HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 7:29

Én meg azt szerettem, hogy sokan tudnak ilyen okosok lenni. :Đ

Hát pedig ha azt mondod, hogy ilyen állásból van egy csomó, akkor azt kell mondanom, hogy ez csak a fővárosban van így... Vidéken nem keres ilyen pénzeket egy bankos sem, legfeljebb ha valami osztályvezető. Nettó 300k körüli pénzeket itt legfeljebb mérnököknek osztanak a multik (Flext., GE)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#202 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:29

Én meg azt szerettem, hogy sokan tudnak ilyen okosok lenni. :Đ Állásinterjú, pályázat, teljesítesz (normál stílusban végignyomod a 3-4 kört), felvesznek, dolgozol rendesen. A hozzáállás meg nem az, hogy mindenki más hülye, mert akkor nem sokáig maradsz.

Képzeld, 2x6 hónapot voltam munkanélküli úgy, hogy lerohadt a fejem a telefonálásban, emailküldésben, agyalásban, hogy mi a jóéletet csináljak. Szórtam az önéletrajzokat, kisérőlevelet, kutyafaszát, közben pedig x ismerősöm csinálta ugyanezt, hogy nem tudtok e egy helyet.
A hozzáállással kapcsolatban, gondolom, az meg valami beszólásféle akart lenni, azt nem kommentelném inkább, csak annyit mondok, hogy amit tudsz/tudhatsz rólam, innen, a fórumos óbégatásaimból, az édeskevés.

#203 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:42

Idézet: Zsul - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:33

Hát pedig ha azt mondod, hogy ilyen állásból van egy csomó, akkor azt kell mondanom, hogy ez csak a fővárosban van így... Vidéken nem keres ilyen pénzeket egy bankos sem, legfeljebb ha valami osztályvezető. Nettó 300k körüli pénzeket itt legfeljebb mérnököknek osztanak a multik (Flext., GE)

2-More a fővárosban él.

#204 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:47

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:34

Képzeld, 2x6 hónapot voltam munkanélküli úgy, hogy lerohadt a fejem a telefonálásban, emailküldésben, agyalásban, hogy mi a jóéletet csináljak. Szórtam az önéletrajzokat, kisérőlevelet, kutyafaszát, közben pedig x ismerősöm csinálta ugyanezt, hogy nem tudtok e egy helyet.
A hozzáállással kapcsolatban, gondolom, az meg valami beszólásféle akart lenni, azt nem kommentelném inkább, csak annyit mondok, hogy amit tudsz/tudhatsz rólam, innen, a fórumos óbégatásaimból, az édeskevés.

Nézd, egy SAS/Oracle (PL/SQL) programozást (vizsgákkal) meg lehet tanulni 3-6 hónap alatt olyan szinten, hogy felvegyenek "junior" fejlesztőnek, akiből 2-3 év múlva normál, már tapasztalattal rendelkező fejlesztő lesz, csak a szoftverhez kell hozzájutni "valahogy", de azt itt nem részletezném, minden megoldható. Most mondjam azt, hogy a főnököm félbehagyta az építészmérnöki tanulmányait és elkezdett ezzel foglalkozni, a kettővel odébb ülő kolléga gépészmérnökből képezte át magát, mellettem ülő számvitel-infoból ült be ide, én infomenedzser vagyok, másik oldalon pszichológus-tanár ül? :think: Kevés dolog lehetetlen, meg kell találni a lehetőséget. (Nyilván nem mindenki teheti ezt meg, na meg nem árt, ha az ember legalább nem utálja, amit kell csinálni.)

Beszólni nem szoktam, viszont abból a stílusból, amit itt mutatsz, ez a kép jön le. Ha nem akarod, hogy így ítéljenek meg, az csak rajtad áll. ;)

#205 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 07:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:47

Nézd, egy SAS/Oracle (PL/SQL) programozást (vizsgákkal) meg lehet tanulni 3-6 hónap alatt olyan szinten, hogy felvegyenek "junior" fejlesztőnek, akiből 2-3 év múlva normál, már tapasztalattal rendelkező fejlesztő lesz, csak a szoftverhez kell hozzájutni "valahogy", de azt itt nem részletezném, minden megoldható. Most mondjam azt, hogy a főnököm félbehagyta az építészmérnöki tanulmányait és elkezdett ezzel foglalkozni, a kettővel odébb ülő kolléga gépészmérnökből képezte át magát, mellettem ülő számvitel-infoból ült be ide, én infomenedzser vagyok, másik oldalon pszichológus-tanár ül? :think: Kevés dolog lehetetlen, meg kell találni a lehetőséget. (Nyilván nem mindenki teheti ezt meg, na meg nem árt, ha az ember legalább nem utálja, amit kell csinálni.)

Beszólni nem szoktam, viszont abból a stílusból, amit itt mutatsz, ez a kép jön le. Ha nem akarod, hogy így ítéljenek meg, az csak rajtad áll. ;)

A stílusból azt olvas ki mindenki, amit akar. Lehet nézni a szavakat külön is, a mondatokat is, a tetteket is. De igazság szerint, réges régen kinőttem már belőle, hogy bizonygassam másoknak, hogy ki vagyok, mi vagyok. Mindenki azt gondol, amit akar, engem kurvára nem érdekel.
Csak a munkakérdésre, még egy mondat: igy, amit irsz, már árnyaltabb a kép, ez igy rendben van. Az sem igaz, hogy nem lehet normális melót találni, és mindenki csal, lop, hazudik, beszopja magát, és az se nincsen, hogy beesel az utcáról, és felkarolnak mint ifjú tehetséget. Az igazság, mint mindig, most is valahol félúton van, szürkében, nem fekete-fehérben. Azt sem szabad elfelejteni, hogy minden sikerre száz bukás jut.

#206 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 09:21

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:29

[...] Pénz van, feleség, gyerek, az nincs.

Akkor meg mi értelme a sok pénznek, ha nincs kire költeni?

(én sem panaszkodok, mert a mostani váltással bár nem lesz meg a 300 nettó, de nekem egyelőre elég amit kapok. Még tudom, hogy tanulnom, tapasztalnom kell a bruttó 6-700 ezres állásokhoz.)

Carmaged: te SAP-ozol?

#207 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 09:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 8:34

Erősen függ a végzettségtől és a tapasztalattól is. 2 éve váltottam, akkor kb. fél év alatt találtam új munkát. Most meg 3 hét alatt. Összesen a +2 év tapasztalat a különbség a mostani és a 2 évvel ezelőtti CV-ben. Ezt a két évet egy közepes, de nem biztos, hogy túlságosan ismert cégnél töltöttem ill. még töltöm.

#208 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 09:41

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 10:21

Akkor meg mi értelme a sok pénznek, ha nincs kire költeni?

(én sem panaszkodok, mert a mostani váltással bár nem lesz meg a 300 nettó, de nekem egyelőre elég amit kapok. Még tudom, hogy tanulnom, tapasztalnom kell a bruttó 6-700 ezres állásokhoz.)

Azt mondja majd lesz - valamikor, 5-6 év múlva. Addig teper.

Egyébként nettó 300 ezerhez 585 ezer Ft-os bruttó bér kell. Összesen a munkaadónak egy ilyen alkalmazott havi 790 ezer Ft-jába kerül, de ez csak a bér, az egyéb juttattatásokon és közvetett költségeken kívül. Ha kap még autót, telefont, cafeteriát, akkor akár 1 millióba is jöhet havonta. Azért meg már le is kell tenni valamit a cég asztalára :) Ehhez kell 1 millió tiszta adózás utáni nyereség havonta / dolgozó, és akkor még nullán vannak. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 15. 09:47 -kor

#209 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 10:40

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 10:21

:fear: Isten ments', az alapvetően operatív rendszer. :D

Adattárház környékén hülyéskedek.

#210 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 10:55

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 11:40

[...]

Adattárház környékén hülyéskedek.

:offtopic: Sybase IQ-t próbáltátok-e már? :) Ahol nem eldöntött előre az adatbázisplatform, ott érdemes elgondolkozni rajta. Tudom és láttam, hogy mire képes sok és nagyon sok adat esetén. /off

#211 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 11:05

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 11:55

:offtopic: Sybase IQ-t próbáltátok-e már? :) Ahol nem eldöntött előre az adatbázisplatform, ott érdemes elgondolkozni rajta. Tudom és láttam, hogy mire képes sok és nagyon sok adat esetén. /off

:offtopic: Mindegyik platformnak megvan a maga hívője... némelynek van tényleges mérhető előnye a többihez képest, de igazából nem ez a döntő; a döntő jellemzően az az egyensúly, ahogy az árban a pénz-szakértelem súlyok ingadoznak. Meg az, hogy kinek a zsebébe mennyi kitől jut.

