HWSW Informatikai Kerekasztal: Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 588
  • 589
  • 590
  • 591
  • 592
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dlágaszááágaink - Legújabb szerzeményeink II. Értékeld a témát: ***-- 6 szavazás

#11781 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 01. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 16:52

Ahhoz sárkány kell, az magasabbra megy.

Egy jól megépített multicopter sokkal-sokkal stabilabb. És akár GPS vezérlésű is lehet.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#11782 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 01. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 17:03

Egy jól megépített multicopter sokkal-sokkal stabilabb. És akár GPS vezérlésű is lehet.

Az egyértelmű és van rá váz, amire bármilyen szögben tudod rögzíteni a masinát, meg nem a szél fogja X szögbe beállítani. Ellenben ebből az alapeset olcsóbb és multicopter nem tudom milyen magasra száll, de sárkánnyal lehet büntetni rendesen. Még kísérletezem, itt is vannak mindenféle giroszkópos/távirányítós dolgok, de addig nem szeretnék elmenni.
Make love not Wor.

#11783 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 16:12

aztán lehet ez is többet el fog bírni mint 0,5 kg, majd kiderül, nyilván attól is függ mennyi lesz a végén a saját tömege...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11784 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 09. 01. 17:12

aztán lehet ez is többet el fog bírni mint 0,5 kg, majd kiderül, nyilván attól is függ mennyi lesz a végén a saját tömege...

qnadam adott automata fotómasinát, az 20 deka környékén mozog. Bár lehet jövőre lesz már csak alkalmam szopolni vele. Aztán kiderül, mikor időm volt, akkor préri és szél nem akadt.
Make love not Wor.

#11785 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 17:11

Az egyértelmű és van rá váz, amire bármilyen szögben tudod rögzíteni a masinát, meg nem a szél fogja X szögbe beállítani. Ellenben ebből az alapeset olcsóbb és multicopter nem tudom milyen magasra száll, de sárkánnyal lehet büntetni rendesen. Még kísérletezem, itt is vannak mindenféle giroszkópos/távirányítós dolgok, de addig nem szeretnék elmenni.

Itt van egy gyakorlatilag kész quad, erre csak fel kell rakni a kamerát, aztán hajrá. Elég stabil, stabilizált kamera állvány itt már alap. És lehet rögzíteni a pozíciót térben, demostrálja is 3 db-al.

A videóban van link, a gép olyan 900 USD, de akkor még kell pár dolog. Például vezérlés és GPS-rendszer.

Idézet

This offer does not include Flight Controller, and GPS . Please order Flight controller separately from our site

Nem hülyeség a hexa egyébként, mivel ott van tartalékod is, ha egy motor bedájolna. A quadnál motorhiba esetén a gravitáció győz.

#11786 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:11

GoProt felrakva lehet közvetlenül onnan venni a streamet is, amire rakhatsz OSD-t. Valamint tud kártyára is rögzíteni, ami "tiszta" marad és akár FullHD is lehet 60 fps-el (Hero 2 esetén csak). A 60 fps jól jön a lassításhoz.

Ha teljesen elszáll az ember agya, akkor lehet olyan OSD-t is venni, ami gyakorlatilag vadászgépes HUD-ot tud. És ha teszel rá szenzorokat (barometrikus magasságmérő, pitot-cső a sebességhez, hőmérő, etc.), akkor a GPS által adott jel mellé be tudja keverni a szenzorok jeleit is. Tehát láthatod a földhöz viszonyított sebességedet és a valósat is például. És lehet GPS vezérlésű útvonalrepülést is csinálni akár. És alap a return to home is. Mondjuk ez főleg repülőn működik, multicopteren kell hozzá valamiféle integráció a vezérléshez is.

#11787 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:18

Engem igazából szakma miatt ilyen felhasználásra érdekel, de mondjuk nem annyira, hogy 1000 USD-m legyen rá, csak érdeklődés szintjén.

3:03-tól van a kopter
KomposztWC

#11788 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 19:05

A videóban van link, a gép olyan 900 USD, de akkor még kell pár dolog. Például vezérlés és GPS-rendszer.

