HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4401 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 21. 07:47

Az M1 txt-jén olvastam, hogy az M1 központja SD kapcsolójelet küld, így már a 16:9-es tv-ken helyes arányban jelenik meg a kép. Ez a cikk szintén erről ír.
Nálam - de gondolom másnál is - az RTL-nél, ha automatára van állítva a (Pana) tv, akkor rögtön helyes arányban jön be a kép, és azt "Szélesvásznú"-ként jelöli. Az M1-nél meg ugrál a kép, és "Automata"-t mutat. Miért különbözik a kettő? Nem ugyanazt a kapcsolójelet küldi az M1, meg az RTL? Vagy a Digi nem továbbítja az M1-nek ezt a jelét?

Persze a német RTL-ről beszélek.  :confused:

#4402 Felhasználó inaktív   asbi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 21. 21:21

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 22:20

csúúúnya csúúúnya warezelők... :Đ

ki mondta, hogy nem linux .iso-kat gyűjtök? :)  :rolleyes:

#4403 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 21:39

Idézet: Pille - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 7:47

Az M1 txt-jén olvastam, hogy az M1 központja SD kapcsolójelet küld, így már a 16:9-es tv-ken helyes arányban jelenik meg a kép.

Azt is írja, hogy az analóg továbbításban nem az ő hibájukból, de nincs továbbítva a jel. Így persze nálam nem is működik (szfvár, analóg), míg a német rtl meg igen.

Majd egyszer eljön magyarországon is az az idő, amikor HD-ben nézhetünk minden adást. Ez az idő akkor lesz, amikor a világ már WHSQDXXXL-ben nézi a műsorokat és a BluRay-re úgy tekintünk mint most a floppylemezekre.

#4404 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 07:08

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. febr. 21., vasárnap - 21:39

Azt is írja, hogy az analóg továbbításban nem az ő hibájukból, de nincs továbbítva a jel. ...

Értelmezzük együtt, mert nem az van odaírva.
Azt írja, hogy "A földi analóg műsorszórásban technikai okokból ... ez a kapcsolójel nincs továbbítva.
Ha Ön a képernyőjén torzított képet lát, ennek lehet oka a ... kábeles, vagy műholdas szolgáltatója nem megfelelő képet, vagy kapcsolójelet továbbít." Nekem ez egyértelműen azt jelenti, hogy itt Miskolcon, vagy Neked Fehérváron is az RTL-len megegyező képformátumban kellene megjelennie a képnek, ha a Digi-n keresztül nézed a tv-t. Mert gondolom Te sem tető-, vagy szobaantennával fogod az M1, vagy M2-őt.  :D

A kapcsolójel hiányára két magyarázat lehet:
1. A Digi akkor nem fogja - tudja - továbbítani ezt a jelet, ha a földfelszíni analóg jelet szedi össze és azt továbbítja. Ezen a fórumon (is) már többen leírták, hogy ez nem így működik, elég drága megoldás lenne, hogy az analógot digitalizálják, továbbítják, majd minden lépcsőházban újra analóggá alakítanák.
2. A Digi az eredeti digitális jelet továbbítja, majd azt alakítja analóggá, de az eredmény hibás lesz.

A végeredmény miatt teljesen mindegy melyik a magyarázat, esetleg egy harmadik ok, az a lényeg, hogy ez így nem jó. Mindenesetre az index-es cikkre hivatkozva küldtem egy panaszbejelentést a Digi-nek.  :reklamacio:

#4405 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 09:23

Idézet: Pille - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 7:08

A Digi akkor nem fogja - tudja - továbbítani ezt a jelet, ha a földfelszíni analóg jelet szedi össze és azt továbbítja.

Hát nem tudom... a digitális adásban van analóg teletext? Mert ha nincs, akkor mégiscsak az analóg jelet szedik össze.

http://www.origo.hu/teve/20080415-kepujsag...v.html?spec=ok&

#4406 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:13

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 10:23

Hát nem tudom... a digitális adásban van analóg teletext? Mert ha nincs, akkor mégiscsak az analóg jelet szedik össze.

http://www.origo.hu/teve/20080415-kepujsag...v.html?spec=ok&

Van a digitalison is teletext!

#4407 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:23

Kábeles DigiTV-m van. TV-m csatornakeresője az M1-M2-DunaTV-nél talál analógot és digitálist is.
A digitális M1-M2-DunaTV-nek van SD és HD felbontása is.

Mi ez a nagy kavarodás?

#4408 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 19:38

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 9:23

Az M1-nek a digitálison is, meg az analógon is van txt-je.
Elolvastam azt a cikket amit ajánlottál és közben jutott eszembe, hogy egy pár napja a Spektrumot néztem és kíváncsi voltam a műsorra, de nem volt txt. A PC-ben Cinergy C PCI HD digitális tuner van, most megnéztem a Spektrumot, ott meg van. Arra addig nem is gondoltam, hogy egyiken lehet, a másikon meg nem.

