HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:36

Idézet: salaud - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:28

A windows 98 scandisk minden induláskor tönkrevágta az umsdos-t, majd közölte, hogy nem olvasható.
most a Te sajat negativ tapasztalatodbol, amirol azt sem tudjuk, hogy a ket rendszer kozul melyik volt a hibas (a hardware-rol nem is beszelve!) akarsz levonni ilyen nagy ivu kovetkezteteseket, hogy marpedig windows alol nem lehet olvasni umsdos-olt fat-ot?? hat erre nem tudok mit mondani.. ;)

Idézet

Ubuntu grafikus telepítésnél nem tudod a fat32 partíciódat umsdos-ra formázni-átalakítani,

Idézet

Ubuntu NEM települ fat32-re.

erdekesen alakul az allaspontod..  :think:  :Đ

Idézet

Automata particionálás esetén meg pláne nem fogja megtenni. Ergo csak kötekedsz.
en "mindosszesen" egy bejegyzesre reagaltam, ami marhasagnak allitott be olyasmit, ami pediglen lehetseges. arrol en nem beszeltem, hogy mikepp es hogyan. (nem ismerem az ubuntu-t, de mar megbocsass, ha az elobbi allitasodbol indulok ki, ami lathatoan "docogott", akkor miert higyjem el ezt neked? raadasul behozod a particionalas kerdeset.. mi van, ha nem particionalok, hanem a meglevo particiokat akarom hasznalni? azt allitod, hogy akkor az ubuntu marpedig nem fog telepulni?!?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#42 Felhasználó inaktív   salaud 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 12:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 13:36

most a Te sajat negativ tapasztalatodbol, amirol azt sem tudjuk, hogy a ket rendszer kozul melyik volt a hibas (a hardware-rol nem is beszelve!) akarsz levonni ilyen nagy ivu kovetkezteteseket, hogy marpedig windows alol nem lehet olvasni umsdos-olt fat-ot?? hat erre nem tudok mit mondani.. ;)

erdekesen alakul az allaspontod..  :think:  :Đ

en "mindosszesen" egy bejegyzesre reagaltam, ami marhasagnak allitott be olyasmit, ami pediglen lehetseges. arrol en nem beszeltem, hogy mikepp es hogyan. (nem ismerem az ubuntu-t, de mar megbocsass, ha az elobbi allitasodbol indulok ki, ami lathatoan "docogott", akkor miert higyjem el ezt neked? raadasul behozod a particionalas kerdeset.. mi van, ha nem particionalok, hanem a meglevo particiokat akarom hasznalni? azt allitod, hogy akkor az ubuntu marpedig nem fog telepulni?!?)

Idézet

marpedig windows alol nem lehet olvasni umsdos-olt fat-ot

Ezt nem írtam. Azt írtam, hogy nekem gondom volt vele.

Idézet

nem ismerem az ubuntu-t

Aham. Tehát  NEM tudod, mit, és hogyan csinál a telepítő, milyen kernelt használ, van-e benne umsdos támogatás, stb.

Idézet

mi van, ha nem particionalok, hanem a meglevo particiokat akarom hasznalni?

Ha azt mondod a telepítőnek, hogy neked van fat32 partíciód, és települjön arra, hát nem fog. Mert a fat32 NEM umsdos.
Ezenkívül ha ITT körülnézel, láthatod, hogy
"UMSDOS was removed from the Linux 2.6.11 kernel"
They should work in 2.4.x kernels.
.
Az ubuntu a kezdetektől a 2.6.x.x kernelfára épült.

Hozzátenném, hogy úgy látom, nem láttál még ubuntu telepítőt, és nem tudod, mi a különbség a file rendszerek között.

Idézet

ami marhasagnak allitott be olyasmit, ami pediglen lehetséges.

Az, hogy az ember repül lehetséges. De csak akkor, ha megfelelő eszközei vannak hozzá. Tehát ha kiugrasz a 10. emeletről egy napernyővel, illetve tollakkal teleragasztott műszárnyakkal, nem fogsz repülni.
Ha tehát azt mondom, hogy a repülés napernyővel nem lehetséges, és marhaság, ez igaz.
Ubuntut nem tudsz így fat32-re telepíteni. Ez is igaz. :offtopic:

Szerkesztette: salaud 2008. 06. 02. 13:11 -kor

(\__/)
(='.'=) Ez itt nyuszi. Másold át te is, hogy segíts
(")_(") neki a világuralom megszerzésében.

Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

#43 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 20:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:35

"Ubuntu NEM települ fat32-re."
ilyen bena lenne? regen a linuxok igenis tudtak fat32-re telepulni..

