HWSW Informatikai Kerekasztal: Vállalkozás topic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (121 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vállalkozás topic "amit megéri elindítani" Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 12:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 20., vasárnap - 23:50

Ha lehet KPre dolgozunk, nagy dealnek most sem hiszünk, igyekszünk árat emelni, legfeljebb nem sikerül. Szar az egész, ma annyiért tankoltam, mint januárban Hollandiában, ahol a szobafestőnek 10milliós autója van, oszt 100 euró alatt nem köszön.

Akit ismerek ("és okosan csinálja szobafestő"), annak itt is (majdnem) 10 milliós autója van.  :Đ (meg egy melósszállító furgon, meg egy hurcolós régi furgon)

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 21. 12:33 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 10:00

Én részemről megyek tünteni mert kevés a meló és nehéz megélni :) Ha másnak sikerült hátha nekem is. Van sok rossz régi szgépem majd leborítom őket valahova.  :D

Szerkesztette: Lacima 2008. 07. 22. 10:00 -kor

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 22:42

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 13:32

Akit ismerek ("és okosan csinálja szobafestő"), annak itt is (majdnem) 10 milliós autója van.  :Đ (meg egy melósszállító furgon, meg egy hurcolós régi furgon)

Hümm, nemtom merre vagy, de ilyeneket Londonban láttam. Hollandoknál csak 10+ milles van, ezzel viszik az állványokat, meg a melósokat is  :think:
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 22:43

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:00

Én részemről megyek tünteni mert kevés a meló és nehéz megélni :)

Meló lenne, csak nem fizetőképes. Embereknek nincs pénze.
Make love not Wor.

#25 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 12:22

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 11:00

Én részemről megyek tünteni

Azert mennyit fizetnek?

#26 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 12:55

Gondolom ugyanannyit, mint azoknak a gyopároknak akik mennek borigatni a dinnyét a parkolóba, önteni a tejet az utcára, stb.
Apropó, dinnye: tudom, demonstráció, meg közhely, meg ilyen szar, de amilyen lelkesedéssel a jó gazdák szanaszét verték a dinnyéket a parkolóban, ugyanazzal a mozdulattal oda is adhatták volna:
a, iskolának, óvodának, ahol van nyáron napközi, ha még létezik ilyesmi, hajléktalanotthonnak, kórháznak, hátrányos helyzetűeknek, jóisten tudja még minek.
b, takarmánynak, lónak, desznyónak, marhának, ami megeszi. Kb két naponta bukkan fel egy hir, hogy állatokat éheztetnek emitt, amott.
Nekünk meg olyan jól megy, hogy demonstráció cimén inkább lehúzzuk a klozeton. Azt már mellesleg sem emlitem, hogy ha én nem tudom az általam legyártott PCket eladni, akkor én is odaborithatom a cora elé, vagy mi? Hogy van az, hogy aki a mezőgazdaságban van, annak mindent lehet? Ha elveri a jég a terményt, ha aszály van, ha árviz van, ha akármi van: adjon az állam pénzt. Azonnal. Gyorsan.

#27 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 13:37

Nyilván a mezőgazdaság egy nagyon speciális ágazat, nem hasonlítható össze mondjuk egy cipőkereskedővel vagy egy webhosting céggel. :)

Hisz tulajdonképp a lét is múlhat rajta, ha nagyon demagógok akarunk lenni.

Az azonban már engem is felháborít, amikor az almatermelők most azon gondolkoznak, hogy lábon hagyják megrohadni az almát inkább, minthogy igen alacsony (passz ft) összegért eladják.

Hol van a költségminimalizálás? 10 Ft /kg is több mint a nulla, nem? Állami támogatást persze mind felvette.

Almatermelő helyett mást is lassan be lehet helyettesíteni. Az mondjuk bicskanyitogató tényleg, hogy a boltban meg 400 Ft egy kiló alma.

