Idézet: Yany - Dátum: 2011. 08. 26. 12:38
Asszem a teljesítményem így megint 0 lesz.

Már egy halom csomagom vár feltöltésre és nem sikerül nekik feljutni. A log-ban mindig a korábban említett hibákat látom, miközben
telnet <ip> <port> paranccsal meg tudok csatlakozni. Vagyis kijutok az adott címre, csak a V7-es kliensnek nem sikerül. Tűzfalat többször átnéztem, a V6-os kliens meg folyton elszállt nekem korábban. Jelenleg kb. 10db fullosan, hibátlanul kiszámolt smp csomagom várja, hogy feltöltsem, de hiába. Mindez a munkahelyi gépemen. Otthon viszont nagyon ritkán futtatom, ebben a melegben pl. nem csinálom, mert félelmetesen meleg volt a gépem (a cpu egyes magjai 90C fölé is mentek). Szóval kezdem megint feladni ezt a foldingolást, pedig tényleg megvan a szándék...
szerk.: fullosan kikapcsoltam a tűzfalam, ezennel 100%-osan kizárva, hogy az okozna gondot, ugyanis most hogy elindítottam a klienst, ugyanúgy kudarc a csatlakozás a logban...
A log kikapcsolt tűzfallal:
Problaj meg ki egy dolgot: rakd fel a zonealarm tuzfalat, mert a windows tuzfal eleg makacs es bizonyos reszei akkor is mukodnek, ha mar ki van kapcsolva, de a zonealarm azokat is kikapcsolja es atveszi. Abban pedig amikor kapcsolodik, csak engedelyezd az osszes FAH kapcsolodasi kerelmet.
A masik, hogy ha a procid eggyes magjai felmennek 90C ra az nagyon magas. Tanacsolnam, hogy vedd le a hutot es csereld ki a hoatvivo pasztat (a legjobb a tuniq TX4 de a TX 2 vagy 3 is megteszi). ezenkivul probald meg javitani az altalanos hutest a dobozon belul:
- a kabeleket erdemes osszefogni es elrejteni lehetoseg szerint, hogy jobb legyen a legmozgas
- a deli hidra, es minden venti nelkuli hutore rakj egy kis ventit + tapogasd ki ujjal, hogy mely csippek nagyon forroak erintesre az alaplapon es rakj rajuk kis chipset hutobordakat (olcson vannak 8x szettek) - ugyanis minden hoforras visszacsatolas es az alaplapon keresztul egymast is gerjeszti. Ha sikerul az alaplap hofokat lejjebb vinned, azzal a proci homerseklete is lejjebb megy es az egesz rendszer stabilabb lesz.
- erdemes levenni a dobozrol mindket oldallapot (kiprobaltam. tobbet er mindkettot levenni, mintha 2-3 ventilator fujna befele a levegot) ill. nezd meg hogy jobb.
- par ilyen olcso trukkel jelentosen lehet a homersekletet lejjebb szoritani. Persze nem artana lecserelni a gyari intel hutot valami jobbra (szinte barmelyik utangyartott huto jobb az intel gyarinal). Ha erdekel akkor szolgalhatok tipekkel es linkekkel.
sok szerencset.