Igen, volt ilyen lehetőság, már akkor is bőszen írták, hogy ne használd :) Már nem is emlékszem, mi volt annak a filerendszernek a neve, azért kellett trükközni, mert a fat természetesen semmi jogosultságkezeléssel nem rendelkezik, tovább se hard- se softlinkek nincsenek benne, márpedig az kell neki. Ezért aztán külön file-ba eltették ezeket a plusz metainformációkat, ami az amúgy sem a gyorsaságra optimalizált fat teljesítményén sokat volt képes rontani :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#44 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 20:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 12:55

salaud...
(csak ir es nem olvas.... ?)

ajanlom a: http://ubuntu.hu/tamogatas/dokumentacio/le.../fajlrendszerek
-on az umsdos reszt! (ha mar Tenmagad ajanlottad az ubuntu.hu-t, es ne menjunk messzebre..)

ja, es ne kialtson "marhasag"-ot, aki maga sem feltetlenul hozzaerto, mert veletlenul meg marhasagot fog irni.. :p

Azaz, umsdos, köszi. Viszont hotplug írása kicsit Ádám-Évától indul, umsdos támogatás mintha nem lenne az ubuntuban, legalábbis a /proc/filesystems-ben nincs benne, és ilyen nevű modul sincs.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#45 Felhasználó inaktív   kismber 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 02. 22:27

szoval elsonek tiszteletem minden linux kockanak  :respect:

en lama vagyok ien teren!

linux alapu tapasztaatom eddig ketto volt:

1./  munkahelyemen a CCTV vezerlo linux alapu (hallottam, mondtak, nem lattam, gombokat nyomkodtam) :think:

2./ megprobaltam felteni gepemre (konfig lent) en nem ment. sehogyse  :confused:

ergo kerdesem T41 IBM nem bootol be merevlemezrol ubuntunal. error 18 meg error 20 uziket irt.

esetleg valakinek tippje bevalt modja? ubuntut akartam feltenni. 8.04 vagy vmi iesmi. ha az nem akkor mit kellene?

koszi elore is  :respect:

Szerkesztette: kismber 2008. 06. 02. 22:29 -kor

HP Pavilion Slimline - intel dual-core inside, idiot outside

#46 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 05. 14:02

Sziasztok

Én egy bluetooth usb kulcsot szertnék venni, hogy azon  keresztül szinkronizáljam a a telómat Nokia 3110t az ubuntummal.

Ezek az usb bluetooth kulcsok  mennyire kompatibilisek az ubival ?
Vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataitok?
bizonyos márkát érdemes venni?
Vagy mindegyik működik...

köszönöm

Szerkesztette: kepe 2008. 06. 05. 14:02 -kor

#47 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:35

Idézet: pascal - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 18:16

A másik lehetőség a devilspie, ez egy ablakkezelőfüggetlen program, szabályokat rendelhetsz az alkalmazásaidhoz (kis méretben nyíljon meg, maximalizálva nyíljon meg, melyik virtuális asztalon nyíljon meg stb.)

Érdekes, minden tökéletesen működik (kicsit túl tökéletesen is, az Evolution teljes képernyőben például átveszi az uralmat az aktuális képernyő fölött, még az üzenetek is mögötte nyílnak meg, és le se lehet tenni ikonállapotba), egyedül a virtuális asztalokat nem kezeli. Átolvastam már minden elérhető doksit, mindent úgy csináltam, ahogy ott van leírva, de hajthatatlan módon mindig az aktuális képernyőre nyílik a program.

#48 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:39

Idézet: kepe - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:02

Ezek az usb bluetooth kulcsok  mennyire kompatibilisek az ubival ?

Nekem van egy öreg, noname kulcsom (akkor vettem hatezerért, amikor a márkás cuccok még jócskán tízezer fölött voltak), bedugtam, szó nélkül felismerte és beállította a 8.04, és gyönyörűen tudom szinkronizálni a Palm Treo 680-amat a gPilot alkalmazással. Ha a te telefonodhoz létezik linuxos szoftver, vagy bármi módja, hogy kábelen szinkronizáld, akkor szerintem BT-n keresztül is működni fog.

#49 Felhasználó inaktív   kepe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:28

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:39

Nekem van egy öreg, noname kulcsom (akkor vettem hatezerért, amikor a márkás cuccok még jócskán tízezer fölött voltak), bedugtam, szó nélkül felismerte és beállította a 8.04, és gyönyörűen tudom szinkronizálni a Palm Treo 680-amat a gPilot alkalmazással. Ha a te telefonodhoz létezik linuxos szoftver, vagy bármi módja, hogy kábelen szinkronizáld, akkor szerintem BT-n keresztül is működni fog.

Köszi szépen a választ. ez a programot találtam, ami támogatja a nokia telefonomat, azt hiszem a hétvégére veszek egy usb bluetooth kulcsot

:respect:

üdv

#50 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 20:34

Idézet: kismber - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 23:27

error 18 meg error 20 uziket irt.

Grub Error Collection
GRUB Error Messages

Idézet

6.  Grub Error 18

Situation

Code Listing 6.1: Grub Output

kernel (hd1,4)/bzImage root=/dev/hdb7

Error 18: Selected cylinder exceeds max supported by BIOS

Solution

This error is returned when a read is attempted at a linear block address beyond the end of the BIOS translated area. This generally happens if your disk is larger than the BIOS can handle (512MB for (E)IDE disks on older machines or larger than 8GB in general).

