HWSW Informatikai Kerekasztal: KRESZ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

KRESZ Jelenlegi/jövőbeli szabályok, változások Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 18:44

Van az arányosság elve. :)

Nem tudom hol érvényesül az elv, ha pusztasággá változtatjuk az országban minden út menti részt?  :confused:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2362 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:51

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 18:49

Nem tudom hol érvényesül az elv, ha pusztasággá változtatjuk az országban minden út menti részt?  :confused:

Gondoltam, hogy lesz, aki nem olvas. :)

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5602622

#2363 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:04

http://belsoseg.blog.hu/2008/07/07/adakozz..._palyamatricara

"Első gondolatom, mint sok emberé, hogy megveszem Karotta terranoját, lefestem matt feketére, körbehegesztem vasúti sínnel, és ráfestem nagy fehér betűkkel: MEGDÖGLESZ."
Make love not Wor.

#2364 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:06

Férjem éppen mondta: Sok hélyen útszéli árok is van autópalya mellett, ezzeket akkor be kell temetni, mert vannak olyanok, akik nem tisztelnek a másikat?
:bolond:
Inkább rendörök, akik büntetnek. Nálunk simá személykocsival mennek és kihalasztanak ilyeneket. :D

#2365 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:14

Idézet: bianca - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:06

Inkább rendörök, akik büntetnek. Nálunk simá személykocsival mennek és kihalasztanak ilyeneket. :D

Nálunk az erősebb autó meg simán nem áll meg a rendőrnek, aztán kész. Most kicsit szigorodtak a dolgok, aztán utólag nem lehet letagadni, de az a nagy általánosság, hogy szarunk bele, mert lehet. Ma is majdnem a villamossínen ütöttek el, mert az olyan, tegnap M3-on középen harmadik sávot próbált csinálni egy Porsche.
Make love not Wor.

#2366 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:14

Nálunk az erősebb autó meg simán nem áll meg a rendőrnek, aztán kész. Most kicsit szigorodtak a dolgok, aztán utólag nem lehet letagadni, de az a nagy általánosság, hogy szarunk bele, mert lehet. Ma is majdnem a villamossínen ütöttek el, mert az olyan, tegnap M3-on középen harmadik sávot próbált csinálni egy Porsche.

:smoker: Itt olyan meg lesz álítva, ha kell fegyverrel. Elite-rendörök ilyenek.
Terrorista-idöben minden lehet.

Szerkesztette: bianca 2008. 07. 07. 18:29 -kor

#2367 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:45

Idézet: bianca - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:06

Férjem éppen mondta: Sok hélyen útszéli árok is van autópalya mellett, ezzeket akkor be kell temetni, mert vannak olyanok, akik nem tisztelnek a másikat?
:bolond:

Értem én és ez a logikus, de egyrészt balesetek mindig lesznek, másrészt azokat ez nem vigasztalja, akik a megrendszabályozásig baleseteznek...

#2368 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 18:44

Van az arányosság elve. :)

meg van olyan is, h ha veszélyesnek érzed azt azt útszakaszt (tőlem akár az útszéli fák miatt is), akkor nem 90nel mész, hanem 70nel  ;)

a 90 nem kötelezően előrt, hanem csak a lehetséges maximum
Ciciman is on borda

#2369 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:54

Idézet: fram - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:50

meg van olyan is, h ha veszélyesnek érzed azt azt útszakaszt (tőlem akár az útszéli fák miatt is), akkor nem 90nel mész, hanem 70nel  ;)

a 90 nem kötelezően előrt, hanem csak a lehetséges maximum

Olyat is próbáltam már, hogy utánfutóval tartom a 70-et a négyesen 70km-en át. Aztán 10km után annyi életveszélyes előzést generáltam ezzel a rögeszmével, hogy inkább felelőtlenül gyorshajtottam utána 90-nel...

#2370 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:02

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:45

Értem én és ez a logikus, de egyrészt balesetek mindig lesznek, másrészt azokat ez nem vigasztalja, akik a megrendszabályozásig baleseteznek...

Igazad van, ahogy mondtam, voltam olyan hélyszetben, nem csak egyszer, nálatok. :(
:think: Valahogy bisztosabb érszem magamat itt.
Hm, nem lennék bisztos benne, hogy ha nálatok országúton meg lenne engedve a 100/kmh mint itt, hogy ez nem lenne. Itt alig elösznek, akkor sem ha egy tehérkocsi után kell gurulni. Talán mentalitás kérdés? :think:

#2371 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:54

Olyat is próbáltam már, hogy utánfutóval tartom a 70-et a négyesen 70km-en át. Aztán 10km után annyi életveszélyes előzést generáltam ezzel a rögeszmével, hogy inkább felelőtlenül gyorshajtottam utána 90-nel...

hiba a fejekben van, akarommondani a fafejekben
Ciciman is on borda

#2372 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:21

Idézet: bianca - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 20:02

Talán mentalitás kérdés? :think:

Nemtom, de itt a német rendszámosok is faszkalapok. Bár lehet csak átvették az ideillő morált :-/
Make love not Wor.

#2373 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:25

Idézet: bianca - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 19:02

Igazad van, ahogy mondtam, voltam olyan hélyszetben, nem csak egyszer, nálatok. :(
:think: Valahogy bisztosabb érszem magamat itt.
Hm, nem lennék bisztos benne, hogy ha nálatok országúton meg lenne engedve a 100/kmh mint itt, hogy ez nem lenne. Itt alig elösznek, akkor sem ha egy tehérkocsi után kell gurulni. Talán mentalitás kérdés? :think:

Mentalitás? Hadd nevessek... lehet, hogy rossz helyen autóztam Németországban (Bajorország), de azon kívül, hogy a zebránál valóban megálltak, és jobbára betartották az ötvenet lakott területen, teljesen otthon éreztem magamat. Példának okáért: regensburgi "körgyűrű", autópálya, nagy forgalom, 80-as korlátozás végig: csak én tartottam be (nem túlzok!). Főútvonalon 80-as korlátozásnál 90-nel előzöm a belső sávban a kamionokat (nem mertem gyorsabban menni, nincsenek 100 euróim büntetésre), dajcs BMW X5 levillog, dudál (mondhatnám, hogy tisztára, mint itthon, de idejére sem emlékszem, hogy mikor történt velem itthon ilyesmi utoljára!). Városban pirosban áthajtást is láttam (nem csak "sárgult", hanem már vastagon piros volt), ifjú suhanc Golffal, pont mint nálunk. Kétszer is láttam rokkant helyre parkolni feltűnően nem rokkant utasokat szállító autót. Autópályán általánosságban a sebességkorlátozás (pl. útépítés miatt) csak "ajánlott", de azt azért többen tartják be, mint nálunk. Ehhez képest itthon nem olyan vészes a helyzet, bár autópályán 95%-ban csak az M1-esen és az M3-ason járok. Az M1-esen az autók fele, ami 130-nál gyorsabban megy, német, osztrák, vagy olasz rendszámú, de a magyarok is egyre többen vannak, lehet, hogy meg kéne emelni a büntetést 300 ezerről 500-ra, akkor megint nyugalom lenne két hónapig. :D Ha már országot kell választani, inkább Ausztria szimpatikus.

#2374 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:28

Idézet: keton - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 20:25

Ha már országot kell választani, inkább Ausztria szimpatikus.

Meg Svájc, meg északi népek. De Ausztria az olyan, ott 129.4-el kell menni, 131-nél seggbedugás  :respect:
Make love not Wor.

#2375 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 19:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 20:21

Nemtom, de itt a német rendszámosok is faszkalapok. Bár lehet csak átvették az ideillő morált :-/

Ezt már tavály hogyhivjakoltunk, nem minden német rendszámos kocsi németet visz. Föként most nem, Szerbián keresztül másfele. :D
Tavály a határon, rájtunk kivül nem híszem volt született német:
Kép

Szerkesztette: bianca 2008. 07. 07. 19:49 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:42

Kicsit más.

Vannak ismerőseink akik a '80-as években mentek ki Ausztráliába. Hétvégén eljöttek vendégségbe és mesélték, hogy ott csináltak a rendőrök egy akciót. Sok feljelentés ment fiatalokra, akik éjszaka rendeztek gyorsulási versenyeket a város közepén, most kimentek a rendőrök, körbezárták őket és ott ott helyben bezúzták az autókat. (Nem tudom igaz-e a történet, bár szerintem nem kamuznának)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2377 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:58

Egy olyan országban, ahol a népesség 99%a olyan dédszülőktől származik, akiket semmilyen országban nem birtak már móresre tanítani, elképzelhető :D Annyiban kamu, hogy jogállamban ilyen nem lehet csinálni, ráadásul, ott helyben mivel zúzták be? Zsebhulladékapritóval, a minihalálcsillagról, vagy odafüttyentették a hammerheadeket a szesztilalom idejéről?
Mellesleg, a fritzkérdésre, sajnos, igen sok német van, aki ahogy átlép a határon, leszáll a vörös köd. Érdemes elmenni somolybabodra az offroad fesztiválra, és megnézni, mint művelnek ott a krautok. Én még olyan valagrészeg embert nem láttam úgy apritani 1,5 méterre kiemelt chevy blazerrel, mint két szakállas keletnémet fickót pár éve. Mellesleg, vannak német ismerőseink szépszámmal, semmi bajom velük, de az biztos, hogy van pár állat, aki meghülyül amikor átér ide. Kb, mint honfitársaink, nem szükségképpen cipőtalpszínben, akik lopni járni ki osztrákiába.

#2378 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 9:58

Annyiban kamu, hogy jogállamban ilyen nem lehet csinálni, ráadásul, ott helyben mivel zúzták be? Zsebhulladékapritóval, a minihalálcsillagról, vagy odafüttyentették a hammerheadeket a szesztilalom idejéről?

Majd valamikor a napokban jönnek még hozzánk, megkérdezem.
Egyébként jogállamban sok olyan dolgot meg lehet csinálni, amit nálunk nem.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2379 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:26

Pl?

#2380 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 9:58

keletnémet fickót

bianca meg tud cáfolni, ha ez csak hitvány előítélet, de a keletnémetek egy része (általában az a réteg, aki csak Magyarországot, főleg a Balatont engedheti meg magának nyáron) kultúrában erősen alulmarad a német sztereotípiától.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.