Na, egy kicsit utána jártam annak, hogy mennyire múlik a CPU-n az ATI kliens teljesítménye és szomorúak a tapasztalataim: ugyebár fut nálam SMP és ATI kliens is így többnyire osztoznak a processzoridőben, ami normál esetben úgy szokott nálam kijönni, hogy 25 és 40% között ugrál a GPU kliens, míg a maradékon osztoznak az SMP kliensek. Ez annyit jelent, hogy egy 10000-es csomagnál 1%-ot három, három és fél perc alatt ugrik a GPU kliens.
Kipróbáltam, hogy mi történik, ha felrakom a GPU kliens prioritását NORMÁL-ra. Ezután 47 és 52% között ugrál a processzoridő (vagyis teljesen leköt egy procimagot), a másik procimagon pedig osztozik az oprendszer és a két SMP kliens process. Ekkor kéremszépen 2 percen belül végez 1%-kkal ugyanolyan somagok esetén!
Mit jelent ez? Azt, hogy a számolás még nagyon CPU-függő. Az optimalizálást én nem csak azt várom, hogy a kód intelligensebben aknázza ki a GPU képességeit, de csökkentse is a CPU-tól való függőségét, mert a melóhelyemen 0 és 3% között megelégszik a CPU-ból az NVIDIA kliens. Tudom, hogy más architektúra, de azért akkor is LOL, hogy egy teljes processzormagot leköt az ATI kliense. Nem véletlen ilyen csigalassú...
Szerkesztette: Yany 2009. 01. 18. 04:00 -kor