persze a másik megoldás az h nem olvasunk buzz-t. ahogy eddig sem.
Javaslatok, bírálatok modokról, modoknak V.
Elküldve: 2008. 08. 06. 09:06
persze a másik megoldás az h nem olvasunk buzz-t. ahogy eddig sem.
Elküldve: 2008. 08. 06. 09:37
Idézet: Renwick - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 9:58
üdv
R.
Hogy a fenébe kezelnénk külön? Ilyen teljesíthetetlen marhaságot ne kérjetek. Másrészt pedig a stílus maga az ember, ha pedig a stílusnak publikációs felületet adtok, akkor az titeket is minősít, teljesen érthető módon, hiszen ha valaminek teret engedsz saját berkeidben, az azt jelenti, hogy azzal a stílussal/tartalommal azonosulni tudsz, még akkor is, ha ÁSZF-ben leírod, hogy dehogyis. Ha tényleg nem tudnál, nem engednéd.
Teljesen fölösleges hülyegyerekeknek módon szájbarágni, hogy mi az a blogfelület és a sajátosság, inkább érdemes lenne - tudom nehéz - számításba venni azon kívülállók véleményét is, akiknek nem kell bólogatni a főnöknek és nem kell a szarra is hype-ot ordibálni, ha ez a parancs.
Természetesen tudom, hogy EG, meg te is Ren, (hogy specialt és Krinyot meg se említsem) régi HWSW-s szerkesztői hagyomány szerint meg vagytok győződve önnön nagyszerűségetekről és tévedhetetlenségetekről, úgyhogy fölösleges minden egyes leütött karakterem, csak azért nem törlöm, hogy mégse legyen teljesen fölösleges.
Elküldve: 2008. 08. 06. 09:53
Idézet: avman - Dátum: 2008. aug. 5., kedd - 14:25
De...
Előre leszögezem, nem vagyok nagy liberálizé, meg ez az antiszemitizmus téma sem szokott felizgatni, sem pro sem kontra, de amikor az ominózus bejegyzés hozzászólás részében vastag zsidózás olvasható, oszt a post gazdája magasról ívben, meg kikerül valami építőiparos izé (masszív idiótaságokkal, ami egyébként nem baj, mindenkinek megvan a joga baromságokat lőni a szájbertér egére), de szintén vastagon Kohn-nozva, Izsákozva, ott azt hiszem az vagy azok értékítéletével, akik ezt címlapra válogatják, vagy engedik címlapra kerülni, komoly problémák vannak. Értem én, h a buzz is a béka segge felé tendál, kell a kattintás, de azért ez megfekszi az amúgy egyébként nem is érzékeny kicsiny gyomromat...
Természetesen sokkal tágabban vett moderálásra gondolok, Nem írom le ismét. Én is tudom a blog, mint olyan sajátosságait, jellemzőit, de ez a "kurvanagy liberalizmus" azért mégiscsak képes várakból kőhalmot gyártani rövid időn belül és azt hiszem, ezt Te sem szeretnéd.
Röviden és tömören leírva, kapcsolódva ahhoz, amit már előttem is írtak, a buzz és a hwsw közötti párhuzam elméletileg blog meg web2 miatt nem létezik, gyakorlatilag meg látjuk jól, hogy mégis. Akkor mi legyen a megfejtés, hagyni továbbra is ezeket a cikkeket egyáltalán felkerülni az oldalra, mert mi vállaljuk, hogy blog? Aztán majd lesz mit felkapnia a jogvédő szervezeteknek, és miegymásnak, hogy mi ehhez teret és helyet adunk. Őket, meg a közvéleményt nem fogja érdekelni, hogy blog meg mifene.
Szerintem.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 08. 06. 09:57
Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 10:37
Teljesen fölösleges hülyegyerekeknek módon szájbarágni, hogy mi az a blogfelület és a sajátosság, inkább érdemes lenne - tudom nehéz - számításba venni azon kívülállók véleményét is, akiknek nem kell bólogatni a főnöknek és nem kell a szarra is hype-ot ordibálni, ha ez a parancs.
Természetesen tudom, hogy EG, meg te is Ren, (hogy specialt és Krinyot meg se említsem) régi HWSW-s szerkesztői hagyomány szerint meg vagytok győződve önnön nagyszerűségetekről és tévedhetetlenségetekről, úgyhogy fölösleges minden egyes leütött karakterem, csak azért nem törlöm, hogy mégse legyen teljesen fölösleges.
Most biztos csalódást fogok akkor okozni, de egyetértek. Részben.
Belátom, hogy sokszor nem könnyű elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy egy erősen szubjekív blog írója egy egyébként teljes objektivitást és tárgyilagosságot megkövetelő szakma művelője is egyben, de ettől még sem közszereplővé, sem morális, erkölcsi/etikai mércévé nem válik, továbbá mint minden állampolgárnak, neki is megadatik a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos joga. És miért ne lehetne adott esetben radikális az a vélemény a megfelelő fórumon? A buzz.hu például egy ilyen fórum, nem kell semmi többet belemagyarázni.
