HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4241 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 10:31

Megújult a digi weboldala, csekkoljátok. Szerintem nagyon jó lett :)

#4242 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 11:45

Idézet: Moonline - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:31

Megújult a digi weboldala, csekkoljátok. Szerintem nagyon jó lett :)

Igen egész jó. Már ideje volt hogy csináljanak egy normálisabb oldalt.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#4243 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 13:04

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 13:42

Most akarok igényelni Web tárhelyet. A kérdésem az, hogy elmondják az FTP- illetve Web elérési címet? :confused: Ezt nem tudom, azért kérdezem. :) Vagy tudja valaki? :think:

w3.hdsnet.hu/"igenyelt nev"

A sebesseg viszont le van korlatozva. Felfele ugy emlekszem olyan 250K-val tolt te meg 200.

A jelszot amit adnak viszont nem tudod megvaltoztatni.

Kicsit zavaro mondjuk, hogy a PPPoE-hez, az E-mailhez es a tarhelyhez is kulon jelszo kell  :confused:

Szerkesztette: lipigab 2009. 12. 18. 13:06 -kor

#4244 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 22:42

Mely csatornákon lehet HD adást fogni kábelen?  :hemuveg:
Kép

#4245 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 23:16

Idézet: lipigab - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 13:04

w3.hdsnet.hu/"igenyelt nev"

A sebesseg viszont le van korlatozva. Felfele ugy emlekszem olyan 250K-val tolt te meg 200.

A jelszot amit adnak viszont nem tudod megvaltoztatni.

Kicsit zavaro mondjuk, hogy a PPPoE-hez, az E-mailhez es a tarhelyhez is kulon jelszo kell  :confused:

Köszi! :) Azóta már minden ok. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4246 Felhasználó inaktív   Pearl_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 00:05

Hi lenne 1 olyan kérdésem,hogy most sajna upc-s vagyok de januárba átmegyek a digihez és az lenne a kérdésem hogy ott korlátozva van a letöltés ? mert a upc-nál 300Gb/hó.A másik kérdésem nincs itt p2p korlát ügye? elöre is köszönöm a választ.

#4247 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 00:13

nincs semmilyen korlátozás..még.
viszont az ÁSZF-ben benne van bármikor alkalmazhatják..

#4248 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 08:30

Idézet: teo8028 - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 23:42

Jelenleg az M1, M2, Duna, es a DigiSport foghato HD-ben DVB-C-n. Azaz a jel folyamatosan HD, de a vetitett anyag mar nem mindig... Az mar a TV tarsasagon mulik, mikor mit ad HD-ben.

Egyedul a Digisport ad naponta par HD adast, a tobbiek nagyon ritkan. 3 hete kotottek ba a Digit de M2-n es a Dunan meg nem lattam HD adast :(

#4249 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 08:39

Idézet: teo8028 - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 23:42

Jelenleg az M1, M2, Duna, es a DigiSport foghato HD-ben DVB-C-n. Azaz a jel folyamatosan HD, de a vetitett anyag mar nem mindig... Az mar a TV tarsasagon mulik, mikor mit ad HD-ben.

Egyedul a Digisport ad naponta par HD adast, a tobbiek nagyon ritkan. 3 hete kotottek ba a Digit de M2-n es a Dunan meg nem lattam HD adast :(

#4250 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 18:22

Idézet: lipigab - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 8:39

Köszi. Ez nagyon karcsú, ezért nem is erőltetem a digitális berendezést.
Kép

#4251 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 20:24

Valóban szép lett az új oldal.
Egszerű, áttekinthető, informatív.
:)

Szerkesztette: Lazsa 2009. 12. 19. 20:35 -kor

Keeping the funk alive

#4252 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 08:20

Többször volt arról szó, hogy a tv-jel továbbítása digitálisan történik és (talán) a lépcsőházakban - de nincs jelentősége, hogy hol van egy dekóder, ami ebből a digitális jelet alakítja át analóggá.
Ha ez valóban így van, akkor miért látom az analóg adást 2-3 mp-cel korábban a digitálisnál?

#4253 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 11:11

Idézet: Pille - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 8:20

Többször volt arról szó, hogy a tv-jel továbbítása digitálisan történik és (talán) a lépcsőházakban - de nincs jelentősége, hogy hol van egy dekóder, ami ebből a digitális jelet alakítja át analóggá.
Ha ez valóban így van, akkor miért látom az analóg adást 2-3 mp-cel korábban a digitálisnál?

Hát lehet, hogy valahol így van, de például nálunk analóg rendszer volt előbb (központból analógon jön) és e mellé jön a maradék sávokon a digitális.

Azt meg már régebben a HDD-felvevőn is tapasztaltam, hogy a digitális átalakítás időigényes, ezért a csúszás.

(Ehhez egy kis érdekesség: Szeretem az F1-et nézni. A magyar retek még digitálisan is vacak és ráadásul 4:3-ban adja. Ezért rászoktam, hogy a német retken nézem: sokkal jobb minőség és beteríti a 40"-t. Viszont  a nyelvet nem értem, ezért a hangfalra a HDD tunerről nyomom rá a magyar hangját. Az sajnos csak analógot vesz, azt konvertálja. A lényeg a két különböző konvertálás és eltérő utak végeredményeként a hang másodperc pontos! :respect: 

#4254 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 11:59

Idézet: konrada - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 11:11

A magyar retek még digitálisan is vacak és ráadásul 4:3-ban adja...

Nálam ugyan analógba jön, de pár napja úgy szar ahogy van! (Székesfehérvár) Ilyet még nem is hallottam, hogy élő adásnak nyávog a hangja! Pedig ezt csinálja, nem csak élőnél hanem mindennél, csak a tegnapi csillagszületiken már kiakadtam. Aztán amikor elkezd nyávogni (kb. 5 percenként), rá fél percre eltünik kép-hang ~3-8 mp-re aztán megint jó 5 percig. És csak a retekklub. Van még valaki akinél ilyen vagy csak velem kivételezik a digi?

#4255 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 06:56

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 11:59

Nálam ugyan analógba jön, de pár napja úgy szar ahogy van! (Székesfehérvár) Ilyet még nem is hallottam, hogy élő adásnak nyávog a hangja! Pedig ezt csinálja, nem csak élőnél hanem mindennél, csak a tegnapi csillagszületiken már kiakadtam. Aztán amikor elkezd nyávogni (kb. 5 percenként), rá fél percre eltünik kép-hang ~3-8 mp-re aztán megint jó 5 percig. És csak a retekklub. Van még valaki akinél ilyen vagy csak velem kivételezik a digi?

Akkor nálunk Miskolcon rossz volt a kép, a hanggal semmi baj nem volt. Akkor betudtam a hóesésnek. Azóta is, meg előtte is analógon jó volt a kép.
Most utólag jut eszembe, hogy a digitálist meg nem is néztem meg. A számítógépben van DVB-C tuner, de azt ritkán nézem. (Most egy pár percre belenéztem a Reggeli műsorba, eddig ez is O.K.)

:offtopic:
Mi annak a számnak az eredeti címe, amire Veres Robi "szavalt" Lagzi Lajcsi közreműködésével?

#4256 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:43

Idézet: Pille - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 6:56

Akkor nálunk Miskolcon rossz volt a kép, a hanggal semmi baj nem volt. Akkor betudtam a hóesésnek. Azóta is, meg előtte is analógon jó volt a kép.
Most utólag jut eszembe, hogy a digitálist meg nem is néztem meg. A számítógépben van DVB-C tuner, de azt ritkán nézem. (Most egy pár percre belenéztem a Reggeli műsorba, eddig ez is O.K.)

:offtopic:
Mi annak a számnak az eredeti címe, amire Veres Robi "szavalt" Lagzi Lajcsi közreműködésével?

http://www.youtube.c...h?v=ira3LoZiTWc

#4257 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 17:42

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 12:59

M1 is ugyanezt produkálta.Lokális hiba volt,mára megjavították.Másfél nap kellett hozzá.

#4258 Felhasználó inaktív   PunishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 18:03

masnal se toltodik be az origo es a freemail?

#4259 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 19:41

Idézet: kukif - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 17:03

masnal se toltodik be az origo es a freemail?

Nálam működik mindkettő.
Üdv!

Devlin

#4260 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 21:44

Idézet: Tom-y - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 17:42

M1 is ugyanezt produkálta.Lokális hiba volt,mára megjavították.Másfél nap kellett hozzá.

Ja, ma meg rángat a kép. Illetve szaggat vagy akadozik kinek hogy érthetőbb. Egyszer majd csak sikerül megoldaniuk, hogy normálisan elvigyenek egy jelet 70 km távolságba. Az amcsiknak a holdról se rángatott a képük...

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.