Jó vaze, pénzből nyilván bármit meg lehet csinálni, de ennél olcsóbban is. Bár ezt a GPS rendszert és vezérlést még nem értem. Kicsit erősebb sárkány 3ezer, combosabb is max. 20ezer, igaz akkor nincs keret, rögzítés giroszkóp, távkioldás, meg semmi. Ha 100 évvel ezelőtt megcsinálták analóg géppel, akkor én is meg tudom oldani :-)
Make love not Wor.

#11789 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 19:11

GoProt felrakva lehet közvetlenül onnan venni a streamet is, amire rakhatsz OSD-t.

Jó cucc, meg minden, de ettőlspeciel hányok, ha egy épület egyenes éle görbe a nagylátó/lencse, vagy faszom miatt, abszulút torz az egész kép. Inkább mutasson kevesebbet.
Make love not Wor.

#11790 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 09. 01. 19:18

Engem igazából szakma miatt ilyen felhasználásra érdekel, de mondjuk nem annyira, hogy 1000 USD-m legyen rá, csak érdeklődés szintjén.

Alattam lakó ilyeneket épít és jó a pálinkája is :-) Tőlem vitt a heli közepéhez való DVD hengeres dobozt, Kínából rendelt wireless kamerát, szemüveget, tök occsó minden. Lehet beszélek Vele, engem is érdekel, de hiába vagyok 2 éve nyugdíjas, lófasz időm van.
Make love not Wor.

#11791 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 09. 01. 19:18

3:03-tól van a kopter

Skywalker van az elején? Az elég jó nagy, lehet rá pakolni sokat. Cirkuláris polár antenna? Zsír! A rádió igen patent, látom ti is Turnigy 9x-el nyomjátok. Mondjuk lehet tuningolni jobb modulokkal. Az oktokopter patentos.

#11792 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 19:26

Jó cucc, meg minden, de ettőlspeciel hányok, ha egy épület egyenes éle görbe a nagylátó/lencse, vagy faszom miatt, abszulút torz az egész kép. Inkább mutasson kevesebbet.

Az FPV kamerának muszáj nagylátónak lennie. Különben elveszted az orientációt hamar és baj lesz. A GoPro pedig képkonckánként állít fényerőt, így "mindig" látsz. Ha ténylegesen videózni akarsz akkor úgyis lesz egy girostabilizált állványon egy felvevő kamerád, ami már lehet rektilineáris lencséjű. De a "vezetéshez" a nagylátó kötelező szinte.

Szerkesztette: enpera 2012. 09. 01. 18:44 -kor

#11793 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 19:43

Ha ténylegesen videózni akarsz akkor úgyis lesz egy girostabilizált állványon egy felvevő kamerád

De nem, mert rendes kamerára sincs lóvém, meg nem is szeretnék így elborulni. Eddig fotózást emlegettem, majd debaj eladja 5k-ért a cuccát, oszt akkor jól leszek :-) Előtte qnadamét még összetöröm és kész.
Make love not Wor.

#11794 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 19:50

De nem, mert rendes kamerára sincs lóvém, meg nem is szeretnék így elborulni. Eddig fotózást emlegettem, majd debaj eladja 5k-ért a cuccát, oszt akkor jól leszek :-) Előtte qnadamét még összetöröm és kész.

Akkor kapacitáljad debajt, ne tartsa fel a folyamatot :up: :)

#11795 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 19:41

Skywalker van az elején? Az elég jó nagy, lehet rá pakolni sokat. Cirkuláris polár antenna? Zsír! A rádió igen patent, látom ti is Turnigy 9x-el nyomjátok. Mondjuk lehet tuningolni jobb modulokkal. Az oktokopter patentos.

Én nem nyomom semmivel, épp az lenne a cél hosszú távon, hogy az egyszerűbb, nulla költségvetésű ásatásokon is lehessen lőni pár képet levegőből. Nem kellene ennyire modern cucc, csak felküldeni a koptert, lőni pár függőleges képet, aztán ennyi. Esetleg egyes jelenségeket külön.
Ehhez szerintem elég max 10-20 m magasra mennie, és akkor már 100 négyzetmétereket belát.

A videón a srácok profik, ebből élnek, emiatt ugye a szolgáltatásuk sem olcsó,de érthető okokból.
KomposztWC

#11796 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2012. 09. 01. 20:15

Én nem nyomom semmivel, épp az lenne a cél hosszú távon, hogy az egyszerűbb, nulla költségvetésű ásatásokon is lehessen lőni pár képet levegőből. Nem kellene ennyire modern cucc, csak felküldeni a koptert, lőni pár függőleges képet, aztán ennyi. Esetleg egyes jelenségeket külön.
Ehhez szerintem elég max 10-20 m magasra mennie, és akkor már 100 négyzetmétereket belát.

