HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2901 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 10. 20:13

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 19:53

HELP!!

2 hete használom a digit, minden rendben van vele. Ma járt le az ADSL netem, telefonom, s athoztam a Zyxel P-335WT routeremet, hogy megosszam vele a netet a masik gepemmel is. Mit ad isten? Egyaltalan nem működik. :reklamacio:  Belepek a routerbe, beallitom a PPPoE-s kapcsolatot, felhasznalonev, jelszo, s semmit sem csinál. Mind ADSL-lel, mind UPC-vel tökeletesen mukodik. Mi a francot csinaljak? Kurvara nincs kedvem lecserelni a majdnem 20eFt-os routeremet, mert a Digi nem kepes normalis halózatot kiepíteni....vagy esetleg talalkozott mar valaki hasonlo problemaval, s tud valami trukkot??

DNS-es beallitva a bongeszoben, szoval nem tudom mit kellene meg csinalnom...a tobbinel ennyi kellett, s szaguldozott a net.

Semmi trükk nincs benne. Beállítod nevet-jelszót elütés nélkül, DHCP Servert engedélyezed és már mennie is kell.

#2902 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 21:58

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 21:13

Semmi trükk nincs benne. Beállítod nevet-jelszót elütés nélkül, DHCP Servert engedélyezed és már mennie is kell.

Megtettem...és semmi.

Ezért is fordultam hozzátok. Ugyanigy allitom be az ADSL-t is, annyi kulonbseggel, hogy ott a felhasznalonevhez kell a @szolgaltato neve is.

Hozzateszem, hogy DHCP szervert sosem engedelyezem, magam adok IP-t a gepeimnek. Routernek csak annyi a feladata, hogy osztja az altalam megadott IP-knek a netet.

#2903 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:23

A ruter nem csatlakozik a netre? Ha jól emléxem van vmi Service Name vagy mi. Oda mit írtál? (ha van ilyen rubrikád) Elvileg üresen kell hagyni, akkor megy. Reset volt?

#2904 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:51

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:23

A ruter nem csatlakozik a netre? Ha jól emléxem van vmi Service Name vagy mi. Oda mit írtál? (ha van ilyen rubrikád) Elvileg üresen kell hagyni, akkor megy. Reset volt?

Ahogy mondod...a router nem lep fel a netre. A name részhez "Digi"-t irtam...ide azt ir az ember, amit akar. Legalábbis idáig ebből semmi hiba nem volt. De majd hamarosan ezt is kiprobalom....hátha.

Reset, restart megvolt.

#2905 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:58

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 19:53

HELP!!

2 hete használom a digit, minden rendben van vele. Ma járt le az ADSL netem, telefonom, s athoztam a Zyxel P-335WT routeremet, hogy megosszam vele a netet a masik gepemmel is. Mit ad isten? Egyaltalan nem működik. :reklamacio:  Belepek a routerbe, beallitom a PPPoE-s kapcsolatot, felhasznalonev, jelszo, s semmit sem csinál. Mind ADSL-lel, mind UPC-vel tökeletesen mukodik. Mi a francot csinaljak? Kurvara nincs kedvem lecserelni a majdnem 20eFt-os routeremet, mert a Digi nem kepes normalis halózatot kiepíteni....vagy esetleg talalkozott mar valaki hasonlo problemaval, s tud valami trukkot??

DNS-es beallitva a bongeszoben, szoval nem tudom mit kellene meg csinalnom...a tobbinel ennyi kellett, s szaguldozott a net.

Nekem is ugyanez van! Tegnap éjjel volt valami amikor már nem engedett be. Ma délelőtt még ment, de ma délután óta semmi.
Egyszerűen a felhasználónévvel - jelszóval nem enged csatlakozni!

"Hiba a következőhöz való csatlakozéskor: Digi

Felhasználónév éd jelszó ellenőrzése

Hiba: 691 : A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy
jelszó a tartományban érvénytelen volt."

Már irtam nekik, várom hogy mi lesz.
foxyr-rel mindketten Csepeliek vagyunk egymáshoz közel.

(Még szerencse hogy megvan Datanet-em is mint backup, most azzal jelentkeztem be.)
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2906 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:59

Ja és nálam nincs semmi router, csak LAN kártyán direktben a Digi.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2907 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 22:59

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 21:58

Hozzateszem, hogy DHCP szervert sosem engedelyezem, magam adok IP-t a gepeimnek. Routernek csak annyi a feladata, hogy osztja az altalam megadott IP-knek a netet.

Wazze, erre nem tudok mit mondani!  :mad: Szerinted akkor a digitől hogy fogsz IP címet kapni? Az egészen más dolog, hogy a gépen te állítod be az IP címet.

Nekem ugyan Edimax-om van, de a beállításokat ugyanúgy kell megcsinálni:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 10. 23:06 -kor

#2908 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 10. 23:12

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 22:51

Ahogy mondod...a router nem lep fel a netre. A name részhez "Digi"-t irtam...ide azt ir az ember, amit akar. Legalábbis idáig ebből semmi hiba nem volt. De majd hamarosan ezt is kiprobalom....hátha.

Reset, restart megvolt.

A szolgáltató nevét hagyjátok üresen különben nem fog működni.
Csak user és pass kell.
VODKA
-Connecting People-

#2909 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:02

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:58

Nekem is ugyanez van! Tegnap éjjel volt valami amikor már nem engedett be. Ma délelőtt még ment, de ma délután óta semmi.
Egyszerűen a felhasználónévvel - jelszóval nem enged csatlakozni!

"Hiba a következőhöz való csatlakozéskor: Digi

Felhasználónév éd jelszó ellenőrzése

Hiba: 691 : A hozzáférés meg lett tagadva, mivel a felhasználónév és/vagy
jelszó a tartományban érvénytelen volt."

Már irtam nekik, várom hogy mi lesz.
foxyr-rel mindketten Csepeliek vagyunk egymáshoz közel.

(Még szerencse hogy megvan Datanet-em is mint backup, most azzal jelentkeztem be.)

Nekem a nettel nincs gond...most is igy vagyok fent, csak a routerrel nem kapcsolodik.

#2910 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:11

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:02

Nekem a nettel nincs gond...most is igy vagyok fent, csak a routerrel nem kapcsolodik.

Igen? Az fura.....

Akkor nálam se jó valami beállítás?
Nem változtattam semmit.... Mondjuk a LAN kártyának én is fix IP cimet állitottam. Lehet az a baja? Meglátom holnap mit irnak.

#2911 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 00:15

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:02

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  :grrr:

#2912 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 05:35

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 1:11

Igen? Az fura.....

Nem változtattam semmit.... Mondjuk a LAN kártyának én is fix IP cimet állitottam. Lehet az a baja? Meglátom holnap mit irnak.

Itt tuti az lesz a baj. A DIGI oszt IP címet fújd meg :(  :omg:

#2913 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 07:41

Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:11

Igen? Az fura.....

:omg:

#2914 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:29

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 23:59

Wazze, erre nem tudok mit mondani!  :mad: Szerinted akkor a digitől hogy fogsz IP címet kapni? Az egészen más dolog, hogy a gépen te állítod be az IP címet.

Nekem ugyan Edimax-om van, de a beállításokat ugyanúgy kell megcsinálni:

http://kepfeltoltes.hu/090611/router_www.k...ltoltes.hu_.jpg

Ez ugyanaz, amit a kolléga írt. Fura is lenne, ha a NAT-on belüli címkiosztás módjától függne bármi is.

PPPoE-nél direkt gépről tárcsázva sem igazán érdekes a hálókártyának adott IP, meg lehetne nézni, hogy mit "oszt" a digi, azt ha 169.254-el kezdődik, akkor ismét egy téveszmével kevesebb.

Szerkesztette: Hasse 2009. 06. 11. 08:33 -kor

#2915 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:42

Idézet

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  anyd.gif

A Mexel (és Peterx) által említett megoldás működött (üresen kellett hagyni a szolgáltató nevét).

Viszont nem tudom mit fújod fel magad, nem egyfolytában a netet túrtam, amint volt rá időm kipróbáltam. Viszont csak ennyit kellett módosítani, a DHCP szervert nyugodtan ki lehet kapcsolni, tök fölösleges, mert a belső hálón már én osztom az IP-t.

Szerkesztette: foxyr 2009. 06. 11. 08:43 -kor

#2916 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 08:43

Idézet: foxyr - Dátum: 2009. jún. 10., szerda - 20:53

Nincs a jelenleginél frissebb firmware a routerhez? A Digi más authentikációs eljárást használ, mint a T-Com, lehet ezzel is gond.

Szerk: Látom az üres név is elég volt, még jobb.

Szerkesztette: Hasse 2009. 06. 11. 08:45 -kor

#2917 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:04

Idézet: Hasse - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 8:29

PPPoE-nél direkt gépről tárcsázva sem igazán érdekes a hálókártyának adott IP, meg lehetne nézni, hogy mit "oszt" a digi, azt ha 169.254-el kezdődik, akkor ismét egy téveszmével kevesebb.

