HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 14. 05:29

Komolyan azt varod, hogy majd valaki a nagy univerzalis hsdpa drivert belinkeli neked? Nezd mar meg a tipusat, aztan guglizzal ra a linux szoval kiegeszitve :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#102 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 18:57

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 17:50

Megszámolod, hogy a bootmenüben hanyadik az XP, aztán a /boot/grub/menu.lst fájlban átírod a default szó után álló számot az imént kapott számra.

Köszönöm!  :respect:

Nem tudom, hogy nem sikerült megtalálni elsőre, de most már akkor tudom. A "saved" opciót választottam végül a kommenteket átolvasva. Ugyanis akkor azt választja automatikusan, amiben ez az opció szerepel. És mivel az installer a meglévő partíciót ellátta ezzel a kapcsolóval, ezért függetlenül a sorszámtól ez lesz a default.

Tök jó!

Üdv!

:up:
.
.
.

#103 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 19:31

Sziasztok!

Mától én is Ubuntu-zok.
Meg kell hagyni, nagyon user-friendly a cucc...nagyon meggyőző, (eddíg) semmi gondom semmivel.

Aki vacillál azon, hogy kipróbálja-e, annak merem ajánlani. :)

Nvidia driver telepítése "pöcröff", hang kapásból, ahhoz hozzá sem kellett nyúlni, TV-tuner is szó nélkül teszi a dolgát....nemgondoltam volna egy linuxtól :)  (namajd hosszabbtávon meglátom, akad-e hw problémám, egyenlőre sem kártyaolvasó, sem nyomda + scanner nincs belőve, annak majd később veselkedek neki :D )
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#104 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 20:34

Ezekkel nekem sem volt bajom, de az AMD-s asztalin es az Inteles notebookon is ugyanazok a hulyesegek jottek elo.
Kubuntu-t raktam fel Wubi-val (korabban volt mar Ubuntu es Xubuntu is). Indulaskor kapasbol frissit, utana minden inditaskor "kde sudo" nem kapott valami parametert, ezert hibat dob. Ettol meg mukodik minden. Felraktam 9.50-es Operat. Flash persze nincs. Kezzel kellett beraknom a pluginek koze, mert ismeretlen parancs hibaval nem lehetett telepiteni. Ok, eddig jo. Felraktam SMplayert, ment is a zene video. Ok. KDE 4.0.3 nehanyszor kiakadt par ra irt alkalmazas. Mondom frissitsunk. Kubuntu oldalon ajanljak a 4.0.5-os KDE-t. Leiras hozza mit hogyan. Megadom a leirt ftp-t, veletlen lemaradt az elejerol a "deb". Ettol a csomagkezeloje teljesen megorult. Elinditanam, hogy frissitek, dob egy hibat, majd kilep. A hibauzenetbol kihamoztam, hogy hol tarolja a dolgait. Kiirtottam vi-vel a konfig filebol a hibas sort. Csomagkezelo ujra el. Frissitheto a KDE. (Ez melle meg megadtam egy kfki-s cimet az ausztral helyett. Ott erdekes ki tudta kommentezni a sources fileban ami nem tettszik neki. A deb nelkulibe belerokkant)
Ez meg is tortent. Ezutan SMplayer ledobta a lancot. Nem hajlando mp3-at jatszani.
Beragadt progik is elofordultak. IBM X31 notebookon hajtja a procit mint az allat (venti el akar szallni a gepbol) ha valami meg van nyitva. Az IBM specifikus gombokat kezelo csomagot felraktam, ami mukodott is. Valamiert a WiFi-t folyamatosan buzizza. Nem marad nyugton. Akksitoltottseget az istenert nem jelzi ki. Felraktam az IBM Thinkpadhoz irt KThinkbat csomagot. Semmi. Utananeztem, meg hivatkozik egy csomagra, ami nevet valtott, allitolag bent van a repoban. En nem talaltam. Ez a KThinkbat meg valami KDE-s csomagot hasznal a magjeleniteshez, azt is megkapta hatha. De nem jo.