#4409 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 20:06

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 22., hétfő - 19:23

Kábeles DigiTV-m van. TV-m csatornakeresője az M1-M2-DunaTV-nél talál analógot és digitálist is.
A digitális M1-M2-DunaTV-nek van SD és HD felbontása is.

Mi ez a nagy kavarodás?

És mi itt a kavarodás?  :think:
Az analóg tv-k miatt küldik analógban, a digitálisok miatt meg digitálisan.
A digitális adókat meg külön SD-ben, külön HD-ben. A HD-nek más hw, illetve sw igénye van, ezért küldik külön. Szvsz arra gondolsz, hogy elég lenne HD-ben küldeni, aztán majd megjeleníti a tv, ahogy tudja. Az HD tv HD-ben, amelyik nem, az meg SD-ben.
De pl. az én számítógépem nem tudja normálisan a HD műsorokat megjeleníteni, több memória kellene bele, meg gyorsabb proci. Akad, szaggat, valamikor a kép meg a hang szétcsúszik, a processzorterhelés folyamatosan 100%. Ilyen gond az M1 SD-nél, vagy SD Dunánál nincs.  :mad:
Gondolom a tv-knél esetleg a régebbi, nem HD tv-kkel lehet gond. A Tiéd új, egyébként is HD-s, így természetesen az mindkét digitálissal elboldogul.  :up:

#4410 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 06:28

Visszatérve Sonykor kavarodásához. Az SD adások Mpeg2-ben jönnek, a HD-k Mpeg4-ben. A két szabványt nem kezeli minden tuner. Nézd meg a tv-k, illetve a boxok leírását. Van olyan, amelyik csak az Mpeg2-vel boldogul el.

#4411 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 20:09

ha veszek egy full HD mpeg4 tuneres LCD tv-t és beledugom a digi coax kábelét (lépcsőházi) akkor digitális adást fogok kapni, vagy kell venni még valami dekódert is?
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#4412 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 20:29

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 20:09

ha veszek egy full HD mpeg4 tuneres LCD tv-t és beledugom a digi coax kábelét (lépcsőházi) akkor digitális adást fogok kapni, vagy kell venni még valami dekódert is?

Ha DVB-C-st veszel, akkor nem kell hozzá semmi.

#4413 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 26. 17:58

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 20:09

Samsung LE32B679

Van benne DVB-T és DVB-C is.

#4414 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 27. 12:49

TV-m csatornakeresője az MR1-2-3 rádiók mellett megtalál egy MR4/MR5 rádiót is, ahol balkáni zene szól. Ez milyen csatorna? Egézs jó balkáni folk zene megy rajta, tetszik.

#4415 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 07:04

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 27., szombat - 12:49

TV-m csatornakeresője az MR1-2-3 rádiók mellett megtalál egy MR4/MR5 rádiót is, ahol balkáni zene szól. Ez milyen csatorna? Egézs jó balkáni folk zene megy rajta, tetszik.

radio.hu?

#4416 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 08:36

DigiTV-nk van. Nekem samsung 32" B550 LCD tévém van, édesanyámnak 26"-os Philips. Egyik tv-nek sem felel meg a tv adások képaránya. Mindig lelóg a feliratokból egy kevés.

Magyarországon milyen képarányban készítik az adókat? Mert az idehaza kapható LCD tv-knek nem megfelelő.

Szerkesztette: sonykor 2010. 02. 28. 08:39 -kor

#4417 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 09:44

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 9:36

DigiTV-nk van. Nekem samsung 32" B550 LCD tévém van, édesanyámnak 26"-os Philips. Egyik tv-nek sem felel meg a tv adások képaránya. Mindig lelóg a feliratokból egy kevés.

Magyarországon milyen képarányban készítik az adókat? Mert az idehaza kapható LCD tv-knek nem megfelelő.

Egy kis olvasnivaló a témában.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#4418 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 22:58

A tv csatornakeresője az MR1-2-3 és 4/5 rádióadókat is megtalálja. Ezekből a rádiókból ennyit látni: Link

A digitális tv-k mindegyikénél ilyen műsorújságot (GUIDE) lehet látni: Link

A rádiók digitális átállásakor lesz a rádióadóknak ilyen műsorújsága? Szerintem feldobná a rádióhallgatást, ha a zeneszám címét, előadóját és CD borítóképet is el tudnának küldeni a hang mellé.

#4419 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 28. 23:11

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 23:58

A rádiók digitális átállásakor lesz a rádióadóknak ilyen műsorújsága? Szerintem feldobná a rádióhallgatást, ha a zeneszám címét, előadóját és CD borítóképet is el tudnának küldeni a hang mellé.

:offtopic:
Ezt az RDS eddig is tudta, mégsem nagyon használták, max. a műsor címét küldik, de az elég ritka.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4420 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 01. 09:52

Idézet: VKP - Dátum: 2010. febr. 28., vasárnap - 23:11

:offtopic:

Miért off topik? Nem digikábelbe a tv nem tartozik bele?

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.