HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#2981 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 19:53

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 20:45

1; routernél nem kell "cross" kábel, újabb eszközöknek tökmindegy mit dugsz bele
2; gondolom PPPOE ben van állítva a routernek
3; ha a két gép látja egymást, akkor azonos tartományban vannak, tehát nat rész jó (reméllem dhcp-től kéri a két gép az ip-t a routertől, ezzel sokmindentől megkíméled magad)
4; router logja mit mutat? mi a hiba a PPPOE-nél, vagy egyáltalán létre jön-e a kapcsolat?
mivel egyik géped sem látja a wan oldalt, valszeg a router nem routeol. valami egyszerű beállítási hibát keress, amin átsíklottál.

Nem routerként akarom használni a routert, hanem switchként. A wan kábel a gépembe van dugva.
Az előbb reseteltem a routert, és egy időre kiírta a kliens gépen a kapcsolatok között, hogy "internet átjáró stb.stb" Utána ez eltűnt és azóta sincs. Hogy mi a f@sz nem tetszik neki nem tudom. Most teljesen alapállapotban van a router már.

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 16. 19:54 -kor

#2982 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:14

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 20:53

Nem routerként akarom használni a routert, hanem switchként. A wan kábel a gépembe van dugva.
Az előbb reseteltem a routert, és egy időre kiírta a kliens gépen a kapcsolatok között, hogy "internet átjáró stb.stb" Utána ez eltűnt és azóta sincs. Hogy mi a f@sz nem tetszik neki nem tudom. Most teljesen alapállapotban van a router már.

Pedig én is így használom, wan oldalra nem dugtam semmit, csak a lan oldal megy, és simán switchel, és wifizik.
Hja igen, dhcp servert kikapcsoltam routerba, esetleg ez lehet.
Ha digis gépedbe két hálókari van ezek szerint, ennek a gépnek azonban kellene szolgáltatni dhcp-t switchen levő gépek felé, mert ugye most az a gateway, de lehet fix is.
Meg olyan verzót is használtam már, hogy router routol, meg másik szolgáltató wan oldala megy, másik gépen másik szolgáltató, és én osztom az ip-ket gépeken, és így is simán tudok váltani wan-ok között, ha átírom ip-ket lan gépeknél.

Szerkesztette: Lazsa 2009. 06. 16. 20:17 -kor

Keeping the funk alive

#2983 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:25

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:14

Pedig én is így használom, wan oldalra nem dugtam semmit, csak a lan oldal megy, és simán switchel, és wifizik.
Hja igen, dhcp servert kikapcsoltam routerba, esetleg ez lehet.
Ha digis gépedbe két hálókari van ezek szerint, ennek a gépnek azonban kellene szolgáltatni dhcp-t switchen levő gépek felé, mert ugye most az a gateway, de lehet fix is.
Meg olyan verzót is használtam már, hogy router routol, meg másik szolgáltató wan oldala megy, másik gépen másik szolgáltató, és én osztom az ip-ket gépeken, és így is simán tudok váltani wan-ok között, ha átírom ip-ket lan gépeknél.

Ha kikapcsolom a dhcp-t a routerben akkor még mit állítsak be? Utána nem tudok bemenni a menüjébe. Mást mit állítsak be? Statikus vagy dinamikus ip-t a routerben?

#2984 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:31

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 16:45

Köszi! Még kipróbálom, hogy ha switch-ként használom a routert akkor kell-e a cross kábel, lehet hogy az szívat. :) Bár úgy tudom a routerek lekezelik a dolgot.

--------------
Közben a gépem és a router közé tettem egy cross kábelt, így már végre látja egymást a 2 gép, de igencsak lassú a másolás pl. A net még mindig nem megy, bármit is csinálok. Melyik kapcsolatnak engedélyezzem a net megosztását? A hálókártyának (szerveré) vagy a digi kapcsolatnak? (mondjuk mindkettőt próbáltam)

Ne keseredj el! Crosskábel csak akkor kell, ha nincs router, hanem a két gépet direktbe kötöd össze. Szerintem ez az egyszerűbb és gyorsabb megoldás.

Kezdem az elején: A gép amelyik a digihez csatlakozik A1 kártyán, B gép a másik, amelyiknek az osztott net kell, ez B kártyával csatlakozik crosskábelen az A2 kártyához.

"A" gépen vezérlőpult->Hálózat beállítása varázsló, itt kiválasztod a legfelsőt, hogy ez a gép közvetlenül csatlakozik a netre és a többi gép ezen keresztül. Értelemszerűen kiválasztod (az általa is felajánlott) kártyát és egy-két perc alatt beállítja a kapcsolatot.

Ha kész, "B" gépen is elindítod ezt a varázslót, ott pedig a középsőt választod, hogy ez egy másik gépen keresztül kapcsolódik a netre, egy-két perc és elvileg már használhatod is, kész.

Crosskábel az, amelyiknél a két vége nem egyformán van bekötve. Ha routerrel próbálkozol, akkor nem jó a crosskábel, mert a kimeneteket kimenettel, a bemeneteket pedig bemenettel kötnéd össze.

#2985 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:36

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:25

Ha kikapcsolom a dhcp-t a routerben akkor még mit állítsak be? Utána nem tudok bemenni a menüjébe. Mást mit állítsak be? Statikus vagy dinamikus ip-t a routerben?

Ha kikapcsolod dhcp-t a routerban, akkor statikus leszel és a lanos gépeken ugyanabból a szegmensből ajd ip-ket lehetőleg, pl gép 1 -> 192.168.5.x, gép 2 -> 192.168.5.y
Amelyik gépedbe van a két hálókari, ott beállítod, hogy ezen a gépen keresztül használhatják a netkapcsolatodat a többi gépek is, akkor meg fogja kérdezni, hogy melyik netkapcsolatot is, ott kijelölöd, hogy digi wan, de ha lefuttatod a hálozatok beállítása varázslót, ott is megteheted, max utánna váltasz statikusra.
Routered meg úgy éred el, hogy megnézed, hogy mostani lan beállítása mi, vagyis, ha router azt mondja, hogy az ő mostani lanja az a 192.168.3.1, akkor ezen az ip-n elérheted a böngésződből, de lannál ezt csak akkor fogod látni, ha a lanos gépek is a 192.168.3.x-ből adsz ipket (egyik gép ip-je sem egyezhet a routerével!)
Keeping the funk alive

#2986 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:40

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:31

Ne keseredj el! Crosskábel csak akkor kell, ha nincs router, hanem a két gépet direktbe kötöd össze. Szerintem ez az egyszerűbb és gyorsabb megoldás.

Kezdem az elején: A gép amelyik a digihez csatlakozik A1 kártyán, B gép a másik, amelyiknek az osztott net kell, ez B kártyával csatlakozik crosskábelen az A2 kártyához.

"A" gépen vezérlőpult->Hálózat beállítása varázsló, itt kiválasztod a legfelsőt, hogy ez a gép közvetlenül csatlakozik a netre és a többi gép ezen keresztül. Értelemszerűen kiválasztod (az általa is felajánlott) kártyát és egy-két perc alatt beállítja a kapcsolatot.

Ha kész, "B" gépen is elindítod ezt a varázslót, ott pedig a középsőt választod, hogy ez egy másik gépen keresztül kapcsolódik a netre, egy-két perc és elvileg már használhatod is, kész.

Crosskábel az, amelyiknél a két vége nem egyformán van bekötve. Ha routerrel próbálkozol, akkor nem jó a crosskábel, mert a kimeneteket kimenettel, a bemeneteket pedig bemenettel kötnéd össze.

Itt most az a fizikai probléma, hogy nincs lehetőségem elvezetni egy cross kábelt oda ahová kell. Ezért kellene közbeiktatnom a routert, mert a meglévő kábelt kell használnom. Van itthom crossom is, igaz rövidebb, de ha vennék is 10m-est akkor sem tudom úgy elrejteni mint azt ami be van építva. Pár hétig kellene ezt megoldanom, azért szenvednék  a routerrel. Ráadásul az a baj, hogy alapvetően már igen sok ilyet megcsináltam már, de nem értem most mi a nyűgje. Már próbáltam WinsockXPFix.exe-vel alapra tenni a hálózati beállításokat, de nincs eredménye. Lehet hogy valahol valami kis baromság át van állítva, vagy ki van kapcsolva valamelyik gépen és ezért szívok. Csak routert még nem használtam switch-ként, és nem tudom mit kellene ott beállítanom.

#2987 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:43

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:31

Ezzel azért vitatkozom kicsit, mert egy épkézláb router fizikailag meg tudja állapítani, hogy a connect cross, vagy normal, és úgy cserélgeti magának ahogy ő neki megfelelő, egy sima logikai kapu, és kész is.
Ha erre nem képes az eszköz, akkor az kuka.
Router, vagy switch nélkül valóban kell a cross kábel a két gép között.
Keeping the funk alive

#2988 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 20:47

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:43

Ezzel azért vitatkozom kicsit, mert egy épkézláb router fizikailag meg tudja állapítani, hogy a connect cross, vagy normal, és úgy cserélgeti magának ahogy ő neki megfelelő, egy sima logikai kapu, és kész is.
Ha erre nem képes az eszköz, akkor az kuka.
Router, vagy switch nélkül valóban kell a cross kábel a két gép között.

Ja, szinte minden router elvan bármelyik kábellel, megforgatja magának. Ha jól tudom az újabb alaplapok sem variálnak már a crosss miatt, de ebben nem vagyok biztos.

#2989 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 21:08

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 21:36

Ha kikapcsolod dhcp-t a routerban, akkor statikus leszel és a lanos gépeken ugyanabból a szegmensből ajd ip-ket lehetőleg, pl gép 1 -> 192.168.5.x, gép 2 -> 192.168.5.y
Amelyik gépedbe van a két hálókari, ott beállítod, hogy ezen a gépen keresztül használhatják a netkapcsolatodat a többi gépek is, akkor meg fogja kérdezni, hogy melyik netkapcsolatot is, ott kijelölöd, hogy digi wan, de ha lefuttatod a hálozatok beállítása varázslót, ott is megteheted, max utánna váltasz statikusra.
Routered meg úgy éred el, hogy megnézed, hogy mostani lan beállítása mi, vagyis, ha router azt mondja, hogy az ő mostani lanja az a 192.168.3.1, akkor ezen az ip-n elérheted a böngésződből, de lannál ezt csak akkor fogod látni, ha a lanos gépek is a 192.168.3.x-ből adsz ipket (egyik gép ip-je sem egyezhet a routerével!)

Pontosan ezt csináltam végig már 20 féle megoldásban. ha viszont a szterver gépem B hálókártyájának megadok egy fix IP-t akkor ott mit adok meg átjárónak?
A gép alaplapi hálókártyája automatikusan kapja az ip-t, amelyikba a digi van kötve. A második kártyának megadok egy ip-t pl: 192.168.5.2
A router ip-je 192.168.5.3
A kliens gépé: 192.168.5.4
A szerver B kártyájának mit írok átjárónak? próbáltam az A kártyának is fix ip-t adni és azt adtam, de így sem ment.
A kliens gépnél átjárónak próbáltam router és a B kártya címét is írni, stb. Ha a kliens automatikus ip-n van, és a routerben ki van kapcsolva a dhcp akkor nem kap ip-t.

Beállítások után a B kártya IP-je 192.168.0.1 (ezt adja a win is neki ha ezt adom meg a megosztó kártyának a varázslóban)

Szerkesztette: mexel 2009. 06. 16. 21:15 -kor

#2990 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 21:18

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 22:08

Pontosan ezt csináltam végig már 20 féle megoldásban. ha viszont a szterver gépem B hálókártyájának megadok egy fix IP-t akkor ott mit adok meg átjárónak?
A gép alaplapi hálókártyája automatikusan kapja az ip-t, amelyikba a digi van kötve. A második kártyának megadok egy ip-t pl: 192.168.5.2
A router ip-je 192.168.5.3
A kliens gépé: 192.168.5.4
A szerver B kártyájának mit írok átjárónak? próbáltam az A kártyának is fix ip-t adni és azt adtam, de így sem ment.
A kliens gépnél átjárónak próbáltam router és a B kártya címét is írni, stb. Ha a kliens automatikus ip-n van, és a routerben ki van kapcsolva a dhcp akkor nem kap ip-t.

szerver "A" kártyája az dhcp, mivel PPPOE felől kap ip-t automatikusan.
szerver "B" kártyája az 192.168.5.2, maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.5.2, dns1: 192.168.5.2, dns2: digi dns-e: 193.110.57.4, vagy 193.110.56.8
kliens: ip: 192.168.5.4, maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.5.2, dns1-dns2 ugyanaz, mint szervergépé

De szerver "B" karija lehet akár 192.168.5.1, router meg 192.168.5.100, mert nem lényeges ebben az esetben a router, csak akkor értelem szerüen a szerver "B" kariján gateway az 192.168.5.1, és a dns1 is 192.168.5.1, kliens gépnél a gw, és a dns1 ugyanaz, mint szerver gép "B" karija.
Keeping the funk alive

#2991 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 21:20

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 22:18

szerver "B" kártyája az 192.168.5.2, maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.5.2, dns1: 192.168.5.2, dns2: digi dns-e: 193.110.57.4, vagy 193.110.56.8
kliens: ip: 192.168.5.4, maszk: 255.255.255.0, átjáró: 192.168.5.2, dns1-dns2 ugyanaz, mint szervergépé

De szerver "B" karija lehet akár 192.168.5.1, router meg 192.168.5.100, mert nem lényeges ebben az esetben a router, csak akkor értelem szerüen a szerver "B" kariján gateway az 192.168.5.1, és a dns1 is 192.168.5.1, kliens gépnél a gw, és a dns1 ugyanaz, mint szerver gép "B" karija.

Köszi, kipróbálom a dns-ekkel, mert azokat sem írtam be.

#2992 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 21:36

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 22:18

Kép
:respect:
Köszi! Virtuális sör rendel.  :Đ  Valóban nagyon hülye vagyok, DNS-nek nem írtam be semmit, azt hittem azt automatikusan használni fogja.  :o
Bocs mindenkitől a sok offért, de mindennek van haszna. Ha egyszer valaki ilyenre rákeres akkor lesz igen részletes leírása :) Mégegyszer kösz mindenkinek.  :up:

#2993 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 06. 16. 22:34

Idézet: mexel - Dátum: 2009. jún. 16., kedd - 20:53

Most teljesen alapállapotban van a router már.

Akkor router DHCPzik, ha switchet szeretnél, akkor kapcsold ki, de inkább használj switchet :-)
Make love not Wor.

#2994 Felhasználó inaktív   PeterX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 16. 22:37

Lazsa, le a kalappal :up:  :cool: ezt kibogozni...
VODKA
-Connecting People-

#2995 Felhasználó inaktív   flyer12 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 17. 11:34

Sziasztok!

Egy hete adtam le a rendelésem(kábeltv) , online módon. Kérdésem az lenne hogy hol találom a digi oldalán ezt (ügyfélszolgálat küldte) : "Online igénybejelentő oldalunkon megrendelheti az HBO Max Pak szolgáltatásunkat" Mert az igénybejelnető oldalon ez nekem nem jön fel :mad:  Ezt emailben meg is kérdeztem tőlük , de erre már nem jött válasz  :smoker:

#2996 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 15:37

Idézet: flyer12 - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 11:34

Sziasztok!

Egy hete adtam le a rendelésem(kábeltv) , online módon. Kérdésem az lenne hogy hol találom a digi oldalán ezt (ügyfélszolgálat küldte) : "Online igénybejelentő oldalunkon megrendelheti az HBO Max Pak szolgáltatásunkat" Mert az igénybejelnető oldalon ez nekem nem jön fel :mad:  Ezt emailben meg is kérdeztem tőlük , de erre már nem jött válasz  :smoker:

jobban jársz ha bemész a hozzád legközelebbi ügyfélszolgálatra és megrendeled..ha szerencsd van 1-2 héten beülül rendeződik amit kérsz különben 4. héten visszakérdezik: miért meginyélte a szolgáltatásunkat?  ;)

#2997 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 17. 18:29

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 15:37

jobban jársz ha bemész a hozzád legközelebbi ügyfélszolgálatra és megrendeled..ha szerencsd van 1-2 héten beülül rendeződik amit kérsz különben 4. héten visszakérdezik: miért meginyélte a szolgáltatásunkat?  ;)

De ha úgy mész be, hogy már több mint egy hónapja megrendelted telefonon - természetesen értetlenül állva a kérdés előtt, hogy miért nem jelentkeztek az üzletkötők -, akkor másnap kimennek és bekötik :D

#2998 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 06:30

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. jún. 17., szerda - 15:37

Szerintem is felejtsd el az online rendelést. Én anno egy délután kötöttem velük szerződést ügyfélszolgálaton, és arra a kérdésre, hogy mikor jönnek a szerelők, azt a választ kaptam hogy : HOLNAP.:) Másnap reggel csöngettek is a szerelők és bekötötték a tv-t és a LAN-t. Mázlim volt?

#2999 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 09:35

Sziasztok!

Jelenleg UPC-t használok. A TV-vel és a telefonnal elégedett vagyok, a net az a chello gold, ami 25/3. Torrent szűrve van, bár titkosítással ki lehet használni a maxot, de így is van, hogy egyszer csak bont és utána úgy 10 percig semmi, aztán visszajön. Olyan, mintha lenne egy olyan korlát is, hogyha huzamosabb ideig ki van hajtva, akkor bont egyet.

Lenne lehetőségem áttérni digi topnet-re, ami ugye 50/25mbit. A garantált viszont 8/4, ami UPC-nél 12/1.5mit. Mi a tapasztalatotok? A sebesség az maxhoz, vagy inkább a garantálthoz közelít általában?

Mi a tapasztalat továbbá a torrentezés terén? Mennyire szűrik, vagy akadályozzák e más módon? Mennyire megbízható a net, vannak e nagyobb kimaradások?

Minden érdekel!

Köszönöm  :respect:
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#3000 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 18. 12:14

Idézet: NickBeat - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 9:35

Sziasztok!

Jelenleg UPC-t használok. A TV-vel és a telefonnal elégedett vagyok, a net az a chello gold, ami 25/3. Torrent szűrve van, bár titkosítással ki lehet használni a maxot, de így is van, hogy egyszer csak bont és utána úgy 10 percig semmi, aztán visszajön. Olyan, mintha lenne egy olyan korlát is, hogyha huzamosabb ideig ki van hajtva, akkor bont egyet.

Lenne lehetőségem áttérni digi topnet-re, ami ugye 50/25mbit. A garantált viszont 8/4, ami UPC-nél 12/1.5mit. Mi a tapasztalatotok? A sebesség az maxhoz, vagy inkább a garantálthoz közelít általában?

Mi a tapasztalat továbbá a torrentezés terén? Mennyire szűrik, vagy akadályozzák e más módon? Mennyire megbízható a net, vannak e nagyobb kimaradások?

Minden érdekel!

Köszönöm  :respect:

inkább a maxhoz van közel, de olvass vissza, mert egyszerűbb

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152