HWSW Informatikai Kerekasztal: Bugjavítás vagy patchkészítés 2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Bugjavítás vagy patchkészítés 2 Nagyon sajnálom, FakeJack moderátor

#1 Felhasználó inaktív   MDK2-t játszó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:43

A lezárt témát újraindítottam, miután nem kaptam választ az előzőt lezáró moderátortól. A téma nem értelmetlen, egy nem működő patchet is meg kell javítani valahogy, ha már a készítői nem foglalkoznak vele, holott a patch nem öncélúan készült. Valamint a témában nem csupán azzal az egyetlen patchcsel lehetett foglalkozni, meg volt engedve a szabad "témaválasztás" (ezt nem arra értem, természetesen, hogy offtopicot indítottam). Ezért is előre bocsánatot kérek FakeJack-től, amiért újraindítottam az általa lezárt témát. Bocsáss meg!

#2 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 15:55

Adok FTP-t, kell a proggi forráskódja, meg a patché, átlag 6ezer+ÁFA/óra árban tudnánk vállalni. Hümmm?
Make love not Wor.

#3 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 20:39

Kizárólag annyit kellene megértened, hogy egy programmal a forráskód ismerete nélkül nagyjából SEMMIT sem lehet kezdeni. Egy pársoros C kódot még talán vissza lehet fejteni a lefordított fájlból egy kis mókolás után, de gondolom, ez a játék nagyságrendekkel bonyolultabb.

#4 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:36

Idézet: MDK2-t játszó - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 16:43

...A téma nem értelmetlen...

De az.
Hidd el.

Debaj megmondta a frankót, de mégegyszer, nagyon leegyszerűsítve: egy programot (akár a játék, akár a patch) megírnak egy programnyelven (mondjuk C-ben), ami adott esetben több tízezer sor is lehet, de ez a programozók számára áttekinthető/megérthető.
A számítógép viszont nem tud egyetlengy programnyelven sem, hanem számára emészthető/futtatható formába, nullák és és egyesek sorozatára át kell alakítani a forráskódot (a példánál maradva, a C fordító készít egy bináris .exe fájlt).
Visszafelé nemigen működik: mondjuk egy 100MB-os .exe fájlt (tudod 0-ák és 1-ek sorozata) nemigen fogsz tudni visszafordítani semmilyen programnyelvre.

Szóval a forráskód ismerete nélkül semmire se jutsz.

Úgyhogy ez a téma is lakatra vár...
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#5 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 26. 22:39

Egyrészt: de, értelmetlen. Másrészt: válaszoltam. Harmadrészt: ha újra megnyitod, kénytelen leszek felfüggeszteni a hozzászólási jogodat.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó