HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi II. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 08. 23. 13:11

Kép

XtremeMusic esetében a 32 bitet engedélyezni lehet ugye ?

#222 Felhasználó inaktív   Dr.GeNya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 24. 12:43

Sziasztok!

Bocsi, h. off, de erre léca reagáljatok, vagy röhögjetek egy jót!

A sztori:

Egy pár hozzáértő (mivel uncsitesóm szerint csak azt hallom, amit hallani akarok  :D  ) véleményt és okítást kérnék az alábbi ügyben.  :)

Épp azon vitáztunk (sajnos sikertelenül) h. egy mai realtek int. hangkártya vs minima audigy kártya minősége ugyanolyan, azaz nem éri meg az Audigy2 sem!  :eek:  :eek:
Azt aláírom, h. sokat fejlődött az int. szutykok "minősége" de ha vkinek van egy minima genius sw hf 5.1-e, legyen az 3600-5005-6000 vagy logitech z5500, esetleg crea s-750, akkor teljesen mind1 szerinte, milyen hangkártya van a gépben, mert a hang csak átfolyik a kártyán és hang minősége ugyanaz! Win7 alatt ugye idézem: "Megváltozott a hang API, nincs HW keverés, így ugyanolyan minősége van egy Au2-nek, mint egy int. realtek-nek"
XP alatt is szerinte (ott azért van HW keverés) nem hoz többletet az audigy kártya az int. szutyokkal szemben...  :D

Idéznék még egy dolgot:

"Jómagam 2000-ért vettem kb 3 hónapja egy audigy-t sb0090-es..annyit megért az alaplapi szutyok helyett szerintem...

Erre ő: hát sztem az alaplapi szutyok jobb lett volna tőle...

Esetleg mi a véleményetek erről:

Én: figyi már, 2006-ban az au2-vel nem hallgattál DvD filmeket 5.1-ben?
Lacca: dehogynem
Én: és ugyanaz volt ,mint az integráltal a DTS vagy DD5.1
Lacca: el is adtam mert nem érte meg az ára a minőségbeli különbséget
Lacca: és most meg amúgy se érne semmit
Én: ha igen, összepisálom magam :D:D:D:
Lacca: integráltak simán érnek annyit mintegy audigy2

Szóval szerintetek hogyan lehetne észérvekkel meggyőzni arról, h. nem biztos a maga igaza? ;)

Az más kérdés, h. nem mp3-at hallgatok, hanem flac-et, de neki bőven elég a max 192kbs.Persze két csipogóval vagy még egy Genius 5.1-el se van különbség, viszont szerencsémre hozzám került kölcsönbe egy stereo erősítő és egy Quadral hangfalpár, (a gépben audigy SB0090 van) amin én igen is hallom, h. CD audio, flac vagy mp3 szól. Ezek szerint önigazolásról van szó, azaz csak azért hallom a különbséget, mert hallani akarom?  :confused:

#223 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 08:38

Sehogy; ez ilyen állatfajta. Adjál neki inkább rágcsálnivalót.
Kép

#224 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:24

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:38

#225 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 09:33

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 9:38

Ha azt mondom, hogy emu10k1 csipszet, s nem mond neki semmit, akkor nem is szabad folytatni, hisz valószínűleg soha nem fogja igazán kihasználni. A zaj/jel viszony meg más kérdés.

Anno sokan leírták pl. a live value-t is, még vista korszakban. Azt mondták: elavult. De nem azt, hogy konkrétan mit is értenek ez alatt, csak annyit: elavult, vegyé' másikat. Én meg megkérdeztem, tudja-e valaki közülük, mit takar az emu10k1? Nem nagyon jelentkeztek. Namost ilyenekkel, akiknek halvány fing sincs, hogy mire képes a kártya, csak berakják, oszt vagy szól, vagy nem, ilyenekkel mégis miről vitázzon az ember?

