HWSW Informatikai Kerekasztal: Ubuntu II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ubuntu II. Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 02. 07:47

Idézet: pascal - Dátum: 2010. márc. 1., hétfő - 17:09

Nem az Xtől függ. A gnome/kde ad kismillió progit ami ezeket látja el az lxde ad egy alap felüeltet és hagyja hogy magadnak összevadászd a sükséged dolgokat, akksi és kékfog kijelző is szerezhető persze lehet nem olyan sima a felhasználói élmény mint egy teljes gnome esetében de cserébe kevesebbel is beéri. ugye, valamit valamiért.

Na igen, de ha működnének a laptop gyorsbillentyűi, amikr gnome alatt mennek.... na akkor már megfontolnám
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#982 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 16:44

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2010. márc. 2., kedd - 7:47

Na igen, de ha működnének a laptop gyorsbillentyűi, amikr gnome alatt mennek.... na akkor már megfontolnám

na igen azokat szintén kézzel kéne belőne pl egy xbindkeys vagy hasonló program segítségével
In Flames We Trust

#983 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 14:51

Most berhelek össze üffélnek egy szervert (Phenom II x4 965, 8G ram, 4db wd re viccmester). Sokat filóztam, h mi legyen rajta, végül is Ubuntu lesz. :) Debian már nagyon régi, ott érik egy dist upgrade hamarosan.
Fránya particionálás, meg raidbe trükközés elvett vagy 20 percet. Vmware szerverrel kicsit molyolni kellett, nem akart az új kernelre felmenni a 2.02, de végül csak nekem lett igazam. Megy rá egy w2k3 sbs sql-el(ezük van), meg 2db winxp. Egyelőre elég gyors a gép. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#984 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:02

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:51

Most berhelek össze üffélnek egy szervert (Phenom II x4 965, 8G ram, 4db wd re viccmester). Sokat filóztam, h mi legyen rajta, végül is Ubuntu lesz. :) Debian már nagyon régi, ott érik egy dist upgrade hamarosan.
Fránya particionálás, meg raidbe trükközés elvett vagy 20 percet. Vmware szerverrel kicsit molyolni kellett, nem akart az új kernelre felmenni a 2.02, de végül csak nekem lett igazam. Megy rá egy w2k3 sbs sql-el(ezük van), meg 2db winxp. Egyelőre elég gyors a gép. :)

Megágyazni (már ha jól veszem ki a szándékot) nem lett volna jobb pl egy XenServer?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#985 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:34

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 16:02

Megágyazni (már ha jól veszem ki a szándékot) nem lett volna jobb pl egy XenServer?

Ez az egész be lesz tolva egy isp-hez, onnantól csak távolról tudom nézni. Tüzesfalat bekonfigolom, hogy csak pár IP-ről lehessen elérni a gépet, oszt kalap. Ez lemaradt.
Amit írsz, azt nem ismerem. :)

Szerk: meg kell rá scp-vel feltolni napi adatokat vagy 20 telephelyről.

Szerkesztette: leslie 2010. 03. 03. 15:35 -kor

#986 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 15:50

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 15:34

Ez az egész be lesz tolva egy isp-hez, onnantól csak távolról tudom nézni. Tüzesfalat bekonfigolom, hogy csak pár IP-ről lehessen elérni a gépet, oszt kalap. Ez lemaradt.
Amit írsz, azt nem ismerem. :)

Szerk: meg kell rá scp-vel feltolni napi adatokat vagy 20 telephelyről.

Nincs ezzel semmi gond, csak erre esetleg jobb választás lehetne egy type1 hypervisor. Ezek közül meg éppen a XenServer jutott eszembe,  ami inkább barrátkozik a házilag épített cuccokkal mint pl az ESXi...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#987 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 03. 20:33

Idézet: leslie - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 14:51

Debian már nagyon régi, ott érik egy dist upgrade hamarosan.

Jut eszembe, pl a Proxmox VE egy elég naprakész Debian\KVM alapú (GPLv2) virtualizációs megoldás, ha esetleg mégis a "régi" csajjal randiznál inkább... :)

#988 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 06:13

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:33

Jut eszembe, pl a Proxmox VE egy elég naprakész Debian\KVM alapú (GPLv2) virtualizációs megoldás, ha esetleg mégis a "régi" csajjal randiznál inkább... :)

Ezt ki fogom próbálni. :) Az a baj, h ez a project is úgy indult, h q ráér, kész lesz, amikor kész lesz. Oszt a gépet szállító cég ücsörgött rajta 1 hetet, én eleve kértem egy hetet, mert kollegának is kell még reszelni a gépet. Szerdán kaptuk meg a vasat, de pénteken mán ki kéne tenni élesbe. Hirtelen sürge lett. :(

#989 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 05. 14:39

Ezt hogy lehet használni?

http://www.linuxhard...ck/#screenshots

Lépésről lépésre, ha lehet.... :)

#990 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 12:46

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2010. márc. 5., péntek - 14:39

Ezt hogy lehet használni?

http://www.linuxhard...ck/#screenshots

Lépésről lépésre, ha lehet.... :)

1 éves a legfrisebb hír az oldalon, ez nem sok jóval kecsegtet. Mi nem megy amúgy?
In Flames We Trust

#991 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 10:22

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 3., szerda - 21:33

A Proxmox először debian & openvz alapokra épült ha jól emlékszem, csak később kapott KVM támogatást, mostmár ilyen hibrid izé  :Đ (openvz & KVM). Amúgy openvz rulez, de csak ha linux guesteket akar az ember alátolni, container based virtualization ugyi.  ;) 

#992 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 13:53

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 10:22

A Proxmox először debian & openvz alapokra épült ha jól emlékszem, csak később kapott KVM támogatást, mostmár ilyen hibrid izé  :Đ (openvz & KVM). Amúgy openvz rulez, de csak ha linux guesteket akar az ember alátolni, container based virtualization ugyi.  ;) 

Hát nemtom, de a VE a roadmap alapján az elejétől fogva tartalmaz KVM-et...

