HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 18:11

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 18:15

beleszamoltad a 12-14embert is?  :think:

Legyen csak nettó kb. 100ezer a tagnak fizetendő. Akkor az állam felé kb. 215ezrest kell legombolni.

Munkanapi 10x3500+FA az bruttó 42ezer/nap. Hááát, nem tűnik olyan túlzottan soknak. Aztán Borsodban is panaszkodnak gyakorlott NC-s ismerősök, hogy lófasz meló nincs, ha tud kiteker németbe 4-6 évet szopni, de akkor hazaállít, hogy mama, van autó, van ház, meg némi tartalék, mutass be a gyerekeknek, oszt majd lesz valami.

Úgyis olyan részletesen kellene megszámolni, amit mi nem is tudhatunk.
Make love not Wor.

#142 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 16:11

Szóval kb. 2 napod elment vele? Már olcsóbb lett volna egy új PC. Igazából őgyis lealkudja a jövő hetet is, kérdés számla, nem számla. 20+fa alatt szerintem ne legyen, de ízlés kérdése.

Na azért 2 nap nem :) Egy este a helyszínen 19-20 óráig +oda-vissza út, megoldás nem találása ezért home javítás kb. 2 óra (este 7-től). Plusz a visszaszállítás, mutogatás hogy mégis mi van, meg mit hogy (~1 óra).

10-est gondoltam minden nélkül, de néztek mint a vett malac.

#143 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:04

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:00

10 az szép kerek szám, én vagy alá megyek, hogy 8ezer körül, vagy 12ezer, oszt ja. Csak a Tecsó szoktak 9999-ért akciózni, ami már 10-es.
Make love not Wor.

#144 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:06

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 16:15

...

Blábláblá, mit akarsz te itt elérni? Valljuk be, hogy hülyék vagyunk itt mind rajtad kívül? :D Te meg olyan okos vagy. Milyen céged is van? Hány év tapasztalat?
Az én bátyám volt osztálytársának az ismerőse is nagy ember ám, sőt egyszer már hallott olyan emberről, aki látott már p*nát.  :respect:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#145 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:08

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:00

Na azért 2 nap nem :) Egy este a helyszínen 19-20 óráig +oda-vissza út, megoldás nem találása ezért home javítás kb. 2 óra (este 7-től). Plusz a visszaszállítás, mutogatás hogy mégis mi van, meg mit hogy (~1 óra).

10-es sztem teljesen korrekt érte. Vagy fel lehet ajánlani, hogy amíg te javítod a gépét, addig ő takaríthat, felmoshat stb. nálad. Ahhoz még akkora képzettség sem kell, még ő járna jól. Nézd meg az arcát, amikor bekínálod neki ezt a változatot.  :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#146 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:12

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:08

Vagy fel lehet ajánlani, hogy amíg te javítod a gépét, addig ő takaríthat, felmoshat stb. nálad.

Én ezeket néha teljesen komolyan beajánlottam, oszt csak lestek. De kolléga tolja jól, mikor valamit mondtak, hogy online közvetítésnél miért kerül többe ha csak 5-en nézik, vagy mondjuk 300ezren :-)

Erre visszakérdezett, hogy így ebédhez tud-e pogácsát sütni? Néz bambán, nem érti előre a beugratást, válasz: igen, persze, miért? Erre kolléga röhögve: És 40ezer darabot?
Make love not Wor.

#147 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:17

Még ennyi akartam, szvsz > ezek > teljesen korrekt árak.

#148 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 18:57

Erre mérten gondolom legalább 200k a villanyszámla, abból 1-1 fizetett szabi, meg betegség is létezik, valamint havi 200 simán beugrik 1-1 gép javítására, meg Debrencebe vinni a szerszámot élezni, kopik, törik, estébé, üzemorvossal szerződés, időszakos kötelező ÉV mérések, felülvizsgálat, balesetvédelmi oktatás, meg amiről esetleg nem is hallottam, de létezik.

Monnyuk ennyiért biztos nem jön ki nekem helyszínen zárat lakatolni, de Indexen is összefutottam valami figurával, aki hájtek képesítésű embereket tud ipari mennyiségben számlával, papírral, szerszámmal valami 800 pénz/óráért. Aztán inkább nem forszíroztuk tovább.

Vedd meg hozza a konyvelot, az ilyen iparuzesi adot, olyan tarsasagi adot, cafeteriat a sarki kocsmaban  :Đ  stb. Szoval meg igy is necces.

Na de bakker, hiaba az alacsony oradij, ha a lakatosmester az anyagdijra rateszi a maga arreset is, meg az osszes tobbi koltseget. Megint ott tartunk, ahol a part szakad.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:29

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:17

Bruttó 12-ért komplett visszaállít, kutyafüle? Teljesen jó lehet. Én mondjuk elég durván tolom a júzereknek, jelszómegtörés, meg ami kell, oszt ismerős kiviszi, de annyira, hogy pnp bedug, net van, ha specifikus a kérdés akkor meg távolról azonnal elérem a vasat. Általában az ide-oda futkozás, meg a pofázás ami sok energiát elvesz, de egy rendesen összerakott XP azért 1 egész nap szokott lenni, előtelepítővel ismerős gépre is kb. 3 óra, ha csont nélkül otlom, de AVG, VLC, Acrobat, izé, meg bigyó az kell rá.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:30

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:17

Ja nemrossz, bár ezért

Idézet

Operációs rendszer telepítése a gép korábbi adatainak visszaállításával, a rendelekzésre álló adatmentés felhasználásával budapesti, győri, szegedi, pécsi szervizünkben.

ők is elkérik a bruttó 11-et. Plusz ugye a kiszállás üzembehelyezéssel 7.200 Ft

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 13. 19:32 -kor

#151 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:30

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:25

Vedd meg hozza a konyvelot, az ilyen iparuzesi adot, olyan tarsasagi adot,

Na de bakker, hiaba az alacsony oradij, ha a lakatosmester az anyagdijra rateszi a maga arreset is

Majd viszek valami anyagot, meglássuk co-val is ennyiért melóznak-e. De mondom, éppen dolgom van álruhában a DeltaTrucknál, úgyis utóval megy a szopolás, lesznek érdekes kérdéseim, én meg majd itt reportolok :-)
Make love not Wor.

#152 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 19:40

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 20:30

Ja nemrossz, bár ezért

ők is elkérik a bruttó 11-et. Plusz ugye a kiszállás üzembehelyezéssel 7.200 Ft

Mondjuk én eleve nem szeretek kiszállni, mert elég mareca. Ez a 11k-s dolog lehet belférhetne 9-be is, de hát semmi nem lehet tökéletes. :D Különben is, mit ér manapság 11k, kb 1 óra lökhárítókalapálást a Delta Truckban. (2x 5700, mert 2 emberes volt. A Józsinak ellent kellett tartania. :Đ)

#153 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:00

Hi!

Úgy nez ki, hogy december körül kimennék külföldre dolgozni. Szigoruan csak pénzgyűjtési célból, megpróbálnám ott teljesen visszafogni magam. Aztán mire sikerül öszegyüjtenem valamennyit, addigra kitalálok valamit.

Eszembe is jutott egy valami, erről már korábban beszéltem. A faház-ötlet.  Találtam egy jo oldalt, ahol faházakat építenek:

Itt egy faház választék:

http://www.eriszta-fahaz.hu/araink.php

A w28/44 tipusu ház 519.000.- ft

Amely nem tartalmazza az extrákat, a szállítási költséget és a munkadíjat. Ezért számoljuk még bele az alábbiakat:

Szállítási díj + munkadíj

Mindez a kettő legyen 180 ezer.

Közművesítés

(víz/villany)

Gáz az felesleges. Be kell tenni egy gázsütőt + egy gázpalackot. Ha meg fáznak, akkor egy hősugárzót, vagy villanyradiátort. Így nem kell beleszámolni a gázkiépítés költségeit. Egy mini bojlerral pedig megoldható a melegvíz szolgáltatás. Legyen 100 ezer.

Telek

Legyen 400 ezer

Bútorok

Olcsó ikeás bútorokatból megoldható. Legyen 100 ezer.

Összesen: 1,3 millió.

Nade 2 ilyen faház már egy kisebb nyaralóterület, ahol el lehetnbe szállásolni az embereket. Magyarul ki lehetne adni a házat mondjuk 3000/ főre/éjszaka. Jó ötlet?