Szerkesztette: Kory 2008. 07. 28. 13:38 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 13:44

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 14:37

Hol van a költségminimalizálás? 10 Ft /kg is több mint a nulla, nem?

Nem biztos, ha leszedi, aztán 10 forintért adja el kilóját lehet többet fizet a leszedőembereknek meg a benzinkutaknak, mint amit aztán minimál árat kap a cuccért.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 13:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 14:44

Nem biztos, ha leszedi, aztán 10 forintért adja el kilóját lehet többet fizet a leszedőembereknek meg a benzinkutaknak, mint amit aztán minimál árat kap a cuccért.

Lehet (mondjuk a 10 Ft-ot csak tippeltem), de ha rajtamarad rohadásig, akkor nem tudom abban mi neki később az előny, nem káros a jövőre nézve, vagy nem kell összetakarítani? Mondjuk nem vagyok agronómus. :)

#30 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 13:59

Beszántja a földbe, annyival jobb lesz jövőre. Már ha lesz rajta mit termelni.

Tavalyelőtt a megmaradt tökhéjat meg egyéb stuffot berotáltam kedveseméknél a földbe, tavaly ősszel olyan szép sütőtökök termettek ott, hogy jó volt ránézni. :)

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 28. 14:01 -kor

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 14:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 14:51

nem káros a jövőre nézve, vagy nem kell összetakarítani? Mondjuk nem vagyok agronómus. :)

Én sem, csak agyalok. Akkor szabadon ellophatják, meg rendes pálinkaalap lesz belőle.
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 15:51

Nézd, én erre azt mondom, de biztos megint én leszek a szemét állat, hogy egyik gazda mellett sem állnak csőre húzott uzival, hogy márpedig neked csak búzával lehet bevetned a földedet. Vesse be zabbal, most úgyis az a trendi az egészségmániásoknál.
Jó, mondjuk az alma, az tényleg ciki, csak el kéne gondolkozni, mit tudhatnak külföldön, ha félannyiért tudnak almát termeszteni importsarcal, mint amennyiért mi ki birunk kinlódni egy kosár férges, gyümölcsléalapnak épphogy jó szart.

#33 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 15:55

Olaszok, spanyolok nagyüzemben nyomják ezeket melegházban, vegyszerekkel. Színe meg mérete van, íze már nem annyira.

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 16:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 16:51

mint amennyiért mi ki birunk kinlódni egy kosár férges, gyümölcsléalapnak épphogy jó szart.

Faszomat férges, meg gyümölcsléalap, éppen ez az, hogy nézd meg a rendes paradicsomot, meg a koroncói uborkákat. Vegyszer azért van, de nem tápon meg melegházban nőttek, hanem földön és rendes napon, szépen öntözve, ahogy kell.

A spanyol paradicsom az a szar, lassa köze nem lesz a piros színhez, meg mérete is nagyjából olyan, amilyen. Cserébe picsa occsón van a hulladék tömegtermelése, ami a jónépnek, meg a multiknak kell.

Ha valaki paradicsomban utazik a nagyapja óta, akkor nem egyszerű átállni kukoricára, vagy zabra. Más technológia, más hozzáértés, más gépek.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 16:44

Nekem igazából azért van elegem ebből a vállalkozósdiból, mert megcsinálom a melót/leszállítom a cuccost az adott cégnek aki függetlenül az anyagi helyzetétől fizet x, x+10nap, x+30nap múlva. Van aki tartozik 1 éve lassan és leszarja. Önkormányzat is szintén pl. Itt nincs az, hogy nem tudom kifizetni az adót, mert van x cég aki tartozna, és ha visszaadná akkor én is befizetném. Ha nincs befizetve jön a bünti. Na azért mondtam, hogy menjek én is tüntetni? Szart se ér ha beperelem a céget, még oda is nekem kell fizetni illetéket, hogy egyáltalán peres útra kerüljön az ügy. Sőt, ahogy most rokonom áll annak sincs értelme ha bíróság elé kerül mert 100 bíróból 80an nem is tudják miről is van szó aztán szerencse dolga, hogy mire dönt. Röhej.