A videón a srácok profik, ebből élnek, emiatt ugye a szolgáltatásuk sem olcsó,de érthető okokból.

Hát az nem olyan könnyű sajnos. Sok gyakorlás kell, hogy meg tudja tartani az ember egyenesen. Ha nincs FPV, akkor alulról nézve pedig állati nehéz kitalálni, hogy merre is néz a kamera. Egy bizonyos infrastuktúra nélkül az eredmény leginkább szerencsén múlik csak.

Ahhoz képest hogy pár éve mennyibe került ez a technika ma már bagóért hozzád vágják. De amatőr szinten azért ez "a bagóért" még mindig egy vagyon persze.

Én télen egy kis mikro quadot akarok építeni, aztán azzal megtanulni az alapokat. Jelenleg csak repülőzöm, a helikopter vagy multikopter nagyságrendekkel nehezebb. Ott nincs az a segítség, hogy a repülő folyamatosan repül valamerre és lehet saccolni az orientációt. Ott állandóan le kell tudni kezelni a kopter mozgó koordinátarendszerét és a rádió fix koordinátarendszerét. Már az, hogy magaddal szemben repülsz félelmetesen nehéz. Egy kis kihagyás és rossz irányba korrigálsz, aztán már le is zuhantál.

A repülővel "simán" megy a leszállás során, a besiklás ugyanis többnyire magam felé történik és megpróbálok magam előtt leszállni. Aztán persze a szél ezt módosítja gyakran. Ma kábé 10 m/s szélben repültem, ez nem is volt túl vicces. 3 akksit repültem csak ki és inkább abbahagytam mielőtt a tóban vagy az erdőben végezte volna a gép.

A móka kedvéért rakok rá kamerát én is, de ez amolyan "offline" FPV csak, mivel nincs élő rádiólinkem. Így letöltöm később, aztán lehet nézegetni. Kollégám bevásárolt komolyan, Fat Shark szemüvegtől kezdve minden van. Múltkor majdnem 4 km-re elrepült egy Skywalkerrel.

Komolyabb rendszerrel mondjuk 20 km sem akadály.

http://vimeo.com/21469965

#11797 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 19:58

Akkor kapacitáljad debajt, ne tartsa fel a folyamatot :up: :)

Nem debaj tartja fel, hanem a csatornazajban folyamatosan lemaradó tízes szorzó :Đ

#11798 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 20:50

Hát az nem olyan könnyű sajnos. Sok gyakorlás kell, hogy meg tudja tartani az ember egyenesen.

Oszt ha nem egyenes, akkor mi vam? Vagy ha 100 képből 4 lesz értelmes, akkor?
Make love not Wor.

#11799 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 01. 21:37

Oszt ha nem egyenes, akkor mi vam? Vagy ha 100 képből 4 lesz értelmes, akkor?

Az olcsó kamerákkal a kép pocsék lesz, csak tökéletes fényben dolgozik "jól", az állóképek még egy fokkal rosszabbak és ha sokadszorra is pocsék lesz, akkor vasakarat kell hozzá, hogy ezt valaki "szerszámként" használja. De mókázni persze lehet vele.

Ha helikoptert vagy multikoptert távolabbról irányítasz, akkor nagyon könnyű elveszteni az orientációt. Ha nem nyered vissza, akkor 99 százalék, hogy le is zuhansz vele. Nem könnyű.

Szerkesztette: enpera 2012. 09. 01. 20:57 -kor

#11800 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 01. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2012. 09. 01. 21:56

Az olcsó kamerákkal a kép pocsék lesz

Mi az occsó? Azt ne mondd, hogy ilyen dologra egy TZ4 vagy amit qnadam adott, annak olyan szar a képe. Nappal van fény, nem is éjszakai fotózást szeretnék. Leglábbis szerintem jobb képeket csinálok, mint amik ezen a videókon vannak. Egyelőre kis kompakt is jólesz, akar a fene nagy obit, meg DSLR vasat.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (1021 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 588
  • 589
  • 590
  • 591
  • 592
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.