HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3001 Felhasználó inaktív   flyer12 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 14:21

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2009. jún. 18., csütörtök - 6:30

Szerintem is felejtsd el az online rendelést. Én anno egy délután kötöttem velük szerződést ügyfélszolgálaton, és arra a kérdésre, hogy mikor jönnek a szerelők, azt a választ kaptam hogy : HOLNAP.:) Másnap reggel csöngettek is a szerelők és bekötötték a tv-t és a LAN-t. Mázlim volt?

Most rákérdeztem, a rendelésem megvan a rendszerben! Hát szépen várakozom már 10. napja... :/  Azt viszont megerősítették hogy a kábeltv MAX PAK csomagot csak személyesen lehet megrendelni, ill átvenni.
Hát ennyi...:)

#3002 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 18. 23:26

Sziasztok!

Egy társasházban élek, ahol van Digi és UPC. Most egy BusinessTelekomos ADSL-em van T-Com-os telefonvonalon. Ezt hamarosan visszamondom (letelik a hűség). UPC kábeltv előfizetésem van még ezen felül (hűség nélküli). A UPC bekötés annyiból állt, hogy a szerelő behúzta a koax-ot a kinti UPC szekrénybe és rádugta az elosztóra.
Megnéztem a Digikábelt. Az itt lévő 4/1 megás modemes internet az kábelmodemet kapcsolatot jelent? Tehát ha átváltanák Digi kábeltv-re és erre a 4 megás csomagra, akkor annak a bekötése csak a koax átdugásából (UPC szekrényből Digi szekrénybe) és egy kábelmodem bedugásból (lakásban az antennacsatlakozónál) állna csak, ugye?
Hűségszerződés van a Diginél?
(Digi LAN nem tudom, hogy van-e a házban, de azt nem szeretnék, mert nem tudom szépen elvezetni és elég nekem a 4 megás net is)

szerk: telefonra szintén nincs szükségem, a mostani vonalast sem használjuk :)

Szerkesztette: Sipi- 2009. 06. 18. 23:36 -kor

#3003 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 19. 13:15

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 0:26

Sziasztok!
Hűségszerződés van a Diginél?
(Digi LAN nem tudom, hogy van-e a házban, de azt nem szeretnék, mert nem tudom szépen elvezetni és elég nekem a 4 megás net is)

Nincs :) Ezért szeretjük annyira  :D

Szerkesztette: Moonline 2009. 06. 19. 13:16 -kor

#3004 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 20. 07:59

NickBeat
Nekem is topnet van és maximálisan megvok elégedve.A sebességet hozza, le: 5-6 MB/s fel: 2.5-3 MB/s nincs P2P korlátozás semmilyen,amiota megvan nem tapasztaltam kimaradást.A garantáltat hozza nekem.Ha van lehetöség térj át.

Sipi-
Gondolom igen modemes.A lan net az egy UTP kábel amit behuznak és szépen ellehet vezetni,én megoldottam az legyen a legkevesebb. :)  De hivd fel a 1272-öt ott megmondják.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3005 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 07:58

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jún. 19., péntek - 0:26

Szerintem ha LAN-net van, akkor nincs modemes, csak az. Nem hiszem, hogy egy LAN-Netes épületben fenttartanának még egy modemes rendszert is. Felesleges macerát jelentene. Vagy tévedek?

Szerintem sem lehetetlen szépen elvezetni az UTP-t. Én speciel -már írtam többször- 50m-es kábelt TELJESEN, LÁTHATATLANUL eldugtam, pedig megy a kábelem lépcsőházban és 2 lakáson keresztül. Ehhez képest azt hiszem csak egy 1m-es szakaszon látszik mindössze a kábel (ahol kijön a "rejtekhelyről", és bemegy a szerverbe :)).

Szerkesztette: Joci 2009. 06. 21. 08:00 -kor

#3006 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 11:44

Idézet: Joci - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 8:58

Szerintem ha LAN-net van, akkor nincs modemes, csak az. Nem hiszem, hogy egy LAN-Netes épületben fenttartanának még egy modemes rendszert is. Felesleges macerát jelentene. Vagy tévedek?
[...]

Kábeltv van, a modemes meg azon keresztül megy, nemde? A házunk nincs benne az oldalukon lévő pdf-ben (amiben benne van, hogy hol érhető el a lan-net).
Majd inkább felhívom vagy bemegyek az ügyfélszolgálatra és majd pontosítok ott.

#3007 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 21. 17:38

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. jún. 21., vasárnap - 11:44

Kábeltv van, a modemes meg azon keresztül megy, nemde? A házunk nincs benne az oldalukon lévő pdf-ben (amiben benne van, hogy hol érhető el a lan-net).
Majd inkább felhívom vagy bemegyek az ügyfélszolgálatra és majd pontosítok ott.

Ha telefonálni akarsz, csakis a központival próbálkozz, mert a területi kizárt hogy felvegye. Ha bemész az ügyfélszolgálatra, ott sorban állva majd arra is rájössz, hogy miért. :omg:

Egyébként azon keresztül megy. Ott ahol kéred, elvágják a kábelt, rátesznek egy elosztót és úgy viszik a modemhez koaxszal

#3008 Felhasználó inaktív   flyer12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 13:07

Sziasztok!

