Bughunt III.
Elküldve: 2010. 04. 05. 10:47
Ami meg a jelszavakat illeti, amikor észleltem, hogy refresh után a HWSW-re újra be kell jelentkeznem, éltem a gyanúperrel, hogy ez történt a legtöbb weboldallal, és sajna bukkantam olyanra, ahová egyszerűen nem emlékeztem, mi volt a felhasználó azonosítóm/jelszavam (egy régi torrentoldal, mondjuk nem is annyira lényeges, mert 2 éve nem léptem be, csak megvolt még bookmarkban). Ahol tudtam a felhasználó azonosítót, oda automatikusan tudta az FF a jelszavamat, meg van jegyeztetve.
Elküldve: 2010. 04. 05. 11:11
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2010. 04. 05. 11:47
Mindenképp megéri biztonsági mentést csinálni a jelszavakról, ha ilyen régieket is tárolsz. Többek között a Password Exporter addon is tudja. Esetleg még ott van a MozBackup.
Elküldve: 2010. 04. 06. 15:36
Elküldve: 2010. 04. 06. 20:46
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 06. 16:36
a köremail miatt tart a lassulás, sok tízezer emailt kell kiküldenie a szervernek, úgyhogy sorry
remélem hamarosan végez a script
Elküldve: 2010. 04. 06. 21:47
Idézet: helloszabi - Dátum: 2010. 04. 06. 20:46
Te Szabi, én nem beleszólni akarok, de mi a fenének kellenek ezek a levelek? Kicsit elkéstetek vele, nem? Ezzel akarjátok ösztönözni a jelenleg passzív tagokat? Mert ahhoz viszont még eléggé félkész a termék. Maga a levél is eléggé "kevés", kicsit bőbeszédűbb is lehetne.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 04. 06. 22:11
Idézet: helloszabi - Dátum: 2010. 04. 06. 21:46
Nem ér rá, ha több nap alatt küldi ki? Vagy külsős smtpvel? Ezeket én simán bébe szoktam venni, lófasz akarom magam szopatni, ha már úgyis alig élne az infrastruktúrám.
Elküldve: 2010. 04. 06. 22:13
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 06. 22:47
Kell a marketing bullshit, meg a kattintás/forgalom. Aztán néztem, 2 hét alatt párezer hsz, csettopik, autós viszi, meg mondjuk 20 ember nickje 10-20 posttal fő csapásiránynak a dicsőségtáblán, oszt mettál. Ettől műxik a HWSW fórum, ezt tudjuk. Kérdés ha +80 ember beszabadul, akkor mennyire fog ledőlni, aztán mit csinálnak.
Elküldve: 2010. 04. 06. 22:31
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 06. 23:13
Csettopikok se mennek ugy mint regen.
getlastpost temaval lesz vmi? Olyan mint a mese, hol mukodik hol nem. Kezd uncsi lenni, hogy 10 esetbol 8x bevisz az elso oldalra.
Elküldve: 2010. 04. 06. 22:37
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 04. 06. 23:31
Vagy a közepére. Kereső is nagy büdös lófasz, kerestem volna a tetőteres sztoridat egyéb kapcsán, de azt mondta ilyen nincs. Én meg már ittam annyit, hogy kristálystisztán emlékezzek, valami ilyen sztorid tuti volt.
Elküldve: 2010. 04. 06. 23:27
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 06. 23:37
én sem kurvaanyázok, ezért te se lófaszozz kérlek, adjuk már meg egymásnak a minimális tiszteletet, kösz
a többiekre reagálva:
- a fórum beépített hírlevélküldőjével akartuk volna kiküldeni a leveleket, az szépen elosztja a terhelést, és mondjuk két napig tart a kiküldés, de hosszú ékezet para volt vele, így inkább a régi scriptre bíztuk a gondot. nem gondoltam, hogy 7 órára leköti a szervert a művelet.. ennek apropóján azonban már elkezdtünk agyalni más megoldásokon (mondjuk évente 1-2 alkalommal küldünk köremailt, külön gépet fenntartani ennek felesleges)
- azért kellenek ezek a levelek, hogy az alvó userek is lássák, mi a helyzet a fórummal.