Egyelore itt tartok. Kicsit darabos ez meg. Lehet csak a KDE szopat ennyire. Ha jol remlik azt irtak rola, hogy nem igazan sikerult a 4.0. Erdemes megvarni a 4.1-et.
Isten latja lelkem, en tenyleg megprobaltam mar tobbszor. De nekem sok ez a faragas. Most vizsgazom majd. Utana megegyszer nekifekszem. Par nap alatt megprobalom osszelapatolni. Legyen inkabb xface?

szerk: helyesiras

Szerkesztette: eddie 2008. 06. 15. 20:37 -kor

#105 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 07:17

legyen inkább suse  :p

#106 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:03

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 7:17

legyen inkább suse  :p

Felraktam Xubuntut. Hatarozottan egyben levobbnek tunik. Kubuntunal lehet a KDE4-nek nagy szerepe volt abban, hogy ugy ment ahogy. Juliusra igerik a 4.1-et. Azt megvarom. Majd ket het mulva tovabb faragom. Kene egy uj HDD, mert erre mar nem tudom felrakni. Azon feltennem a ket rendszert egymas melle. Nem wubival.

#107 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:44

Mielőtt még többet szívnál vele: a KDE4 még bőven messze jár a stabil/használható változattól. A 4.1 is messze lesz, várj inkább.
In Flames We Trust

#108 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 14:28

Idézet: eddie - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 21:34

Ezekkel nekem sem volt bajom, de az AMD-s asztalin es az Inteles notebookon is ugyanazok a hulyesegek jottek elo.
Kubuntu-t raktam fel Wubi-val (korabban volt mar Ubuntu es Xubuntu is). Indulaskor kapasbol frissit, utana minden inditaskor "kde sudo" nem kapott valami parametert, ezert hibat dob. Ettol meg mukodik minden. Felraktam 9.50-es Operat. Flash persze nincs. Kezzel kellett beraknom a pluginek koze, mert ismeretlen parancs hibaval nem lehetett telepiteni. Ok, eddig jo. Felraktam SMplayert, ment is a zene video. Ok. KDE 4.0.3 nehanyszor kiakadt par ra irt alkalmazas. Mondom frissitsunk. Kubuntu oldalon ajanljak a 4.0.5-os KDE-t. Leiras hozza mit hogyan. Megadom a leirt ftp-t, veletlen lemaradt az elejerol a "deb". Ettol a csomagkezeloje teljesen megorult. Elinditanam, hogy frissitek, dob egy hibat, majd kilep. A hibauzenetbol kihamoztam, hogy hol tarolja a dolgait. Kiirtottam vi-vel a konfig filebol a hibas sort. Csomagkezelo ujra el. Frissitheto a KDE. (Ez melle meg megadtam egy kfki-s cimet az ausztral helyett. Ott erdekes ki tudta kommentezni a sources fileban ami nem tettszik neki. A deb nelkulibe belerokkant)
Ez meg is tortent. Ezutan SMplayer ledobta a lancot. Nem hajlando mp3-at jatszani.
Beragadt progik is elofordultak. IBM X31 notebookon hajtja a procit mint az allat (venti el akar szallni a gepbol) ha valami meg van nyitva. Az IBM specifikus gombokat kezelo csomagot felraktam, ami mukodott is. Valamiert a WiFi-t folyamatosan buzizza. Nem marad nyugton. Akksitoltottseget az istenert nem jelzi ki. Felraktam az IBM Thinkpadhoz irt KThinkbat csomagot. Semmi. Utananeztem, meg hivatkozik egy csomagra, ami nevet valtott, allitolag bent van a repoban. En nem talaltam. Ez a KThinkbat meg valami KDE-s csomagot hasznal a magjeleniteshez, azt is megkapta hatha. De nem jo.

Egyelore itt tartok. Kicsit darabos ez meg. Lehet csak a KDE szopat ennyire. Ha jol remlik azt irtak rola, hogy nem igazan sikerult a 4.0. Erdemes megvarni a 4.1-et.
Isten latja lelkem, en tenyleg megprobaltam mar tobbszor. De nekem sok ez a faragas. Most vizsgazom majd. Utana megegyszer nekifekszem. Par nap alatt megprobalom osszelapatolni. Legyen inkabb xface?

szerk: helyesiras

http://kubuntu.org/a....04-release.php

Idézet

If stability is the feather in the cap you are looking for, then look no further than Kubuntu 8.04 featuring the KDE 3 desktop environment.

Ez választ ad a KDE 4.x verziókkal kapcsolatos problémáidra. Érdemes lett volna maradni a 3-as KDE-nél. Az meg, hogy a hibás konfig file-ra hibásan működik egy program (csomagkzelő) nem túlzottan meglepő.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#109 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 22:26

Ezt a KDE dolgot koszonom! Tapasztaltam. :D

A konfig file az user error volt. Gondolom erre nincs felkeszitve. Kikommentezni tud, ha valami nem tetszik neki a szerverrel kapcsolatban. Szintaktikai hiba sok neki ezek szerint.

Szerkesztette: eddie 2008. 06. 16. 22:27 -kor

#110 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 09:16

Idézet: eddie - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 23:26

A konfig file az user error volt. Gondolom erre nincs felkeszitve. Kikommentezni tud, ha valami nem tetszik neki a szerverrel kapcsolatban. Szintaktikai hiba sok neki ezek szerint.

Azért ezzel szőrözök egy kicsit ha nem gond: ez nem user hanem root error. Ha már adminisztrálod a gépet, akkor csak olyan dolgot csinálj amiről tudod micsoda és azt is körültekintéssel. Azt szeretjük a linux rendszerekben, hogy nem okoskodnak helyettünk, ha én rootként megmondom neki a tutit akkor ő azt akkor is betartja ha rámegy rendszer. Szóval csak óvatosan :)
In Flames We Trust

#111 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 10:24

Idézet: pascal - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 10:16

Azért ezzel szőrözök egy kicsit ha nem gond: ez nem user hanem root error. Ha már adminisztrálod a gépet, akkor csak olyan dolgot csinálj amiről tudod micsoda és azt is körültekintéssel. Azt szeretjük a linux rendszerekben, hogy nem okoskodnak helyettünk, ha én rootként megmondom neki a tutit akkor ő azt akkor is betartja ha rámegy rendszer. Szóval csak óvatosan :)

Ezért óvakodjunk az rm /* paranccsal... :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#112 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 10:35

az nem veszelyes!
ellenben az 'rm -rf /' -el.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#113 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 14:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 11:35

az nem veszelyes!
ellenben az 'rm -rf /' -el.. ;)

Attol fugg, van-e vmlinuz symlinked a rootban, ami az aktualis kerneledre mutat, vagy nincs :D (Meg persze, hogy arrol bootolsz-e, meg hogy ha tudod-e, hogy kell megcsinalni, ha elcseszed :) )

Vissza a temahoz, azert az eleg cink, ha a synaptic megdoglik egy soronkent ertelmezendo config fileban talalhato syntax hiba miatt.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#114 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 15:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 15:20

Vissza a temahoz, azert az eleg cink, ha a synaptic megdoglik egy soronkent ertelmezendo config fileban talalhato syntax hiba miatt.

Nekem az jött le a leírásból hogy dobott egy warningot majd a javítás után ment szépen. Feltételezem a "teljesen megörült" csak hangulatfokozás akart lenni :)
In Flames We Trust

#115 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 15:44

Idézet: pascal - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 16:42

Nekem az jött le a leírásból hogy dobott egy warningot majd a javítás után ment szépen. Feltételezem a "teljesen megörült" csak hangulatfokozás akart lenni :)

Akkor nemszoltam :)

#116 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 17:22

Ez alapján csináltam, kattintgatós módszerrel (a csomagkezelőben és nem kézzel a fileban):

Enabling the entire repository
Command Line Interface

Just add the following lines to your /etc/apt/sources.list :

For Ubuntu 8.04 (Hardy Heron):
deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu hardy-backports main universe multiverse restricted

A "deb"-et véletlen nem jelöltem ki és anélkül illesztettem be, majd ok (ezt észlelve megadtam neki deb-el is). Következő indításnál dobott egy hibát, amire csak ok-t lehet nyomni. Ha ok-t nyomtam, akkor kilépett a csomagkezelőből.
Listából választottam az ausztrál szerver helyett egy kfki szervert, még a hiba előtt. Azt szépen el is érte, de némelyik kfki-s címet kikommentezte a sources.list fileban, mert gondja volt vele.
Miután elb@sztam a lista filet, vi-vel kitöröltem a hibás sort. Innentől kezdve újra működött. Ment a KDE frissítés 4.0.5-re.
Ennyi a történet.

Kipróbáltam xfce-el is az ubuntut. Ég és föld. Gyorsabb, stabil. Köv kedden vizsgázok, majd utána folytatom az ismerkedést.

Szerkesztette: eddie 2008. 06. 17. 17:24 -kor

#117 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 17:50

Sziasztok!

