HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#741 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 27. 12:52

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. Aug. 27., Thursday - 11:49

Az üzletben ahol voltam tegnap, azt mondta a srác hogy a ps3 vinyóját otthoni körülmények között ki lehet cserélni nagyobb kapacitású sata-s (laptop?) vinyóra különösebb gond nélkül.

Igy van. Nyilvan en se a 40-es viccel szorakozom :D

(320-as 7200-es WD porog benne amugy.)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#742 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 21:48

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 8:30

Egyébként: netes multinál számít ping-ben, lag-ben, hogy wifin vagy kábelen keresztül csatlakozik a gép a routerhez?

Nem. Én legalábbis még nem vettem észre.
Papesz

#743 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 21:50

Idézet: padawan - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 13:51

Tudod, van akinek a 3110 is jo, de masnak N97 kell :)

Azt azért nagyon gyorsan tegyük hozzá, hogy az esetek 99 százalékában az N97-be integrált alkalmazásokat úgysem használja a tulaj. Akkor meg minek, ugyebár.
Papesz

#744 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 27. 22:44

Nagy hülyeség plazmatv-t venni konzolhoz? Régebben azt olvastam hogy inkább lcd a jó, de nem követtem.

Ha kb ugyanannyiba kerül egy 127cm-es panasonic hd ready plazma, egy 106cm-es panasonic full hd plazma és egy sony 106cm-es full hd lcd, akkor melyiket ajánlanátok? Azért filmet is néznék rajta, meg majdcsak lesz valamikor hd tv-adásunk.

Szerk: ja azért ez a két márka mert sony-n vagy panasonic-on kívül másmilyet nem vennék.

Szerkesztette: lugosi 2009. 08. 27. 22:44 -kor

#745 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:52

Idézet: Papesz - Dátum: 2009. Aug. 27., Thursday - 22:48

Nem. Én legalábbis még nem vettem észre.

En sem. Bar mostmar gyorsabb a netem mint a 802.11g, szal lehet kabelen 10 helyett csak 5 a ping :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#746 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 10:53

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. Aug. 27., Thursday - 23:44

Ha kb ugyanannyiba kerül egy 127cm-es panasonic hd ready plazma, egy 106cm-es panasonic full hd plazma és egy sony 106cm-es full hd lcd, akkor melyiket ajánlanátok? Azért filmet is néznék rajta, meg majdcsak lesz valamikor hd tv-adásunk.

sony, fullhd, lcd.

#747 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 11:01

Idézet: padawan - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 11:53

sony, fullhd, lcd.

Persze mer' sony, mi?  :Đ

#748 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 11:43

Input lag miatt jobb a Pana plazma játszani, de körültekintést igényel a "beégés" miatt. Főleg az első párszáz óra használat során. A plazma előnye továbbá a mély fekete és ezáltal a jobb színárnyalatok (főleg a sötétebbek). Jó a panel response time is ugye.

A Sony LCD-k input lagja sem rossz általában, és nincs "beégés" probléma. De a szokásos LCD "sebességproblémák" azért lehetnek. Előnye még a nagy fényerő, ami nappali fényes játéknál előny. Ebből adódóak a "szemkápráztató" színek is, ami elég látványos.

Eléggé szubjektív sajnos kit mi mennyire zavar.
Általánosságban ennyit tudunk segíteni, ennél többet csak próbával tudsz meg. :)

Szerkesztette: ThomasS31 2009. 08. 28. 11:46 -kor

#749 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 13:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. Aug. 28., Friday - 12:01

Persze mer' sony, mi?  :Đ

Nem, mert fullhd es lcd. A sonyt az uriember dobta fel.

#750 Felhasználó inaktív   Tg_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 28. 19:45

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. aug. 27., csütörtök - 22:44

Nagy hülyeség plazmatv-t venni konzolhoz? Régebben azt olvastam hogy inkább lcd a jó, de nem követtem.

Én egy Pana plazmával használom. A Super Stardust-tal sikerült már beégetni, de pár perc TV nézéssel teljesen rendbejött (nem volt, és azóta sincs maradandó nyoma). A filmek esetén nekem szebbnek tűnik az plazma, kevésbé "büntet", ha a film agyon van tömörítve. Persze valóban ésszel kell használni, tényleg kényes a nem teljes képernyős használatra is (de ugyanúgy, mint a játék esetén, az így szerzett tüneteket is lehet orvosolni pár perc teljes képernyős használattal).
Az persze más kérdés, hogy nyáron egy plazam olyan, mintha egy kazánt tennél a lakásba :)

#751 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:22

Idézet: Tg_ - Dátum: 2009. Aug. 28., Friday - 20:45

Az persze más kérdés, hogy nyáron egy plazam olyan, mintha egy kazánt tennél a lakásba :)

Ne aggodj, az LCD is futotest.

De ez a beeges ez nevetseges :)

#752 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 20:45

Idézet: padawan - Dátum: 2009. aug. 26., szerda - 10:07

Gazdag kocsogozz le, de nekem ez abszolut nem volt szempont. Egyszeruen a PS3 elegans, "lakasdisze" szep es halk az Xbox-ot meg legszivesebben a kamraba tennem (nincs boxom amugy :D) mert randa es hangos. E

Egy sony termékben mi az elegáns és mi a lakásdísze?
Kommersz fos elektronikai termék, dzsunkában gyártva dzsunka alkatrészekből. :)
Daedalus is the Internet

#753 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 28. 23:28

Idézet: Daedalus - Dátum: 2009. Aug. 28., Friday - 21:45

Egy sony termékben mi az elegáns és mi a lakásdísze?
Kommersz fos elektronikai termék, dzsunkában gyártva dzsunka alkatrészekből. :)

A muanyag csillogo kulseje.
Mellesleg mutass nekem nem "kommersz fos elektronikai termeket", ami nem "dzsunkaba gyartva dzsunka alkatreszekbol" van. :)

#754 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 14:05

Na! Aztán csak plazma lett.