- és igen, nem titkolt cél az is, hogy esetleg ezek a felhsználók elkezdjenek újra írni. ha a csettopikba, hát oda. természetesen az lenne a legjobb, ha szakmai párbeszédbe szállnának be (bár itt jegyzem meg, hogy ami az ssd-s anyag alatt történt, az nem emberi. nem akarok személyeskedni, nem akarok általánosítani, de azt az értetlenséget, amit ott pár ember mutatott, tanítani kéne. és akkor még mi vagyunk a hülyék sokszor, persze.)
- a maradék hibajavítás is meglesz, csak most egy kicsit mással kell foglalkoznom (amiből esetleg pénzt is tudunk szerezni, hogy fenntartsuk a céget és a szolgáltatásokat.) ma pl. másfél órát töltöttem egy rejtélyes bug megkeresésével, könyékig kellett ásnom magam az ipb kódjába. persze ez nálatok úgy csapódik le, hogy mi vagyunk a hozzá nem értők, de remélem megértitek, hogy sokszor maga az ipb csinál baromságokat (azért is fejlesztik persze folyamatosan, pl. hamarosan elérhető lesz a 3.1.0-ás verzió, rengeteg bufix-szel és átgondoltabb feature-ökkel)
Elküldve: 2010. 04. 06. 23:36
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 04. 06. 23:31
http://community.inv...showissue=20146
Elküldve: 2010. 04. 06. 23:36
Idézet: helloszabi - Dátum: 2010. 04. 07. 00:27
- a fórum beépített hírlevélküldőjével akartuk volna kiküldeni a leveleket, az szépen elosztja a terhelést, és mondjuk két napig tart a kiküldés, de hosszú ékezet para volt vele, így inkább a régi scriptre bíztuk a gondot. nem gondoltam, hogy 7 órára leköti a szervert a művelet.. ennek apropóján azonban már elkezdtünk agyalni más megoldásokon (mondjuk évente 1-2 alkalommal küldünk köremailt, külön gépet fenntartani ennek felesleges)
A lófaszozással ez van, mi mást lehetne mondani, ha beírok egy stringet, majd közli, hogy az nincs? Saját hozzászólásaim nem találom meg. Bár lehet nem ittam eleget, vagy fordítva
A többi meg érdekes, hozzáértésedhez nem merek szólni, mert üzemeltetésben más jellegű tapasztalataim vannak, egy php kódhoz hozzá sem mernék nyúlni, alapban minden elismerésem, hogy miket reszelsz, ami esetleg olyan hibakeresés, amivel úgysem lehet mit kezdeni, mert valami megfoghatatlan fórumhiba, aztán kész. Ezért respect, de keményen.
Ellenben ezek mellett olyan baklövéseket követsz el, mint ha életedben nem láttál volna egy rendes környezetet, aztán itt homokoznál kedvedre. Több 10 éve tudjuk, hogy ennyi mailt kiküldeni X idő, valamint ütemezni kell, mert minden lerohad. Mint aki teljesen másik bolygón él, elindítja a scriptet, load az egekben, smtp nem is bírja a nem létező hostokat megemészteni, aztán a napokban majd dőlnek vissza a levelek a nem létező postafiókokból. De most tényleg nem láttál ilyet, vagy nem gondoltad át? 10 éve a valógságsós genyáknál én kicsiben is kitoltam 30-50-200 levelet, majd mondtam, hogy akkor gondoljuk át. Aztán ezres csomagok, majd a következményeik.
Meg persze sűrűn meg akartam hívnbi Agát beédezni, mert Tőle lehetett tanulni dolgokat. Az összes ilyen rendszer X sec/ levéllel küld, gondolom beokádtátok az egészet, oszt mettááál. Mi meg csodálkozunk. T meg ezt hívjátok üzemeltetésnek, hogy "nem gondoltam, hogy". Azért ezt bátor dolog volt leírni, ha már 70ezer levélről van szó. Mit gondoltál?
Elküldve: 2010. 04. 06. 23:46
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 07. 00:36
beírtam, hogy tetőtér, és kidobta ezt:
nem tudom, hogy ezt az ominózus üzenetet kerested-e, de a leírásod alapján "majd közli, hogy az nincs" úgy tűnik, hogy egyáltalán nem kaptál eredményt, én viszont igen. ez alapján már el tudunk indulni valamerre.
kérdések:
- a screenshoton látható eredményt megtaláltad vagy sem?
- pontosan mi volt a kulcsszó?
- mikor történt az eset, és milyen böngészőt használsz?
- esetleg rátaláltál más úton (mondjuk google segítségével) a keresett postra?
- ha igen, annak mi a linkje? (vagy legalább valami szövegrészlet belőle)
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 07. 00:36
Ellenben ezek mellett olyan baklövéseket követsz el, mint ha életedben nem láttál volna egy rendes környezetet, aztán itt homokoznál kedvedre. Több 10 éve tudjuk, hogy ennyi mailt kiküldeni X idő, valamint ütemezni kell, mert minden lerohad. Mint aki teljesen másik bolygón él, elindítja a scriptet, load az egekben, smtp nem is bírja a nem létező hostokat megemészteni, aztán a napokban majd dőlnek vissza a levelek a nem létező postafiókokból. De most tényleg nem láttál ilyet, vagy nem gondoltad át? 10 éve a valógságsós genyáknál én kicsiben is kitoltam 30-50-200 levelet, majd mondtam, hogy akkor gondoljuk át. Aztán ezres csomagok, majd a következményeik.
Meg persze sűrűn meg akartam hívnbi Agát beédezni, mert Tőle lehetett tanulni dolgokat. Az összes ilyen rendszer X sec/ levéllel küld, gondolom beokádtátok az egészet, oszt mettááál. Mi meg csodálkozunk. T meg ezt hívjátok üzemeltetésnek, hogy "nem gondoltam, hogy". Azért ezt bátor dolog volt leírni, ha már 70ezer levélről van szó. Mit gondoltál?
na ez pl. egy olyan kritika, amivel lehet kezdeni valamit.
abszolút igazad van, elismerem, hogy ezt speciel lehetett volna jobban is csinálni
(megjegyzem nem először küldtem-küldtünk ki ennyi levelet, van tapasztalatom a témában -habár nem úgy tűnik, mi
Csatolt fájl:
-
tetoter.jpg (44,83K)
Letöltések:: 23
Elküldve: 2010. 04. 07. 00:01
Idézet: Igazi hős - Dátum: 2010. 03. 31. 21:49
javítottam a neved. részben emiatt is túrtam ma a fórum mélyére, néhol hülyén kezeli a hosszú ő-ű-ket
Elküldve: 2010. 04. 07. 00:03
Idézet: helloszabi - Dátum: 2010. 04. 07. 00:46
na ez pl. egy olyan kritika, amivel lehet kezdeni valamit.
abszolút igazad van, elismerem, hogy ezt speciel lehetett volna jobban is csinálni
(megjegyzem nem először küldtem-küldtünk ki ennyi levelet, van tapasztalatom a témában -habár nem úgy tűnik, mi
Akkor keresek még, jobban opciókkal, majd megírom mi volt a mellékes paraméter. Akkor meg lehet lekezelte a szerver, csak most beesett az a sok tízezer fórumozó, akiket a marketinglevél miatt vártatok, azért nem bírta
Elküldve: 2010. 04. 07. 00:24
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 07. 01:03
majd holnap kiderül a statokból.
keresésnél én tényleg csak annyit csináltam, hogy beírtam jobbra fent az inputmezőbe: tetőtér, majd enter
Elküldve: 2010. 04. 07. 06:01
Idézet: Jahno - Dátum: 2010. 04. 06. 23:37
Kereso nelkul tessek
hogy ON is legyek, annyit azert megcsinalhatnatok Szabi, hogy ha vki rakattint itt egy linkre azt egy uj lapra dobja mar at, mint regen volt.Vagy ezt se lehet az uj motorral?
Elküldve: 2010. 04. 07. 06:29
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 04. 07. 06:01
hogy ON is legyek, annyit azert megcsinalhatnatok Szabi, hogy ha vki rakattint itt egy linkre azt egy uj lapra dobja mar at, mint regen volt.Vagy ezt se lehet az uj motorral?
Ugy emlekszem -- bar lehet rosszul, mert hala istennek baromi regen kellett webes loszart turnom -- hogy az ilyen target=_blank jellegu dolgot akar a link cssevel is meg lehet csinaltatni.
De ha nem, egy kis scriptmajom, nem hiszem, hogy gyavascriptben tul bonyas.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2010. 04. 07. 06:36
Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2010. 04. 07. 07:01
Nekem erre elég az egerem középső gombja FF alatt.

Súgó
A téma zárva.