HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3051 Felhasználó inaktív   noelito 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 03. 08:53

nálunk tegnap húzták be a tv-t a júpicire, a netet meg külön.
párom tegnap este vette észre, hogy kidobálta a messenger, majd a windows váltott classic nézetre, desktopon az ikonokat újra rendezte balra és a képernyőfelbontást is nagyra lőtte be. Ezek után időtúllépésre hivatkozva net nincsen, kapcsolat elvileg van. Ugyanakkor a kapcsoalt állapota se nem ellenőrizhető, se nem bontható.
(digipanelprogram, csillagpontos kiépítés)
van vmi 5let vagy este beszélgethetek a cc-rel? :D 

#3052 Felhasználó inaktív   sleepwalker77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 09:42

Idézet: Bear - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 20:39

Én budapesti vagyok (XVIII. ker) és itt is van ilyen akció, sőt lehet 2 évre is kötni és akkor 1 évig fizeted a csökkentett díjat.

Jelentem Pécsett is él ez az akció, pont tegnap dobták be a papírt, hogy lehet kötni. :)

#3053 Felhasználó inaktív   csifkin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 13:30

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Egerben mikortól lesz elérhető a szolgáltatás! Október óta igérik de nincs semmi! Kábelezés már kész van a lépcsőházban! A Tré egy nap alatt bekábelezte a lépcsőházat FTTH, este már lehetett is rendelni.

Köszi.

#3054 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 03. 13:39

Idézet: csifkin - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 13:30

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy Egerben mikortól lesz elérhető a szolgáltatás! Október óta igérik de nincs semmi! Kábelezés már kész van a lépcsőházban! A Tré egy nap alatt bekábelezte a lépcsőházat FTTH, este már lehetett is rendelni.

Köszi.

Rendelj akkor Optinetet  :D Talán a kábelezés tempójából kiindulva több bizodalma van az embernek nem ?

#3055 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 03. 16:29

Idézet: noelito - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 9:53

majd a windows váltott classic nézetre, desktopon az ikonokat újra rendezte balra és a képernyőfelbontást is nagyra lőtte be.

Szóval valami a géppel van, szolgáltatónak ehhez semmi köze, hogy mi döglött meg, vagy kékült, vagy a valami és mennyire.
Make love not Wor.

#3056 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 03. 19:11

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 8:26

2007 október 20.  :cool:

Szia nekem 2007 oktober 8 a szerzödés dátuma. Még azon a héten kötöték.

Szerkesztette: solyomferi 2009. 07. 03. 19:14 -kor

#3057 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 12:39

Idézet: solyomferi - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 18:11

Szia nekem 2007 oktober 8 a szerzödés dátuma. Még azon a héten kötöték.

Nem is gondoltam bele, hogy ennyire telik az idő. :) Az én szerződésemen 2007. szeptember 27-e szerepel. Asszem egy héten belül kötötték is.
Nálunk akkor már legalább 6 (vagy 12?) hónapja elérhető volt a DIGILan szolgáltatás, csak addig nem foglalkoztam vele. De mivel eléggé reklámozták... :)

#3058 Felhasználó inaktív   noelito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 15:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 3., péntek - 16:29

Szóval valami a géppel van, szolgáltatónak ehhez semmi köze, hogy mi döglött meg, vagy kékült, vagy a valami és mennyire.

köszi a reakciót, ilyen gyanúnk nekünk is van. próbáltam leírni a tüneteket, hátha járt vagy jár még valaki így. ma már nyugi van, úgyhogy le tudom teszetlni egy netbookon is.
egyébként jelenleg hosszab ideig működik, szóval elég hektikus a szitu. most például már pár perce netezgetek, korábban meg egy perc után betett a gép. további ötletek jöhetnek és még én is jelentkezem. :)

#3059 Felhasználó inaktív   wat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 18:38

egyre lassabb a digim. 50/25 mostanaban mar a regi 30/20at se birja (nincs router).
akkor altalaban nincs (eddig nemvolt) problema ha csak egyik iranyba toltok, a masikat meg lekorlatozom. (uploadhoz 30/25, downloadhoz 50/10)
sokszor 1200k-ra kell korlatoznom az uploadot ahhoz hogy ne alljon le masodpercekre a savszel mind2 iranyba.
ha egyaltalan nem korlatozom akkor ugral a speed 0 es valamennyi kozott (es ~40% loss van pingre), de a garantalt 8/4mbit megvan. vajon ugathatok miatta az ugyfelszolgalaton?

