs olyan, hogy lakter meg nem lakter. Tudok olyan helyeket ami hivatalosan lakter, ahol a 300-at sem találnám soknak :D És ugyanakkor van olyan terület, amit fél év alatt úgy beépítettek, hogy simán ki kéne tenni az 50-es táblát, ehhez képest hivatalosan ugyanúgy külterület és 90.

#369 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:26

Idézet: fram - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 16:50

Lol, biztos megnézték a transortert :D

#370 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:32

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 17:25

Nincs olyan, hogy lakter meg nem lakter. Tudok olyan helyeket ami hivatalosan lakter, ahol a 300-at sem találnám soknak :D És ugyanakkor van olyan terület, amit fél év alatt úgy beépítettek, hogy simán ki kéne tenni az 50-es táblát, ehhez képest hivatalosan ugyanúgy külterület és 90.

Értem, és azért, mert Mumia tud HÁROM DARAB olyan helyet, ezért hülyeség az egész, ahogy van. Máshol se lehessen felelősségre vonni gyorshajtót...

Ezt az érvelést hol tanultad...
Gondolkoztál már ma?

#371 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:32

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 15:51

Gondolatot? Jó :)

Ha én ezek után megkérdezném, hogy milyen magas vagy, akkor fel sem merülne benned, hogy vajon miért kérdeztem, mi módon hozható kapcsolatba azzal a posttal, amit beidéztem, amire válaszoltam, ugye???

Eléggé kifogásolható viselkedés ez, hogy ne mondjam, leheletfinom provokáció a részedről.

Még egyszer leírom (megtettem már sokszor), nem mint moderátor van bajom veled, hanem mint ember.

Szeretném, ha külön nicken moderálnál és külön nicken lehetne veled TÉNYLEGESEN vitatkozni, mert ahhoz nagyon kis darab bölcsek köve van a birtokodban, hogy egyszerre csináld mindkettőt, azonos nickkel, érv-ütköztetés esetén ujjviszketéssel a nagy piros delete gomb felett.

Szeretném, ha mezei userként lehetne veled vitázni (ahogy azt régen is tettük), mert amióta felvitte a dolgodat a moderátorság, kicsit elszálltál.

Vagy légy korrekt és CSAK moderálj a fórumban, de ne állj le mezei userként vitázni másokkal, ha pedig valaki felhívja tévedésedre a figyelmet, akkor ne egyből moderátorként a teljes fegyverzet fitogtatásával vágj vissza, hanem ha mezei userként kezdted a vitát, akkor folytasd is úgy.

Szerintem.

Köszönöm, hogy elolvastál.

Szerkesztette: *Macika* 2008. 05. 09. 16:41 -kor

Gondolkoztál már ma?

#372 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:36

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 17:25

Jajj :Đ
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#373 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 17:32

Értem, és azért, mert Mumia tud HÁROM DARAB olyan helyet, ezért hülyeség az egész, ahogy van. Máshol se lehessen felelősségre vonni gyorshajtót...

Ezt az érvelést hol tanultad...

Egyálltalán nem erről volt szó, nem azzal van bajom, hogy felelősségre vonták. Hanem azt mondom, hogy amíg nem tudom konkrétan hol ment annyival nem tudom elitélni. Mert ugye tudjuk, hogy a sajtó "hajlamos" túldramatizálni a dolgokat. Aztán kiderül, hogy a nagy lakott terület a kerepesi út kivezető szakasza a temető után.

#374 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:42

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 16:17

mondjuk mi a rosebb koze van ahhoz, hogy hány km-et vezettem, ahhoz, hogy keveslem a 300e-s buntetest a 137 km/o-s gyorshajtasert lakott teruleten?

Csak annyi, hogy mindenki vét hibákat, illetve lát karón varjút, csak az nem, aki nem csinálja. Pl. Galyatetőn Pásztó felől érkezve nincs lakott területe kezdete tábla, ergo teljesen nyugodtan hiheted azt, hogy mehetsz 90-nel. Gondolom, egy ott elkapott embernek is ugyanígy leharapná mindenki a fejét. :) Nyilván itt ez nem áll fenn, csak egy kis példát szerettem volna mutatni, miszerint az úton bármi megeshet, csak aki nem vezet, az még nem látta ezt, jó eséllyel nem is tud ilyet elképzelni. Aztán meg lehet meglepődni.

Egy hosszabb előzés végén pedig megesik, hogy az is eléri a véres kardként körbehordozott 137-et, aki amúgy sosem megy 90 fölé, viszont szeretné leküzdeni azt a sort, amit egy 60-nal repesztő IFA vezet és mögötte 10 tötyörgő megy. Aztán, ha benéz a lakott terület tábla (mondjuk még egy kilométeren keresztül ugyanaz a külterületi vidék van, mint a lakott terület kezdete tábla előtt), akkor ciki van. Nem mondom, hogy ez a követendő, hanem azt, hogy simán el lehet képzelni, hogy megesik egy amúgy ritkán megbotló emberrel.

Lehet lőni és tömeggyilkosnak kikiáltani. :D

#375 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 17:32

Gondolatot? Jó :)

Ha én ezek után megkérdezném, hogy milyen magas vagy, akkor fel sem merülne benned, hogy vajon miért kérdeztem, mi módon hozható kapcsolatba azzal a posttal, amit beidéztem, amire válaszoltam, ugye???

Eléggé kifogásolható viselkedés ez, hogy ne mondjam, leheletfinom provokáció a részedről.

Még egyszer leírom (megtettem már sokszor), nem mint moderátor van bajom veled, hanem mint ember.

Szeretném, ha külön nicken moderálnál és külön nicken lehetne veled TÉNYLEGESEN vitatkozni, mert ahhoz nagyon kis darab bölcsek köve van a birtokodban, hogy egyszerre csináld mindkettőt, azonos nickkel, érv-ütköztetés esetén ujjviszketéssel a nagy piros delete gomb felett.

Szeretném, ha mezei userként lehetne veled vitázni (ahogy azt régen is tettük), mert amióta felvitte a dolgodat a moderátorság, kicsit elszálltál.

Vagy légy korrekt és CSAK moderálj a fórumban, de ne állj le mezei userként vitázni másokkal, ha pedig valaki felhívja tévedésedre a figyelmet, akkor ne egyből moderátorként a teljes fegyverzet fitogtatásával vágj vissza, hanem ha mezei userként kezdted a vitát, akkor folytasd is úgy.

Szerintem.

Köszönöm, hogy elolvastál.

Paranoid vonásokat látok az írásodban.

A különbség a "régi idők" és a "most" között az, hogy immáron nem tudsz hatni az idegeimre, régen tudtál. :)

#376 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 17:10

sok mindent lehet mondani carmagedre de azt nem, hogy kitörölné azoknak a hozzászólásait akikkel nem ért egyet  :Đ

#377 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 17:26

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 18:10

sok mindent lehet mondani carmagedre de azt nem, hogy kitörölné azoknak a hozzászólásait akikkel nem ért egyet  :Đ

Nem írtam ilyet, SOHA nem törölt még ki hozzászólást, ha vitatkoztunk.

Viszont mostanában nem telik úgy el hozzám intézett hozzászólása, hogy ne fenyegetőzne, ha csak leheletfinoman is...
Gondolkoztál már ma?

#378 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 18:40

Baszki, ez már kiverte a biztosítékot nálam: Ma fél városon keresztül ment előttem egy új Swift behajtott visszapillantókkal... :omg: Bazz... :legyint: Direkt nem mentem el mellette a párhuzamos közlekedésben sem, kiváncsi voltam, mikor veszi észre. Nem vette. Vagyis...

#379 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 19:03

Vannak olyan országok (fejből nem tudom most, talán itt is van ilyen), ahol a kereszteződésekben éjszaka sárgán villognak a jelzőlámpák, de ha érzi az elektronika, hogy a kocsi gyorsabban jön a megengedettnél, akkor bepirosítja előtte a lámpát. Tehát "lassít". Ha szabályosan megy, akkor marad sárgán villogó.

Ez szerintem jó. Értelmes ember úgyis lelassít a sárgán villogónál, ha pedig rászoktat arra, hogy ne zúzzál, mert akkor megállhatsz, akkor az nevelő hatású.

Kíváncsi lennék, hogy a budaőrsi IKEA előtt levő fix trafi most már állandóan működik-e. Mert korábban az nagyon sokszor csak állt ott bambán kikapcsolva.

Az indexelés elmulasztása itt is nagy divat, meg itt még engedélyezett (vagyis nem tiltott) a mobilozás. De már cikkeznek róla, hogy nemsokára tiltott lesz. Itt iszonyatosan bizonytalanul mennek az átlag autósok, néha az az érzésem, hogy a sofőr is inkább utas a kocsiban. Ez ijesztő néha.

De cserébe nem agresszívak, az például simán megtörténhet, hogy valami "félénk" V70-es megáll a főúton persze index nélkül és nem tudja eldönteni, hogy bekanyarodjon-e egy mellékutcába. Nem vágnak ki mellette, nem dudálnak, hanem megvárják, hogy elkanyarodjon. Aztán 5-7 másodperc múlva "mint a tetű" bekanyarodik. Ez szerintem már túlzott jóindulat, igenis kellene indexelni és igenis tiszteletben kellene tartani a forgalmat annyira, hogy nem állok a főúton feltartva mindenkit. Be lehet kanyarodni normálisan, aztán ha nem oda akart menni, akkor meg lehet fordulni és ki lehet jönni.

Most változtak a szabályok a körforgalommal kapcsolatban is (Svédország, nehogy otthonra vegyétek), most már kellene befelé indexelni, ha benne maradsz és kifelé is, amikor kijössz. Na ezt szokták úgy értelmezni, hogy se ki, se be nem indexelnek.

Meg kell szokni a forgalmat itt is. Le kell hozzá lassulni és időben elindulni. Ez egyébként otthon is jó taktika, sok ideget meg lehet vele spórolni.

Üdv!
.
.
.

#380 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 19:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 19:40

Baszki, ez már kiverte a biztosítékot nálam: Ma fél városon keresztül ment előttem egy új Swift behajtott visszapillantókkal... :omg: Bazz... :legyint: Direkt nem mentem el mellette a párhuzamos közlekedésben sem, kiváncsi voltam, mikor veszi észre. Nem vette. Vagyis...

Úccse használja :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.