HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3171 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 20. 14:20

Segítsetek már, hogy a digi interneténél a levelezőprogramban a POP3 és az SMTP-hez mit kell írni. Biztosan le lett már írva, de hadd ne nézzek már át ennyi hsz-t. Köszönettel.

#3172 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 14:53

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 14:20

Segítsetek már, hogy a digi interneténél a levelezőprogramban a POP3 és az SMTP-hez mit kell írni. Biztosan le lett már írva, de hadd ne nézzek már át ennyi hsz-t. Köszönettel.

Levelezőkliensek beállításai

pop3: pop.hdsnet.hu
smtp: smtp.hdsnet.hu
felhasználónév: xy@hdsnet.hu
jelszó: ********* :D

#3173 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 14:54

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 14:20

pop.hdsnet.hu
smtp.hdsnet.hu

#3174 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 05:48

Mindkettőtöknek köszönöm a választ, de ezekkel a beállításokkal nem működik. Tegnaptól van digi, előtte UPC volt. Citromos és freemail-es leveleket szeretnék levelezőprogrammal küldeni, illetve fogadni. Az UPC-s beállításokkal (természetesen) fogadni tudom ezeket, de küldeni nem tudok. A kimenő üzeneteknél átállítottam az smtp.hdsnet.hu -ra, de az üzenetek nem mennek el.
Ez a hibaüzenet jelentkezik:
"Hiba történt a levél küldése közben. A levelezőkiszolgáló válasza: relay not permitted. Ellenőrizze az üzenet címzettjeit, majd próbálja újra."

Ez a probléma megoldódott! A kiszolgáló beállítások közé be kellett írni a felhasználónevem, meg a jelszavam. Most már csak a második kérdés maradt! (szerk.)

Még egy kérdés. A digi honlapján azt láttam, hogy adnak csomagtól függően 3-4 postafiókot. Ezt kérni kell, vagy automatikusan jár? Esetleg magamnak tudom aktiválni? A válaszokat előre is hálásan köszönöm!!!  :respect:

Szerkesztette: Pille 2009. 07. 21. 06:24 -kor

#3175 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 09:02

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 5:48

Még egy kérdés. A digi honlapján azt láttam, hogy adnak csomagtól függően 3-4 postafiókot. Ezt kérni kell, vagy automatikusan jár? Esetleg magamnak tudom aktiválni?

Kérni kell. Írsz egy emilt nekik, hogy milyen felhasználóneveket szeretnél, mindegyik postafiókhoz többet is írj, hogy ha foglalt,. akkor tudjanak másikat adni. 1-2 nap alatt megcsinálják és emilben elküldik neked a postafiókok adatait.

#3176 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 18:45

Már második nap van digi, most azon gondolkozom, hogy visszamenjek-e az UPC-hoz. Nem tetszik ez a betárcsázós módszer. Kb. nyolc éve volt még telefonos tárcsázós. Úgy utáltam.
Nálatok rendesen működik? Nem szakadozik? Tud valamelyikőtök segíteni, hogy mit, hogyan állítsak be, hogy ne álljon le a net? Vagy ha leáll újrainduljon?

Szerkesztette: Pille 2009. 07. 21. 18:46 -kor

#3177 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 19:10

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 19:45

Már második nap van digi, most azon gondolkozom, hogy visszamenjek-e az UPC-hoz. Nem tetszik ez a betárcsázós módszer. Kb. nyolc éve volt még telefonos tárcsázós. Úgy utáltam.
Nálatok rendesen működik? Nem szakadozik? Tud valamelyikőtök segíteni, hogy mit, hogyan állítsak be, hogy ne álljon le a net? Vagy ha leáll újrainduljon?

Ha megszakad, automatikusan újratárcsáz, ez az alapbeállítás. És igen, nekem is furcsa volt, hogy tárcsázni kell, mint ADSL-nél vagy telefonnál, dehát ez van. Ha ennyiért vissza akarsz váltani, hát válts :D

#3178 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 19:26

Idézet: Kr3w - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 19:10

Ha megszakad, automatikusan újratárcsáz, ez az alapbeállítás. És igen, nekem is furcsa volt, hogy tárcsázni kell, mint ADSL-nél vagy telefonnál, dehát ez van. Ha ennyiért vissza akarsz váltani, hát válts :D

Mennyiért? Amikor felhívtam az UPC-t, és mondtam, hogy hová mennék, akkor rögtön bekínálták társasházi csomagban a 4/1-es chello bronz csomagot 2800-ért, a leggagyibb telefont 780-ért. Hát a kábelezés miatti gipszelés, festés, javítás költsége ilyen árkülönbözettel 30év alatt nem jön vissza! Gondolom ebből belátod, hogy nem a lóvé volt az elsődleges szempont.

Nekem az a bajom, hogy elmegyek itthonról, leáll a letöltés és nem indul újra. Akkor azt javaslod, hogy az Újratárcsázási beállításoknál az Újracsatlakozási próbálkozásokat állítsam be hatszáznyolvanhárom-millióra? Az a bajom, hogy ha ennyire állítom, akkor sem csatlakozik vissza, csak akkor, ha újraindítom a gépet? Ezért kérek segítséget!

#3179 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 07. 21. 19:58

Ha jól emlékszem, Digi PPPOE-n nyomja, arra jó lehet _ez_ is (ReConnect, ADSL-nél fasza volt). Vagy 5k-ért vmi occsó router. :D

Szerkesztette: NeoPampalini 2009. 07. 21. 19:59 -kor

#3180 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 20:00

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 18:45

Tud valamelyikőtök segíteni, hogy mit, hogyan állítsak be, hogy ne álljon le a net? Vagy ha leáll újrainduljon?

Vegyél egy routert. Az automatikusan csatlakozik, ha megszakad, és ha pl. online játékot játszol sem veszed észre a szakadást. 5-6e-ért már kapsz olyat, amelyik bírja a sebességet is.

#3181 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 20:41

Az nem para, hogy újracsatlakozáskor új ip-t kap a router/gép/kapcsolat? :) Nem hiszem, hogy sok netes játék túléli azt... (fix ip-s előfizetésnél működhet)

Szerkesztette: asdasd23 2009. 07. 21. 20:44 -kor

0dB.

#3182 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 21. 20:45

Hazai sebességverseny.http://itcafe.hu

#3183 Felhasználó inaktív   unknownuser 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 21. 20:56

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 19:26

Mennyiért? Amikor felhívtam az UPC-t, és mondtam, hogy hová mennék, akkor rögtön bekínálták társasházi csomagban a 4/1-es chello bronz csomagot 2800-ért, a leggagyibb telefont 780-ért. Hát a kábelezés miatti gipszelés, festés, javítás költsége ilyen árkülönbözettel 30év alatt nem jön vissza! Gondolom ebből belátod, hogy nem a lóvé volt az elsődleges szempont.

Ha nem az ár, és nem is a sebesség (mivel neked a 4/1-es chello is megfelelne) volt az elsődleges szempont, akkor micsoda?

Meg igen nagy átalakítást csinál(tat)hattál a lakásban, ha a 300+780=1080 Ft-os havi árkülönbözet mellett 30 év alatt nem jön vissza az átalakítása költsége.

Szerkesztette: unknownuser 2009. 07. 21. 21:00 -kor

#3184 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:07

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 20:41

Az nem para, hogy újracsatlakozáskor új ip-t kap a router/gép/kapcsolat? :) Nem hiszem, hogy sok netes játék túléli azt... (fix ip-s előfizetésnél működhet)

Megmondom őszintén, a hálózatokhoz annyira nem értek, de nálam észrevehetetlen az újracsatlakozás. Pedig naponta többször is biztosan megszakad a net a router log-ja szerint.

#3185 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:12

Idézet: unknownuser - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 20:56

Ha nem az ár, és nem is a sebesség (mivel neked a 4/1-es chello is megfelelne) volt az elsődleges szempont, akkor micsoda?

Meg igen nagy átalakítást csinál(tat)hattál a lakásban, ha a 300+780=1080 Ft-os havi árkülönbözet mellett 30 év alatt nem jön vissza az átalakítása költsége.

De pontosan a sebesség miatt történt a váltás! Az UPC-nél a 4/1-es csomag 2/0,5-ös garantált sebességet jelent és torrentet nem tudtam normálisan letölteni. Na itt a sebességgel nincs gond, de a folyamatosság - nálam jelenleg - nagyon problémás. Ezért kértem segítséget. Neked van valami konkrét előremutató javaslatod? Szívesen venném!

A 30 év valóban túlzás volt, de szerintem Rajtad kívül mindenki értette a mondat lényegét...

#3186 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:12

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:00

5-6e-ért már kapsz olyat, amelyik bírja a sebességet is.

Erre adhatnál konkrét típust. Mert a fórumokról, csak 18ezres kategóriát láttam, ami bírja.

#3187 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:14

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:07

Megmondom őszintén, a hálózatokhoz annyira nem értek, de nálam észrevehetetlen az újracsatlakozás. Pedig naponta többször is biztosan megszakad a net a router log-ja szerint.

Én annyit sem értek hozzá, mint Te. De egy router miért csatlakozna (csatlakozik) vissza eredményesebben, mint a gép? Logikátlannak tartom. Elhiszem, hogy így van, mert többen mondjátok, de a gépnek miért nem megy?

#3188 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:36

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:12

Erre adhatnál konkrét típust. Mert a fórumokról, csak 18ezres kategóriát láttam, ami bírja.

Nekem pl. ilyenem van: EDIMAX BR-6214K, bruttó 5300 ft-ért. 56mbit-et tud WAN-LAN-on, nekem 30/20-as netem van és vígan megy egyszerre a le és feltöltés telses sávszélességen. Igaz csak drótos, de nekem nincs is szükségem wifi-sre, nekem csak 2 gép közé kell.

#3189 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 21:38

Idézet: Pille - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:14

Én annyit sem értek hozzá, mint Te. De egy router miért csatlakozna (csatlakozik) vissza eredményesebben, mint a gép? Logikátlannak tartom. Elhiszem, hogy így van, mert többen mondjátok, de a gépnek miért nem megy?

Hát ezért mondom, hogy nem értek a nethez annyira, csak tippem van: szerintem azért, mert a gép ip címe nem változik, csak a router kap újat, és az egy közbenső állomás. Ha nem így van, ne hülyézzen le senki! :D

#3190 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 21. 23:59

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 21:41

Attól függ milyen gyakran, most azt a kb. fél percet csak ki lehet bírni, nem? Ráadásul szerintem fixUPsnél is ugyanaz lesz, feltéve ha kliens vagy és nem host.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.