HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2621 Felhasználó inaktív   Mrt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:00

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 11:58

a lépcsőházban az ajtódig fog csak érni a kábel, + - 1,5 méter.

Lazsa, hát ez itt Tatabányán nem igaz,
Nekem húztak bőven 6m-es UTP-t, és még a szobaajtó keretét is kifúrták a fiúk.
Jó, kaptak egy pohár üdítőt, ez ennyit számítana? :)

Nekem a folyosón végig beépített szekrény van, ennek az alján vezettem el szépen a kábelt, majd a szobába be az említett ajtókeret egyik fenti sarkán, bennt a kábel le a földre az ajtó mögött, innen pedig 2m-en egy müanyag kábelvezetőben van. Elég esztétikusnak mondom.
Sőt, mivel még nem tudtam, hogy hol lesz a telefon helye, ezért plusz 2m kábelt hagytak is rá.

#2622 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:01

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 0:30

Akkor már én is belekérdeznék.
Olyan forgalom mérőt ismertek-e, amiben külön lehet választani a helyi hálózat, és az internet felé irányuló forgalmat? Értelemszerűen router van, meg PC, meg laptop, meg NAS.

Az általam ajánlott NetLimiterben lehet Intra- és Internet forgalmat külön méricskélni. Legalábbis úgy emlékszem :) Most nincs előttem...

#2623 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:43

Sziasztok!

Lassacskán lejár az adsl hűségem és visszaadnám a T telefont és az adsl-t. Helyette vagy UPC vagy Digikábelt kötnék be.
Mindkettő van a társasházban (IX. kerület). A Digikábellel egy a problémám csak: hogyan tudom az ajtóig kihúzott UTP kábelt igényesen elvezetni olyan helyre, ahova el lehet rakni a routert? Ti ezt hogy oldottátok meg?

Nálunk egyszerű volt a helyzet: mivel nincs kábeltv-nk, így a kábeltv koaxját kihúzgáltam, és annak a helyén vezettem el az UTP-t. A TV meg telefon mellett nincs még annyi hely? Alternatív megoldás: kis méretű kábelcsatorna. Én így szoktam megoldani, ha olyan helyen kell elvezetnem, ahol semmilyen rejtekhely nincs a kábel számára (se szegélyléc, vagy repedés a falban :), vagy akármi). Mindenféle méretben és formában lehet kapni, viszonylag szépen ellehet helyezni. Van ami öntapadós, az mondjuk nagyon drága, én inkább úgy szoktam megoldani, hogy veszek kétoldalú ragasztót, és azzal. Sokkal olcsóbb. Meg persze fellehet fúrni is.

#2624 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 14:53

Azt hallottam ma, h elfogyott a Diginél a $$... Mostanában nem fognak áskálni. :(

#2625 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 13:04

Tudom, hogy nekem kell kiépíteni, csak ötleteket várok, hogy Ti hogyan tudtátok szépen megoldani :)
Telefon meg kábeltv van csak bekábelezve, sajnos más nincs :(

Úgy, hogy mondani kell nekik, hogy hová kéred a drót végét. Ennyire egyszerű a dolog. Nem aljzatot tesznek fel, hanem dugót a drót végére, csökkentendő a kontakthibák számát.

Én pl. a tévét beköttettem mindkét szobába, fúrtak-faragtak, a beépített szekrényben elhúzták a kábeleket és minden kábelen hagytak még rajta pár métert, nem győztem tekergetni. Adták az elosztót is ingyen.

Mellesleg azt elképzelni sem tudom, hogy csak a bejáratig kábeleznének, hiszen üzembe is kell helyezniük a dolgokat.

Szerkesztette: zka67 2009. 05. 05. 15:36 -kor

#2626 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 15:53

Hát látva milyen munkát végeztek a lépcsőházban, inkább nem kérek a lakáson belüli vezetékezésükből :) Azért kérdeztem, hogy milyen ötletek vannak az elvezetésre.
Kábelcsatornázni nem akarok egy 3,5 éves lakásban...

#2627 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 16:03

Idézet: golyobis - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 12:09

Én azt gondoltam hogy azt automatikusan megemelik a sávot és a havi dijat, hisz ez is a Top net kategória. Lehet hogy külön kell kérni ??.

Régen, amikor még 3 csomag volt, akkor én is topnetes voltam. Aztán csináltak belőle kettőt és ha megnézed, az összes csekken akkortól már basenet szerepel. A májusi csekkeden is ez van.
Tehát igen, külön kell kérni. Az ügyfélszolgálatra bementem és két másodperc volt az egész elintézni.

A beszerelés: nálunk a UPC kábele mellé behúzták az UTP-t és annyit adtak, amennyit csak kértem. (~10m) A szerelést, fúrást nem említették, csak végighúztuk a lakáson a kábelt. A lényeg az volt, hogy menjen, a végső formával majd úgyis én elpepecselek. :)

Szerkesztette: asdasd23 2009. 05. 05. 16:07 -kor

0dB.

