HWSW Informatikai Kerekasztal: ESET Smart Security probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ESET Smart Security probléma vinyógyilkos tűzfal

#1 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:06

Üdv.

Nagyon régóta a NOD32+ZoneAlarm párost használom a számítógépem védelmének érdekében.

A NODot azért szeretjük mert egyszerű és kicsi a gépigénye, nemrég jelent meg ugye a Smart Security ami a NOD3 mellett tűzfalat és kémírtót is tartalmaz, szintén alacsony gépigénnyel beharangozva.

Gondoltam mit veszíthetek teszek egy próbát, ZoneAlarm-ot kilövöm, és az all-in-one ESET terméket próbálom ki.

csak a lényeget mondom: bizonyos internettevékenységeknél pl mikor uTorrent -ben elindítottam egy letöltést, a gép váratlanul újraindult, és a vinyó is jól kupán lett vágva hisz kis idő is kellett neki amíg magához tért és újra bootolni kezdett róla a rendszer. aztán egy idő után már el sem indult többé a windows, mint utólag kiderült szektor és indexhibák keletkeztek rajta amik pár rendszerfájlt is érintettek és ezért halt be maga az oprendszer is tehát tképpen az egész gép.

nem gondoltam volna hogy ezt a Smart Security okozza, de mégis, kikapcsoltam a tűzfal részét teljesen, onnantól semmi gond, aztán ahányszor visszakapcsoltam majd elinditottam a letöltést az uTorrent -ben, mindannyiszor restart és vinyókupánvágás.

az angol nyelvű, 3.0.621 verziójú volt fent.

más is tapasztalt ilyen problémát? elképzelhető hogy csak az a verzió csinál ilyeneket?

jelenleg visszaálltam a sima 2es NODra + ZoneAlarm, de örülnék ha a Smart Security menne nálam is normálisan.

Szerkesztette: Birkuc 2008. 04. 29. 11:08 -kor

#2 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 19:51

Érdemes megkérdezni az ESET supportot, könnyen lehet, hogy tudják rá a megoldást.
Viszont mivel ez a hiba valószínűleg egy kékhalál akarna lenni, csak be van kapcsolva a kékhalál esetén történő automatikus újraindítás, ezért először ezen opciót kéne kikapcsolni és többet tudunk meg a probléma mikéntjéről. Ugyanis ha az automatikus újraindítás ki van kapcsolva, akkor láthatod a kék képernyőn, hogy mivel is volt gond voltaképpen. A vezérlőpult -> rendszer -> Speciális -> Indítás és helyreállítás / Beállítások alatt tudod kikapcsolni az újraindulást.

Hogy mit sikerült megtudni a kékhalálos képből, azt a ESET Smart Securityvel foglalkozó topicban tudasd velünk, aztán meglátjuk ki mit tud javasolni.

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 04. 29. 19:53 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#3 Felhasználó inaktív   Birkuc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 21:41

kék halál sem volt, egyből restart

#4 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 07:46

Azért kellene kikapcsolni az automatikus restartot hiba esetén!
Akkor jönne valószínűleg a kékhalál és a hozzá tartozó információt el tudnád olvasni és közölni velünk.
RaidX

#5 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 13:37

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 22:41

kék halál sem volt, egyből restart

Ne ijedj meg, lesz ott kék halál, ha az auto restart-ot kikapcsolod, ahogy írták... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 18:32

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 8:46

Azért kellene kikapcsolni az automatikus restartot hiba esetén!
Akkor jönne valószínűleg a kékhalál és a hozzá tartozó információt el tudnád olvasni és közölni velünk.

Koltoi kerdes: miert nem defaultbol igy van? Mi ertelme, h felvillantja es rogton utana dob egy resetet? :omg:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#7 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 23:03

Idézet: asdf - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 19:32

Koltoi kerdes: miert nem defaultbol igy van? Mi ertelme, h felvillantja es rogton utana dob egy resetet? :omg:

Ezt én sem értettem sosem. :think:  :offtopic:
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#8 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 07:57

Az MS-nek vannak furcsa elképzelései, amiket defaultba kapcsol a telepítéskor. Egy átlagos juzer meg csak szív, ha valami baj van.
RaidX

#9 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 09:05

Az "átlagos juzer" definíciója is érdekes lehet.  ;) Vagy csak furcsa elképzelés...  :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#10 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 18:49

Idézet: RaidX - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 7:57

Az MS-nek vannak furcsa elképzelései, amiket defaultba kapcsol a telepítéskor. Egy átlagos juzer meg csak szív, ha valami baj van.

Ez az automatikus újraindítás először az XP-ben jelent meg, egészen a Windows 2000-ig nem indult újra a Windows kékhalálkor. Lehet, hogy pont az átlaguser miatt rakták bele, akinek olyan közömbös, hogy a gépe kékhalálozik vagy újraindul, ellenben utóbbitól gyorsabban lesz újra desktopja. Ha az átlaguser picit gondolkodik is, akkor meg megtalálja a fórumokat vagy egy szakértőt, ahol segítséget kap.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#11 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 19:42

Egyébként eseménynaplóban is ott vannak az információk, szóval nem muszáj azt a kék halált nézegetni.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#12 Felhasználó inaktív   Csalsz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 19:33

Idézet: Birkuc - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 11:06

Üdv.