Van egy kis problémám.
Tegnap volt a napja, h a már majdnem egy hete felugráló ablak üzenetét elfogadjam, mármint hogy az épp aktuális rendszer frissítéseket feltelepítsem. Fel is ment gond nélkül. Eddíg ezek mindíg hibátlanul végigmentek, így történt ez tegnapig. Nem restartoltam, ergo nem tudtam a keletkezett problémáról, ma délutánig. Hazaesek, nyomom be a gépet, display error-os ablak fogad, configure, restart illetve continue gombokkal....
Countinue, felállt a rendszer, 640x480-ban. :( Namondom fasza, Nvidia driver :(

Xorg.conf-fal tököltem, Nvidia drivert újraraktam (menetközben felhívta a figyelmem, h már installálva van!! Lehet itt van a kutya elhantolva?) végig megy a telepítés, de semmi változás.

Újra végigjátszottam azokat a lépéseket, amikkel először (akkor jól működött) telepítem:
leszedtem az aktuális linux-source tar-t, ezt bontottam és linkeltem a /usr/src/linux-ra
gdm stop
sh Nvidia (itt ismét felhívja a figyelmem, h már telepítve van)
gdm start

640x480...pedig legelőször (friss, első telepítésnél) ennyi kellett és már jött is az Nvidia logo.

Hol rontom el, melyik lépésem necces? Vagy mivel szedem le úgy az nvidiás cuccokat (a telepítő minden komponensét), csak h hasolnlóan az első telepítéshez, szó nélkül végigmenjen. find / -name nvidia (gyenge) próbálkozásom volt, de annyi találat akadt, h tartok tőle, ha mindet törölném, soha nem indítanám be, valami célirányos megoldás kéne.
Sajnos egyenlőre csak egy lelkes ujonc vagyok, nem adom fel, míg helyre nem állítom azt, amit egy egyszerűnek tűnő frissítés elbaxott, ehhez kérnék némi segítséget, hátha Ti, a rutinotokkal, ránézésre tudjátok a választ.

Előre is nagyon köszi.

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#118 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 18:30

Tipikusan csináltál magadnak bajt. Az olvasni képtelen ubuntu felhasználók fele ezt szopja be.
Azért sem segítek. Okosabb akartál lenni, mint amennyire kell. Ráadásul read only módon.
És most élvezed... I.J.
(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#119 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 19:28

Idézet: salaud - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 18:30

Tipikusan csináltál magadnak bajt. Az olvasni képtelen ubuntu felhasználók fele ezt szopja be.
Azért sem segítek. Okosabb akartál lenni, mint amennyire kell. Ráadásul read only módon.
És most élvezed... I.J.

Először is, köszi szépen a hozzászólást!

Igen, linux újonc vagyok, amatőr, te meg biztos az anyatejjel szoptad a tudást, már a pelenkádat is apt-get upgrade-del cseréltetted.

Mint azt már mondtam, előtte kismilliószor sikerült frissítenem, terminálból apt-get -tel, és grafikus felület által kínált klikkelős/letöltő/felfrissítő lehetőséggel egyaránt, eddíg gond nélkül ment, most valamiért az Nvidia driver beadta a kulcsot.
Magamnak csináltam a bajt azzal hogy bíztam abban, ha n-szer sikerül, n+1edik alkalommal is menni fog...de elszúrta. Te biztosan álmodból felkeltve megoldod, soha nem b@szol el semmit és dagad a fejed a tudástól, örülök neki hogy akadnak még kiemelkedően okos emberek Magyarországon, csak így tovább.

Okosabb akartam lenni mint amennyire kell? Automatikusan felajánlta, én meg elfogadtam (erre csinálták ezt a progit, vagy nem?). Vagy azért mondod, h olvassak doksit, mielőtt kattintok? Összejött 50megányi pakk (nem 2 tétel), nem googliztam ki egyesével, h mi mit csinál és mik a kockázatok, eddíg ő automatikusan tette a dolgát, gond nélkül, vagy ha teszem azt valamiféle függőségi probléma volt, szólt. (vagy nem, de akkor kapásból lehúzta a prerequisitet)

És igen, élvezem ;) Így jártam, megszívtam, de ez ugye várható volt egy tapasztalatlan "okoskától". Megoldom, épp ez ebben a szép..kihívás.

Te biztosan az élet valamennyi területén toppon vagy, hamár ekkora az arcod. Ha nem, kívánom hogy hasonlóképp álljanak a problémáidhoz, mint Te most az enyémhez --> "tudom a választ, de rühellem azt aki nálamnál hülyébb, örülök neki hogy szívsz a problémáddal, így jártál".

Jah és köszi szépen, de nem kell segítened, gondolom van jobb dolgod is, itt biztos akad valaki, aki volt linux-newbie, és kapisgálja a megoldást, s talán ad némi útbaigazítást, hol nézzek szét. Nem kérek step by step leírást, nem akarok 1percnél több időt elrabolni senkinek az életéből, csak pár támpont kéne.

----

#120 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 12:02

Idézet: lacam - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 20:28

Először is, köszi szépen a hozzászólást!

Igen, linux újonc vagyok, amatőr, te meg biztos az anyatejjel szoptad a tudást, már a pelenkádat is apt-get upgrade-del cseréltetted.

Mint azt már mondtam, előtte kismilliószor sikerült frissítenem, terminálból apt-get -tel, és grafikus felület által kínált klikkelős/letöltő/felfrissítő lehetőséggel egyaránt, eddíg gond nélkül ment, most valamiért az Nvidia driver beadta a kulcsot.
Magamnak csináltam a bajt azzal hogy bíztam abban, ha n-szer sikerül, n+1edik alkalommal is menni fog...de elszúrta. Te biztosan álmodból felkeltve megoldod, soha nem b@szol el semmit és dagad a fejed a tudástól, örülök neki hogy akadnak még kiemelkedően okos emberek Magyarországon, csak így tovább.

Okosabb akartam lenni mint amennyire kell? Automatikusan felajánlta, én meg elfogadtam (erre csinálták ezt a progit, vagy nem?). Vagy azért mondod, h olvassak doksit, mielőtt kattintok? Összejött 50megányi pakk (nem 2 tétel), nem googliztam ki egyesével, h mi mit csinál és mik a kockázatok, eddíg ő automatikusan tette a dolgát, gond nélkül, vagy ha teszem azt valamiféle függőségi probléma volt, szólt. (vagy nem, de akkor kapásból lehúzta a prerequisitet)

És igen, élvezem ;) Így jártam, megszívtam, de ez ugye várható volt egy tapasztalatlan "okoskától". Megoldom, épp ez ebben a szép..kihívás.

Te biztosan az élet valamennyi területén toppon vagy, hamár ekkora az arcod. Ha nem, kívánom hogy hasonlóképp álljanak a problémáidhoz, mint Te most az enyémhez --> "tudom a választ, de rühellem azt aki nálamnál hülyébb, örülök neki hogy szívsz a problémáddal, így jártál".

Jah és köszi szépen, de nem kell segítened, gondolom van jobb dolgod is, itt biztos akad valaki, aki volt linux-newbie, és kapisgálja a megoldást, s talán ad némi útbaigazítást, hol nézzek szét. Nem kérek step by step leírást, nem akarok 1percnél több időt elrabolni senkinek az életéből, csak pár támpont kéne.

----

A gond abból ered, hogy nem az Ubuntu csomagok közt lévő nvidia meghajtót használod, hanem feltettél mást is. Ilyenkor szoktak összekeveredni a modulok, és az eltérő verziók miatt többnyire nem fog sikerülni. Nem véletelenül szoktam én se mondani mindenkinek. ha nincs rá nyomós oka, akkor hazsnálja az Ubuntuval érkező meghajtókat, a legtöbb nvidia kártyával ezek gond nélkül mennek. Ha viszont sikerül összekutyulni az ubuntban lévőt és a gyári oldalról letöltöttet, akkor ezt kitakarítani eléggé problémás tud lenni.

A friss Ubuntu telepítések fel is kínálják a zárt meghajtók kezelése (Gutsy), illetve fene tudja, hogy Hardynál mire is nevezték át. A lényeg az hogy többnyire elég feltenni az nvidia-glx-new csomagot, és az magával rántja a függőségeit. sh nvidia meg egyebek nem kellenek, illetve ha mégis használsz ilyet, akkor gondoskodni kell arról, hogy a linux-restricted-modules jellegű csomagok még véletlenül se legyenek fenn a gépen (meg értelemszerűen az nvidia-glx csomagok sem).

A kitakarítás módjáról nem tudok mit mondani, mert nekem nem sikerült összekutyulni ilyen módon még a rendszeremet, mindenesetre ha van uninstall opciója az nvidia saját driverének, akkor azt kellene megpróbálni, és az nvidia-glx-new valamint a linux-restricted-modules (ebből eltérő verziók léteznek attól függően, hogy milyen kernel van fenn a gépeden) csomagokat újra kellene telepíteni (apt-get install --reinstall csomagnév).

Aztán próba szerencse.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7