#2628 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 19:32

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 15:53

Hát látva milyen munkát végeztek a lépcsőházban, inkább nem kérek a lakáson belüli vezetékezésükből :)

Nálunk alvállalkozók építették ki a lépcsőházi kábelezést, a Digi-s srácok a lépcsőház élesztését csinálják, eszközök beszerelése a dobozokba. A bekötéseket is általában az alvállalkozók szokták végezni, sok is rájuk a panasz!

#2629 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 05. 23:19

nálam is kihúztak vagy 10 méter UTP-t. Fúrtak bőven. Én spec gipszstukkó fölé és beépített szekrény mögé dugtam. :)

#2630 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 07:42

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. máj. 4., hétfő - 23:30

Akkor már én is belekérdeznék.
Olyan forgalom mérőt ismertek-e, amiben külön lehet választani a helyi hálózat, és az internet felé irányuló forgalmat? Értelemszerűen router van, meg PC, meg laptop, meg NAS.

Én is szórakoztam egy darabig szoftveres méricskéléssel, aztán fél éve szereztem egy használt Asus wl500gp v2 routert, amire (egy jóadag türelemmel, és sok leírás átolvasásával) ráhergeltem egy oleg firmware-t meg egy vnstat nevű cuccot, ami webes felületen grafikonnal mutatja, hogy milyen forgalmaid voltak. Arról már ne is beszéljünk, hogy rtorrent gép nélkül szed le nasra friss ubi disztrokat :D. (meg gyak azt raksz rá amit csak akarsz, még mysqlt és php-t is tud futtatni)

Nah nem reklámozok, csak jelzem, hogy nekem nagyon bevált!

(digi meg csípkedhetné magát, hogy végre ideérjen. lassan egy éve van bedrótozva a ház)

#2631 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 06. 08:39

Köszi. Az ASUS-on már túlvagyok, jó játék volt, de a DIGI sebességéhez már kevés a diszk kezelése. Meg amúgy is szükségem volt N-es WIFI-re, és Gigabites LAN-ra is úgyhogy Dlink DIR-655-re váltottam.
A Netlimiter-ben valóban vannak zónák (Internet/LAN/miegymás), de így pár óra  használat után elég érdekes értékeket írt ki. Még barátkozom vele, aztán meglátom.
VODKA
-Connecting People-

#2632 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 10:00

Sziasztok!

Ma kotottek a 30/20-as csomagot, kivaloan mukodik is, hozza a sebesset mindket iranyba. Mindaddig amig geprol hasznalom :D
Az ASUS WL500GP routeremmel viszont megtorpan a feltoltes. Lefele hozza a 30Mbitet, de folfele megall 3-4Mbit/s kozott. Van esetleg tippje valakinek hogy miert?

UPDATE: Akinek hasonlo problemaja akad, takaritsa le a geprol a cfosspeed-et.. nekem megoldotta a problemamat! :D

Szerkesztette: b0rZ 2009. 05. 07. 10:07 -kor

-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2633 Felhasználó inaktív   Battlebat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 11:05

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. ápr. 27., hétfő - 15:41

Ha ideérnek a 84-böl a 101-be te leszel az elsö  ;)

Van valami fejlemény azóta? :)

#2634 Felhasználó inaktív   golyobis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 11:13

Igazatok volt. Bementem módosítottam , és a top netet kértem. Már át is állították 50/25-re. Köszi a segítségeteket.

#2635 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 11:27

Idézet: Battlebat - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 11:05

Van valami fejlemény azóta? :)

Irta egy srác az egészségház utcában is elérhetö.  :think:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2636 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 17:32

Hali!

próbáltam visszaolvasva találni, de nem sikerült még, hogy a digit hogy kell beállítani ? úgy mint az adsl-t, vagy úgy mint a upc-t ? vagy egyik sem?
ismerős most hívott, és megvan az azonosító/jelszó páros, csak nem tudja beállítani .
Modembe megy a koax kábel, abból jön az utp, ennyit azért elmondott.

#2637 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 07. 18:42

Idézet: agabe - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 18:32

Hali!

próbáltam visszaolvasva találni, de nem sikerült még, hogy a digit hogy kell beállítani ? úgy mint az adsl-t, vagy úgy mint a upc-t ? vagy egyik sem?
ismerős most hívott, és megvan az azonosító/jelszó páros,

UPChez be sem lehet írni a júzer/jelszó párost. Maradj az ADSLnél.
Make love not Wor.

#2638 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 18:48

Idézet: agabe - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 17:32

Hali!

ismerős most hívott, és megvan az azonosító/jelszó páros, csak nem tudja beállítani .

Ha van modem, akkor minek van felhasználó és jelszó?
A modemet össze lehet kötni a géppel UTP kábellel, ekkor a gép MAC címét kell regisztráltatni a DIGI-nél, és a gépen LAN kapcsolatot, és DHCP-t kell beállítani.
A másik megoldás, ha USB-n kötöd össze a géppel, ekkor a modem MAC címét kell regisztráltatni a DIGI-nél, a modem szoftverét pedig fel kell telepíteni a gépre.

Ha nincs modem, akkor pedig PPPoE kapcsolatot kell létrehozni a megadott felhasználónévvel, és jelszóval (mint az ADSL-nél)
VODKA
-Connecting People-

#2639 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 19:46

Sziasztok

Tobben kerdeztetek, hogy mit es hogyan lehet hiba eseten kinyerni kulonbozo progikkal, ami segithet a Diginek a hibakeresesben.

Legeloszor is a digi kabelt dugjatok be a gepbe, ne routerrel hivjatok be.

Netezgessetek, szakadasnal nezzetek meg a windows esemeny naplojat, hogy mi tortent.
Elvileg ket lehetoseg van:

- halozati kartyad linkje szakad meg. Ekkor ezzel egyutt a digi is megszakad ES a linked is. Ilyenkor amit tudsz tenni, hogy a logokbol kivagod azt a par sort, ahol a windows jelzi a hibat. Ekkor vagy halokabelen cserelnek dugot, vagy a lepcsohazi switchet cserelik.  Tovabbi teendo nincs :) hivjatok a digit, vagy irjatok neki. Levelre is nagyon kulturaltan valaszolnak, es a hibat 3 napon belul kivizsgaljak.

- csak a PPP kapcsolatod szakad meg (tehat a kartya linkje nem!), akkor csak azt latjatok a logban, hogy: A felhasználó (digilogin) által a következővel létesített kapcsolat bontva lett: Digi (használt eszköz: PPPoE7-0).

Pici alap a PPP-hez:
A Digi-s neted becsatlakozasa PPP alapokon nyugszik, ami jelen esetben ethernet retegen kozlekedik, emiatt lett PPPoE. A PPP-nek van egy kontroll protokollja (lcp), amin keresztul a forgalomtol fuggetlenul beszelget a geped a tuloldali ppp szerverrel. Kapcsolat felepitese utan jellemzoen a tuloldali szerver 15 masodpercenkent kuld neked egy echo request-et, a te geped meg visszakuld egy echo reply-t. Ezzel jelezve, hogy meg el a geped, nem vagy leszkadva stb stb.
Az en esetemben az volt a baj, hogy jott a echo request, az en gepem kuldott is ra vissza reply-t, de megis egyszer a 15. masodpercben kaptam egyolyan lcp csomagot, amiben az volt, hogy a szerver kezdemenyezte a kapcsolatom bontasat, mivel nem kapta meg az en valasz csomagomat (peer not respond, termination request).
Ami pedig azert volt, mert az en iranyolbol a digi routere fele csomagvesztes volt a halozatban, ami egy sima ping www.bix.hu-nal is latszott, illetve jellemzoen torrent kozben szakadt a netem.
Szoval csomagvesztes van.
Es hogy mind ez hogyan deritheto ki? Egyszeruen :)
Toltsetek le es tegyetek fel a wireshark programot (wireshark.org). Telepites. Ujraindulas stb. :)

Capture menu, interfaces pont. Itt valasszatok ki az Ethernet kartyatokat, es nyomjatok meg a START-ot.
filter -hez irjatok be: NOT IP . Aztan tarcsazzatok be a digi-vel. Ezutan itt latni fogjatok az LCP protokoll forgalmat (meg mas szemetet is),es 15 masodpercenkent jonni fog az LCP echo request. Aztan amikor szakadas jon, nezzetek meg, hogy jott-e olyan csomag, hogy peer not respond, termination request. Ha ilyet kaptok, akkor nektek is csomagvesztes van a Digi fele, amit ha igy megirtok nekik, akkor meg tudjak oldani a problemat. Nallam a level megirasa utan 3 nappal mar jo volt a net, es azota is egy hetes uptime-ok vannak!

Remelem valamennyire kiveheto amit irtam, es a segitsegevel tudtok segiteni a digiseknek, hogy jobba tegyek a halozatot.

Azt kulon kernem, hogy a fent leirt dolgot csak akkor kudljetek el a diginek, ha ezt a hibat latjatok, ne kezdje most el mindeki esz nelkul ilyen levelekkel bombazni oket. Eleg, ha a bontas idopontjait megirjatok, illetve ha ez a problema, akkor a "peer not respond, termination request" csomagok leirasat masoljatok at a levelzobe a wireshark-bol.

sok sikert!

l

#2640 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 08. 16:31

Idézet: agabe - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 18:32

...

Digi LAN-nál nincs modem, no meg koax sincs, csak a tévéhez, mivel a nethez UTP van.  :)
Egyébként ugyanúgy mint az ADSL-nél.
Keeping the funk alive

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »