HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2611 Felhasználó inaktív   Battlebat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 19:37

Idézet: Moonline - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 17:57

Nem tudtok mondani valami olyan netforgalom figyelő progit amit fejlesztenek is? DU meterből utoljára 2008 júniusában jött ki új verzió...

BWmeter, sztem elég jó, bár attól függ mire kell

#2612 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 04. 19:39

Én még tudom ajánlani a NetLimiter-t is, bár nem kimondottan figyelésre van, de azt is tudja. Grafikonozza és naplózza a forgalmat, akár évekre visszamenőleg. Mellette sok egyéb funkciót tud (elsősorban limitálni ugyebár program/process/IP szinten).

#2613 Felhasználó inaktív   golyobis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 22:28

Sziasztok ! Nektek emelkedett a sávszélesség ? Mert nekem nem

#2614 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 04. 23:30

Akkor már én is belekérdeznék.
Olyan forgalom mérőt ismertek-e, amiben külön lehet választani a helyi hálózat, és az internet felé irányuló forgalmat? Értelemszerűen router van, meg PC, meg laptop, meg NAS.
VODKA
-Connecting People-

#2615 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 03:22

Idézet: golyobis - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 23:28

Sziasztok ! Nektek emelkedett a sávszélesség ? Mert nekem nem

Miért kellett volna emelkednie?
Aki vált csomagot, annak lehet emelkedik  ;)
Keeping the funk alive

#2616 Felhasználó inaktív   golyobis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:09

Hát azért gondoltam , mert idáig a top netet fizettem 3500ft-ért , ami 30/20mb-es csomag.De állitólag májustól emelik 50/25-re 4500ft-ért. Én azt gondoltam hogy azt automatikusan megemelik a sávot és a havi dijat, hisz ez is a Top net kategória. Lehet hogy külön kell kérni ??.

#2617 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 11:32

Idézet: golyobis - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:09

Hát azért gondoltam , mert idáig a top netet fizettem 3500ft-ért , ami 30/20mb-es csomag.De állitólag májustól emelik 50/25-re 4500ft-ért. Én azt gondoltam hogy azt automatikusan megemelik a sávot és a havi dijat, hisz ez is a Top net kategória. Lehet hogy külön kell kérni ??.

A TopNet megszünt anno, és BaseNet lett, és most ujra visszahozták a TopNet-et, amit ha akarsz, akkor módosítani kell, és utána már az emelt sebességet fogod kapni!

#2618 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 12:43

Sziasztok!

Lassacskán lejár az adsl hűségem és visszaadnám a T telefont és az adsl-t. Helyette vagy UPC vagy Digikábelt kötnék be.
Mindkettő van a társasházban (IX. kerület). A Digikábellel egy a problémám csak: hogyan tudom az ajtóig kihúzott UTP kábelt igényesen elvezetni olyan helyre, ahova el lehet rakni a routert? Ti ezt hogy oldottátok meg?

#2619 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 12:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:43

Sziasztok!

Lassacskán lejár az adsl hűségem és visszaadnám a T telefont és az adsl-t. Helyette vagy UPC vagy Digikábelt kötnék be.
Mindkettő van a társasházban (IX. kerület). A Digikábellel egy a problémám csak: hogyan tudom az ajtóig kihúzott UTP kábelt igényesen elvezetni olyan helyre, ahova el lehet rakni a routert? Ti ezt hogy oldottátok meg?

Egyszerű. Szépen kiépíted magadnak, ahogy tetszik. Azzal számolnod kell, hogy a lépcsőházban az ajtódig fog csak érni a kábel, + - 1,5 méter. Digisek oda rakják az aljzatot ahova kéred, azon az egy-másfél méteren belül. Nálam pl előre be volt csövezve minden (felújításkor gondoltam rá), így aztán csak rá kellett dugni az aljzatra az utp-t.
Keeping the funk alive

#2620 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 13:04

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:58

Egyszerű. Szépen kiépíted magadnak, ahogy tetszik. Azzal számolnod kell, hogy a lépcsőházban az ajtódig fog csak érni a kábel, + - 1,5 méter. Digisek oda rakják az aljzatot ahova kéred, azon az egy-másfél méteren belül. Nálam pl előre be volt csövezve minden (felújításkor gondoltam rá), így aztán csak rá kellett dugni az aljzatra az utp-t.

Tudom, hogy nekem kell kiépíteni, csak ötleteket várok, hogy Ti hogyan tudtátok szépen megoldani :)
Telefon meg kábeltv van csak bekábelezve, sajnos más nincs :(

#2621 Felhasználó inaktív   Mrt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:00

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:58

a lépcsőházban az ajtódig fog csak érni a kábel, + - 1,5 méter.

Lazsa, hát ez itt Tatabányán nem igaz,
Nekem húztak bőven 6m-es UTP-t, és még a szobaajtó keretét is kifúrták a fiúk.
Jó, kaptak egy pohár üdítőt, ez ennyit számítana? :)

Nekem a folyosón végig beépített szekrény van, ennek az alján vezettem el szépen a kábelt, majd a szobába be az említett ajtókeret egyik fenti sarkán, bennt a kábel le a földre az ajtó mögött, innen pedig 2m-en egy müanyag kábelvezetőben van. Elég esztétikusnak mondom.
Sőt, mivel még nem tudtam, hogy hol lesz a telefon helye, ezért plusz 2m kábelt hagytak is rá.