Lassacskán megoldódik a 3 hete húzódó kábel Tv bekötés(zugló) , holnap jönnek:)
Azt tudja-e valaki, hogy mit takar pontosan ez a digitálisan fogható adások? Ha mondjuk van egy dvb-t -s tuner kártya a pécémben akkor ott tudom fogni ill. rögzíteni a digitális adásokat? Beltérit azt csak a HBO-hoz adják?

köszi a válaszokat!

#3009 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 16:21

Idézet: flyer12 - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 13:07

Sziasztok!

Azt tudja-e valaki, hogy mit takar pontosan ez a digitálisan fogható adások? Ha mondjuk van egy dvb-t -s tuner kártya a pécémben akkor ott tudom fogni ill. rögzíteni a digitális adásokat? Beltérit azt csak a HBO-hoz adják?

köszi a válaszokat!

40 valahány mpeg2-esben fogható SD csatornát és 3 mpeg4-es, néha HD-ban adó közszolgálatit. DVB-C vevővel szabadon foghatók, de anélkül csak STB-vel. (Egyébként minden adó meg van az analógban is.)

STB-t meg csak a HBO-hoz adnak. Egyébként az azzal analóggá visszabutított SD adás nem annyival jobb, hogy azért izgulni legyen érdemes. (Főleg azért is, mert idegörlő, hogy nem te határozod meg, melyik adó hanas csatornán legyen.)
Viszont ha egyszer tv-be ruházol, akkor ezt vegyed figyelembe, mert azért 1 méter körüli tv-nél azért már eléggé észlelhető a különbség.

Egyébként meg szerintem ha venni tudod a számítógéppel, úgy fel is tudod venni és azt már biztosan átkonvertálható mpeg2-es dvd-re, vagy mpeg4-es dvix-be különösebb alakítgatás nélkül. (Persze lehet hogy most hülyeséget írok, de az tény, hogy jó konverttel bármi bármire átírható, egy dvd-dvix játékos meg azt visszaforgatja analógba a tv-nek.

#3010 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 16:26

Idézet: flyer12 - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 13:07

Sziasztok!

köszi a válaszokat!

Szia!
DVB-T-s kártyával max a földi digitális adásokat tudod fogni, már ha mpeg 4 a kártyád. A kábelhez DVB-C kártya kell,vagy egy olyan lcd tv amiben van DVB-C mpeg4 tuner. Ekkor csak antenna kábel bedug a tv-be egy csat keresés és már nézheted is.Másik verzió hogyha előfizetsz az hbo-ra ahhoz kapsz valamilyen boxot de ez csak mpeg2 tud tehát a hd adásokat m1,m2 duna hd nem tudod venni vele.Esetleg veszel egy mpeg4 boxot magadnak amiben van merevlemez arra tudsz rögzíteni is bár annak horror az ára.Utolsó lehetőség ha veszel egy mpeg2 dvb c boxot cirka 25 körül és azzal fogod tudni nézni az mpeg2-ben sugárzott adókat.
Az számomra érthetetlen hogy miért nem ad a digi beltérit a digitális adásokhoz!

#3011 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 19:23

Idézet: szemil - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 16:26

Szia!
DVB-T-s kártyával max a földi digitális adásokat tudod fogni, már ha mpeg 4 a kártyád. A kábelhez DVB-C kártya kell,vagy egy olyan lcd tv amiben van DVB-C mpeg4 tuner. Ekkor csak antenna kábel bedug a tv-be egy csat keresés és már nézheted is.Másik verzió hogyha előfizetsz az hbo-ra ahhoz kapsz valamilyen boxot de ez csak mpeg2 tud tehát a hd adásokat m1,m2 duna hd nem tudod venni vele.Esetleg veszel egy mpeg4 boxot magadnak amiben van merevlemez arra tudsz rögzíteni is bár annak horror az ára.Utolsó lehetőség ha veszel egy mpeg2 dvb c boxot cirka 25 körül és azzal fogod tudni nézni az mpeg2-ben sugárzott adókat.
Az számomra érthetetlen hogy miért nem ad a digi beltérit a digitális adásokhoz!

Azért nem, amiért a többiek igen. Míg azok külön csomagban, komoly pénzért mérik, ők ingyen adják. Innentől kezdve a más cégek egyévi digitális áráért lehet venni egy STB-t is. (S remélem ez így marad, nem pedig olyan horror fizetős lesz, mint a UPC 36 csatornás digitálisa.)

#3012 Felhasználó inaktív   flyer12 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 20:00

Idézet: szemil - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 16:26

Szia!

Köszönöm, hogy írtatok e témában. Már csak annyi , lenne a kérdésem, hogy a Digi most DVB-T digitális adásokat tol be a rendszerbe vagy valós DVB-C - ben jön a jel?

