Hi!
Úgy nez ki, hogy december körül kimennék külföldre dolgozni. Szigoruan csak pénzgyűjtési célból, megpróbálnám ott teljesen visszafogni magam. Aztán mire sikerül öszegyüjtenem valamennyit, addigra kitalálok valamit.
Eszembe is jutott egy valami, erről már korábban beszéltem. A faház-ötlet. Találtam egy jo oldalt, ahol faházakat építenek:
Itt egy faház választék:
http://www.eriszta-fahaz.hu/araink.php
A w28/44 tipusu ház 519.000.- ft
Amely nem tartalmazza az extrákat, a szállítási költséget és a munkadíjat. Ezért számoljuk még bele az alábbiakat:
Szállítási díj + munkadíj
Mindez a kettő legyen 180 ezer.
Közművesítés
(víz/villany)
Gáz az felesleges. Be kell tenni egy gázsütőt + egy gázpalackot. Ha meg fáznak, akkor egy hősugárzót, vagy villanyradiátort. Így nem kell beleszámolni a gázkiépítés költségeit. Egy mini bojlerral pedig megoldható a melegvíz szolgáltatás. Legyen 100 ezer.
Telek
Legyen 400 ezer
Bútorok
Olcsó ikeás bútorokatból megoldható. Legyen 100 ezer.
Összesen: 1,3 millió.
Nade 2 ilyen faház már egy kisebb nyaralóterület, ahol el lehetnbe szállásolni az embereket. Magyarul ki lehetne adni a házat mondjuk 3000/ főre/éjszaka. Jó ötlet?
Mert ha azt vesszük, 1,3 millióból van egy jó faházunk, és ezzel már lehetne valamit kezdeni. De egyébként nem ragaszkodok én annyira a faházhoz. Nekem tetszik például a tescós kutaknak a betonépülete is. Egy olyan épület, csak kisebb, mennyi lehet? Vagy 3 millio?
Szerkesztette: Dextrose 2008. 08. 13. 20:09 -kor