Egyébként a SAS nem elírás volt, tényleg így hívják. :) Ez a fő profilunk, de nyaltam már bele MS BI-ba is, most meg Oracle adattár építés van porondon... meglátjuk.

#212 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:15

Az átalányadó eltörlését javasolják adószakértők
http://index.hu/gazd...gyar/ado080815/

#213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 17. 22:21

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 11:04

rezsije semmilyen relációban nem lehet akkora mint pl az említett teherautó szervizé azzal nincs miről beszélni.

Na, mi közben nekilátunk a Delta-Truck brigádot tesztelni. Kérdés mennyire lehet belekötni? A teszt egy része inkognitós, nem én csinálom, de szerintem ne add le a drótot, de kb. szept közepére végére érünk, akkor reportolok egy jó nagyot.

Bérautó, service, meg ilyesmik azok benne lesznek. Bár lehet námelyik service csak az ajánlatkérésig fog eljutni, ha horror az ár, ha tényleg ilyen occsó anyag, meg occsó óradíj, akkor nyilván meg is lesz csináltatva az összes teher, meg minden.
Make love not Wor.

#214 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 16:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 23:21

Na, mi közben nekilátunk a Delta-Truck brigádot tesztelni. Kérdés mennyire lehet belekötni? A teszt egy része inkognitós, nem én csinálom, de szerintem ne add le a drótot, de kb. szept közepére végére érünk, akkor reportolok egy jó nagyot.

Bérautó, service, meg ilyesmik azok benne lesznek. Bár lehet námelyik service csak az ajánlatkérésig fog eljutni, ha horror az ár, ha tényleg ilyen occsó anyag, meg occsó óradíj, akkor nyilván meg is lesz csináltatva az összes teher, meg minden.

Sok sikert a teszthez, nekem abszolút nem szívem csücske a cég. Valamiért ez ugrott be elsőre az említett óradíjakat látva, aztán leragadtunk ennél a példánál.

#215 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 25. 17:23

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 17:46

Sok sikert a teszthez, nekem abszolút nem szívem csücske a cég. Valamiért ez ugrott be elsőre az említett óradíjakat látva, aztán leragadtunk ennél a példánál.

Akkor olyat mondj, aki kiválóan melózik occsón. Mert ennyiért mi jót teljesítünk, amelyik júzernek szíve csücske vagyok, ott ugye lehet tarifát meg pofátlansági tényezőt emelni. De nyócórás sem különb, mge úgy általában, szerintem a szobafestő meg a burkoló még drágábban tolja, mint az infósok.
Make love not Wor.

#216 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 19:56

Na átjöttem a papás topicból megvitatni a számlázós-nem számlázós dokik estét.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#217 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 19:57

Babatopicból:

Jahnonak:
Tévedésben vagy, nem a nyolcórás mellett, hanem a nyolcórás közben. :D

Egyébként ez a para-dolog tökmás, hiszen itt egy eleve már "kifzetett" dologért fizetünk még "mellé". Kb. olyan mint amikor Jahno megcsinál egy projektet, pl. szerződés szerint, azt kifizetik, mellé meg még kap egy borítékot ugyannyival. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 27. 19:58 -kor

#218 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 19:59

Van az a nyolcórás mellett is. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#219 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 20:01

Idézet: carcass - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 20:59

Van az a nyolcórás mellett is. ;)

Jó, de azért kvázi tényleg pluszban is megdolgozik. Amúgy félreértés ne essék, én pl. nem lennék orvos, több okból is. :D

#220 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 20:09

Idézet: Kory - Dátum: 2008. aug. 27., szerda - 21:01

Jó, de azért kvázi tényleg pluszban is megdolgozik. Amúgy félreértés ne essék, én pl. nem lennék orvos, több okból is. :D

Doki én se lennék. :) A parát meg asszem - legalábbis akire én gondolok - elfogadja, plusz kórházi fizetés, plusz magán.
Szép összeg összejön havonta, súrolja az 1 millát...

Bravo

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »