HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#9041 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 14. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 12. 14. 11:39

a zenei kiadást a kiadók nyírták ki, akik csak a műanyagszart próbálják eladni jópénzért

+1 :up:

Ráadásul egyáltalán nem nyírták ki a zenét... Érdekes, az MR2-n bemutatkozó magyar együttesek -akiknek esélye sem volt a gagyi szart mesterségesen nyomató kereskedelmi rádióknál- sikert sikerre halmoznak. Fesztiválokon csurig vannak a koncertjeik éppúgy, mint a szórakozóhelyeken beharangozott bulijaik... Aztán persze ment a sírás a ktsg kerrádióktól, hogy az mr2 nem közszolgálat... Debizony, hogy az, mert kortárs dolgokat nyomat amit a kereskedelmi média nem volt hajlandó. Ráadásul így nem irányíthatják a közízlést, mert ne legyenek kétségek: a gagyi együttesek úgy törnek fel, hogy a kereskedelmi média pénzért nyomja a számaikat (mert egyébként meg sem fordulna a fejében), aztán mivel a csapból is ez folyik ismert lesz, stb...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#9042 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 12. 14. 11:23

Na ez a jó meglátás,zenei kiadást már kinyirták most a könyv irás/kiadás kinyírása jön.

maradjunk annyiban, hogy a zenei kiadást a technikai változásokkal nem haladó kiadók nyírták ki, akik abból indultak ki, hogy minden letöltött példány kieső bevétel náluk. faszság, régen is másoltak kazettát sokan. addig még nem jutottak el a pénzéhes kis agyukkal, hogy vonzóvá kell tenni a vásárlást, pl azzal, hogy gyors és kényelmes... könyv dettó ugyanez. a kiadók szarnak rá, hogy egyre többen vennének olcsón jó minőségű, kényelmesen kezelhető, egyszerűen hozzáférhető e-bookokat, aztán most pislognak nagyokat, hogy dehát ezek letöltik a szar jpegbe szkennelt könyveket.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9043 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 12. 14. 11:34

Bizony, az e-book a modern kor mp3-a, amit kurva sokan megvennének, (ugyanúgy, mint az mp3-at), ha lenne mit megvenni...

:up:

djculture aranyosan bebökte ide a kiadók álláspontját, persze értem én hogy a kiadók modellje pont olyan mint a videoton, hogy csak az lehet jó :Đ

Szerkesztette: qnadam 2011. 12. 14. 12:11 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#9044 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:14

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 12. 14. 08:28

Az a gond, hogy o altalaban a friss bestsellerek kozul valaszt, az ilyesmi mennyi idovel a konyv piacra kerulese utan elerheto ezekre?
Mert 1-2 hetet talan hajlando lenne varni, de hogy tobbet nem, az tuti.

Szerintem kb. azonnal, de sosem tudni.
Make love not Wor.

#9045 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 12. 14. 11:46

És ha meg akarom venni, mér olyan drága, mintha könyv lenne? Az ebúk árában 1 dolognak kell benne lennie, mégpedig a szerzőnek jutó pénznek. Nem fogom fizetni a kiadók, a jogvédők, a sáplehúzók megélhetését. Az ilyenek menjenek dolgozni.

Én most nézegettem az itthoni választékot, ami első sorban nincs, második körben pofátlan drágának tartom. Persze kiadót is meg lehet érteni, az is keresni szeretne rajt, majd ha nem zárt cucc ilyen Kindle/iPad dologra, akkor úgyis terjed.
Make love not Wor.

#9046 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 14. 12:24

Persze kiadót is meg lehet érteni, az is keresni szeretne rajt, majd ha nem zárt cucc ilyen Kindle/iPad dologra, akkor úgyis terjed.

Deénnemértemmegmertcsak... Amikor egy ilyen kindle szintű dologgal akarnak forradalmian úgy dolgot bevezetni, akkor tessenek valami zárt formátumot kitalálni. Ne már a vevő legyen a hülye ilyenkor is... :Đ

Vagy félnek tőle, hogy a csak zárt formátumokat megjelenítő masina nem lenne népszerű (tehát névleg támogatjuk is a torrentről lecsordogáló cuccokat)? Akkor meg nem kell eltáncolni a hattyú halálát... :rolleyes2:

#9047 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 14. 12:14

Szerintem kb. azonnal, de sosem tudni.

Ez biztato :Đ

#9048 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 12. 14. 11:38

nem, mert nem lehet venni e-könyvet magyarul

iPadra pár aprólékot ingyé is lehet találni, de nem tart sokáig. Többi meg drága, és előre elég ismeretlen szerzők:

http://bookmania.eu/

Egyikmásikból már idéztem Dextnek az UFÓs topikjába is :-D
Make love not Wor.

#9049 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 12. 14. 10:59

Vettel 1600 e-konyvet? :blink: Vagy ez az e-Book a modern kor mp3-a amit letolt az ember torrentrol az iro, kiado, nyomdasz meg dogoljon meg? Jol van, gondolom nagymutter olvas Gardonyit is, de nem hiszem, hogy mindenki azt tolti le csak...

Ja, plusz, mi van, ha én régi 10-20 éves, gyerekkoromban utoljára olvasott scifi könyveket olvasgatok? Vagy galaktikákat, régi roburt plö? Ezeket hol a seggembe vegyem meg? Nagyonokos.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#9050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 12. 14. 12:42

Vagy galaktikákat, régi roburt plö? Ezeket hol a seggembe vegyem meg? Nagyonokos.

Ezek a kockással együtt folyamatosan digitalizálva vannak, ingyé. Igaz a padon kockást nehéz olvasni. Én most pld. az East két arc koncertfilmét szeretném beszerezni, megtetszett.
Make love not Wor.

#9051 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 12:54

Megvannak nekem is, tudom. :) Most plö Gyűrűk urát kezdtem el, olvasni, de az megvan polcon is. Ezzel ilyenkor mi van, jogot sértek? :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#9052 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 12. 14. 12:54

Megvannak nekem is, tudom. :) Most plö Gyűrűk urát kezdtem el, olvasni, de az megvan polcon is. Ezzel ilyenkor mi van, jogot sértek? :)

Letölteni legális, ezért van minden adathordozón és még az üres papíron is faszom díj. Elvileg.
Make love not Wor.

#9053 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:27

Hat sracok, eleg szomoru tovabbra is a magyar hozzaallas... Hol vegyem meg kerdesre elovettem a google baratunkat es rogton talaltam egy oldalt, ahol mindenfele temaban kaphato e-konyv. A kiadok es egyeb francok eleterol meg kar is rizsalni, mivel a normal polgar a budos eletben nem talalna meg a konyvirot, ha az csak ugy lobogtatna az utcan a muvet, illetve pont szarna ra mindenki. A kiado azert van, hogy segitse az ismeretlen/ismert iro muveit kiadni, terjeszteni, stb. Az teljesen mas kerdes, hogy dragan/olcson dolgozik-e, mivel minden majom a miatt ugral/orditozik, hogy milyen draga a kiado miatt, nem vesz konyvet/zenet, aztan az alkoto alig kap valami penzt, mivel a kiadonak a nyomtatast ki kell fizetnie a nyomdanak, a reklamot az ugynoksegnek, stb-stb. Vagy visszaterhetunk a kozepkorba, amikor a sarkon arulta az iro az iromanyat, aztan vagy megtalaltad vagy a budos eletben nem hallottal rola. Esetleg keszithetunk egy weboldalt, ahol lehet a keszitoknek a muveit kirakni, de elobb utobb azert is fizetni kell majd, aztan annyira sokan lesznek, hogy valakinek koordinalni kene es ujra van egy kiadonk, akit ugye nem szeretunk. Na mindegy, ordogi kor, ha lopunk, lopunk... En is szoktam, de spec. zenet es konyvet mindig megveszem, ha tetszett. Mindig talalni a neten ertelmes aru forrast, mar 99c-ert is kapsz albumokat/szamokat eloadotol fuggoen, konyvet meg valtozo aron (egyelore kicsit dragan), de szinten talalni. Ez az en velemenyem, lehet kopkodni, felfogja a monitor...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#9054 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 12. 14. 13:27

Hat sracok, eleg szomoru tovabbra is a magyar hozzaallas... Hol vegyem meg kerdesre elovettem a google baratunkat es rogton talaltam egy oldalt, ahol mindenfele temaban kaphato e-konyv. A kiadok es egyeb francok eleterol meg kar is rizsalni, mivel a normal polgar a budos eletben nem talalna meg a konyvirot, ha az csak ugy lobogtatna az utcan a muvet, illetve pont szarna ra mindenki. A kiado azert van, hogy segitse az ismeretlen/ismert iro muveit kiadni, terjeszteni, stb. Az teljesen mas kerdes, hogy dragan/olcson dolgozik-e, mivel minden majom a miatt ugral/orditozik, hogy milyen draga a kiado miatt, nem vesz konyvet/zenet, aztan az alkoto alig kap valami penzt, mivel a kiadonak a nyomtatast ki kell fizetnie a nyomdanak, a reklamot az ugynoksegnek, stb-stb. Vagy visszaterhetunk a kozepkorba, amikor a sarkon arulta az iro az iromanyat, aztan vagy megtalaltad vagy a budos eletben nem hallottal rola. Esetleg keszithetunk egy weboldalt, ahol lehet a keszitoknek a muveit kirakni, de elobb utobb azert is fizetni kell majd, aztan annyira sokan lesznek, hogy valakinek koordinalni kene es ujra van egy kiadonk, akit ugye nem szeretunk. Na mindegy, ordogi kor, ha lopunk, lopunk... En is szoktam, de spec. zenet es konyvet mindig megveszem, ha tetszett. Mindig talalni a neten ertelmes aru forrast, mar 99c-ert is kapsz albumokat/szamokat eloadotol fuggoen, konyvet meg valtozo aron (egyelore kicsit dragan), de szinten talalni. Ez az en velemenyem, lehet kopkodni, felfogja a monitor...

ennyiért basszák meg a könyveiket
rohadék rabló banda
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9055 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:48

Ez mondjuk elég jó, speciel ezt megvettem asszonynak, viszont:

A Viskó

e-könyv
Online ár: 1 990 Ft

Nyomtatott könyv
Online ár: 1 715 Ft

????

Hogy lehet egy digitális könyv drágább, mint egy nyomtatott könyv, ahol fizetni kell a nyomdát, stb? Asszem erről beszélt Zsul vagy már nem is tudom ki.

Szerkesztette: Tiga 2011. 12. 14. 13:50 -kor

#9056 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2011. 12. 14. 13:48

Hogy lehet egy digitális könyv drágább, mint egy nyomtatott könyv, ahol fizetni kell a nyomdát, stb?

Há nem olvastad? Ez a magyar hozzáállásod hibája, hogy ez így nem jó neked... :-(

:omg: :nevet:

#9057 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:52

A Viskó

e-könyv

Nyomtatott könyv

????

Hogy lehet egy digitális könyv drágább, mint egy nyomtatott könyv, ahol fizetni kell a nyomdát, stb? Asszem erről beszélt Zsul vagy már nem is tudom ki.

mert ez is egy rablóbanda
oszt majd megy a sírás, miért töltik le

ha mondjuk lenne egy jelképes 1-2 dolláros ár, az ok lenne, hiszen nincs benne semmi költség, csak egy szerver
de ők ki akarják fizetni belőle gondolom az összes léhűtő jogvédő köcsögöt is
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#9058 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 12. 14. 13:27

Hat sracok, eleg szomoru tovabbra is a magyar hozzaallas... Hol vegyem meg kerdesre elovettem a google baratunkat es rogton talaltam egy oldalt, ahol mindenfele temaban kaphato e-konyv.

Igen, csak amig a magyar hozzaallas mindket oldalon ilyen szomoru, addig en nem csodalkozom a letoltesen.
Megnyitottam az oldalt, kivalasztottam talalomra ezt.
Namost en egyszeru logikaval ugy gondolom, hogy igen, van letjogosultsaga az e-konyv vasarlasnak, amennyiben levonjuk azokat a koltsegeket, amik nem terhelik a normal nyomtatassal szemben. Hogy csak ket teljesen egyertelmu es nem kis tetelt mondjak, a papir es nyomdakoltseg.
Ehhez meg hozza lehet venni, hogy letoltom, tehat nem kell hozza fizikai raktar es konyvesbolt sem. Teny, kell egy oldal, ahol megvehetem es kell tarhely is, ahonnan letoltom, de szerintem ezek az alacsonyabb koltseggel jaro dolgok. Plane, mivel 100 konyv eladasahoz 100 peldanyt kell a raktarban/boltban tartanom, 100 e-konyv duplikalasahoz meg eleg 1.

Namost ha ezen elonyok latszanak az arban es becsuletes akarok lenni, akkor megveszem. De basszus, az altalad ajanlott oldalon tobb szaz forinttal olcsobb a papir alapu kiadas, mint az elektronikus!!!
Ha meg ehhez hozzatesszuk, hogy az elektronikus valtozathoz kell egy monitor (rosszabb eset) vagy egy e-fassag olvaso (jobbik eset), ami kulon kiadas, a papirkonyvhoz meg a ket szem es ennyi, hat en valahogy nem csodalkozom rajta, hogy ennyiert nem kelendo az e-konyv.

#9059 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:53

A Viskó

e-könyv

Nyomtatott könyv

????

Ezen akadtam ki en is :-D

#9060 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 12. 14. 13:53

Ezen akadtam ki en is :-D

Ez is tipikusan szomorú magyar hozzáállás... :rolleyes2:

:Đ

Szerk: Na jó, hogy ne legyek túl bunkó, valaki magyarázza meg a következőket nekem... van egy zenekarom, felcsörömpölünk egy albumot, saját pénzből fizetünk stúdiót, meg majd reklámot is. 1500 Forintért szeretnénk árulni az albumot, ebből 220 Ft-ot tesz ki a jogdíj kezelése , 10 %-ot pedig a forgalmazónak (online zenebolt) szeretnék adni... Miért kéne bármi másért fizetnem? :think:

Szerkesztette: Zsul 2011. 12. 14. 14:10 -kor

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 451
  • 452
  • 453
  • 454
  • 455
  • Utolsó »