Szóval a jó öreg live bizony tud olyat, amit a mai legszuperebb alaplapiak sem: asio-kompatibilis. Aki ezt használja, az tudja, miért is használ live-ot. Akik nem, azok nyilván nem biztos, de attól még nem elavult. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#226 Felhasználó inaktív   GJunkie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 14:48

Üdv!  Van egy xtremegamerem és olyan gondom van, hogy ha a hanfalok alacsony hangerőn vannak akkor a hang torzít ! hangkártyán kell állítani ? crystaliser be van kapcsolva ha fontos.
C2D E6600,ASUS P5PL2-E,ATI X1950 PRO 512 MB,2 GB 800 Mhz Kingmax,X-Fi XtremeGamer,Razer Diamondback,
SG:Bence94

#227 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 07:15

Idézet: GJunkie - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 15:48

Üdv!  Van egy xtremegamerem és olyan gondom van, hogy ha a hanfalok alacsony hangerőn vannak akkor a hang torzít ! hangkártyán kell állítani ? crystaliser be van kapcsolva ha fontos.

Vedd le a wave hangerőt 50-60% közé,  az equalizeredet állítsd -( minusz!! )2-3%ra ,ajd ahogy hallod; a hangerőt pedig a mesterszabájzóval állítsd, vagy az erősítőddel.
Kép

#228 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 30. 21:33

Mivel az audigy topik eltűnt(?) így itt bátorkodom megkérdezni; oké, 1000 éve vista meg audigy nem voltak jóban, de ugye nem komoly hogy amiket leszedtem friss drivereket és progikat azzal se egy mixer, nem tudom 6csatornásra állítani a lejátszást meg SEMMIT!
3rd party driverből xphez amit haszáltam az itt nem jó, ezért gondoltam megkérdem a creative tulajokat merre kéne egy jól működő drivercsomagot keresenem :respect:
(A2 plat. ex amúgy pontosabban)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#229 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 21:34

Ide is beírom:

Nem hivatalos SB driverek, régebbi hangkártyákhoz!

Idézet

This software/driver pack is unofficial, not supported by Creative Labs. Use it at your own risk.

SB Audigy Series Support Pack 3.5 (10/11/2009)

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on Emu10kx DSP):
- Audigy
- Audigy 2
- Audigy 2 ZS
- Audigy 4

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 RTM / Vista SP2 / XP SP3

SB P17X Series Support Pack 2.0 (07/31/2009) - AudigySE/Value/LS_Live24bit_X-Fi XtremeAudio_SB5.1VX

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on the P17X audio controller):
- Audigy Value
- Audigy SE
- Audigy LS
- Audigy 2 LS
- Live! 24-bit
- SB 5.1 VX
- X-Fi Xtreme Audio

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7 / Vista SP1 & SP2 / XP SP3

SB Live! series Support Pack 1.5 (08/09/2009)

Idézet

Supports any model of the following Sound Blaster cards (based on Emu10kx DSP):
- Live! (4.1) - all models
- Live! 5.1 - all models
- PCI 512

Operating systems supported: 32-bit and 64-bit editions of Windows 7  / Vista SP1 & SP2 / XP SP3

Host-based Live! 24-bit card is not supported, -> SB P17X Series Support Pack 2.0 (07/31/2009)

WARNING: The included driver supports up to 2Gb of RAM on Windows 7 / Vista

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#230 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 23:59

Kijött a WIN 7-es ALchemy.
Az EAXos cuccok flottul müködnek, eddig a FEAR-el és a PoP2-vel teszteltem.
Kép

#231 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 00:01

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 0:59

Kijött a WIN 7-es ALchemy.
Az EAXos cuccok flottul müködnek, eddig a FEAR-el és a PoP2-vel teszteltem.

Köszi :respect:

#232 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 09. 00:02

Sziasztok,
Talan 1 honapja raktam ossze egy ujabb gepet, gigabyte EP45C-DS3R alaplap, es az integralt
csodat hallgattam eddig, bar koltozes is volt, meg sok melo osszejott, nemigen volt tobb idom
foglalkozni vele.
Most tettem be a regi XFi Gamer kartyat, es a konzol nem jelenik meg Win7 alatt, meg meg par
kellemetlenseg, peldaul THX hangfalak tavolsaganak beallitasa.

Melyik verzio / driver a bevalt illetve mukodokepes ?
Valaszotokat elore is koszi :)

#233 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 05:32

Idézet: Goody - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 1:02

Melyik verzio / driver a bevalt illetve mukodokepes ?
Valaszotokat elore is koszi :)

Ez a te pakkod.

Auzen XFi pack
Kép

#234 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 20:20

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 5:32

Ez a te pakkod.

Auzen XFi pack

Koszonom szepen!
Mar szedegetem, aztan teszt azonnal... hianyzik a THX panel, volume panel, meg jopar aprosag.
Mar probaltam a gyari CD-rol telepitest, de akkor meg a win7 sehol se volt.

#235 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:58

Lacee78: Szuper, végre megvan minden! (egy másik csomaggal vegyítettem + DDL unlock :) )
Nem is tudom hogy birtam ki az alaplapi Realtek "HD" kártyával... pedig elképesztö nagy a különbség.
Köszönöm mégegyszer, Szép Napot !

#236 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 12. 08:13

:smoker:  ;)

Szerkesztette: Lacee78 2010. 02. 12. 08:13 -kor

Kép

#237 Felhasználó inaktív   Goody 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 19:05

1hetig remekul ment, most nekem is "serceg-zorog"
van egy kis alapzaj es ahogy a hivatalos forumot olvasom sokaknak még.
De hogy mi a fronctol jott elo...  :(

Kikapcsoltam CMSS-3D, most nem annyira veszes, de tovabbra is neha kihallhato zene
alol a zorej. Bah!

#238 Felhasználó inaktív   KoXaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 23:56

Sziasztok, egy olyan problémám van amivel nem tudok meggyürkőzni.A gond az hogy a Creative X-fi hangkártyát vettem nagyon szépen szól asio4all al is nagyon jól kezelhető. Eddig semmi gond nem lenne. De viszont nem tudom úgy használni asio val vagy anélkül a a hangkártya mikrofon bemenetét hogy ne gerjedne vagy na hallanám vissza a beszédem alatt a zenét. pl. Adobe Audioton 3.0 ba akarok mikrofonról hangot felvenni tökéletesen megy ha épp nem szól semmi a zene a gépen (pl.: winamp) . stb. De amint kapcsolok egy kis zenét és úgy beszélek akkor lehet hallani alatta a zenét.
Letiltottam Windows 7 be a What u. hear.-t de így se engedelmeskedik. Ugyan az történik, ha meg úgy állítom be hogy halljam amikor a mikrofonba beszélek begerjed az egész. Ha kihúzom a mikrofont és úgy indítom a zenét és a mikrofon bemenetről akarok felvenni akkor is halkan felveszi a zenét. Ha valaki találkozott ezzel a problémával és sikerült megoldást találni írjon.

Creative X-fi USB S . 5.1 ( legfrissebb driver, de próbáltam a gyári CD-n lévővel is ), Windows 7

Köszi a segítséget

#239 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 18. 03:44

Próbáld meg muteolni az összes felesleges channelt, cd player, midi, stb, nézd meg nincs-e valami eax effect vagy bármi más ilyesmi bekapcsolva.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#240 Felhasználó inaktív   GJunkie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 20:31

Üdv! Be lehet valahogy állítani fixre a wave szabályzót ? Mert én 60 % körül szeretném használni de mindig visszaáll az eredetire... :glare:
C2D E6600,ASUS P5PL2-E,ATI X1950 PRO 512 MB,2 GB 800 Mhz Kingmax,X-Fi XtremeGamer,Razer Diamondback,
SG:Bence94

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.