HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2581 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 14:33

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 15:31

Ott a pont,és a telo helyén jöhetne a net ez megoldhato technikailag?  :confused:

Elvileg meg, csak lehet nem engedi a szolgáltató, mert ha később mégis lesz telefon, meg ki tudja fel lehet-e vinni az ügyfélrendszerbe, vagy bármibe. Eredeti megoldástól mindig nehéz eltérni, ha 1 lakás 1 kábel/1 net-1teló a kombó, akkor ki tudja. Amúgy mi lenne, ha megkérdeznéd a szolgáltatót?
Make love not Wor.

#2582 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 14:37

Idézet: DjPremier - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 15:31

Ott a pont,és a telo helyén jöhetne a net ez megoldhato technikailag?  :confused:

Megoldani meg lehet, csak akarás kérdése, no meg persze a digi mennyire köti az ebet a karóhoz, hogy azon a vezetéken egy net + egy teló, vagy hajlandó egy dupla fali utp aljzatot felrakni, másik oldalon pedig a switchbe két helyet lefoglalni.
Keeping the funk alive

#2583 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 14:41

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 15:37

Megoldani meg lehet, csak akarás kérdése

Oszt ha a szoftverbe nem lehet felvenni 1 címet, mert olyat el sem bírnak képzelni, hogy 1 lakásba több net kell? Vagy amiket fentebb írtam. Sosem tudni, láttam én már ennél szögletesebb dolgot is :-)
Make love not Wor.

#2584 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 15:36

Csak halkan jegyzem meg, hogy a mi Digis netünk hivatalosan és fizikailag is 2 emelettel feljebbi lakásba van bekötve, és onnan lehúzva házilag (50m kábelem bánta, meg 1 óra tökölés) :) Tehát bármit lehet. Így akár mástól akinek nem kell net lelehet húzni többet is, ha valakinek kéne Xx20-30-akárhány mbit.

(Nekünk azért kellett ez a trükk, mert albérlet, és nem lehetett bekötni, mert tartozása volt az előző albérlőnek, meg stb., szüleim meg 2 emelettel feljebb laknak, de nekik céges ingyen t-home adsl van)

Szerkesztette: Joci 2009. 04. 28. 15:38 -kor

#2585 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 15:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 14:33

Elvileg meg, csak lehet nem engedi a szolgáltató, mert ha később mégis lesz telefon, meg ki tudja fel lehet-e vinni az ügyfélrendszerbe, vagy bármibe. Eredeti megoldástól mindig nehéz eltérni, ha 1 lakás 1 kábel/1 net-1teló a kombó, akkor ki tudja. Amúgy mi lenne, ha megkérdeznéd a szolgáltatót?

Ezt a mailt kaptam a Digitöl
1 háztartásban 1 internet előfizetést tudunk biztosítani, amely
megosztható router segítségével több számítógép között is.

Telefon tuti nem kell mert trékomos,melletünk van 2 szomszéd.A fali aljzati dugoba menne 2db és mind kettöbe mehetne a net elvileg a telo helyett is.De ha már itt lesznek akkor többet fogok tudni és konkrétan rákérdezek. :respect:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2586 Felhasználó inaktív   PoisonBorz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:00

Amúgy itt Pécsen az Uránvárosban most szórtak szét szórólapokat, hogy nemsokára jön. Októberben kábeleztek még, eddig (mint Digis mondta) optikát húztak. Mi is hónapról hónapra vártuk, már akkor októberre ígérték, de az eddigi hozzászólásokat nézve nem csodálkozom az időkülönbségen. Ez van, én örülök, hogy jön egy olcsóbb szolgáltató, és 7500 helyett 2500-at fizetek majd.

Bárcsak lenne akárhol, most azonnal? Persze, de ez van. Aki pedig hisz egy multi reklámszövegének, az úgy járt (bármilyen ódákat is zengenek róla fórumokon). Ha a T-Mobile csinálta volna ugyanezt, nem csodálkozna senki.