Try an update for your BIOS and/or move your boot partition to the front (or at least into the appropriate range).

Idézet

20 : "Unsupported Multiboot features requested"

This error is returned when the Multiboot features word in the Multiboot header requires a feature that is not recognized. The point of this is that the kernel requires special handling which GRUB is likely unable to provide.

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#51 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 05. 20:44

Sziasztok!
Itt akadok el, ahol a kép mutatja.

Még nem volt dolgom linux-al.
Szóval ez nekem kinai, de nagyon kedvet kaptam hozzá.
Eddig XP-t használok. Maradna is. Szeretném megismerni a linuxot is. Ja ez egy ubuntu linux telepítésekor jön elő.

Ha win alól próbálom telepíteni, akkor azt írja ki a telepítés közben, hogy egy másik program használja a cd-t, és nem sikerül telepíteni.
Szóval jó lenne kipróbálni milyen is a linux, de már nagyon az elején elakadtam :) Jó lenne egy kicsit tovább jutni. Kérlek benneteket, hogy segítsetek egy picit.

Köszönöm
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#52 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 20:57

Hat majd az ubuntuszakik megmondjak hogy hogy, de valahogy lekene tiltani a hal-t bootkozbe.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#53 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:19

Idézet: padawan - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 19:57

Hat majd az ubuntuszakik megmondjak hogy hogy, de valahogy lekene tiltani a hal-t bootkozbe.

mi az a hal?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#54 Felhasználó inaktív   kismber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 21:26

Idézet: dash - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:34

szia! koszonom a gyors valaszt!

huh ertem. szal a particiot tegyem a HDD elso szektoraira. ez oke. mondjuk bios-t frissiteni nem igazan akarok mert nem vagyok benne hogy tudom hogyan kell / jo lesz-e. de a error 20 uzenet mibenleterol elkepzelesem nincs. ezt esetleg ki tudnad nekem fejteni? ugy tervezem hogy egy 40 gigas merevlemezen lesz a linux egyedul.

#55 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 04:13

Idézet: neta - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 22:19

mi az a hal?

nem a HAl-lal van gond hanem inkább a broketree chipes tunerkártyáddal amely jól láthatóan nem támogat néhány olyan funkciót amit jobb volna ha mégis támogatna..

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 06. 04:15 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#56 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 06:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. Jun. 6., Friday - 4:13

nem a HAl-lal van gond hanem inkább a broketree chipes tunerkártyáddal amely jól láthatóan nem támogat néhány olyan funkciót amit jobb volna ha mégis támogatna..

Attolmeg nemkene belehalnia a bootba. Plane hogy nem is kell hasznalni azt a kartyat epp.
A HAL amugy azert felelos, hogy a bedugott pendriveok/berakott cd-k es stb.-ket automatikusan felmountolja, azaz elerhetove tegye.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#57 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 11:59

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:35

Érdekes, minden tökéletesen működik (kicsit túl tökéletesen is, az Evolution teljes képernyőben például átveszi az uralmat az aktuális képernyő fölött, még az üzenetek is mögötte nyílnak meg, és le se lehet tenni ikonállapotba), egyedül a virtuális asztalokat nem kezeli. Átolvastam már minden elérhető doksit, mindent úgy csináltam, ahogy ott van leírva, de hajthatatlan módon mindig az aktuális képernyőre nyílik a program.

Ennek lehet hogy köze van ahhoz hogy egy metacity workspace != compiz viewport. Compizt soha nem használtam, tehát ezzel meg vagyok lőve (google: devilspie + compiz)
In Flames We Trust

#58 Felhasználó inaktív   kismber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:05

szoval sikerult feltennem az ubntut az ejjel. tisztara gyalult vinyora felment gond nelkul, teheat a error 18 volt a bibi. viszont nem megy az internet rajta. azaza a WPA kulcsot nem lehet neki megadni csap WEP-et. live cdrol gond nelkul felcsatlakozik wifire, de telpitve meg nem. es a network manager fent van de leszedtem h a  cdrol felrakom megint de semit nem enged telepiteni mert h nem csatlakozom a nethez. ienkor mi van? :think:

#59 Felhasználó inaktív   kismber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:57

ujra tettem az egeszet. most megy rendesen :)  nem tudom mi lehetett a bibi elosszor.  wifi is meg minden.

#60 Felhasználó inaktív   kismber 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 20:26

hm. egy ket kerdesem lenne meg igy ubuntuval kapcs. talaltam egy ien dc klienst a Valknut-ot. nap kerdese :D hogyan kelle telepiteni? vagy esetleg van mas amit lehetne hasznalni helyewtte? dc-re? hm es hogy programokat hol talalok. van e egy ien oldal amin esetleg tobb temaban ossze vannak szedve? mert  a guglizas bongeszesbe mar belefaradam. esetleg ha tudnatok mondani valamit  :respect:

koszi :)

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.