Idézet: batagy - Dátum: 2009. jún. 11., csütörtök - 15:00
Mégiscsak nálam volt a hiba. Mivel van Datanet ADSL-em is, ugy tűnik hogy a Digi PPPOE a Datanet-es ADSL modem felé menő LAN kártyán akart csatlakozni, vagy legalábbis valahogy azzal összeakadt. Ugyanis ahogy a gépről lehúztam a másik kábelt (ami a helyi kis LAN-om felé megy, ezen kis LAN-on van a Datanet ADSL modem is), akkor egyből megjavult a Digi csatlakozás.
Direkt korábban ezért szeparáltam el a kézzel a két LAN kártyát, és ezért adtam IP cimet kézzel a LAN kártyának, hogy ne akadjanak össze.
Ugyanis ez volt:
A Digis LAN-nak 169.254.105.103, mask 255.255.255.0 állitottam a kártyára.
A Datanet ADSL-es gépen pedig 169.254.98.4 mask 255.255.255.0 -ot állitottam be a kártyának.
Gondoltam hogy a subnet mask elszepárálja őket....
És el is szeparálta egy ideig, mert működött egy jó ideig, csak utána nem tudom mi történt, de mégis összeakadtak.
Egyébként azért nem értem hogy miért a Datanet-es ADSL modem felé routolta a PPPOE-t mert az afelé menő NIC-em IP címe 192.168.0.1. Úgy tűnik ez duplán megerősíti, hogy maga a NIC kártya IP címe bármi lehet, még totál eltérő subnet is. A PPPOE az ami IP-t kap, nem a NIC.
Kérdésem:
1. A PPPOE-ben meg lehet adni hogy melyik NIC-ra menjen a tárcsázás?
2. A digi milyen IP-ekt ad a LAN kártyának (nem a PPPOE-nek)? Másoknál is a 169.254.x.x tartományból?
Hát az tuti szerintem, hogy két PPPOE-s kapcslatot egyszerre nem tudsz fogni felépíteni bridge nélkül, de javaslom, hogy a két hálókarinak ne állíts be semmilyen ip-címet, csak simán, kapja a hálókari amit kap automatikusan. Az egy dolog, hogy látsz a kártyákon ip címet, de majd azt a PPPOE szabályozza, hogy mit is látsz.
Ha nem akarsz tovább szívni, akkor válaszd vagy csak a digit, vagy a datanetet. Kettő egyszerrének nem látom sok értelmét, de biztos meg van rá az okod, hogy miért vagy ilyen mazoista
Tehát első kérdésedre belehet, de inkább ne állj neki, mert amióta nem használunk valódi, jó kis betárcsázós modemeket, azóta nem tárcsázunk. A PPPOE csak a kapcsolat típusát jelenti.
Második kérdésedre meg fentebb megvan a válasz.

Súgó
A téma zárva.