Szerkesztette: PoisonBorz 2009. 04. 28. 20:00 -kor

#2587 Felhasználó inaktív   kfarkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 29. 12:37

Amikor kötöttem DiGi kábel netet azt mondták nálam nem lehet (kertes házas övezet) nagy sávszélességűt kötni (a honlapjukon LAN internet).
A szomszédom pedig azt mondta neki 20/10-es van lehetséges ez?

(Mondjuk a kábelnek bírnia kell, mert január elején valamit állítgattak a hálón és fél napig 20/0.5 -ös netem lett)

Valami ötlet, mivel állítsak be a Digi irodába?
Azt hiszem a most 2500 ft-ot fizetek 2/0.5 elérésért, adjatok 20/10-et mert ugyanennyibe kerül
nálatok nem jó... vagy lehet, hogy mégis?

#2588 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 15:08

Kertesházas részen nem kötnek LAN netet.
Nálatok a TV koax kábelén jön a kábelnet, modemmel ha jól gondolom.
A szomszédod vagy hülye, vagy csak téged akar hülyére venni.
VODKA
-Connecting People-

#2589 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 16:49

Elöbb irta egy srác a forumon,ö megkérdezte ezt a 2 csomag egy lakásban és május 1-töl lehet.Szal ha itt lesznek megkérdezem én is  ;)
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2590 Felhasználó inaktív   kfarkas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 29. 17:01

Idézet: PeterX - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 15:08

Kertesházas részen nem kötnek LAN netet.
Nálatok a TV koax kábelén jön a kábelnet, modemmel ha jól gondolom.
A szomszédod vagy hülye, vagy csak téged akar hülyére venni.

Azt tudom, hogy nem kötnek LAN netet.
Igen koaxon jön, de képesek szolgáltatni 20/x-et koaxon is...
csak nem akarnak esetleg...

Az lehet, hogy a szomszéd hülyére akar venni, nem tudom :(

#2591 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:30

És mi van akkor, ha nem szólsz, hogy egy lakásba lesz, hanem külön külön megrendelik a júzerek a két netet?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2592 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 18:37

Ha tényleg nem szeretne ilyet a DIGI, akkor már csak egy vak - vagy jó pénzért vakuló - szerelő kell, aki nem látja a már egy darab, lakásba hatoló UTP kábelt.  :)

#2593 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 08:48

Ez nagyon vicces. Írtam a technikus bácsinak megint egy emilt, h noszogassam, hátha aktivizálja magát, s ígéret helyett előveszi az ódszpájszt. :omg:

Idézet

Szia Zoli!

Tudsz valamit mondani, hogy hol tartanak a kábelekkel az  Üllői út, Pöttyös utca felé?
Azt mondtad, h ott van a sarkon a kábel, és az engedély is megvan az önkormányzattól, h csinálhassátok.
Ha ásatni kell, tudok hívni gépet, meg teherautót, sőt munkásokat is.
Vagy ha erre nincs szükség, akkor írd meg légyszíves, kit kell keresni, vagy mit kell tenni, hogy végre történjen valami?
Csak mert a januári papírozás óta a konkurenciátok már a házakat be is kábelezte... :((((
Küldhetsz egy papírt is, amit a lakókkal aláíratva, ha beviszem a IX. kerületi üfsz.-re, akkor már kezdtek is kábelezni, ásni, fúrni, faragni!
Csak ne szóban történjen már minden, mert akkor soha nem fog semmi történni.

Válaszod várom!

Kovács T. Péter

Ez volt a mélben. 2 napja ment el. De se válasz, se semmi, h figyuzzámá, majd 2020rea elintézem, mer' nem tudom hamarabb, azt haggyá, vagy vmi, de semmi. Még csak 1 K. választ sem ír. Januárban meg hogy előadta magát a társasház vezetőségének, h ha aláírták a papírokat, akkor 2-3 hónap, és jönnek kábelezni. Ehelyett, még arra sem vette a fáradtságot, hogy a papírokkal visszamenjen, h a közös képviselő aláírja, lepecsételje, s vihesse ez önkormányzat orra alá dörgölni, h "nesztek, akarnak netet, engedjetek ásni". :reklamacio:  :mad:
'Nyám tyúkja 'szott tojni. eljöttem hát beetetni... :omg:

#2594 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 20:56

hali!

gondolkodom, hogy a tré-komról váltok a digi telefonra számhordozással.

milyen tapasztalatok vannak a telefonnal kapcsolatban? érdemes váltani?