Nagyon régóta a NOD32+ZoneAlarm párost használom a számítógépem védelmének érdekében.

A NODot azért szeretjük mert egyszerű és kicsi a gépigénye, nemrég jelent meg ugye a Smart Security ami a NOD3 mellett tűzfalat és kémírtót is tartalmaz, szintén alacsony gépigénnyel beharangozva.

Gondoltam mit veszíthetek teszek egy próbát, ZoneAlarm-ot kilövöm, és az all-in-one ESET terméket próbálom ki.

csak a lényeget mondom: bizonyos internettevékenységeknél pl mikor uTorrent -ben elindítottam egy letöltést, a gép váratlanul újraindult, és a vinyó is jól kupán lett vágva hisz kis idő is kellett neki amíg magához tért és újra bootolni kezdett róla a rendszer. aztán egy idő után már el sem indult többé a windows, mint utólag kiderült szektor és indexhibák keletkeztek rajta amik pár rendszerfájlt is érintettek és ezért halt be maga az oprendszer is tehát tképpen az egész gép.

nem gondoltam volna hogy ezt a Smart Security okozza, de mégis, kikapcsoltam a tűzfal részét teljesen, onnantól semmi gond, aztán ahányszor visszakapcsoltam majd elinditottam a letöltést az uTorrent -ben, mindannyiszor restart és vinyókupánvágás.

az angol nyelvű, 3.0.621 verziójú volt fent.

más is tapasztalt ilyen problémát? elképzelhető hogy csak az a verzió csinál ilyeneket?

jelenleg visszaálltam a sima 2es NODra + ZoneAlarm, de örülnék ha a Smart Security menne nálam is normálisan.

Helló!

Nálam az Eset Smart Security 4 gépen fut minden probléma nélkül, elég vegyes harvereken (Toshiba laptop, Compaq asztaligép, 2db saját összerakású gép). Talán valamely szoftver, vagy driver ütközik az ESS drivereivel. Nálam volt fent angol verzió is. Most a magyar nyelvűt használom. Talán memória gond lehet. Futtass le egy MemTest-et. Néha csak ez mutatja ki a hibát. Nálam már előfordult. 

Üdv.
Csalsz

#13 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:57

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 20:42

Egyébként eseménynaplóban is ott vannak az információk, szóval nem muszáj azt a kék halált nézegetni.

Nem, a hibaüzenet (pl. page fault in nonpaged area, stb) nem kerül bele. Amit látni, az legtöbbször a system error.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#14 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:59

Idézet: Csalsz - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 20:33

Helló!

Nálam az Eset Smart Security 4 gépen fut minden probléma nélkül, elég vegyes harvereken (Toshiba laptop, Compaq asztaligép, 2db saját összerakású gép). Talán valamely szoftver, vagy driver ütközik az ESS drivereivel. Nálam volt fent angol verzió is. Most a magyar nyelvűt használom. Talán memória gond lehet. Futtass le egy MemTest-et. Néha csak ez mutatja ki a hibát. Nálam már előfordult. 

Üdv.
Csalsz

Itt most hibás működésű RAM-okról van szó, vagy szoftveres ütközésről? Ugyanis a kettőnek semmi köze egmáshoz. Ember legyen a talpán aki minden helyzetben meg tudja mondani, hogy épp melyikkel áll szemben. Ez az, amit nem szeretek az MS politikájában, hogy "elrejtik" a hibát, ezzel nem bosszantva a usert. Biztos azt gondolják, hogy ettől meg is oldódik... :smoker:

#15 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 06:38

:offtopic: Annyit teszek még hozzá, hogy szerintem 1 szerver esetében pl. nem mindegy, hogy kritikus helyzetekben mit tudsz csinálni. A full kernel stop (meg a user számára teljesen haszontalan kernel dump) olyasmi, amibe nincs belenyúlás. Pedig bizonyos esetekben hasznos lenne, hogy amikor szinte minden kötél szakad, még akkor is lehet valamit tenni - természetesen saját felelősségre (megnézném én, hogy bármely cég mikor vállal felelősséget adatainkért, kivéve, ha épp ezzel foglalkozik). Linux kernel esetében ezek (kivételkezelés, s kritikus helyzetben beavatkozási lehetőség biztosítása) már megoldott dolgok. XP/2k3 esetén viszont bosszantó, hogy ha bármilyen ilyen jellegű hiba bekövetkezik (még ha a rendszer működése szempontjából NEM is kritikus), azonnal "befagyasztja" a kernelt, user meg csak pisloghat.

#16 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 06. 10:35

:offtopic:

Idézet

Az "átlagos juzer" definíciója is érdekes lehet.

Az átlagos júzer hamarabb telefonál ide a diszpécsernek, minthogy elolvasná mit ír ki a képernyőre (magyarul) a gépe. Rákérdezés: nem írt ki valami ...? Hááát volt ott valami, de bezártam. Na ilyeneket nem szabad terhelni mindenféle mágikus kiírásokkal, mint amiket a kékhalál irogat.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó