HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2961 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 15. 18:35

Vajom a 3com routerjei milyenek lehetnek? Digit bírná? van valakinek aki 30/20-as?

#2962 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 18:38

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 19:35

Vajom a 3com routerjei milyenek lehetnek? Digit bírná? van valakinek aki 30/20-as?

3com az finom áru ;)
bár routerem nincs tőlük, de a hálókarik ott vannak a szeren.
Keeping the funk alive

#2963 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 19:03

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 18:35

Ugyan 3com-ról nem találtam tesztet, de a D-LINK routerei közt vannak amik bírják, bár nem olcsók. ITT vannak WAN->LAN és LAN->WAN teszteredmények., válogass köztük pénztárcád szerint.

#2964 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 19:14

Az a bajom ezekkel a tesztekkel, ha összehasonlítom azokkal a mérésekkel amiket én csináltam némelyikkel, köszönő viszonyban sincsenek egymással. (azért ezt is átnézem, köszi) Van most egész jó áron egy 3com, és a hálókártyáit én is nagyon szerettem, szerintem is fincsik. A router más kérdés. Sokat nem adnék érte, aannyira azért nem lényeg hogy egyszerre menjen a fel le töltésem :) kár hogy próbára nem tudok szerezni pár típust, hamar kiderülne mi kell a digihez :)

Másik gondom, hogy a wireless routereket mindig a wireless részen tesztelik. Engem az nem érdekel ott mennyivel megy az adat, az a rész nem fontos. A legjobb, hogy a lenézett kis SMC vbr7004 majdnem bírta, az 3/2-vel is ment, csak az nem wifis. Az N-esek mitől jobbak? Azok is csak a vezeték nélküli részen domborítanak jobban gondolom.

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 15. 19:19 -kor

#2965 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 21:11

Közben csak nem bírtam ki, és ismét kiiktattam a routert. A digi még bírja, 3,5/2,4 a torrent. Semmi más akadály nincs akkor csak a router, valóban. Nem olyan könnyen ment fel erre az értékre, de kb 20-30 perc letöltés után már felfelé is megindult fullra.
Így:
Kép

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 15. 21:12 -kor

#2966 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 15. 22:41

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 19:14

Az N-esek mitől jobbak? Azok is csak a vezeték nélküli részen domborítanak jobban gondolom.

Úgy néztem, a N-esek már mind gigabites routerek, és WAN-LAN-ban is tudják a 100mbit körüli sebességet.

De van még egy ötletem számodra, ami aránylag olcsó megoldás lehet: EDIMAX EW-7316UG vagy ENGENIUS EUB-3701 + egy vezetékes router, feltéve, hogy nem gond, ha a gépedet be kell kapcsolnod, amikor WLAN kell.

#2967 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 08:34

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 23:41

Úgy néztem, a N-esek már mind gigabites routerek, és WAN-LAN-ban is tudják a 100mbit körüli sebességet.

De van még egy ötletem számodra, ami aránylag olcsó megoldás lehet: EDIMAX EW-7316UG vagy ENGENIUS EUB-3701 + egy vezetékes router, feltéve, hogy nem gond, ha a gépedet be kell kapcsolnod, amikor WLAN kell.

Lehet hogy igazad van, és az utóbbit választom. ( pontosan hogyan működnek ezek a stick-ek?)A wlan ritkán kell és általában sokott menni a gépem akkor is. Talán még kipróbálok egy D-link DIR-615 N-es routert. Szerintem a vezetékes rész ezeken sem gyorsabb, mindenhol a wlan-t tesztelik.
ha nagyon off akkor elhúzok máshová, de lehet hogy mást is érdekel, hogy mit lehet kezdeni a digi megosztásával 30/20 és afelett.  :)

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 16. 08:37 -kor

#2968 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 14:01

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 19:03

Ugyan 3com-ról nem találtam tesztet, de a D-LINK routerei közt vannak amik bírják, bár nem olcsók. ITT vannak WAN->LAN és LAN->WAN teszteredmények., válogass köztük pénztárcád szerint.

Tetszik a lista. Én is linkeltem egy listát de az nem volt ilyen részletes. Nekem a D-link Dir-655 és a SMC WGBR-14N tetszene nem tudok választani. Ár kb ugyan az vagy D-link picit olcsobb.

#2969 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 14:13

most próbálom úgy megosztani a netet, hogy az én gépemen keresztül menjen, és a gépem adja a netet a routernek, de nem sikerül megoldanom. :(

#2970 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 14:59

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 14:13

most próbálom úgy megosztani a netet, hogy az én gépemen keresztül menjen, és a gépem adja a netet a routernek, de nem sikerül megoldanom. :(

Ehhez csak 2 hálózati csati kell a gépben, az egyikbe a digit dugod a másikba meg a router LAN portját. A többi gépet is a LAN portba dugod, hálózat varázsló és már megy is. Ja és a másik gépen is futtasd le a varázslót, ott úgy, hogy a gép egy másikon keresztül csatlakozik a netre. A router WAN portja meg szabadon marad, magyarul switch-ként használod. De ha egy gépet akarsz csak rákötni a másikra akkor router sem kell, csak egy crosskábel.

Szerkesztette: zka67 2009. 06. 16. 15:02 -kor

#2971 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 15:07

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 15:59

Ehhez csak 2 hálózati csati kell a gépben, az egyikbe a digit dugod a másikba meg a router LAN portját. A többi gépet is a LAN portba dugod, hálózat varázsló és már megy is. Ja és a másik gépen is futtasd le a varázslót, ott úgy, hogy a gép egy másikon keresztül csatlakozik a netre. A router WAN portja meg szabadon marad, magyarul switch-ként használod. De ha egy gépet akarsz csak rákötni a másikra akkor router sem kell, csak egy crosskábel.

Köszi, eddig a wan-ba volt dugva.  :respect: Milyen ip-ket és átjárókat osszak a kártyáknak?

#2972 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 15:35

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 15:07

Köszi, eddig a wan-ba volt dugva.  :respect: Milyen ip-ket és átjárókat osszak a kártyáknak?

Te semmit, hagyd hogy a windows megcsinálja. A digis gépnek 192.168.0.1 lesz kiosztva, a másiknak meg értelemszerűen automatikus kérés.

#2973 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 15:37

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 16:35

Te semmit, hagyd hogy a windows megcsinálja. A digis gépnek 192.168.0.1 lesz kiosztva, a másiknak meg értelemszerűen automatikus kérés.

Akkor előtte reseteljem teljesen a routert? mert a gép látja mint internetkapcsolatot, csak a net nem jön :)

#2974 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 15:50

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 15:37

Akkor előtte reseteljem teljesen a routert? mert a gép látja mint internetkapcsolatot, csak a net nem jön :)

Lehet, nem tudom. Én amíg nem volt routerem úgy osztottam meg a netet, hogy volt az egyik gépemben egy plusz hálókártya, az 100-as volt, azon keresztül ment a digi. Az alaplapi meg gigás mind a kettőn, összekötöttem egy crosskábellel. Azon a gépen, amin a digi ment, hálózatvarázsló, és azt választottam, hogy ez a gép közvetlenül kapcsolódik a netre, és mások is használhatják ezt a netet. A másikon pedig azt, hogy a gép egy másikon keresztül kapcsolódik és már ment is. Mondom, ha csak két géped van, akkor felesleges a router.

#2975 Felhasználó inaktív   matiszg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 15:58

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!  A tűzfalat kikapcsolva, portokat állítgatva sem sikerült többet kicsikarnom ebből a Zyxelből. Mostanában kapok egy új Netgear-t majd azt letesztelem.