#3060 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 04. 21:16

Idézet: wat - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 19:38

egyre lassabb a digim. 50/25 mostanaban mar a regi 30/20at se birja (nincs router).
akkor altalaban nincs (eddig nemvolt) problema ha csak egyik iranyba toltok, a masikat meg lekorlatozom. (uploadhoz 30/25, downloadhoz 50/10)
sokszor 1200k-ra kell korlatoznom az uploadot ahhoz hogy ne alljon le masodpercekre a savszel mind2 iranyba.
ha egyaltalan nem korlatozom akkor ugral a speed 0 es valamennyi kozott (es ~40% loss van pingre), de a garantalt 8/4mbit megvan. vajon ugathatok miatta az ugyfelszolgalaton?

Nem.
Csökkentsd a szálak számat, vagy vegyél normális hálókarit.
De ez a korlátozás, amit leírtál, ez annyira értelmetlen.... Mi az, hogy

Idézet

uploadhoz 30/25, downloadhoz 50/10
??
Most vagy a down irányt korlátozod, vagy az uppot, vagy mindkettőt, de hogy egyik irányba így, a másik irányba meg úgy....

Szerkesztette: Lazsa 2009. 07. 04. 21:22 -kor

Keeping the funk alive

#3061 Felhasználó inaktív   wat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 03:04

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 21:16

Nem.
Csökkentsd a szálak számat, vagy vegyél normális hálókarit.
De ez a korlátozás, amit leírtál, ez annyira értelmetlen.... Mi az, hogy  ??
Most vagy a down irányt korlátozod, vagy az uppot, vagy mindkettőt, de hogy egyik irányba így, a másik irányba meg úgy....

ftpvel, asus p5k integralt gigabittel es levelone gigabit halokarival is letezik a problema.
winxp alap/rasppoe csatlakozas valtogatasa se sokat segit (jobban szeretem rasppoe-t btw).
a korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito ha pl game kozben elindul egy rss, szal 3800k download limit a default setting.
ezen kivul is voltak mar problemak topnetre valtas utan de nem ennyi. tegnap(+ma eddig) eleg durva volt.
most pl ejjel 3 orakor egy(?, ezt vettem eszre, valszeg tobb) ilyen tortent:
Kép
szerintem a halozat nincs leterhelve (ejjel 3kor?, fiber?), de eleg erdekes lenne ha az percekre 0kb-ra vinne le az upload speedet.
bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat.
nah ez eleg hosszu lett es valszeg az egesz dolog az en hibam (vagyis az hogy meg nem ugattam le a digiseket telefonon), de gondoltam valaszolok a kerdeseidre.

Szerkesztette: wat 2009. 07. 05. 03:06 -kor

#3062 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:47

Idézet: wat - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 3:04

ftpvel, asus p5k integralt gigabittel es levelone gigabit halokarival is letezik a problema.
winxp alap/rasppoe csatlakozas valtogatasa se sokat segit (jobban szeretem rasppoe-t btw).
a korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito ha pl game kozben elindul egy rss, szal 3800k download limit a default setting.
ezen kivul is voltak mar problemak topnetre valtas utan de nem ennyi. tegnap(+ma eddig) eleg durva volt.
most pl ejjel 3 orakor egy(?, ezt vettem eszre, valszeg tobb) ilyen tortent:
Kép
szerintem a halozat nincs leterhelve (ejjel 3kor?, fiber?), de eleg erdekes lenne ha az percekre 0kb-ra vinne le az upload speedet.
bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat.
nah ez eleg hosszu lett es valszeg az egesz dolog az en hibam (vagyis az hogy meg nem ugattam le a digiseket telefonon), de gondoltam valaszolok a kerdeseidre.