#36 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 16:47

Mezőgazdaság: itt sok ilyen ismerősöm van, mármint aki mezőgazdaságban dolgozik. Panaszkodnak, de szinte csak azért mintha muszáj lenne nekik. Tényleg sokat dolgoznak, főleg ilyenkor de meg is van a látszatja. Simán el kéne adnom a céget és venni egy kombájn-t :D

#37 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 17:07

Idézet: Lacima - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 17:44

Nekem igazából azért van elegem ebből a vállalkozósdiból, mert megcsinálom a melót/leszállítom a cuccost az adott cégnek aki függetlenül az anyagi helyzetétől fizet x, x+10nap, x+30nap múlva. Van aki tartozik 1 éve lassan

Mondogattuk mi ezt már az eleje óta. Meg körbetartozás szopolás, nekem is rezeg a léc, meg decemberben volt jóóó nagy melóm, véletlenül sokat kellett beletenni, azóta ezt szopom, 2mill felett tettem bele összeget, könyvelés meg azt mondta, ha ezt most visszaigénylem, akkor jöhet az átfogó, azt meg nem kellene.

Igen, de januárban számláztam ki, az után meg adózni kellett nem keveset. Jött is az inkasszó, meg a többi, aztán kis ember nekem ugyanezekért nem fizet. Nagy cégnél meg 10-20k számla az "majd", meg szó szerint nem foglalkoznak vele. Építőipar alapban kuka, csak azokat rühellem, akiknek van küvecse, de szopoltatnak. Akárkinek, meg 8 napos letagadásra már nem melózom, de így meg nehéz bizniszt csinálni. Domainban is minden 10. ember nem fizet, akkor az első 8 ember nyereségét el is vitte.
Make love not Wor.

#38 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 19:02

Építőiparban körbetartozás sajnos megvan, nekem is van olyan aki tartozik lassan 3 éve - asszem annak már lőttek.Most is van kint elég.
Viszont nem akarom elkiabálni, de talán az idei lesz az első jónak mondható évünk, pedig a BT-nek ez a 4. pénzügyi éve.Egy jó nagy meló is kilátásban van, de ha nem jön be az se baj, mert a többi sem olyan nagyon kicsi. Úgyhogy most piszkosul örvendezek, mert tavaly nekünk is rezgett többször a léc. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#39 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 20:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 18:07

Domainban is minden 10. ember nem fizet, akkor az első 8 ember nyereségét el is vitte.

Előre kell számlázni. Mi 1-2 hónappal a lejárat előtt számlázunk vagy rákérdezünk. Ha nem fizet/nem jön válasz megy a kukába.  IW pl. 4-5 hónappal előbb számláz!
Tárhelyet is előre számlázunk.

#40 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 21:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 21:35

Előre kell számlázni. Mi 1-2 hónappal a lejárat előtt számlázunk vagy rákérdezünk. Ha nem fizet/nem jön válasz megy a kukába.  IW pl. 4-5 hónappal előbb számláz!
Tárhelyet is előre számlázunk.

Csak ha valahol elkezdtük, akkor ugyanott kell periódust tolni. Ha megrendeli, akkor azonnal fizet, de persze mindenkinek sürgős, azt meg nem nagyon lehet, hogy ha ma rendel valamit, akkor számláz, aztán holnap megint adom a számlát a következő 3-6 hónapra, meg év végéig.

Én egyre előréb tolom, lassan az állandó júzerekkel sem foglalkozom, de nem tudom meddig mehetek el, mert júzerek csak fogynak. Érdekes dolog a többi is, jelenleg minden tőkém, mínusz sok van kint olyanoknál, akik ki tudja mikor fizetnek.

Legközelebb lehet felszorzom a picsába, csak akkor meg kérdés lesz, miért kerül annyiba. Úgy kellene, mint a parkolást, ha nem fizet, akkor napi pótdíj 1 küvecs.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (121 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.