25-én megrendeltem életem első RC helikopterét, aztán ma délelőtt asszony átvette. Elég gyorsan ideért, főleg ha azt veszem hogy az első bejegyzés a tracking oldalon Hong Kong városától 100 mérföldnyire volt.
E-Sky Lama v3 a neve a gépnek, ez a 2.4 GHz-es változat. Van 35 MHz-es is, az kapható itt a városban is. De nekem a modernebb rádió kellett, ezért közvetlenül a gyártótól berendeltem.
Gyártó oldala.
Berakok pár képet, amit a balkonon lőttem. Ott tettem meg az első pár felszállást is, mivel a hanggal nem akartam kivívni magam ellen a sorsot. Valamint a balkonon nincs akadály, csak a falak. Zárt erkélyről van szó...
Először doboz és pár tartozék.

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Aztán a gép még becsomagolva.

Aztán a gép és a transmitter egység:

Végül a gép magában:

Repültem is vele picit. Mondjuk úgy, hogy rövid időkre felszálltam, aztán leraktam mielőtt "belesodródtam" volna a falba. Jelenleg a trimmelést kell beállítanom és megszokni a kontrollokat. Teljesen az alapoktól kezdem, ezért is vettem ilyen tanuló gépet. Ez a kezdőknek van.
Két sikerélményem is volt, sikerül térd magasságban lebegni és ide-oda mozogni a "szoba" közepén olyan egy percig majdnem. Elképesztően nehéz, van benne kihívás. Örülök hogy nem vettem komolyabb gépet. A következő fokozat egy hagyományos kinézetű gép lenne, ami szintén 4-csatornás. De nem koaxiális, hanem felül nagy ventilátor, hátul kis ventilátor. Azt már sokkal nehezebb irányítani. A 6-csatornás teljesen 3D-s műrepülésre alkalmas modelleket meg jobb, ha el is felejtem még pár hónapig, azok aztán egész pilótát kívánnak. Nem embert, mert a sima ember csak töri őket hűvös halomra...
Van még extra akksim. Extra rotorlapátok törés esetén és szimulátor kábel. Ezzel rá lehet csatlakozni a transmitter-re, aztán ugyanúgy irányítani a szimulátort mintha az igazi modellt irányítanám. Így előre rá lehet gyakorolni a nagyobb modellekre.
Az alkatrészek ellátása biztosított, lehet itt a városban is kapni a géphez mindent. Szóval ha nagyon összetörik, akkor is hamar talpra tudom állítani.
Hirtelen ennyi az újdonság, most ezzel pár hónapon át el fogok bütykörészni.
Üdv!

Súgó
A téma zárva.