HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? II. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 18:14

Idézet: stol - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 19:42

Azonos eladott menyiségre vonatkoztatva, WD, Hitachi, Seagate trióbol sem kapunk vissza anyi hibásat, mint Samsungot ;)

szivesen latnek mar statisztikat is errol, nem csak ilyen beirasokat.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#22 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 19:13

Ott van az ablak felső részén, hogy 30 C... :smoker:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#23 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 18:14

szivesen latnek mar statisztikat is errol, nem csak ilyen beirasokat.. ;)

Figyi,... reggel -kor indulok otthonról, autózok 70km-t, hogy beérjek 9-re dolgozni a miskolci székhelyű PC-Host Kft. szervizébe. Egész este 6-ig űzöm az ipart, majd meginn 70km autókázás. Jó esetben 7-1/2-8-ra érek haza. Utána max "ilyen beírásokra" marad erőm. Milyen statisztikát vársz? Statisztikai hivatallal lepecsételtet? :Đ

Nevetséges vagy... Kezd a hócipőm telelenni avval, hogy nekem szakembernek kell mindíg bizonygatni az igazát, mert van 2-3 ember, aki szemellenzős és nem hisz neki.
Tudodmit! Nem érdekel higyj azt, amit akarsz. Én továbbra is írkálni fogom a heti "statisztikámat"....

Szerkesztette: stol 2008. 06. 16. 08:04 -kor

#24 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:32

Idézet: stol - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 8:02

Figyi,... reggel -kor indulok otthonról, autózok 70km-t, hogy beérjek 9-re dolgozni a miskolci székhelyű PC-Host Kft. szervizébe. Egész este 6-ig űzöm az ipart, majd meginn 70km autókázás. Jó esetben 7-1/2-8-ra érek haza. Utána max "ilyen beírásokra" marad erőm. Milyen statisztikát vársz? Statisztikai hivatallal lepecsételtet? :Đ

Nevetséges vagy... Kezd a hócipőm telelenni avval, hogy nekem szakembernek kell mindíg bizonygatni az igazát, mert van 2-3 ember, aki szemellenzős és nem hisz neki.
Tudodmit! Nem érdekel higyj azt, amit akarsz. Én továbbra is írkálni fogom a heti "statisztikámat"....

De ha már ebbe dolgozol akkor nagyon jól tudod a wd pl a smart meghibásodást jelző értékeket is mahinálja, igy lehet szépen szopni avval hogy smart minden ok közbe meg a vinyó halálán van.Ezt becsülöm a samsungba legalább az figyelmeztet.Egyébbként meg minden gyártónál vannak szar szériák.Azt hogy egy adott szériából vettetek meg sokat és ebböl akarod leszürni a megbízhatóságot elég rossz következtetés.
Ja hamár pc-host kft a webáruházuk kafán zombihálózat fertőzött. 58.65.234.163/e:)

Szerkesztette: djculture 2008. 06. 16. 08:40 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#25 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:40

Hidd el, nem csak SMART alapján ítélem meg a vinyókat. Ha bad gyanúval, vagy adatvesztéssel jön be, minimum egy felületszken megy végig, és figyelem az elérési idők változását is, netán csapkodja-e a fejet néha.
Tudod, amikor az elhullott Samsungok 40%-a fejcsapkodással jön be, a maradék vagy baddel, vagy besült motorral, akkor már nincs szó SMART ferdítéssel.
Ált. hozzám már akkor kerülnek vissza csak a vinyók, amikor azok már abszolute működésképtelenek.

Meginn bizonygatás... hányingerem van.
Evvel anyit lehet elérni, hogy a Samsunghívők elriasszák azon kevés emberek rétegt, akik valóban foglalkoznak szervizelésekkel, nem pedig havi 1vinyós (haveromé megy) statot generálnak magukban.
Marad a Samsung hívő szűklátókörű csoport és lesz öröm és bódottá a lelkükben, élnek tovább a centirozatlan folyadékhiányos fejcsapkodós 3éves garos álmukban.

WebShop... Látom, explorert használsz :Đ  Csak azalatt fut a java script, ami egy google-s statot csinál, amúgy jeleztük már az adminnak, hogy tirhitsa kifelé onnan. De különben is ez nem az én dolgom :reklamacio:

Szerkesztette: stol 2008. 06. 16. 08:47 -kor

#26 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:05

Idézet: stol - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 8:40

Meginn bizonygatás... hányingerem van.
Evvel anyit lehet elérni, hogy a Samsunghívők elriasszák azon kevés emberek rétegt, akik valóban foglalkoznak szervizelésekkel, nem pedig havi 1vinyós (haveromé megy) statot generálnak magukban.
Marad a Samsung hívő szűklátókörű csoport és lesz öröm és bódottá a lelkükben, élnek tovább a centirozatlan folyadékhiányos fejcsapkodós 3éves garos álmukban.

Nem mondtam hogy bizonygassá akármit is csak azt mondom én meg errefele napi szinten több megpusztult seagate-l meg wd-vel találkozok pl mint samuval .Sőt arra probálok rávilágitani mindegy mit vesz az ember ugyanugy tönkremehet akármilyen cég gyártotta.Egyébbként én is szervizes vagyok nem vagyok semmi híve.Aláirom a régebbi samuk jobbak voltak mint a mostaniak de ez igaz az összes márkára.Kommerszedik az ipar a tömegtermelés meg a minden 10 dik termék szorúprobaszerű vizsgálata vezet ehez...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#27 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:08

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 9:05

Nem mondtam hogy bizonygassá akármit is csak azt mondom én meg errefele napi szinten több megpusztult seagate-l meg wd-vel találkozok pl mint samuval .Sőt arra probálok rávilágitani mindegy mit vesz az ember ugyanugy tönkremehet akármilyen cég gyártotta.Egyébbként én is szervizes vagyok nem vagyok semmi híve.Aláirom a régebbi samuk jobbak voltak mint a mostaniak de ez igaz az összes márkára.Kommerszedik az ipar a tömegtermelés meg a minden 10 dik termék szorúprobaszerű vizsgálata vezet ehez...

Érdemes viszont kiemelni a döglött vinyók hw-környezetét is szerintem.
Nálunk a gépek többsége 60-70% már normális táppal vannak szerelve, ilyenkor már csak a vinyó ill. user hibájából döglik általában.
Ahol a táp kevésbé jó, ott gyakrabban előfordul táphibára visszavezethető vinyóhalál. Ezesetben nem rovom fel a dolgot vinyónak, hisz a védőzener, vagy akkurátor vezérlő, netán fejerősítő ic nem csetten el csak úgy "magától".... ;)

#28 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:25

Idézet: stol - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 9:02

Milyen statisztikát vársz?
valojaban barmit, ami egy picit is statisztikanak nez ki! (es ami eddig itt nem fordult elo..) komolyan nem tudod, milyen lenne az? mondjuk egy gyartora (persze tipusra jobb lenne, de hat az tenyleg maceras) lebontott eladott/abbol_visszahozott osszegzest egy adott idoszakra tekintve. ennel kevesebb adatot nem is ertem, hogy kepes valaki statisztikanak nevezni.

(a fenti 3 reszadatbol egyenlore "csak" 3 hianyzik: az idoszak, az eladott mennyiseg, es a visszahozott mennyiseg. no meg persze mindezt gyarto szerint osszegezve, hiszen ha jol ertelek, gyarto szerint szeretned megmutatni szamunkra, hogy mit erdemes, es mit nem venni -- ez a cselekedeted amugy kifejezetten pozitiv, csak kar, hogy nincs kifejtve.)

Idézet

nekem szakembernek kell mindíg bizonygatni az igazát,
bizonygatni?? en semmifele bizonygatast nem vartam el toled! egy egyszerubbnel is egyszerubb statisztikat varok, semmi tobb. (azt is csak azert, mert magadra vallaltad, hogy marpedig Te rendelkezel ilyennel. nem en talaltam ki!)
a forum ma:

#29 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 01:44

mi a különbség az 502IJ és az 501LJ között?
Mert én ma venni akartam, és 502IJ-t nem voltam hajlandó megvenni, ha egyszer 501LJ-t kértem..
Nekem se notiban, se asztali vinyóban sincs gondom samsunggal.
Sőt azokna se akiknek összeraktam, bár valakinek behalt a 160asa, de azok nem voltak valami fantasztikus eresztésűek:S
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#30 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 29. 06:27

Idézet: Waveson - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 2:44

mi a különbség az 502IJ és az 501LJ között?
Mert én ma venni akartam, és 502IJ-t nem voltam hajlandó megvenni, ha egyszer 501LJ-t kértem..
Nekem se notiban, se asztali vinyóban sincs gondom samsunggal.
Sőt azokna se akiknek összeraktam, bár valakinek behalt a 160asa, de azok nem voltak valami fantasztikus eresztésűek:S

501LJ ist die ältere T166-Serie (166GB-Platter, bei 500GB also drei)
502IJ ist die neuere F1-Serie (250/320GB-Platter, bei 500GB also zwei).

Höhere Datendichte, weniger Platter, schneller, leiser, kühler, besser...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#31 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 10:36

Gut, Besser, ... :D
a forum ma:

#32 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 12:03

Hi

Tegnap körbemászkáltam azt a pár boltot amit ismerek vinyó vásárlás ügyben.
500 gigás sata2 16mb cache 3 év gari a célkitüzés.
A négy boltban ahol jártam samsung-ot ajánlottak megvételre.
Most a samsung ennyire jó, hogy szinte mindenhol csak azt lehet kapni?

Egy helyen mondták, hogy jobban járnák 640gb-os vinyóval mert annak újabb fejlesztésű a bele.
Persze drágább is. Egyébként igaz? Érdemesebb?

Eddig tartozkódtam a samsungtól, de ha azt mondjátok ezek jók akkor nem cécozok lesz samsung.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#33 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 22:42

Ennyire jók a samsungok!?  :smoker:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#34 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 23:26

ÉN nem vennék samsung merevlemezt, semilyet. A samsung gyártson hajszárítót.
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#35 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 00:08

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 12:03

A négy boltban ahol jártam samsung-ot ajánlottak megvételre.

Egy helyen mondták, hogy jobban járnák 640gb-os vinyóval mert annak újabb fejlesztésű a bele.

:offtopic: Azt ajánlják, amivel ők jobban járnak, ha viszik. Ritka az olyan bolt(de tisztelendő), ahol nem a saját-, hanem a vevő érdekei tartják figyelemben.

Ez olyan, mint amikor bemennek a számtech boltba új gépet venni a kisgyereknek, mert mittomén milyen alkalom van... Aztán meg kiderül, de számukra még nem, hogy olcsó vagy esetleg használt cuccot adtak el nekik...

Hát szóval... Én amcsi cuccban mégiscsak jobban megbízok, pláne ilyen téren (most melőőzük, hogy valójában hol gyártják). Tehát én mindig is a WD, Seagate-et fogom ajánlani, esetleg még a Hitachi jöhetne szóba, ha már tényleg nem amcsi, de számomra már az is határeset.

Az újabb Samsungokat eddig valóban jobbnak mondják, mint elődeiket.

#36 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 06:39

Hi

Eddig én is tartozkódtam a samsungoktól.
A gondolatmeneted viszont fordítva is igaz, "azt ajánlják amivel őj jobban járnak".
Akkor jó nekik, ha az eladott samsung vinyókkal nincs hiba, hisz egyik kisker sem szivesen vacakol hibás visszavitt vinyókkal elégedetlen vásárlókkal.
Az nekik is szívás nem csak a vevőnek.
Ha négy boltból négy samsungot árul ajánl, azért az elgondolkodtató.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#37 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 07:27

szabi ez így volt a Maxtoros időkben is, mikor egy csomó feküdt meg. A boltoknak így is megérte, volt benne biznisz a gariztatás ellenére is. Az mindig van, míg van olyan hülye, aki csak az árat, vagy csak ár/teljesítmény arányt nézi.

Ezek szerint mákos vagyok, mert eddig a Samsung és a WD a két márka, amivel nem volt még bajom. Az eddigi samuk, amivel dolgom volt - vegyesen PATA, SATA1, SATA2 összesen tizenakárhányas nagyságrendben - azok csendesek voltak, nem rezonáltak, sebesség megfelelő volt, mai napig mennek. De legközelebb lehet nem veszek, érdemes inkább megszívlelni a statisztikákat, mint kísérteni a szerencsét.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#38 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 07:56

Nálam már szenderült jobb létre WD vinyó, 160gigás, 2éve.
Maxtor is feküdt már ki mivel nekem is volt abból az elhiresült szériából.
Egyébként erről mit tudsz, a 640 gigások újabb belüek és érdemesebb azt választani mint 500 gigásat.
Azért úgy tünik neked jók a tapasztalataid a samsunggal.  :)

Egyébként ilyet is olvastam PH-n:

Idézet: Sárpac

A wd jelenleg szarabb aránylag sokat visznek vissza belőle.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#39 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 09:02

Meg kell nézni konkrétan modellszám szerint a specifikációt.
Az biztos, annál jobb, minél kevesebb tányéros. Átlagos elérési idő legyen minél alacsonyabb. Garidő legyen minél több. Meg a kategória, amit te emlegetsz, azon már minimum elvárás a 16MB cache.

Fekszik meg 1-2 WD is, de úgy tudom nagyságrendileg még mindig annak a legjobbak a statjai. Semmi nem hibátlan. Hitachiból több hibás darabról hallottam, nálam is purcant ki egy 160GB-os SATA1 és már újkorában sem volt olyan halk, mint híresztelték.

Ez a vinyó téma amúgy mindig lutri. Olvashatsz teszteket, hasonlíthatsz össze specifikációkat, de tényleges képet mindig csak akkor kapsz, ha már kipróbáltad: zaj, rezonancia, melegedés, sebesség. Még azonos modellszám alatt is ki lehet fogni minőségileg eltérő szériákat.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#40 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 12:07

16MB cache erre figyeltem viszont a tányér dologra eddig nem.
Szóval kevesebb jobb. Megnézem.  ;)
Van hitám is eddig birja, kb 1 éves lehet.

Egyébként hiába szeretnék csendes gépet 3 vinyó akkor is hallatszik.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4