#2976 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 16:21

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2009. jún. 15., hétfő - 18:10

Ezt kifejtenéd? Mi a LAN-os net?
2Mbit-re nem nagyon váltanék adsl-ről

A Digikábel már több mint évtizede van a piacon, előtte EMKTV néven. Ezért kiépítettek anno egy hálózatot rézkábellel. A régi felhasználók ezen a rendszeren vannak, s mivel a digi intenzív terjeszkedésben van, üvegszálas vezetéket, mely bírja a 20-50 megát, alapvetően új telepítésbe építi be. (Ezt a netet hívják LAN-osnak, a régit modemesnek.)

Tehát ha olyan helyen akarsz Digit, ahol már régebb óta bent vannak, csak a lassabbhoz jutsz hozzá. Ha új telepítés, akkor viszont belenyúlsz a jóba: 2900-ért 62 analóg+40 kódolatlan, digicsatorna, 2500-ért 20-as net és előfizetés nélküli - abból is 200 perc helyi (azaz nem hálózaton belüli!) ingyen lebeszélhető :respect:  - jó percdíjas telefon.

Így bár a 2 megás net karcsú (bár 3500-ért van 4-es is de hát a 20-50-hez képest az is), megéri a digi.... :respect:
...de azért már gondolhatnának a régi előfizetőkre is! :reklamacio:

#2977 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 16:45

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 16:50

Lehet, nem tudom. Én amíg nem volt routerem úgy osztottam meg a netet, hogy volt az egyik gépemben egy plusz hálókártya, az 100-as volt, azon keresztül ment a digi. Az alaplapi meg gigás mind a kettőn, összekötöttem egy crosskábellel. Azon a gépen, amin a digi ment, hálózatvarázsló, és azt választottam, hogy ez a gép közvetlenül kapcsolódik a netre, és mások is használhatják ezt a netet. A másikon pedig azt, hogy a gép egy másikon keresztül kapcsolódik és már ment is. Mondom, ha csak két géped van, akkor felesleges a router.

Köszi! Még kipróbálom, hogy ha switch-ként használom a routert akkor kell-e a cross kábel, lehet hogy az szívat. :) Bár úgy tudom a routerek lekezelik a dolgot.

--------------
Közben a gépem és a router közé tettem egy cross kábelt, így már végre látja egymást a 2 gép, de igencsak lassú a másolás pl. A net még mindig nem megy, bármit is csinálok. Melyik kapcsolatnak engedélyezzem a net megosztását? A hálókártyának (szerveré) vagy a digi kapcsolatnak? (mondjuk mindkettőt próbáltam)

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 16. 17:32 -kor

#2978 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 17:47

Kész, kezdek idegbajt kapni. Bármit csinálok nem megy. Lenulláztam a routert, teljesen mindegy milyen kábelt használok. A 2 gép látja egymást, a net nem megy. Kell engedélyezni valahol valamit amit nem csinálok meg?

#2979 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 19:35

Feladtam. Bármit csinálok nem történik semmi. Most már nem is hajlandó switchként működni a router sem, fogalmam sincs mi történik.  :reklamacio:

#2980 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 19:45

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 20:35

Feladtam. Bármit csinálok nem történik semmi. Most már nem is hajlandó switchként működni a router sem, fogalmam sincs mi történik.  :reklamacio:

1; routernél nem kell "cross" kábel, újabb eszközöknek tökmindegy mit dugsz bele
2; gondolom PPPOE ben van állítva a routernek
3; ha a két gép látja egymást, akkor azonos tartományban vannak, tehát nat rész jó (reméllem dhcp-től kéri a két gép az ip-t a routertől, ezzel sokmindentől megkíméled magad)
4; router logja mit mutat? mi a hiba a PPPOE-nél, vagy egyáltalán létre jön-e a kapcsolat?
mivel egyik géped sem látja a wan oldalt, valszeg a router nem routeol. valami egyszerű beállítási hibát keress, amin átsíklottál.
Keeping the funk alive

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.