Szerkesztette: FNZ 2009. 04. 30. 21:01 -kor

#2595 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 22:56

Idézet: FNZ - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 20:56

hali!

gondolkodom, hogy a tré-komról váltok a digi telefonra számhordozással.

milyen tapasztalatok vannak a telefonnal kapcsolatban? érdemes váltani?

Ez nem kérdés! Semmi különös nincs a telefonban, úgy működik, ahogy kell. Az már a múlté amit a szóbeszédekben lehet hallani, hogy "nem hallom a másikat benne" meg hogy "napokig nincs telefon" stb, stb...

Nincs előfizetési díj, 50-250 perc ingyen helyi hívás matáv vonalakra is attól függően, hogy van-e más előfizetésed mellé. Mobil hívás éjjel-nappal egységesen 30Ft/p, olcsóbb mint mobilról mobilt hívni. Helyi 6/3ft, távolsági 12/6ft / perc.

Nekem a múlt havi számlám 1045 ft lett, pedig elég sok mobil és távolsági hívás volt benne. A helyi ingyenest le sem tudtam beszélni, nekem 250 perc van.

#2596 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 00:17

Él az 50/25-ös csomag, de aki nagyon türelmetlen az néha nyomjon egy újracsatlakozást is, mert csak utána vált sebességet.

Kép
Ftpről stabil 6100k-val töltök le, utorrenttel kimaxoltam a feltöltést ~3100k.  :up:  :D
0dB.

#2597 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 01:02

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 1:17

Él az 50/25-ös csomag, de aki nagyon türelmetlen az néha nyomjon egy újracsatlakozást is, mert csak utána vált sebességet.

Kép
Ftpről stabil 6100k-val töltök le, utorrenttel kimaxoltam a feltöltést ~3100k.  :up:  :D

Megerősítem, télleg megy szépen, gond nélkül  :cool:

Szerkesztette: Lazsa 2009. 05. 01. 01:02 -kor

Keeping the funk alive

#2598 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 08:46

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 23:56

Ez nem kérdés! Semmi különös nincs a telefonban, úgy működik, ahogy kell. Az már a múlté amit a szóbeszédekben lehet hallani, hogy "nem hallom a másikat benne" meg hogy "napokig nincs telefon" stb, stb...

Nincs előfizetési díj, 50-250 perc ingyen helyi hívás matáv vonalakra is attól függően, hogy van-e más előfizetésed mellé. Mobil hívás éjjel-nappal egységesen 30Ft/p, olcsóbb mint mobilról mobilt hívni. Helyi 6/3ft, távolsági 12/6ft / perc.

Nekem a múlt havi számlám 1045 ft lett, pedig elég sok mobil és távolsági hívás volt benne. A helyi ingyenest le sem tudtam beszélni, nekem 250 perc van.

köszi!

mindjárt végig olvasom a telefonos leírásukat is.

egyébként van tv + lannet bekötve a digitől már régóta

nálam is él az 50/25-ös csomag  :D

Szerkesztette: FNZ 2009. 05. 01. 08:46 -kor

#2599 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 08:52

azt írják, hogy helyi hívásnál és digi hálózatánál van kedvezmény.

mind a 2 ŐS vidéken lakik. akkor ezek szerint a belföldi hívásokra nincsen kedvezmény?

#2600 Felhasználó inaktív   teo8028 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 09:44

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. máj. 1., péntek - 1:02

Megerősítem, télleg megy szépen, gond nélkül  :cool:

A sima 30/20-as is ugyanezt hozza.

Kép
Kép

Téma megosztása:

• (287 Oldal)