HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 24. 17:43

Idézet: EV6 - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 17:09

Nekem Scorpio Black van hasonló felállásban, az is kattan időnként, hidegen is, de egyelőre baj nélkül megy.

Az előző Sea Momentus nem kattant...

Merjem használni akkor vagy ne?  :) Végül is tárolásra vettem, ciki lenne ha pont ez döglene meg.

#122 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 18:26

Idézet: mexel - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 8:04

Szeretnék venni tárolásra - filmlejátszásra külső noti vinyót, hozzá usb-s táp nélküli rack-et. Találtam olcsón Samsung 2,5"-os 320-as vinyót, 16xxxft-ért. Ez miért ennyi, és milyen lehet? Most egy WD 320-as Scorpio Blue van de azt használtan vettem és nem szeretem a hsznált vinyókat (pár órát ment)
Az normális egyébként hogy néha kattan egyet? (olyan hang mint amikor kikapcsolom a vinyót és a fej ugrik parkolni)

Hitachi vinyóknak normális működéséhez tartozik hogy óránként újrakalibrálja magát és az általad említett kattanást csinálja, WD nél még nem hallottam róla de attól függetlenül lehet hogy ott is bevezették.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#123 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 21:33

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 19:26

Hitachi vinyóknak normális működéséhez tartozik hogy óránként újrakalibrálja magát és az általad említett kattanást csinálja, WD nél még nem hallottam róla de attól függetlenül lehet hogy ott is bevezették.

Remélem ez az igazság. :) Itt a vinyó, és nem merek semmit másolni rá, félek hogy a tárolásból vesztés lesz :)

#124 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 13:06

Idézet: mexel - Dátum: 2009. ápr. 24., péntek - 18:43

Merjem használni akkor vagy ne?  :) Végül is tárolásra vettem, ciki lenne ha pont ez döglene meg.

Hát passz...

Én úgy 3-4 hónapja használom, kezdettől fogva csinálja, eddig nem vesztett adatot.

Egyébként nekem elég sűrűn hallani, 5-10 percenként biztos. SMART nem mutat hibát.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#125 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 14:41

Idézet: mexel - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 20:33

Remélem ez az igazság. :) Itt a vinyó, és nem merek semmit másolni rá, félek hogy a tárolásból vesztés lesz :)

Műszerész cimbimtől származó info szerint a WD Green sorozatnál a rekalibráció fiziológiás.

#126 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 15:00

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 15:41

Műszerész cimbimtől származó info szerint a WD Green sorozatnál a rekalibráció fiziológiás.

Ez klassz. De mit is jelent?  :D  "a rekalibráció fiziológiás" ezt próbáltam értelmezni.
Az én vinyóm Scorpio Blue, vajon arra is vonatkozik ez?

#127 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 16:28

Idézet: mexel - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 14:00

Ez klassz. De mit is jelent?  :D  "a rekalibráció fiziológiás" ezt próbáltam értelmezni.
Az én vinyóm Scorpio Blue, vajon arra is vonatkozik ez?

Az hogy normális működéshez tartozik a rekalibráció. A bluenál nem tudom majd megkérdem, van e róla info.

#128 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 27. 17:33

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 17:28

Az hogy normális működéshez tartozik a rekalibráció. A bluenál nem tudom majd megkérdem, van e róla info.

:respect:

#129 Felhasználó inaktív   Gali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 09. 12:08

Nemrég elhalálozott az otthoni gépemben egy kb 1,5-2 éves samu laptop vinyó, garanciában cserélték, a kapott példány bírt kb 1,5 hónapot, mire feltöltöttem a kapacitása kb felét,lefagyott : kiderült, hogy bad sectoros  :rolleyes: , most ezt is vihetem vissza.
10 év alatt pusztult meg 2 vinyóm, de azok nem garancián belül, most meg 2.
A rendszervinyó, ami szintén laptop samsung és kb 3 éves, meg közben vígan elvan...

#130 Felhasználó inaktív   KisPál 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 23. 14:24

Sziasztok!
Szerintetek milyen mértékű sebesség csökkenés van (ha van) 1 ilyen hdd: SAMSUNG 500GB F2 EcoGreen 5400rpm 16MB SATA2-nek egy 7200rpm-eshez képest?
A válaszokat előre is köszönöm

#131 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 25. 11:47

Sziasztok!

Normális az új Samsungoknál egy rövid de hangos felbúgás bekapcsoláskor a szokásos lassabb, halkabb helyett?  :confused:

A vinyó jól működik, csak elbizonytalanít ez a hang, első naptól kezdve csinálja:
http://georgo.hu/upl...amsung_boot.mp3

Az első kattanás a power gomb, a második hang a felbúgó ominózus 1TB Samu (a harmadik hosszabb felpörgés a többi venti és a 500GB Samsung.)

:think: :think: :think:

#132 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 26. 22:26

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2009. jún. 25., csütörtök - 11:47

Sziasztok!

Normális az új Samsungoknál egy rövid de hangos felbúgás bekapcsoláskor a szokásos lassabb, halkabb helyett?  :confused:

A vinyó jól működik, csak elbizonytalanít ez a hang, első naptól kezdve csinálja:
http://georgo.hu/upl...amsung_boot.mp3

Az első kattanás a power gomb, a második hang a felbúgó ominózus 1TB Samu (a harmadik hosszabb felpörgés a többi venti és a 500GB Samsung.)

:think:   :think:   :think:

Igen, normális. A 250es F1em is ugyanígy vonyít fel, csak halkabban. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 06. 26. 22:36 -kor

#133 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 06. 30. 08:57

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. jún. 26., péntek - 23:26

Igen, normális. A 250es F1em is ugyanígy vonyít fel, csak halkabban. :)

Kösz, ez valamennyire megnyugtat.

#134 Felhasználó inaktív   Killermonkii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 30. 17:25

Nem nagyon mozgok otthon a hwsw fórumon ezért ide írom. Van 1 160 gigás samsung hdd-m, ment rendesen ám 1ik bekapcsoláskor elkezdett futni a scandisk és nem tudom hogy miután végzett vagy közben, de azóta amikor bekapcsolom a windows betöltőképernyő után kidob 1 hibával és azt javasolja hogy futtassam a chdsk-t (ami gondolom a scandisk) illetve futtassak rajta víruskeresőt. A winyót bedugtam a másik gépbe, lefuttattam a scandisket ám bootolás után megáll ugyanennél a kék képernyőnél. Jelenleg fut a víruskereső ám nem sok esélyt látok rá h megjavulna. Ugyanebbe a gépbe 1 előző vinyónak (állítólag) a master boot sequence-e ment tönkre. Amúgy amiről most írok az látja az összes adatot a vinyón csak bootolni nem lehet róla. Lehetséges hogy a gép darálja be ezt az ún. master boot sequence-t? Örülnék ha megoldódna nincs kedvem megint új vinyót venni :\

#135 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 04:58

Idézet

Üresjáratban...a Samsung diódája a környezeti hőmérsékletnél alacsonyabb értéket mutatott, ami kicsit érdekesen hangzik

Teljes mértékben ez a tapasztalat, már a p80-as szériája óta, a samsungéknál szándékosan félrekalibrálják a hőmérsékletkijelzést kb 5-10°C-kal...  :reklamacio:
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#136 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 06:59

Idézet: Killermonkii - Dátum: 2009. jún. 30., kedd - 18:25

Nem nagyon mozgok otthon a hwsw fórumon ezért ide írom. Van 1 160 gigás samsung hdd-m, ment rendesen ám 1ik bekapcsoláskor elkezdett futni a scandisk és nem tudom hogy miután végzett vagy közben, de azóta amikor bekapcsolom a windows betöltőképernyő után kidob 1 hibával és azt javasolja hogy futtassam a chdsk-t (ami gondolom a scandisk) illetve futtassak rajta víruskeresőt. A winyót bedugtam a másik gépbe, lefuttattam a scandisket ám bootolás után megáll ugyanennél a kék képernyőnél. Jelenleg fut a víruskereső ám nem sok esélyt látok rá h megjavulna. Ugyanebbe a gépbe 1 előző vinyónak (állítólag) a master boot sequence-e ment tönkre. Amúgy amiről most írok az látja az összes adatot a vinyón csak bootolni nem lehet róla. Lehetséges hogy a gép darálja be ezt az ún. master boot sequence-t? Örülnék ha megoldódna nincs kedvem megint új vinyót venni :\

A scandisk az scandisk, a Win9x vonal lemezellenőrző eszköze, a chkdsk meg chkdsk, az NT vonal lemezellenőrzője, tehát nem ugyanazt jelentik, két tök eltérő program.
A master boot record hibája esetén nem lesz kék képernyő,mert el sem jut odáig a gép, a boot sector rendellenes viselkedése esetleg okozhat ilyen nyavaját, de ha jól sejtem, nálad inaccessible boot device jellegű hibaüzenet lesz, ha ezeket említed. Ennek lemezhiba, vagy akár féreg is lehet oka, ami esetleg a fent említett területeken okozhat bejegyzést saját magára. Mindenképpen kellene egy hibakód (STOP 0xvalami, erre lenne szükségem), enélkül nehéz bármerre is lépni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#137 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 09:29

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 5:58

Teljes mértékben ez a tapasztalat, már a p80-as szériája óta, a samsungéknál szándékosan félrekalibrálják a hőmérsékletkijelzést kb 5-10°C-kal...  :reklamacio:

Ez megmagyarázza a Samsung vinyók emberemlékezet óta fennálló, túlzottan gyanús, SMART-beli hűvösségét.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 07. 19. 09:35 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#138 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 16:52

Üdv!
Ma vettem egy Samsung HD502HI vinyót. Állítólag EcoGreen
Azaz energiatakarékos. Na ez milyen hátrányokat jelent?
A hőmérsékletnél mennyit kell még kb rászámolni? Mert hallottam, hogy "kamu" a kijelzése :Đ
36fokos és több mint 1órája megy a lassú format :)

#139 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 14:32

Idézet: tom007 - Dátum: 2009. júl. 23., csütörtök - 17:52

A hőmérsékletnél mennyit kell még kb rászámolni? Mert hallottam, hogy "kamu" a kijelzése :Đ

Itt egy kép arról, melyik winchester mennyit csal:

Kép

Le is írom, hátha nem sikerül a képet beszúrni:
A legtöbb winchester (wd, hitachi,seagate) max, 1-2 fokot csal, a samu 6-8 fokkal mutat kevesebbet.

#140 Felhasználó inaktív   Bluesoleil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 22:38

Sziasztok

Na most lett elegem, ezért hozzátok fordulok, hátha van valakinek ötlete, megoldása a hibára.

Kb. fél éve vettem a Samsung HD103UJ típusú vinyómat, és nem nagyon kedveli a gépem.
Mióta ez a vinyó van benne, nem lehet újraindítani.  :(  Tehát, ha újraindítom, hosszas gondolkodás után kidobja, hogy nincs a gépben vinyó, (a biosban is eltűnik) DE bekapcsolásnál MINDIG felismeri!  :confused:
Így ha újra kell indítani, akkor is kikapcsolom, egyébként nem menne. Néha, kb. úgy 10-ből 1x újraindításnál is felismeri...

Azelőtt HD501LJ-im voltak, azokkal nem volt sose ilyen gond. Ez inkább valami beállítás kérdése lehet, de nem találok semmit a biosban, ami érdekes lehetne. (a bios egyébként a legfrissebb)
Alaplap: ASUS P5SD2-FM

Előre is köszönök mindenféle ötletet, segítséget!  :)

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.