HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Nehalem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Nehalem core 3 ? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 12:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 14:19

Sziasztok!

Félig-meddig OFF, de azért mégis itt érzem helyénvalónak megkérdezni.

Egy A64 3200+ rendszerről i920-ra átállva mekkora extra számítási kapacitást lehet remélni? Tehát mondjuk mozgókép tömörítés esetén mondjuk fele annyi idő alatt végez? Vagy még kevesebb?

Most 1 giga ram van egy nForce4-es lapban, semmi tuning. Egy mag ugyebár. Egy mind a 4 magot kihasználó tömörítő gondolom szárnyakat kapna. Ha van ilyen persze. Gondolom idővel lesz, mert a több magot ki kell hajtani.

Erről tudtok infót mutatni?
Köszönöm előre is!

Üdv!

gpgpuval szvsz elobbre lennel olcsobban... attol fugg milyen kodeket hasznalsz. asszem vmi 10x gyorsabban csomagolt a gtx280, mint a tuningolt quadom.

amugy a 2.8g kornyeki c2d is vmi 3.5x gyorsabban csomagolt, mint a 2.6on meno a64em anno.

#322 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 12:02

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 15:38

ha azt nézzük hogy kapásból 4x annyi mag, az önmagában közel 4x teljesítményt jelentene megfelelő progi alatt (szerintem elég sok progi támogatja már a több magot), plusz fejlettebb architektúra(mind proci szinten, extra utasítás készletek, ram...), 33%-kal nagyobb órajel.

hasraütés ugyan, de én egy 6x sebességet is megkockáztatnék. (ha meglesz a csere, akkor csinálj már egy mérést, kiváncsi vagyok :))

4x annyi meg, +30% htt, orajel, stb... szvsz kozelebb all a 10x gyorsulashoz.

#323 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 12:26

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 12:01

gpgpuval szvsz elobbre lennel olcsobban... attol fugg milyen kodeket hasznalsz. asszem vmi 10x gyorsabban csomagolt a gtx280, mint a tuningolt quadom.

azért ott még mindig elég korlátozott számban (és minőségben) vannak videókonvertáló progik nem?
(nem figyelem ezt a szegmenst, nem tudom)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#324 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 12:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 12:26

azért ott még mindig elég korlátozott számban (és minőségben) vannak videókonvertáló progik nem?
(nem figyelem ezt a szegmenst, nem tudom)

OFF
Hát igen, minőségben még nem az igazi sajnos, hdbitsen van egy összehasonlító topik.
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy arn mit és milyen beállításokkal konvertál :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#325 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 14:14

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 12:52

OFF
Hát igen, minőségben még nem az igazi sajnos, hdbitsen van egy összehasonlító topik.
Mondjuk kíváncsi lennék, hogy arn mit és milyen beállításokkal konvertál :think:

tmpgencet hasznaltam tobb passban - nem szoktam videokat kodolni, igy nem is igazan tudom mi meddig, de ott az ot perc alatt beallithato dolgokkal jelentosen gyorsabb volt a gpu. vmi dvdt rippeltem.

#326 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 17:19

http://www.engadget.com/photos/apple-nehal...nds-on/1430825/

szep megoldasok  ;)

#327 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 18:22

Sziasztok!

Köszönöm a sok információt! A csere nem most lesz, majd talán ősszel vagy még később. De érik a gondolat, mert néha már magam is elcsodálkozom, hogy milyen lassú tud lenni a művelet. Nem kódolok nagyipari méretekben, de most mellbe vágott, hogy egy művelet 18 órán át tart (mkv to dvd). Az átlag feladatokra elég nekem a gép, de például ramot kellene rajta bővíteni.

Mivel már régen kifutottam abból az időszakból, hogy kurrensnek lehessen tekinteni a gépet, ezért már szinte minden elavult benne (erkölcsileg) és ezért lassan a bővíthetetlenség határát súrolja. Például biztos sokat dobna rajta egy X2 proci, de Socket939-es a lap. A grafkártya sima PCI-E, még az első generációs. Gyakorlatilag a tápot tudnám megtartani (Chieftec 400W), hacsak nem kell valami spéci adapter az új alaplapoknak. Még azt is el tudom képzelni.

De az i920 nagyon megragadta a fantáziámat, mivel szakít a korábbi alaplapi filozófiával és nagyon gyorsnak tűnik valamint átgondoltnak. Szóval olvasom a review-kat és nézem a fórumot, próbálok tájékozódni. Read-only üzemmódban majd látogatom a topikot, de sokat nem tudnék érdemben kérdezni, ezért akkor abba is hagyom. Olvasok.

Üdv!

U.i.: és köszönöm még egyszer az értékes információt!
.
.
.

#328 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 10:03

DonPhobos, 939-es foglalatba való X2-es processzorok léteznek, szóval úgy még van esélyed egy kis extra teljesítmény kicsikarására teljes csere nélkül is. Azt persze nem tudom, hogy Svédországban hol lehet még ilyen procikat kapni. Vitathatatlan viszont, hogy komplett cserével Intel konfigra ennél jóval nagyobb teljesítménynövekedést is el tudsz érni.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#329 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 14:20

Idézet: hajsza - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 10:03

DonPhobos, 939-es foglalatba való X2-es processzorok léteznek, szóval úgy még van esélyed egy kis extra teljesítmény kicsikarására teljes csere nélkül is. Azt persze nem tudom, hogy Svédországban hol lehet még ilyen procikat kapni. Vitathatatlan viszont, hogy komplett cserével Intel konfigra ennél jóval nagyobb teljesítménynövekedést is el tudsz érni.

:offtopic:

Köszönöm, valamennyire még lehetne tákolni a rendszert. De ha most csak használom "végelgyengülésig", aztán építek egy akkor éppen kiforrott alapokon nyugvó újat, akkor sokkal nagyobb kraftot kapok.

4200+ X2 van dobozos 1700 SEK-ért (innen indul az ára). Ez olyan 45e HUF. Az 1 giga memóriát is lehetne akkor bővíteni, a grafikus kártyát viszont felesleges mert ez még első generációs PCI-E alaplap, tehát utána átrakni már semmibe nem fogom tudni.

Igazából az vigasztal, hogy hiába is vártam volna meg az AM2-es alaplapokat (vaciláltam rajta), mert akkor a DDR-II memória még drága volt nagyon, aztán hogy egy tényleg komoly procit bele tudjak tenni ahhoz bizony AM2+ kellett volna. Az meg akkor még a kanyarban sem volt. Szóval az adott időben szerintem jót vettem, legalábbis jól hasznát vettem sokáig.

Szóval ez a gép gyakorlatilag zsákutca már. De nem baj, sokat szolgált már és még egy ideig szerintem bírja is.

Üdv!
.
.
.

#330 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 21. 14:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2009. márc. 21., szombat - 14:20

:offtopic:

Köszönöm, valamennyire még lehetne tákolni a rendszert. De ha most csak használom "végelgyengülésig", aztán építek egy akkor éppen kiforrott alapokon nyugvó újat, akkor sokkal nagyobb kraftot kapok.

4200+ X2 van dobozos 1700 SEK-ért (innen indul az ára). Ez olyan 45e HUF. Az 1 giga memóriát is lehetne akkor bővíteni, a grafikus kártyát viszont felesleges mert ez még első generációs PCI-E alaplap, tehát utána átrakni már semmibe nem fogom tudni.

Igazából az vigasztal, hogy hiába is vártam volna meg az AM2-es alaplapokat (vaciláltam rajta), mert akkor a DDR-II memória még drága volt nagyon, aztán hogy egy tényleg komoly procit bele tudjak tenni ahhoz bizony AM2+ kellett volna. Az meg akkor még a kanyarban sem volt. Szóval az adott időben szerintem jót vettem, legalábbis jól hasznát vettem sokáig.

Szóval ez a gép gyakorlatilag zsákutca már. De nem baj, sokat szolgált már és még egy ideig szerintem bírja is.

Üdv!

Ilyen régi cuccokat eleve nem újonnan kell venni, mert nem éri meg.
A pci-e 1.0, 1.1 és 2.0 pedig kompatibilisek egymással.

Szerkesztette: FragMaster 2009. 03. 21. 14:30 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#331 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 07:05

hat 45e penzert kapsz sokkal gyorsabb lap+proci kombot

#332 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 22. 12:08

Igen, nem fogok ehhez a géphez már "hozzányúlni", csak használom amíg el nem jön az ideje egy újnak. Közben pedig olvasok sok fórumot és review-t, hogy képben legyek  :up:

Üdv!
.
.
.

#333 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:48

Nemtudom hogy ezt a teszt volt már vagy sem, de ha igen akkor bocsi. Aki nem látta annak érdemes elolvasni/végignézni.

Intel Core i7: Dual-Channel vs. Triple-Channel Memory Mode

Intel Core i7-920, ASUS Rampage II Extreme, Radeon HD3850, Silicon Power DDR3-1066 (CL 8-8-8-20)

Hát nemsokat lassul dualchannel be sem, szerintem ezért kár volt beledrótozni a 3dik memória csatornát.  :rolleyes:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#334 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:58

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 19:48

Nemtudom hogy ezt a teszt volt már vagy sem, de ha igen akkor bocsi. Aki nem látta annak érdemes elolvasni/végignézni.

Intel Core i7: Dual-Channel vs. Triple-Channel Memory Mode

Intel Core i7-920, ASUS Rampage II Extreme, Radeon HD3850, Silicon Power DDR3-1066 (CL 8-8-8-20)

Hát nemsokat lassul dualchannel be sem, szerintem ezért kár volt beledrótozni a 3dik memória csatornát.  :rolleyes:

a ht ujboli felvetele meg az fsb elhagyasa a lenyeg.

#335 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 20:11

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:58

a ht ujboli felvetele meg az fsb elhagyasa a lenyeg.

Hát ezaz. De ha kevesebb a drótozás benne akkor olcsóbban lehetne gyártani ergo "talán" olcsóbban is adnák.  :rolleyes:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#336 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:06

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:11

Hát ezaz. De ha kevesebb a drótozás benne akkor olcsóbban lehetne gyártani ergo "talán" olcsóbban is adnák.  :rolleyes:

Nem értek hozzá, nem látok bele de szvsz ez is tipikusan olyan dolog ami oké most is benne van, de majd későbbi generációk során fog igazán kamatozni.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#337 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 22:36

Dual-ban is elég a teljesítménye, 1-1.5 év alatt elavul mert jönnek ki jobbak, tehát így késöbb lenne igazán értelme a mem.vezérlőben a 3dik csatornának, főleg ha fejlesztenek is még rajta mert láhatod hogy nincs nagy különbség.

#338 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 22:53

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 22:36

Dual-ban is elég a teljesítménye, 1-1.5 év alatt elavul mert jönnek ki jobbak, tehát így késöbb lenne igazán értelme a mem.vezérlőben a 3dik csatornának, főleg ha fejlesztenek is még rajta mert láhatod hogy nincs nagy különbség.

Kb ezt írtam :D

#339 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 09:28

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:11

mokusvakitasnak... az a gond, hogy az i5bol mast is kiherelnek, mert nem akarnak konkurenciat.

#340 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 09:41

Idézet: arn - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:28

mokusvakitasnak... az a gond, hogy az i5bol mast is kiherelnek, mert nem akarnak konkurenciat.

4 -> 2 mag.
Tri -> DualChannel.

Jobban mit akarsz herélni? :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »