HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4261 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 10:50

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 21:44

Ja, ma meg rángat a kép. Illetve szaggat vagy akadozik kinek hogy érthetőbb. Egyszer majd csak sikerül megoldaniuk, hogy normálisan elvigyenek egy jelet 70 km távolságba. Az amcsiknak a holdról se rángatott a képük...

Türelem nagy erény. Ha egy kicsit szaggat rögtön nem tetszik.

#4262 Felhasználó inaktív   bitlan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 22. 21:14

Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Szombaton bekötötték hozzám a digit. Az egyik kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy néhány tv-adó képe iszonyú szemcsés, szellemképes. Többek között a tv2 RTL Klub is ilyen, szerintem egy szobaantennával is jobb képet lehetne fogni. Mondjuk nem sokat nézek tévét, szóval ez a kisebbik bajom. A nagy problémám, hogy  a net nem működik. Három laptop van a családban, ezek közül egyen megy, a másik kettő csatlakozik, de nem megy a böngészés. Próbáltam két routert is beüzemelni, a jelenség ugyanaz. Teljesen rejtélyes a dolog, mert az egyik gépen egy totál szűz XP is van és azon sem megy, de Vistán és Windows 7 alatt is ez a helyzet. A szerelő letudta azzal, hogy az egyik gépen működik a dolog, az üsz kipróbáltatott néhány teljesen lényegtelen módosítást, amik persze nem segítettek. Megjegyzem, TopNetre fizettem elő és az egyetlen gépen, amin megy, max. 9Mbitet tudok elérni, ami ugye kevesebb mint a fele a legkisebb csomag maximumának. Az üsz szerint, amíg a garantált sávszélesség megvan, őket nem érdekli ez a probléma. De még ezzel is kibékülnék, ha legalább menne a többi gépen is, de nem megy. Trace route-tal látszik, hogy van kapcsolat, eljut a digi szervereiig, de aztán Request timed out...Nincs valakinek valami ötlete?
Előre is köszi

#4263 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 22:33

Idézet: bitlan - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 21:14

...normális-e, hogy néhány tv-adó képe iszonyú szemcsés, szellemképes. Többek között a tv2 RTL Klub...

A nagy problémám, hogy  a net nem működik. Három laptop van a családban, ezek közül egyen megy, a másik kettő csatlakozik, de nem megy a böngészés. Próbáltam két routert is beüzemelni, a jelenség ugyanaz.

Az első kérdésedre a válasz: nem, nem normális dolog. Én hangolási hibára tippelek, keresd elő a digi ászf-jéből a te városodat és nézz utána a frekvenciáknak. Szerintem nem a digi frekijére vannak hangolva a tévéden ezek a csatornák hanem a földi adókéra.

A második problémádhoz megoszthatnál velünk némi információt is: milyen router(ek), dróton vagy drót nélkül próbálsz kapcsolódni, a 9 Mbit-et hogyan sikerült elérned (dróton vagy drót nélkül), ha drót nélkül akkor a többi gép milyen messze van a routertől, hány vasbeton fal van közte, stb...

#4264 Felhasználó inaktív   bitlan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 00:16

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 22:33

Az első kérdésedre a válasz: nem, nem normális dolog. Én hangolási hibára tippelek, keresd elő a digi ászf-jéből a te városodat és nézz utána a frekvenciáknak. Szerintem nem a digi frekijére vannak hangolva a tévéden ezek a csatornák hanem a földi adókéra.

A második problémádhoz megoszthatnál velünk némi információt is: milyen router(ek), dróton vagy drót nélkül próbálsz kapcsolódni, a 9 Mbit-et hogyan sikerült elérned (dróton vagy drót nélkül), ha drót nélkül akkor a többi gép milyen messze van a routertől, hány vasbeton fal van közte, stb...

Köszi.
Két routerrel próbáltam, Egy Asus NR-11-gyel és egy Linksys WRT 54 GL-lel. Mindkettő eljut a Connected állapotba, de nem megy a böngészés, ill. pár perc után Disconnected lesz, majd újra kapcsolódik. A routerekhez kábellel csatlakozom, ill. ugyanez a jelenség ha a kábelt közvetlenül a gépbe dugom. Azért dühítő a dolog, mert az egyik gépen viszont (szintén közvetlen kábeles kapcsolattal) működik minden, azon megy a 9 megabites letöltés. Egyszerűen nem értem, mi lehet a különbség (a különböző hardverelemeket leszámítva), mert másik gépen egy szűz XP-n (a hálókártyát felismerte a win, semmi mást nem telepítettem, még a tűzfalat is kikapcsoltam) nem működik. Kapcsolódik, tracert szerint eljut egy darabig, de aztán semmi...Lehet, hogy bennem van a hiba, de nem akarom elfogadni, hogy minden rendben van, ha két laptopon és két routeren sem működik a dolog, voltam már pár szolgáltatónál, még egyiknél sem volt ilyen problémám. Kábelt is cseréltem már, az sem segített...

A tv-nek utána nézek, de újrahangolva is ezeket a csatornákat találja meg, létezik, hogy kézzel kéne beállítanom? Nem egy vacak, régi cucc, egy Panasonic plazma (amin persze jobban kijön a gyenge jelminőségű adás hibája, no de ennyire?)
Köszi még egyszer.

#4265 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 00:48

Idézet: bitlan - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 0:16

Két routerrel próbáltam, Egy Asus NR-11-gyel és egy Linksys WRT 54 GL-lel.

Szerintem az Asus-od RT-N11 lesz, ez és a linksys sem fogja bírni a topnetedet. Mondjuk a 9 Mbit elég karcsú, a linksys is tud ~20-at dróton. Hogy milyen routert vegyél, olvass vissza a topikban, elég sokat volt bocolgatva ez a téma, gyakorlatilag pénztárcafüggő a dolog, általában a gigabites routerek már bírják a sebességet.

A router beállításokkal is lehet gond, Diginél a "Service Name" (vagy hasonló nevű) mezőt üresen kell hagyni!

Vagy! Elkötötték a kábeledet. Volt már rá példa, nemegyszer. Úgy tudom, némelyik laptopnak mindegy a bekötés, képes érzékelni hogy melyik pár az Rx és melyik a Tx de a legtöbb nem. Lehet, hogy ezért működik csak az egyik. Aztán lehet, hogy szarul nyomták rá a dugót, ez majdnem minden új bekötéskor előfordul (de legalábbis elég sűrűn).

Tévénél pedig kikeresed a csatornát a táblázatból és beütöd a tévébe (pl. S06). Ha így is szellemképes, akkor finomhangolással próbáld meg, ha nem lesz jobb, akkor valami illesztési gond lesz, digit hívd fel. (pl. nem 75 hanem 50 ohmos kábel húztak be neked, mert olyat kaptak).

Közben megnéztem, az asus routered ~10 Mbitet tud: Asus RT-N11 Benchmark

Szerkesztette: zka67 2009. 12. 23. 00:59 -kor

#4266 Felhasználó inaktív   bitlan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 11:24

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 0:48

Vagy! Elkötötték a kábeledet. Volt már rá példa, nemegyszer. Úgy tudom, némelyik laptopnak mindegy a bekötés, képes érzékelni hogy melyik pár az Rx és melyik a Tx de a legtöbb nem. Lehet, hogy ezért működik csak az egyik. Aztán lehet, hogy szarul nyomták rá a dugót, ez majdnem minden új bekötéskor előfordul (de legalábbis elég sűrűn).

Szerintem is a kábellel lesz gond, bejelentettem, felvették hibára.
A routereknek meg utánaolvasok, köszi!

#4267 Felhasználó inaktív   Juzam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 11:15

Kellett már az a 40Gbit. :bologat:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#4268 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 15:36

Kőbánya városközpontban lakik valaki?
Van egy néhány hete teljesen használhatatlan internetkapcsolat, amire sz*rik a szolgáltató!
Sablon lerázószöveg, átlagebernek érthetetlen kamuzás, és a net használhatatlan marad, mert nem hajlandók ellenőrizni, nem hajlandók ránézni, nem hajlandók kijavítani!
A probléma: szakadás változó időközönként (nagyjából 3 percenként).
A vonal még a régi hdsnettől átvett kábelmodemes verzió.

Ha esetleg olvassa egy illetékes, aki tudna segíteni (mert sajnos az ügyfélszolgálat csak leráz) kérem jlentkezzen!

Köszönöm!

#4269 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 16:18

Idézet: maxt - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 15:36

Kőbánya városközpontban lakik valaki?
Van egy néhány hete teljesen használhatatlan internetkapcsolat, amire sz*rik a szolgáltató!
Sablon lerázószöveg, átlagebernek érthetetlen kamuzás, és a net használhatatlan marad, mert nem hajlandók ellenőrizni, nem hajlandók ránézni, nem hajlandók kijavítani!
A probléma: szakadás változó időközönként (nagyjából 3 percenként).
A vonal még a régi hdsnettől átvett kábelmodemes verzió.

Ha esetleg olvassa egy illetékes, aki tudna segíteni (mert sajnos az ügyfélszolgálat csak leráz) kérem jlentkezzen!

Köszönöm!

Hétfőn bemész ügyfélszolgálatra és egyeztetsz egy időpontot, hogy mikor jönnek ki a szerelők. Addig nem mész el onnan!

#4270 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 18:18

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 16:18

Hétfőn bemész ügyfélszolgálatra és egyeztetsz egy időpontot, hogy mikor jönnek ki a szerelők. Addig nem mész el onnan!

Szerinted nem volt meg ez a kör?
Azóta is küldik a szerelőket...
(állítólag még jártak is kint, de ezt nem hiszem el...)

#4271 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 09:03

Idézet: maxt - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 18:18

(állítólag még jártak is kint, de ezt nem hiszem el...)

Akkor meg mért nem voltál otthon? A diginél 1 órás intervallumban lehet egyeztetni. Ha azt mondják, hogy 16 és 17 óra közt mennek, akkor mennek is.

#4272 Felhasználó inaktív   Pearl_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 10:19

Hi lenne egy olyan kérdésem akinek digi TopNET-tel rendelkezik mennyivel megy a feltöltés.Az oldalon látom hogy kivan irva de megbiszhatobb személytöl szeretném megtudni elöre is köszönöm a választ.

#4273 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 10:38

Idézet: Pearl_ - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 10:19

Hi lenne egy olyan kérdésem akinek digi TopNET-tel rendelkezik mennyivel megy a feltöltés.Az oldalon látom hogy kivan irva de megbiszhatobb személytöl szeretném megtudni elöre is köszönöm a választ.

Pedig hihetsz az oldalnak, mert valóban 25Mbit a feltöltésem (~3,1MiB). :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4274 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 11:05

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 9:03

Akkor meg mért nem voltál otthon? A diginél 1 órás intervallumban lehet egyeztetni. Ha azt mondják, hogy 16 és 17 óra közt mennek, akkor mennek is.

Ez vicces, de nem igaz. Saját tapasztalat.
 aláírás
Spoiler

#4275 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 12:17

Nah a dolog egy kicsit cifrább...
Azt állítják, hogy kint a dobozban ellenőriztek valamit. Szóval kint voltak, de nem jöttek be a lakáshoz.

Igazság szerint segítséget szerettem volna kérni, hátha nyilvánsan megkapom.
Ha a hivatalos utak nem mondanak csődöt, és funkcionálna az előfizetett szolgáltatás, akkor eszembe sem jut nyilvános fórumra írni. Normális esetben ez csak a szolgáltatósa és az előfizetőre tartozik.

#4276 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 19:51

Egyszer én is egyeztettem időpontot a Digivel. 8-12:00 intervallumot tudták vállalni. Otthon ültem végig, majd 1 után elmentem a dolgomra. Fél kettőkor ingerülten hív, hogy hol vagyok, egyeztetve lett. Mondom, lett, csak az már elmúlt.  :down:
Kép

#4277 Felhasználó inaktív   gabori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 18:34

Sziasztok,

tudna valaki segíteni Digis internettel kapcsolatban?

Az a problémám, hogy digis topnet csomagom van, és a mostani sávszélemelésből (80/25) semmit nem érzékelek. Eddig úgy 40/30 sebességeim voltak, és most sem tudom feljebb tornászni sem speedtest.net teszteken, sem datanetes sebbeségmérésen..., szóval ugyan úgy jön mint korábban, annyi különbséggel, hogy most 40/60-t mérek (speedtest.net), ami szintén elég fura...

Routert nem használok (netkábel direktbe dugva pc hálókártya csatlakozóba),  2 db gigabites hálózati csatlakozó van a gépemen, win7 oprendszerrel, sok memóriával, kétmagos procival, szóval nem hiszem hogy itt lenne a probléma. (Pingeléskor semmi csomagveszteség, 1-2 ms időkkel.)

Az a furcsa, hogy haver áthozta a gépét hozzám, rádugtuk a netet, és száguldott mint állat, letöltéskor simán 8-9 MB/s, speedtestben meg 80/40 Mbit-ekkel, utána vissza enyémbe, és megint a régi sebességgel jött csak...

Szóval Digi adja a növelt sávszélt felém, de valahogy az én gépemen nem tudom ezt kihasználni.

Ötlet valakinek?

Szerkesztette: gabori 2009. 12. 29. 18:40 -kor

#4278 Felhasználó inaktív   thomas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:13

Idézet: gabori - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 18:34

Sziasztok,

tudna valaki segíteni Digis internettel kapcsolatban?

Az a problémám, hogy digis topnet csomagom van, és a mostani sávszélemelésből (80/25) semmit nem érzékelek. Eddig úgy 40/30 sebességeim voltak, és most sem tudom feljebb tornászni sem speedtest.net teszteken, sem datanetes sebbeségmérésen..., szóval ugyan úgy jön mint korábban, annyi különbséggel, hogy most 40/60-t mérek (speedtest.net), ami szintén elég fura...

Routert nem használok (netkábel direktbe dugva pc hálókártya csatlakozóba),  2 db gigabites hálózati csatlakozó van a gépemen, win7 oprendszerrel, sok memóriával, kétmagos procival, szóval nem hiszem hogy itt lenne a probléma. (Pingeléskor semmi csomagveszteség, 1-2 ms időkkel.)

Az a furcsa, hogy haver áthozta a gépét hozzám, rádugtuk a netet, és száguldott mint állat, letöltéskor simán 8-9 MB/s, speedtestben meg 80/40 Mbit-ekkel, utána vissza enyémbe, és megint a régi sebességgel jött csak...

Szóval Digi adja a növelt sávszélt felém, de valahogy az én gépemen nem tudom ezt kihasználni.

Ötlet valakinek?

Mennyire öreg az OP? Mert nálam ezvolt a probléma és mostmár a fp 120 maxxal jön esetleg egy hálókártya driver frissítés ha azse segít talán egy win reinstall!

#4279 Felhasználó inaktív   gabori 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:20

Idézet: thomas1 - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:13

Mennyire öreg az OP? Mert nálam ezvolt a probléma és mostmár a fp 120 maxxal jön esetleg egy hálókártya driver frissítés ha azse segít talán egy win reinstall!

Hi,

kb. 5-6 hónapos az op.

Hálókártya driver frissítést próbáltam, nem segített. Neked win7 van/volt az op amikor ezt csinálta nálad?

#4280 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:45

Idézet: gabori - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 19:20

Hi,

kb. 5-6 hónapos az op.

Hálókártya driver frissítést próbáltam, nem segített. Neked win7 van/volt az op amikor ezt csinálta nálad?

A valós letöltés is ugyan úgy lassú, vagy csak a speedtest-es mérés?
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.