A félreértések elkerülése végett azért azt még leszögezném, hogy szó sincs arról, hogy a HWSW-n bárkinek bólogatnia kéne bármilyen utasításra, döntésre, ellenben tényleg nagyszerűek, okosak és szépek vagyunk.
De nyilván nem tévedhetetlenek...
üdv
R.
Elküldve: 2008. 08. 06. 10:13
Idézet: Renwick - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 10:57
Belátom, hogy sokszor nem könnyű elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy egy erősen szubjekív blog írója egy egyébként teljes objektivitást és tárgyilagosságot megkövetelő szakma művelője is egyben, de ettől még sem közszereplővé, sem morális, erkölcsi/etikai mércévé nem válik, továbbá mint minden állampolgárnak, neki is megadatik a szabad véleménynyilvánítás alkotmányos joga. És miért ne lehetne adott esetben radikális az a vélemény a megfelelő fórumon? A buzz.hu például egy ilyen fórum, nem kell semmi többet belemagyarázni.
A félreértések elkerülése végett azért azt még leszögezném, hogy szó sincs arról, hogy a HWSW-n bárkinek bólogatnia kéne bármilyen utasításra, döntésre, ellenben tényleg nagyszerűek, okosak és szépek vagyunk.
üdv
R.
Afenébe...
A szabad véleménnyilvánítás jogáról csak annyit, hogy még a Hyde parkban is elviszik azt, aki szerint Erzsébet királynő vén qrva. A véleménnyilvánítás szabadságát nem szabad(na) egybeforrasztani annak stílusával, előadásmódjával. A blogger nem válik ugyan közszereplővé (persze tomcat-et leszámítva :Đ ), viszont az írásai publikációnak számítanak, s a buzz az a média (vagy divatosan és egyben helytelenül médium), mely ezeknek a publikációknak helyet biztosít. Nem határolódhat el tőle és nem mondhatja, hogy "kérem, ehhez nekem semmi közöm, ő írta, nem én".
Radikális vélemény radikális fórumon tényleg megfelelő. Ha a buzz radikális fórum óhajt lenni, akkor köszönjük, majd értesítünk. Ha nem, akkor meg nem értem. Egy seggel pedig még mindig csak 1 lovat lehet megülni.
Elküldve: 2008. 08. 06. 11:37
üdv
R.
Elküldve: 2008. 08. 06. 12:31
Idézet: Renwick - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 9:58
üdv
R.
Oke, de eppen a szerkesztoi baki miatt nem (sem) lehet kulon kezelni, hiszen atlinkelodik a HWSW fooldalra es a forumba is. Ha azt mondod, hogy ez (a 'baki') csak a veletlen muve volt, semmi okom, hogy ketelkedjek benne es meg is nyugodtam. Az, hogy Ti milyen irasoknak engedtek teret, az a Ti dolgotok, csak az a lenyeg, hogy a forumon meg a fooldalon ne ilyenek sussenek az arcomba. Pl. ha a fenti linkekben szakmai es vicces hangvetelu blogok lennenek (korulneztem a buzz-on es akad mindkettobol szep szammal), szerintem nagyobb lenne az atjaras a forumrol.
Elküldve: 2008. 08. 06. 12:36
Idézet: Renwick - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 9:57
üdv
R.
Én még azon csodélkozom hogy nem kezdte el még senki ott a propaganda film életétését, mert akkor szerintem lakat lessz az egész buzzon, mint ahogy már egykét blogot bezáratott a rendőrség.
Hádédész..
Elküldve: 2008. 08. 06. 15:14
El kell donteni, hogy mi a fontosabb hosszutavon.
Ha teret kapnak a szelsosegesebb irasok is, az lehet megnoveli az oldalletoltest, de esetleg egyes hirdetok nem kernek belole, masok viszont lehet, hogy epp ezert hirdetnenek.
Egy blogot viszont nem lehet moderalni, mert elveszti az ertelmet, es akkor a bloggerek neznek mas felulet utan.
Es itt a kigyo a farkaba is harapott, mert a bloggerek produkaljak az olvasottsagot, es a lapletolteseket.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2008. 08. 06. 15:35
Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 13:36
kétlem, h ilyen veszély fennállna, szóval ne essünk már át a ló túlsó oldalára.
nekem egyébként semmi bajom sincs a csúnya szavakkal. ha nem káromkodhatnék, akkor gyomorfekélyem lenne már rég. így meg csak annyi bajom van, h már a pápa sem tudna megbocsátást eszközölni számomra, annyiszor vettem már számra (nem számba, mielőtt valaki rámozdulna, mint alacsony labda) a főnökét, valamint nemi és egyéb szerveket, prostituáltakat, perverz aktusokat mindenféle konstellációban.