Mert ha azt vesszük, 1,3 millióból van egy jó faházunk, és ezzel már lehetne valamit kezdeni. De egyébként nem ragaszkodok én annyira a faházhoz. Nekem tetszik például a tescós kutaknak a betonépülete is. Egy olyan épület, csak kisebb, mennyi lehet? Vagy 3 millio?

Szerkesztette: Dextrose 2008. 08. 13. 20:09 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#154 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:08

:omg:  Hol veszel te manapsag 1 millaert egy akkora telket, amin elfer 3 ilyen haz?  :think: 

Ezen az otleten sztem meg gondolkozzal jóó sokat.

szerkesztettel, akkor en is. Ha tenyleg ilyenben akarsz utazni, akkor sok-sok penz kell hozza.  Egy telek ara, 2-3-4 millanal kezdodik, az osszeszerelok munkadijat szorozd meg siman 3-4-el, vagy a szomszed pistikevel osszerakod ingye. :smoker: 

Szerkesztette: Schwarzmueller 2008. 08. 13. 20:11 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:09

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 21:00

Eszembe is jutott egy valami, erről már korábban beszéltem. A faház-ötlet.  Találtam egy jo oldalt, ahol faházakat építenek:

Ha meg fáznak, akkor egy hősugárzót, vagy villanyradiátort.

Megint kezded? Aztán mégis hova teszed le, ahol infrastruktúra, meg azért villany is van?

Szállítás/összerakás sok 100ezer, hősugárzót meg jól bedugák, oszt óránként 50-100 forinttal teker, Te meg majd hó végén jól meglepődsz. Aztán fürdési/egyéb lehetőség? Tudom, nomád tábor.

Szerintem rendesebben vesd össze, mert alapban nem hülye ötlet, csak első körben pénzed nincs, másodikban meg mindig sokat szeretnél egyszerre. Ez az, ami nem műxik.

Ha meg olcsó szállás, akkor elég partiverziós, de én most sokat járok le Szögedre, aztán ezt vettük ki, mondtam is a nőnek, hogy baze ennyiért tiszta meg rendes ágy van, este kertben lehet partizni, szoba alatt szeszforrás, szomszédok nincsenek, ráadásul olcsóbb, mint itthon?

http://www.szallas.net/szikigyongye/
Make love not Wor.

#156 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:11

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 21:08

:omg:  Hol veszel te manapsag 1 millaert egy akkora telket, amin elfer 3 ilyen haz?  :think: 

Ezen az otleten sztem meg gondolkozzal jóó sokat.

Budakeszi legszélén pld. tudok, csak oda a kutya nem akar majd menni kibérelni, tömegköz kiesik, teljesen préri, utca végén lakik ismerős, aki B2500-at vett, mert azzal meg lehet mászni oda-vissza. Aztán lehetett emésztőt ásni.
Make love not Wor.

#157 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:13

Na és vajon egy ilyen betonépület milyen árban lehet?

Kép

Leszámítva a fotocellát meg az ultramodern dolgokat.

Szerkesztette: Dextrose 2008. 08. 13. 20:14 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#158 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Telek

Legyen 400 ezer

Mondd csak, hogy hol van ez, mindjárt veszek is kettőt.

#159 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nekem tetszik például a tescós kutaknak a betonépülete is. Egy olyan épület, csak kisebb, mennyi lehet? Vagy 3 millio?

Mobilházakat nézd meg, azt odébb lehet tolni, ide-oda rakni, ha belebuksz könnyebben eladható. Mert ez első 1-2 évben biztos nem termel, aztán csak többnyire nyáron. Mobilházat infrastruktúrával variálhatod, ott én 5 személyesért 1 hétre 100ezrest fizettem, de melegvízzel, klímával, full konyhával, bigyó. Vagy konténeres cucc.
Make love not Wor.

#160 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 20:15

Idézet: Dextrose - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 21:13

Na és vajon egy ilyen épület milyen árban lehet?

A 3 kamerának darabja 100-as :-D

Nézzél ytongot, leiert, de akkor nem kapsz rá építési engedélyt. Azt webes boltból méret alapján ki bírod számolni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.