#993 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 15:33

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 14:53

Hát nemtom, de a VE a roadmap alapján az elejétől fogva tartalmaz KVM-et...

Jogos.  :respect:

Amikor én nézegettem a Proxmox-ot, akkor az OpenVZ után kutakodva találtam rá, és mivel csak linux alapú guest-ek érdekeltek elsősorban, ezért ez maradt meg bennem: Container Virtualization (OpenVZ): This is the preferred technology for running Linux servers as it is the fastest approach..

Ebből vontam le azt a helytelen következtetést, hogy elsődleges az OpenVZ. :)

#994 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 11:31

Namost, adott egy 9.04, a hozzá való default Firefox 3.0, és az opcionális FF 3.5, utóbbi Shirekoto álnéven. Mindezidáig megragadtam FF 3.0-nál, mert (nem röhögni!) a 3.5 más fontokat használ, vagy legalábbis máshogy (antialias https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif) jeleníti meg őket, mint a weboldalakon, mind pedig a GUI-ben (menük, dialógusablakok, etc). Teszi mindezt annak ellenére, hogy a két változat fontokkal kapcsolatos beállításai megegyeznek. Mit lehet tenni ez ellen?

#995 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: szeder - Dátum: 2010. 03. 09. 11:31

Namost, adott egy 9.04, a hozzá való default Firefox 3.0, és az opcionális FF 3.5, utóbbi Shirekoto álnéven. Mindezidáig megragadtam FF 3.0-nál, mert (nem röhögni!) a 3.5 más fontokat használ, vagy legalábbis máshogy (antialias https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif) jeleníti meg őket, mint a weboldalakon, mind pedig a GUI-ben (menük, dialógusablakok, etc). Teszi mindezt annak ellenére, hogy a két változat fontokkal kapcsolatos beállításai megegyeznek. Mit lehet tenni ez ellen?

Ok, nem én voltam az első, akinek ezzel gondja volt, és időközben már rájöttek a megoldásra: http://ubuntuforums....d.php?p=7094387

#996 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 18:29

Help!

Volt 1(-2-3) áramszünet és elfelejettem kihúznia közben a gépet (automatikusan indul ha áramot kap).
Bekapcsolás után kérte a jelszót, (ez is automatikus volt), majd adott egy hibaüzenetet: hiba evolution-alarm-notify beállításainak betöltésekor, ha kellenek a részletek bepötyögöm). Ezután beadta a ktorrent ablakát, (ez is autostartos), ebben tudok mászkálni, de körülötte fekete keret homokórával és nem reagál semmire. A háttérben dolgozik a vinyó folyamatosa, ezért nem tudom, hagyjam-e vagy már döglött az ügy. Mit a legfájdalommentesebb megoldás? Linux helyreállításból még nem vagyok jó. :(

#997 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 19:02

Hat, ez igy kicsit karcsu lesz elso kroben infonak https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/frown.gif

Elso korben en hagynam futni, hatha.
Masodik korben kene egyet fsckzni.
Harmadik korben meg ki kene takartiani a gnome beallitasait a homeodbol, hatha csak azok akadtak ossze.

Ha nem, akkor jo esellyel ujra kene huzogatni az osszes csomagot (vagy valamivel leelenorizni, hogy esetleg melyik csomagban levo fileok serultek. Uh, valamivel lehet checksumot ellenorizni, csak nem ugrik most be. Reg hasznaltam https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/frown.gif
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#998 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: kroozo - Dátum: 2010. 03. 13. 19:02

Hat, ez igy kicsit karcsu lesz elso kroben infonak https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/frown.gif

Elso korben en hagynam futni, hatha.
Masodik korben kene egyet fsckzni.
Harmadik korben meg ki kene takartiani a gnome beallitasait a homeodbol, hatha csak azok akadtak ossze.

Ha nem, akkor jo esellyel ujra kene huzogatni az osszes csomagot (vagy valamivel leelenorizni, hogy esetleg melyik csomagban levo fileok serultek. Uh, valamivel lehet checksumot ellenorizni, csak nem ugrik most be. Reg hasznaltam https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/frown.gif

Első kör megvolt, semmi.
Második kör, ezen dolgoznom kell.

#999 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 12:23

Harmadik kör revisioned: Hozz létre egy új usert és vele jelentkezz be, ha megy szépen akkor csak a felhasználód fájljai kuszálódtak össze.
In Flames We Trust

#1000 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: pascal - Dátum: 2010. 03. 17. 12:23

Harmadik kör revisioned: Hozz létre egy új usert és vele jelentkezz be, ha megy szépen akkor csak a felhasználód fájljai kuszálódtak össze.

Akkor most kiprobaltam a plusz gombot :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Téma megosztása:

• (52 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.