#3013 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 22. 23:33

Idézet: konrada - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 19:23

Azért nem, amiért a többiek igen. Míg azok külön csomagban, komoly pénzért mérik, ők ingyen adják. Innentől kezdve a más cégek egyévi digitális áráért lehet venni egy STB-t is. (S remélem ez így marad, nem pedig olyan horror fizetős lesz, mint a UPC 36 csatornás digitálisa.)

Ez teljesen tiszta nekem is.Arra gondoltam ha már ingyen adja-tehát felár nélkül-akkor párezres készlet erejéig sokkal olcsóbban be tudná szerezni mint ahogy te vagy én beszerezzük egy netes áruházban és még fogna is rajta egy keveset.
Köztudott hogy a Digi mind a műholdas mind a kábeles szegmensében a szegényebb rétegeket célozza meg.Ez nem azt jelenti főleg kábel esetében hogy rosszabb lenne az adás minősége,előtte nekem T volt és a Digi semmivel sem rosszabb a képminőséget illetően! Az internet szolgáltatása meg lealázza az összes szolgáltatót.Az árairól nem is beszélve.Sok kicsi sokra megy!

#3014 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 16:20

Idézet: flyer12 - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 20:00

Köszönöm, hogy írtatok e témában. Már csak annyi , lenne a kérdésem, hogy a Digi most DVB-T digitális adásokat tol be a rendszerbe vagy valós DVB-C - ben jön a jel?

Annyit tudok, hogy a tévémen lehet keresni földi sugárzásúra és kábelre külön, és nem lát át a másikra.
Gondolom az előbbi a DVB-T utóbbi a DVB-C.

Ettől még biztos, hogy nem műholdasok a MinDig-en adottak, de az is tény, hogy a kábelmodem fogja.
(Egyébként érdekelne engem is, hogy tud-e valamit kezdeni az mpeg2-es DVB-T-nek árult Samuk vagy Panák, vagy ennyire máson dolgozik a DVB-C?)

#3015 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 23. 16:43

Idézet: szemil - Dátum: 2009. jún. 22., hétfő - 23:33

Ez teljesen tiszta nekem is.Arra gondoltam ha már ingyen adja-tehát felár nélkül-akkor párezres készlet erejéig sokkal olcsóbban be tudná szerezni mint ahogy te vagy én beszerezzük egy netes áruházban és még fogna is rajta egy keveset.

Nekem van STB-m, mert sok évvel ezelőtt befizettem HBO-ra és már megszoktam, így hiába az a sok új adó, erre még költök. Viszont amikor láttam, hogy az 1-et adó 2500 ft-os helyett 4-es HBO Maxpak csak 2000 Ft, hát áttértem arra. (Még azzal is olcsóbb, mint az UPC, T :D

Ahhoz meg adtak. (És sajnos kell is, mert kódoltak és nem adnak tv-be rakható kártyát.) A legmeglepőbb az számomra, hogy az utolsó csavarig - legalábbis ahol látszik - megegyezik a tányéros STB-vel. De megvallom, igen ratyi az általa előállított kép a tv által átalakítotthoz képest (HDMI nincs), ráadásul sorba programozni sem lehet. Így azt csak a HBO-hoz használom. :omg:

#3016 Felhasználó inaktív   solyomferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 20:02

Ti nem tapasztaltatok mostanába furcsaságokat a netel kapcsolatba. Lassulások STB.

#3017 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 20:43

Idézet: solyomferi - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 21:02

Ti nem tapasztaltatok mostanába furcsaságokat a netel kapcsolatba. Lassulások STB.

Nekem inkább több, mint a névleges.
Keeping the funk alive

#3018 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 27. 21:07

Idézet: solyomferi - Dátum: 2009. jún. 27., szombat - 20:02

Nálam is picit több, 3.8MB/s a le.  :)

#3019 Felhasználó inaktív   festmenyes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 11:47

Jól tudom a digi saját kábelt visz? Tehát meg kell várni míg elhozzák idáig?
Upcröl szeretnék váltani, drága és még gondok is vannak vele mostanában.
Digi-nél mi a tapasztalat, megbízható a szolgáltatásuk?

Köszönöm
Kortárs festmény galéria

#3020 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 28. 12:20

Idézet: festmenyes - Dátum: 2009. jún. 28., vasárnap - 12:47

Jól tudom a digi saját kábelt visz? Tehát meg kell várni míg elhozzák idáig?
Upcröl szeretnék váltani, drága és még gondok is vannak vele mostanában.
Digi-nél mi a tapasztalat, megbízható a szolgáltatásuk?

Köszönöm

Saját kábelt visz, tehát meg kell várni (bürokratizmus miatt lehet, sokat is kell várni).
Megbízhatóság? 6 hónap alatt egyszer volt olyan, hogy nem volt net, mert elvágták a gerincüket, de 2 óra alatt kijavították.
Más hibáját egyenlőre nem látom.
Ügyfélszolgálat utóbbi időszakban sokat javult, ha valami kínom volt, mindíg megoldották a lehető legrövidebb időn belül.
Keeping the funk alive

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.