Lehet, hogy a géped nem bírja a sebességet, nem? 8-9 MB/s-el random írni-olvasni a közönséges vinyók nem igazán tudnak. Nekem ugyan "csak" 30/20-asom van és ha fullon megy a le/feltöltés, akkor mást igazán nem tudok csinálni a gépen, mert egyszerűen nem bírja a vinyó. A megoldás különben az, hogy másik vinyóról kell seedelni mint amin a rendszer van és egy harmadikra letölteni.

Szerkesztette: zka67 2009. 07. 05. 06:51 -kor

#3063 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:50

Idézet: trec - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 10:04

Szisztok!Hol érhető el a DigiLAN kompatibilis router listája?Úgy emlékszem korábban volt ilyen....

Igen volt ilyen a néhai http://dmcc.hu/net.html oldalon. De az a cég a digié lett így a honlap is megszünt bár amikor ez a routerek kompatibilitása c. rész volt már digi ment náluk is. Egy ideig vezették rendesen aztán már nem frissült.
TP-Link kapcsán is volt levelezésem velük még 2007 végén, hogy nem megy rajta..aztán belőtték a cuccot.

Egyik emlékezetes levelükben adott válaszuk:

Tisztelt Ügyfelünk!

Az Ön routerének kompatibilitását a LAN hálózatunkkal sajnos még nem sikerült
megoldanunk, várhatóan ez több időt vesz igénybe.

A rendszergazdák sajnos nem tudták megmondani, hogy várhatóan mikor oldják meg
ezt a problémát.

Eddigi türelmét és megértését köszönjük!

#3064 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 06:57

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 2., csütörtök - 13:23

Elég érdekes a megfogalmazásod... De sejtem mit szeretnél tudni :D

A diginek van 3 féle lan szolgáltatása. Ezekhez mindegyikhez jó bármilyen, min. 100 mbit-es router. Vannak, amelyek bírják WAN-LAN -on a sebességet és vannak, amelyek kevésbé. Továbbá drótos vagy drótnélküli routerben gondolkodsz?

Mindenesetre ITT van egy WAN-LAN tesztoldal.

Csak azért akadékoskodok egy kicsit, mert nem mindegy, hogy 20/10-hez vagy 50/25-höz keresel routert.

Az a baj, hogy nem értetted mit kérdezett és valszeg fogalmad sem volt erről az oldalról amit megszüntettek  :D

#3065 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 07:06

Idézet: wat - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 18:38

elfognak hajtani a torrentezéseddel együtt a...
8/4 mega a garantált sebesség a TopNET csomagra amig nem esik az alá örüljél a 30/20-nak torrentezéshez..mondják majd ők. Nem én.

#3066 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 12:24

"A megoldás különben az, hogy másik vinyóról kell seedelni mint amin a rendszer van és egy harmadikra letölteni. "
Nálam ilyen a konfiguráció, de nem segít, hiába próbáltam másik gépet.

" korlatokat igy hasznalom: ha vmit gyorsan akarok letolteni akkor download limitet kilovom, upload limitet 1200k-ra. ha nemerdekel hogy mikor lesz kesz a cucc akkor upload limitet kilovom, download limitet 3800k-ra (igy tudok mellette seedelni 3MB/seccel). ha nem limitelem se uploadot, se downloadot de mindketto probalja hasznalni a netet amilyen gyorsan tudja akkor 40% losst kapok ami elegge idegesito "
Ugyanezek vannak nálam is.(Loss, belassulás, ugrálás, meghalás...) Ha valamelyik irányba közel maxszal töltenék, akkor a másikat közel nullára kell levennem, különben azonnal 'beszaggat' a vonal és elkezd percenként-2 percenként megszakadni. Ha ilyenkor újra beindul a töltés, akkor kezdődik ez az egész móka előről.

"bemegyek hetfon ugyfelszolgalatra sirni, legrosszabb esetben elkuldenek, legjobb esetben megfixelik a problemat."
Többször voltam bent az ügyfélszolgálaton, ahol roppant segítőkészek voltak, de semmiféle változás nem történt. Párszáz hozzászólással ezelőtt volt, aki szépen korrektül leírta, hogy pontosan ez miért is van és hogy lehet esetleg segíteni a Diginek a hibakeresésben. (hozzászólás ) Ezt szintén megkapták emailben, de...
:(

Kíváncsi lennék, hogy Neked mit mondanak majd vagy mi lesz.

"8/4 mega a garantált sebesség a TopNET csomagra amig nem esik az alá örüljél a 30/20-nak torrentezéshez..mondják majd ők. Nem én.  "

Arra mit mondanak, hogy ha ráugrok a netre, akkor akármikor napi 500 szakadást is tudok produkálni? Erre nincs valami minimális kötelezettség?

Szerkesztette: asdasd23 2009. 07. 05. 12:33 -kor

0dB.

#3067 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 13:01

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 7:47

Lehet, hogy a géped nem bírja a sebességet, nem? 8-9 MB/s-el random írni-olvasni a közönséges vinyók nem igazán tudnak.

Nem a fenét nem, 8-9 megabyte/sec az 100-as hálózat. Itt a proci, meg a lankártya, meg a többi nem bírja, HDD ennyivel már 10 évvel ezelőtt is bőven tekert, 4 éves noteszemre ennyivel másolok hálózatról, meg közben róla le, aztán netezek rajta.

Inkább a sok kis csomag, vírusölő, tűzfal, prociterhelős dolgok a nyűgösek.
Make love not Wor.

#3068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 13:08

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 13:24

Arra mit mondanak, hogy ha ráugrok a netre, akkor akármikor napi 500 szakadást is tudok produkálni? Erre nincs valami minimális kötelezettség?

Egy szálon web/FTP alapokon szerintem nem szakadna, az, hogy a gépetek meg szoftveretek gyenge az ekkora sávszélhez, az már had ne legyen a szolgáltató baja.
Make love not Wor.

#3069 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 17:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 13:01

Nem a fenét nem, 8-9 megabyte/sec az 100-as hálózat. Itt a proci, meg a lankártya, meg a többi nem bírja, HDD ennyivel már 10 évvel ezelőtt is bőven tekert, 4 éves noteszemre ennyivel másolok hálózatról, meg közben róla le, aztán netezek rajta.

Inkább a sok kis csomag, vírusölő, tűzfal, prociterhelős dolgok a nyűgösek.

Úgy tudom te nem szoktál torrentezni, sőt nagy ellenzője vagy. Ezért elmondom neked, hogy ez kicsit sem hasonlít a hálózaton történő másolásra. Itt általában 16 kbyte-os szeletek jönnek-mennek teljesen véletlenszerűen. Nálad lehet, hogy egész életében nem mozgott annyit a vinyód feje, mint egy torrent le és feltöltésekor mozog. Itt nem segít a cache, mivel legtöbbször csak egyszer küldi el az adatot, aztán már másik kell, tök máshonnan. Próbálj meg 4-5 MB/s mellett "csak" elindítani egy böngészőt, lehet, hogy fél percbe is beletelik.

Mellesleg én pl. se tűzfalat nem használok (ott van a router), se víruskeresőt (nekem ne lassítsa fölöslegesen a gépet, nem azért költöttem rá sok pénzt, hogy aztán lassú legyen) és mégis ez van. Így ha akarok valamit csinálni rajta, akkor közben leállítom a töltést (2 kattintás).

Szerkesztette: zka67 2009. 07. 05. 17:05 -kor

#3070 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 05. 18:00

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 5., vasárnap - 18:02

Itt általában 16 kbyte-os szeletek jönnek-mennek teljesen véletlenszerűen. Nálad lehet, hogy egész életében nem mozgott annyit a vinyód feje, mint egy torrent le és feltöltésekor mozog.

Nekem meg vasaim vannak, amik ilyenket írogatnak. Kicsiben ki kellene próbálni, lehet benne valami, demai sok ram, meg cachenél előbb mondom azt, hogy a sok szál fekteti ki az egész hóbelebancot, és nem a HDD.

Valamint pont itt írtam, hogy a 8-9 mega az ott van 100-as hálónak, ha egy szálon web és FTP jön, akkor nem a szolgáltató a nyűgös, ellenben annak is vannak eszközei, az már csúnya lehet, ha ezermillió sessionnel rászabadul egy fél lakótelep a cuccra.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.