Direkt gépről tárcsázva a DIGI nem oszt ki IP címet a hálókártyának, csak a PPPoE kapcsolatnak.
Ha a hálókártya mégis kapott címet valahonnan, akkor annak forrása valamelyik szomszéd volt.
Aki így használja az inkább tiltsa le a TCP/IP-ta a hálókártyáról, és akkor a szomszédok sem látják az ő gépét a hálózaton.
VODKA
-Connecting People-

#2918 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 11. 09:59

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 0:15

Komolyan nem értelek: elmondtuk, hogy miket nem csinálsz jól, de te csak szarsz bele, fújod a magadét, ahelyett, hogy elolvasnád és megcsinálnád. Én nem fogom összetörni magam, hogy neked működjön a neted, affelől biztos lehetsz.  :grrr:

Megy ám az észosztás! Pedig nem kellene (zka67).
Vajon, mire a dhcp szerver a lanra? Hogy a kliensek kapjanak címet. De ha valaki ezzel nem akar élni, kapcsolja ki nyugodtan, és állítson be fix ip-ket a pc-in. De nem árt, ha NEM abból a címtartományból választ statikus ip-t, amit a dhcp szerver kezel, ahogy zka67 tette.
Van köze dhcp szervernek a digi pppoe kapcsolódáshoz? Hát, nincs.
Kép

#2919 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 12:35

Idézet: whg - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 5:35

Itt tuti az lesz a baj. A DIGI oszt IP címet fújd meg :(  :omg:

Idézet: Ifa - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 7:41

:omg:

Vazze, ember. Nincs igazad!

Idézet: Hasse - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 8:29

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 9:04

Direkt gépről tárcsázva a DIGI nem oszt ki IP címet a hálókártyának, csak a PPPoE kapcsolatnak.

Ahogy Hasse és PeterX is írta, az mindegy hogy a LAN kártyának kézzel van adva cim vagy dinamikusan kap, viszont a DIGI nem a hálókártyának oszt ki IP címet, hanem a PPPoE kapcsolatnak! EZ utóbbi természetesen dinamikus.

Nálam korábban ez volt manuálisan adva a LAN kártyának (ismétlem nem a PPPOE kapcsolatnak):
169.254.105.103, mask 255.255.255.0

Most átállitottam ezt is dinamikusra, ekkor ezt kaptam: 169.254.98.4. Mask 255.255.0.0.
Mondanom se kell hogy igy se enged csatlakozni a jelszóval. Utána visszaállitottam 169.254.105.103-re de a maskot 255.255.0.0-ra és ugy se jo.

Az ügyfélszolg azt mondja hogy ok úgy látják hogy mindenképpen nálam van a hiba. Szerintem meg nem.

Szerkesztette: batagy 2009. 06. 11. 12:52 -kor

#2920 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 14:00

Megtaláltam hogy mi a hiba.

Mégiscsak nálam volt a hiba. Mivel van Datanet ADSL-em is, ugy tűnik hogy a Digi PPPOE a Datanet-es ADSL modem felé menő LAN kártyán akart csatlakozni, vagy legalábbis valahogy azzal összeakadt. Ugyanis ahogy a gépről lehúztam a másik kábelt (ami a helyi kis LAN-om felé megy, ezen  kis LAN-on van a Datanet ADSL modem is), akkor egyből megjavult a Digi csatlakozás.

Direkt korábban ezért szeparáltam el a kézzel a két LAN kártyát, és ezért adtam IP cimet kézzel a LAN kártyának, hogy ne akadjanak össze.
Ugyanis ez volt:
A Digis LAN-nak 169.254.105.103, mask 255.255.255.0 állitottam a kártyára.
A Datanet ADSL-es gépen pedig 169.254.98.4 mask  255.255.255.0 -ot állitottam be a kártyának.
Gondoltam hogy a subnet mask elszepárálja őket....
És el is szeparálta egy ideig, mert működött egy jó ideig, csak utána nem tudom mi történt, de mégis összeakadtak.

Egyébként azért nem értem hogy miért a Datanet-es ADSL modem felé routolta a PPPOE-t mert az afelé menő NIC-em IP címe 192.168.0.1. Úgy tűnik ez duplán megerősíti, hogy maga a NIC kártya IP címe bármi lehet, még totál eltérő subnet is. A PPPOE az ami IP-t kap, nem a NIC.

Kérdésem:
1. A PPPOE-ben meg lehet adni hogy melyik NIC-ra menjen a tárcsázás?
2. A digi milyen IP-ekt ad a LAN kártyának (nem a PPPOE-nek)? Másoknál is a 169.254.x.x tartományból?

Szerkesztette: batagy 2009. 06. 11. 14:20 -kor

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.