#2622 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:01

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 0:30

Olyan forgalom mérőt ismertek-e, amiben külön lehet választani a helyi hálózat, és az internet felé irányuló forgalmat? Értelemszerűen router van, meg PC, meg laptop, meg NAS.

Az általam ajánlott NetLimiterben lehet Intra- és Internet forgalmat külön méricskélni. Legalábbis úgy emlékszem :) Most nincs előttem...

#2623 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:43

Sziasztok!

Nálunk egyszerű volt a helyzet: mivel nincs kábeltv-nk, így a kábeltv koaxját kihúzgáltam, és annak a helyén vezettem el az UTP-t. A TV meg telefon mellett nincs még annyi hely? Alternatív megoldás: kis méretű kábelcsatorna. Én így szoktam megoldani, ha olyan helyen kell elvezetnem, ahol semmilyen rejtekhely nincs a kábel számára (se szegélyléc, vagy repedés a falban :), vagy akármi). Mindenféle méretben és formában lehet kapni, viszonylag szépen ellehet helyezni. Van ami öntapadós, az mondjuk nagyon drága, én inkább úgy szoktam megoldani, hogy veszek kétoldalú ragasztót, és azzal. Sokkal olcsóbb. Meg persze fellehet fúrni is.

#2624 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:53

Azt hallottam ma, h elfogyott a Diginél a $$... Mostanában nem fognak áskálni. :(

#2625 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:04

Tudom, hogy nekem kell kiépíteni, csak ötleteket várok, hogy Ti hogyan tudtátok szépen megoldani :)
Telefon meg kábeltv van csak bekábelezve, sajnos más nincs :(

Úgy, hogy mondani kell nekik, hogy hová kéred a drót végét. Ennyire egyszerű a dolog. Nem aljzatot tesznek fel, hanem dugót a drót végére, csökkentendő a kontakthibák számát.

Én pl. a tévét beköttettem mindkét szobába, fúrtak-faragtak, a beépített szekrényben elhúzták a kábeleket és minden kábelen hagytak még rajta pár métert, nem győztem tekergetni. Adták az elosztót is ingyen.

Mellesleg azt elképzelni sem tudom, hogy csak a bejáratig kábeleznének, hiszen üzembe is kell helyezniük a dolgokat.

Szerkesztette: zka67 2009. 05. 05. 15:36 -kor

#2626 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:53

Hát látva milyen munkát végeztek a lépcsőházban, inkább nem kérek a lakáson belüli vezetékezésükből :) Azért kérdeztem, hogy milyen ötletek vannak az elvezetésre.
Kábelcsatornázni nem akarok egy 3,5 éves lakásban...

#2627 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:03

Idézet: golyobis - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 12:09

Én azt gondoltam hogy azt automatikusan megemelik a sávot és a havi dijat, hisz ez is a Top net kategória. Lehet hogy külön kell kérni ??.

Régen, amikor még 3 csomag volt, akkor én is topnetes voltam. Aztán csináltak belőle kettőt és ha megnézed, az összes csekken akkortól már basenet szerepel. A májusi csekkeden is ez van.
Tehát igen, külön kell kérni. Az ügyfélszolgálatra bementem és két másodperc volt az egész elintézni.

A beszerelés: nálunk a UPC kábele mellé behúzták az UTP-t és annyit adtak, amennyit csak kértem. (~10m) A szerelést, fúrást nem említették, csak végighúztuk a lakáson a kábelt. A lényeg az volt, hogy menjen, a végső formával majd úgyis én elpepecselek. :)

Szerkesztette: asdasd23 2009. 05. 05. 16:07 -kor

0dB.

#2628 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 19:32

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 15:53

Hát látva milyen munkát végeztek a lépcsőházban, inkább nem kérek a lakáson belüli vezetékezésükből :)

Nálunk alvállalkozók építették ki a lépcsőházi kábelezést, a Digi-s srácok a lépcsőház élesztését csinálják, eszközök beszerelése a dobozokba. A bekötéseket is általában az alvállalkozók szokták végezni, sok is rájuk a panasz!

#2629 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 23:19

nálam is kihúztak vagy 10 méter UTP-t. Fúrtak bőven. Én spec gipszstukkó fölé és beépített szekrény mögé dugtam. :)

#2630 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 07:42

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 23:30

Én is szórakoztam egy darabig szoftveres méricskéléssel, aztán fél éve szereztem egy használt Asus wl500gp v2 routert, amire (egy jóadag türelemmel, és sok leírás átolvasásával) ráhergeltem egy oleg firmware-t meg egy vnstat nevű cuccot, ami webes felületen grafikonnal mutatja, hogy milyen forgalmaid voltak. Arról már ne is beszéljünk, hogy rtorrent gép nélkül szed le nasra friss ubi disztrokat :D. (meg gyak azt raksz rá amit csak akarsz, még mysqlt és php-t is tud futtatni)

Nah nem reklámozok, csak jelzem, hogy nekem nagyon bevált!

(digi meg csípkedhetné magát, hogy végre ideérjen. lassan egy éve van bedrótozva a ház)

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.