postokban is lehet véleményszabadság, sőt, engem irritál, h a holocaust megkérdőjelezéséért pl. börtönbüntetés jár egyes helyeken, és egy blogon sem kötelező semmi, de ugyanúgy, egy ennen magát újságírónak definiáló személy bejegyzésénél ugyanúgy irritál, ha nem rühinti el a témához totálisan nem tartozó és meglehetősen ostoba bejegyzés íróját, még ha az meglehetősen barna nyelvű is, ezért szívéhez végbelén keresztül közel álló.
ugyanígy, a másik írással sem csupán az a baj, ami. sőt, túlképp az a legkevesebb. mert egy a cigányozásnak, zsidózásnak is megvan a helye, ahol nem zavarja az embert, jobban mondva olyan vonatkozásban, h ha belefut, nem váratlan az adott helyen. nade beteg dolog minden kapcsán, még ezen a blogtárhelyen is belefutni.
ráadásnak ez a formai és szellemi szint tényleg fejlécbe való volt? ezt zabálja a nép? mert ha kihagyjuk a weiss és kohn családot meg a populista féligazságokat, még akkor sem alacsony küszöb vagy kerítés effektus marad, hanem csak puszta vizesárok. gödör. és ami a nagyobb probléma, nem csak a megírója részéről. nekem meg elegem van a gödrökből, nap mit nap többek közt 7-8 m-es mélységekben nézegetem a rézsűket, meg persze hullámvasút az élet és 35 m körüli állványokról tekintek le, és bár van állami, meg beruházás, meg nem állami is, egyelőre echte noch tüchtig magyarokon kívül még csak horvátokkal, meg a sógorékkal találkoztam (harcsabajszú stájerek, sztem még egymás közt sem értik, amit németül beszélnek), de biztos pl. a colasos francia rész képviseli orros-pajeszos vonalat. majd legközelebb, ha ott járok, viszek ilyen fejforma mérőt.
Szerkesztette: avman 2008. 08. 06. 15:42 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2008. 08. 06. 21:35
Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 8:42
A vitától függetlenül.
Egy lelkileg gyenge, nagyképű, divat-felsőbbrendű, boldogtalan, konstruktív vitára alkalmatlan és továbbra is tenyérbemászó stílusú ember képét kelted bennem.
Elküldve: 2008. 08. 07. 08:48
Idézet: special - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 9:44
Nem is célja szerintem.
Elküldve: 2008. 08. 07. 12:00
Burkoltan, vagy nem burkoltan, éntőlem az zsidóz, cigányoz, 56oz, holocaustoz, aki akar, én is szeretem szabadon kifejteni a nézeteimet, szerintem a hogyan a nem mindegy. Mindenki tudja, hogy az épitkezéseken mi megy, aki nem, az vak, meg hülye. Én is dolgoztam épitkezésen, épitőbrigáddal együtt, voltam költöztető, lakatossegéd, sorolhatnám, dolgozok most is nemegy épitési vállalkozónak, épitészmérnöknek. De miért is kell kiemelni, hogy azért megy úgy az épitkezés, mert a főfőnök zsidó? Miért, ahol szittya magyar a góré, ott nem nyomatják betonozás közben a melósok a sört ezerrel? Dehogynem. Ott is ugyanugy elsinkófálják a csempét, a homokot, betont, mindent, és ugyanigy ahol cigányok melóznak, vagy éppen román segédmunkások, de sorolhatnám az ukránokat is akár. Az egy ilyen szakma. Ugyanugy, ahogy egy számitógépszerviz is mindig tele van "ismeretlen" eredető, "kishibás" vagy épp "javitott" cuccokkal, vagy ahogy egy autószervizben mindig akad a kommersz márkákhoz egy-két fődarab tartalékban. Ez egy ilyen ország, azt kellene felfogni, hogy nagyon sok minden ettől a sógor-komaságtól működik. Jöhet persze az álszent duma csőgázzal, hogy deénnemdeénnem, de ki az, aki hogyha szarba kerül, nem havert hiv először, és csak aztán szakembert?
Elküldve: 2008. 08. 07. 12:23
Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 22:35
A múlt tapasztalatai alapján ez rád is teljes nyugalommal kijelenthető, a többit nem szeretném kommentálni, mindössze annyit mondok, hogy a személyeskedést itt és most abba lehet hagyni. Írd meg privátban stb., de ennek itt nincs helye. Téma lezárva.
Elküldve: 2008. 08. 07. 13:25
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 13:00
Én.
Elküldve: 2008. 08. 07. 13:55
Idézet: Drummaster - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 14:25
Most nem akarok tetű lenni, de akkor valami probléma van az ismerettségi körrel
Elküldve: 2008. 08. 07. 14:38
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 14:55
Inkább a problémáimmal... :Đ
Elküldve: 2008. 08. 07. 14:51
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 15:47
Nincs pl. ügyvéd haver. Kellett volna pedig, nagyon.

Súgó
A téma zárva.