HWSW Informatikai Kerekasztal: Playstation 3 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Playstation 3 V.

#81 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 10:34

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 9:47

Ne haragudj, de autós játék irányítására kormány az egyetlen amit el tudok képzelni. Minden másra meg ott a mastercard az egér és a billentyűzet.

Ezt értem én jól, a komoly versenyzőknek persze kormány. De ha valaki olyan koca-gamer, mint én, akkor egy ilyen megoldás meglepően jól működik. Kormányból én egyet tudok csak elképzelni. A G25-öt. Ameddig arra nincs helyem és időm, addig nem veszek semmilyet. Arra a pár perc instant játékra pedig, amit én űzök néhanapján jelenleg "ágyúval verébre" lenne a G25. Ezért a régi jól bevált kontrolleres placebo is megfelelőnek tűnik.

Fel is tettem a másik nagy konzol topikjában pár kérdést a kontrollerrel kapcsolatban.

Üdv!
.
.
.

#82 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 11:36

Idézet: Boba - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 0:11

Nah... tedd vagy netedd, de ne probald.

Jolvan na. Az emlekeim mar nem a regiek... :D

#83 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:10

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:52

Mi az  :up: ? A GT review rengeteget kapott hideget-meleget. Tényleg meglepő, hogy nem kap 10/10-eket mindenhol már csak a hype okán is, GTA4 sem érdemel pl. 97%-ot, de a HALO 2-3 első kritikái is 97-99 körül voltak...

Mondjuk, biztos sok játékos nem tudja tolerálni a 10+ preces átvezetőket, meg az se tetszik, hogy nem kötelező lopakodni, lehet rambózni gagyi TPS nézőpontból, de akkor is furcsa ez a pofon rivjúeréktől.

Szerkesztette: spidey 2008. 06. 15. 13:34 -kor

#84 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:21

Miért csak tényeket mondtak el. Az, hogy ezt ők negatívumként értékelik én még pozitívumként kezelem a pontszám amit adnak meg nem érdekel, ha egyáltalán adnak nem is néztem.

#85 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:38

Durva sok helyen lehúzták azért, komolyabbak is, EDGE, Eurogamer, GameDaily mind 8/10, wtf?

Egyébként Finix, ad valami bónuszt a játék, ha sokat lopakodsz, és nem lövöldözöl ezerrel? (Bár gondolom, nem...)

#86 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:47

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 14:38

Egyébként Finix, ad valami bónuszt a játék, ha sokat lopakodsz, és nem lövöldözöl ezerrel? (Bár gondolom, nem...)

játékélményt, rengeteget. ahhoz, hogy egy komplexebb játék valóban megmutassa magát, kell a játékos együttműködése, vagyis az, hogy valóban érdekelje, és el akarjon mélyülni benne. ha valaki türelmetlenül leül egy MGS elé, elkezd futkosni, lövöldözni, közben anyázza az irányítást, az sosem fogja meglátni benne az értéket. ugyanígy az árkádosok leülnek a GT elé, és "szar, nem is törik, minek fékezzek, ott a fal".

szerintem a játék nem a célról szól, hogy átjuss egy pályán, hanem ahogyan oda eljutsz. az MGS esszenciája a lopakodás, hogy minél kevesebb összetűzéssel csináld meg. és annál élvezetesebb, mert izgalmassá válik. és lopakodva lehet észrevenni az MGS-ekben elrejtett ezernyi apró finomságot, gaget.

tactical espionage action.

#87 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 13:51

A 8/10 lehuzas? Eleg elbaszott az az ertekeles, aminel csak 10/10 szamit jo erteknek. Olyan jatek nincs is.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#88 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 14:17

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 14:47

játékélményt, rengeteget. ahhoz, hogy egy komplexebb játék valóban megmutassa magát, kell a játékos együttműködése, vagyis az, hogy valóban érdekelje, és el akarjon mélyülni benne. ha valaki türelmetlenül leül egy MGS elé, elkezd futkosni, lövöldözni, közben anyázza az irányítást, az sosem fogja meglátni benne az értéket. ugyanígy az árkádosok leülnek a GT elé, és "szar, nem is törik, minek fékezzek, ott a fal".

szerintem a játék nem a célról szól, hogy átjuss egy pályán, hanem ahogyan oda eljutsz. az MGS esszenciája a lopakodás, hogy minél kevesebb összetűzéssel csináld meg. és annál élvezetesebb, mert izgalmassá válik. és lopakodva lehet észrevenni az MGS-ekben elrejtett ezernyi apró finomságot, gaget.

tactical espionage action.

Nekem szimpatikusabb, ha egy lopakodós játék nem adja meg a lehetőséget, hogy kibújj az eredeti játékmenet kötelezettségei alól, és szénné lőj mindenkit. Az Assassin's Creed-del is ez a baj.

És ja, egy Metal Gear Solidnál 8/10 lehúzás. Egy átlag játéknál 7-8 pont teljesen ok, de ez más kategória. Még egy ólajtó egyszerűségű Gears of War is magasabb pontszámot kapott átlagban...

#89 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 14:19

MGS-t én is nyomtam PSP-n de mindketto részén elaludtam, nem nekem való. Interaktív anime-nak nevezném inkább, mint játéknak. Annak viszont kiváló.

Értékelésnél meg figyelni kell a hype-ra és a rajongókra, egy Halo-t vagy egy GTA4-et nem szabad leértékelni mert fogja magát az elvakult olvasótábor és otthagyja a magazint. Az elofizetoket leszámítva valószínuleg a Microsoft és a Sony kegyeit is veszítené egy-egy 8/10-es dologgal.

Pl. a Gears Of War 2 még meg sem jelent de 9 pont alá biztosan nem fogják tenni már csak az Xbox rajongók miatt sem. MGS4-re is ez várt, az egy akkor PS3-as húzócím hogy nem meglepo a ráadott 10 pont (maximum nem reális, ezért kell elolvasni a játékosok értékeléseit).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#90 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 14:52

Pont az, hogy jópár publikáció 8-at adott rá, mondjuk a Gamedaily értékelése egy vicc... Én mondjuk soha nem kritika alapján döntök, nekem a Kane&Lynch is tetszett. :)

#91 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 15:44

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:17

És ja, egy Metal Gear Solidnál 8/10 lehúzás. Egy átlag játéknál 7-8 pont teljesen ok, de ez más kategória. Még egy ólajtó egyszerűségű Gears of War is magasabb pontszámot kapott átlagban...

Coh...
LY

#92 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 17:15

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:17

Nekem szimpatikusabb, ha egy lopakodós játék nem adja meg a lehetőséget, hogy kibújj az eredeti játékmenet kötelezettségei alól, és szénné lőj mindenkit. Az Assassin's Creed-del is ez a baj.

Assasin's creed-nek egyáltalán nem ez a baja, de ez más téma. Viszont szerintem az az ideális, ha egy játék megadja a lehetőséget, hogy te döntsd el hogy jutsz tovább. Én meg azokat a játékokat rühellem, ahol bele van scriptelve minden jelenetbe egy megoldás és csak akkor juthatsz tovább, ha mint a birka követed a készítők által a porba húzott fehér mészcsíkot  :omg:

Ha egy játékban kötelezővé kell tenni dolgokat az már rég rossz. Mass Effectben is röhej,hogy csak akkor ránthatsz fegyvert amikor a program engedi. Az ilyen dolgok nem kellenek. Hadd döntsem már el én mit csinálok.

Ami az értékeléseket illeti, azokra adni nincs értelme, sosem igazat írnak hanem azt amit az olvasótáboruk hallani akar. Tudják, hogy az olvasóik nagyrésze tizenéves hülyegyerek, aki még életében nem nézett meg egy fél mp-es átvezető animációt sem. Most ha leírnák, hogy fúdejú az mgs mert milyen jók az átvezetők, akkor ezek mind háborognának, néhányan talán le is köpnék az oldalt kell ez nekik? Nem. A nagy review siteok régóta nem arról szólnak, hogy valós képet mutassanak a játékokról. Ahogy a pénz csorog meg a csőcselék vonyít csak az számít. Ha valódi értékelést akar valaki akkor kevésbé látogatott hardcore oldalakra kell mennie. Mainstream oldal mainsteram szükségeket szolgál ki, igen még a véleményben is.

Szóval én nem akadok ki ezen, már nem tudok semmi meglepő nincs benne, hogy az egyszerű mint a bot játékokat egekig magasztalják ami kicsit komplexebb történetorientáltabb azt meg lehúzzák.

#93 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 19:08

ámen
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#94 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 19:11

Na most vagzok mar a vege fele es mar most ki merem jelenteni, hogy az MGS4 bizony must have, must see, meg minden ami must...  :Đ

#95 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 22:55

Most nem azért srácok, de régen érdekelt titeket, hogy az 576KByte-ban valamelyik hülye hány százalékott adott egy játékra?! Kit érdekel, hogy más mit gondol a játékról? Lényeg az, hogy neked tetsze. Ha akarod megveszed, aztán te eldöntöd, de hogy most mások milyenre értékelik azt lesz@rom.  :D Egyáltalán nem befolyásolja a döntésemet más értékelése. Mondjuk egy demo jól jönne, mert én csak általában az után veszek meg egy játékot, hogy kirpróbáltam. Kivétel a GTA4 és CoD4 volt meg még egy-két olyan cím, amiben megbíztam. Szerintem a MGS4 is pont ilyen. Nem lehet szar!
(ez megint ugyan olyan gyökérség, mint a youtube-os video összehasonlítások...)

#96 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 07:53

a baj az, hogy mióta 17k egy játék és nincs warez, felértékelődtek a tesztek. másrészt a demó sem az igazi megoldás, nekem a burnout kifejezetten nem tetszett a lebutított demó alapján, ellenben a teljes játék bejött.
nyilván botor dolog egy más véleménye alapján választani, de valamire muszáj támaszkodni, ha nem akar az ember tényleg gagyi dolgokon bukni.
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#97 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:55

Igaz, de ha választani kell akkor sokkal jobban bízom azokban a véleményekben, amiket itt a fórumon olvasok, mint valamelyik amerikai vagy angol oldal cikkeiben, mert ott sosem tudod, hogy kinek mi az érdeke. Milyen pénzeket kapnak és miért, hány újságírot vettek meg, stb.
Mondjuk ha Mumia ír valamiről jót az eleve gyanús...  :Đ  :p

#98 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 09:02

Idézet: spidey - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 15:52

Pont az, hogy jópár publikáció 8-at adott rá, mondjuk a Gamedaily értékelése egy vicc... Én mondjuk soha nem kritika alapján döntök, nekem a Kane&Lynch is tetszett. :)

..de ha már itt tartunk, akor a Gamspot 10/10, Gametrailers 9.3/10-et adott neki, szóval mi a probléma?  :cool:

#99 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:12

Én azt gondolom, hogy a játéksajtó tesztjei általában nem felelnek meg egy műkritika szintjének. Ez leginkább a népszerű, egyébként valóban ütős neveknél figyelhető meg leginkább, ahol a legtöbben fanboyokhoz méltó ömlengésbe csapnak át. A gamespotos video review például szerintem vállalhatatlanul szar, a gametrailerses sokkal inkább kritikának tekinthető.

Az alacsonyabb pontszámokkal kapcsolatban az a faktor jön be, hogy az MGS4 bizony bármekkora alkotás is legyen, abszolút rétegjáték. Rétegjáték, mert a sztori ezer szállal kapcsolódik a korábbiakhoz, és mert ez a sztori nem kicsit komplex és odafigyelést igényel. Az MGS igényli azt, hogy a játékos érdeklődjön, el akarjon mélyülni benne, ÉS nyitott legyen a viszonylag szokatlan irányításra és kameramozgásra, valamint a zárt pályavezetésre (melyen belül viszont nagy a szabadság és a kombinációs lehetőségek száma). Ennyi. Ha valakiben nincs meg a megfelelő érdeklődés és kitartás, hogy minden mozzanatát végigkövesse a játéknak, az nem fogja tudni befogadni. Néhány tesztelőnél láthatóan elpattant egy-két húr.

#100 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 10:19

Pont ezért kell rétegjátékok értékelésénél a rétegjátékokkal foglalkozó siteokra meg fórumokra hagyatkozni.

Idézet

Most nem azért srácok, de régen érdekelt titeket, hogy az 576KByte-ban valamelyik hülye hány százalékott adott egy játékra?! Kit érdekel, hogy más mit gondol a játékról?

Amikor még vettem a nyomtatott magazinokat, akkor igazából nem is a játékot értékeltem a pontszám alapján amit írt, hanem a tesztelőt :D Ha olyanokat írt amivel egyet értettem az jó, ha ellentetjét akkor morogtam. Pont erről szól az online review is. Azért nem írnak olyasmit le, amire az olvasók többsége morog, még ha az úgy is van és és úgy is gondolják akkor sem. Viszont offline sajtóban ha egy tesztelő sok olyan értékelést írt amivel egyetértettem, akkor lehet utána már adok az értékelésire látatlanban is.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.