Elmentem megnézni többet, és végül full hd panasonic plazma lett, 106cm-es. Valami 400hz-es képfrissítése van, rajta is volt valami matrica hogy gaming-hoz is ajánlják. Kis hőtermelése van felül az érezhető, de klimatizált a szoba ahol használom ezért ez lényegtelen. Ami a kettő között döntött nekem, hogy néztem rajtuk filmeket (hd) és film szempontjából, és tv szempontjából a plazma mintha jobb lett volna. Azon kívül ez most jó vétel volt relatíve, mert a mindenhol látott árnál 50e-rel olcsóbb volt. Így gyakorlatilag egy árban volt a kettő. Volt még egy 126cm-es, de az kiállított darab volt és ment már pár hónapja, ugyanannyi lett volna, de azt nem akartam. Mint kiderült, ez is éppen csak befért a kocsiba.

Most végső soron már csak a konzolt kell megvárni hozzá, és sokat latolgattam meg gondolkoztam a dolgon, és bár az x360 olcsóbb lenne, a kontrollere is kényelmesebb, és talán játékra jobb is, de valószínű hogy ps3 lesz belőle a bluray miatt. Nem akarok külön BR lejátszót venni, az én szobámban dvd lejátszó sincs külön csak a ps2. Megnézem még hogy mennyi lenne külön egy BR lejátszó, hogy külön-külön megvéve mennyire jönne ki.

#755 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 14:10

Á, drágák ezek még mindig, vesz a fene külön BR lejátszót!

Hm, a ps3 merevlemezéről megy a filmlejátszás, amit esetleg hálózaton keresztül teszek rá?

#756 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 29. 14:17

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. Aug. 29., Saturday - 15:10

Á, drágák ezek még mindig, vesz a fene külön BR lejátszót!

Hm, a ps3 merevlemezéről megy a filmlejátszás, amit esetleg hálózaton keresztül teszek rá?

Nem tudsz. Vagy winyon/pendriveon/dvd-n teszed at a filmeket vagy bekapcsolod a mediaservert es akkor a geprol streameli a dolgokat. Eleg primitiv megoldas sztem. Sokkal egyszerubb lenne egy ha fel lehetne mountolni egy ftp-t konyvtarnak es akkor nem kell itt adathordozokkal szorakozni.

#757 Felhasználó inaktív   Tg_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 29. 15:17

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 14:10

Hálózaton keresztül is csak DLNA szerverről lehet filmet (online) lejátszani vagy előre átmásolni a vinyóra. A másik verzió az USB-s cuccon odavinni (FAT32, max 4GB méretre darabolva). Egyik esetben sem fogsz tudni direktben MKV-t lejátszani, de a TSMuxer nevű progival át tudod alakítani (veszteségmentesen, újramultiplexelve) TS-é, amit már visz a PS3 natívban - néhány megkötéssel:
- vinyóról, USB-ről a filmnek csak 1 hangsávját tudja lejátszani, ami nem lehet DTS. Felirat nem lehet, de a felbontás tetszőleges.
- AVCHD lemezzé multiplexelve akárhány hang (akár DTS is) és akárhány felirat lehet, de kizárólag a szabványos 1280x720 vagy 1920x1080 felbontásban (a fekete csíkot is bele kell kódolni a filmbe). Cserébe ezeket az AVCHD lemezeket bármely asztali BR lejátszó is használni tudja.
Ja és még a h264 level 4.1 fölötti videót sem viszi, de ezzel elég ritkán telálkozni.

A normál avikat simán, akár több hanggal is tudja, de a feliratot (szintén előre) rá kell tenni az avira. Nem direktben a képre égeti, hanem a feliratból álló képet csinál, és azt teszi a filmre (kb. mint a DVD). Ez is csak pár perces művelet, nincs minőségvesztés.

Szóval lehet mozizni, én is így használom, és nagyon bevált.

Tg

Szerk: ingyenes és nagyon jó DLNA szerver a TVersity nevű program.

Szerkesztette: Tg_ 2009. 08. 29. 15:20 -kor

#758 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 07:54

Hm. Köszi a válaszokat. Röviden megfogalmazva: ez így sz*r. Én se újrakódolni, se semmi ilyesmit nem fogok, az tuti. Ez így csalódás. Persze, játékkonzol, tudom, csak abból indultam ki hogy home media center. De nem.

A BR filmekkel ugye semmi tökölődés nincs, meg semmi korlátozás?

#759 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 30. 09:35

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 7:54

Hm. Köszi a válaszokat. Röviden megfogalmazva: ez így sz*r. Én se újrakódolni, se semmi ilyesmit nem fogok, az tuti. Ez így csalódás. Persze, játékkonzol, tudom, csak abból indultam ki hogy home media center. De nem.

Azt nézd meg szerintem hogy NAS-ról mit tud lejátszani. Mert minden rendes NAS meg tud osztani helyi hálón UPNP protokolon tartalmat. Amit meg a konzolok le tudnak elvileg játszani. Szóval ha fenn figyel az otthoni szerveren a tartalom akkor le tudja szipkázni róla. A kodekek persze még itt is kavarhatnak.

Üdv!
.
.
.

#760 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 08. 30. 10:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2009. aug. 30., vasárnap - 8:54

Blue-Ray lemezeknél természetesen semmilyen korlátozás nincs.

Én pontosan az ilyen kodekek miatt raktam be mellé egy POPCORN A110-et 1.5TB-os HDD-vel, igy mar nincs semmire gondom. Sokat szivtam én is ezekkel a megosztásokkal, kodekekkel..

Kép
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »