HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3601 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 14. 13:45

Idézet: P100 - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:39

Nyilván nem, de a 17 ezer Ft annyival több? 5 éve 17 ezerért 40GB-os merevlemezt kaptál, most meg 1TB-osat. És 17 ezerért bárki tud 1TB-os merevlemezt venni, nem csak a nagykeresek.

Nem sok, de nem is 10eHUF, ahogy írtad. Kiskerben kell gondolkodni, mivel a többség (én is) ott vásárol.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3602 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 14:17

Idézet: P100 - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:33

Nagykerben megkapod ~ 10 ezerért 3 év garanciával, neten most csak ezt találtam ipon-on: http://ipon.hu/webshop/product/hitachi_100...6mb_sata2/38123 (17 ezer)

Én még nem találtam olyan nagykert :)

#3603 Felhasználó inaktív   P100 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 14. 14:26

Idézet: mexel - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:17

Én még nem találtam olyan nagykert :)

Nem jó helyen nézted :)

#3604 Felhasználó inaktív   amrugy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 15:09

Sziasztok ! Tudja valaki mikor lesz Csepelen a Katona Jószef utca 13-15 alatt digi kábel , a válaszokat előre is köszönöm!

#3605 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 14. 15:18

Idézet: amrugy - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 16:09

Sziasztok ! Tudja valaki mikor lesz Csepelen a Katona Jószef utca 13-15 alatt digi kábel , a válaszokat előre is köszönöm!

Előztes tervek szerint lehet a jövő héten, de legkésőbb 2018 Q3 a cél, addig igyekeznek.
Make love not Wor.

#3606 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 15:34

DigiTV-nél néhány külföldi csatorna (RTL, TV5, SAT1) képarány automatikusan megváltozik, amikor rákapcsolok az adóra.
Nagyon zavaró. Remélem a magyar csatornáknál nem vezetik be ezt a technikai újítást.

#3607 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 15:39

Help!

Egy kis segítség elkélne: win7 alatt hol/hogyan kell beállítani a kapcsolatot, hogy automatikusan csatlakozzon?

#3608 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 15:40

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 16:34

DigiTV-nél néhány külföldi csatorna (RTL, TV5, SAT1) képarány automatikusan megváltozik, amikor rákapcsolok az adóra.
Nagyon zavaró. Remélem a magyar csatornáknál nem vezetik be ezt a technikai újítást.

Én meg remélem, hogy minél hamarabb áttérnek a 16:9-re! Főleg a sportcsatornák. Barom zavaró, hogy szinte minden fociközvetítés 16:9-es és ezek meg leragadtak a 4:3-nál. :omg: :reklamacio:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3609 Felhasználó inaktív   P100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 16:05

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 15:34

Igen, ez engem is nagyon zavar.

#3610 Felhasználó inaktív   szemil 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 18:22

Lcd-n főleg nagyon jó ha a tv megkapja a wss jelet.Az m1 nagyon jó ebből a szempontból meg a pro7.A többi csatinál nem láttam 16:9 adást analógon.Sportadóknál mindig át is kapcsolom 16:9-re,de az lenne az igazi ha eleve így sugároznák.

#3611 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 14. 18:41

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 16:40

Én meg remélem, hogy minél hamarabb áttérnek a 16:9-re! Főleg a sportcsatornák. Barom zavaró, hogy szinte minden fociközvetítés 16:9-es és ezek meg leragadtak a 4:3-nál. :omg: :reklamacio:

Nekem még jobban zavar ha nem fullHD felbontáson sugároznak. :omg: Persze túl messzire mentem és visszajöttem, azt mondom magamnak, hogy úristen, nem megfelelő időben jöttem vissza. :Đ
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3612 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 14. 19:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 15:40

Én meg remélem, hogy minél hamarabb áttérnek a 16:9-re!

Hát már jó lenne, ha végre eldöntenék, hogy milyen képarányban akarnak adni. Engem az bosszant, hogy pl. rtl klub ad 4:3-ban, közben a fele reklám 16:9-es, jön egy 4:3-as, majd utána egy 16:9-es film. Komolyan nem győzöm állítgatni a tévét... A természetes csatornákról meg ne is beszéljünk, 1/3-1/3 arányban van 4:3, 14:9 és 16:9-es adás.

#3613 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 03:30

Idézet: Joci - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 13:03

Kötegszem tovább :)
...

És miért kell kötegedni?  :confused:

#3614 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 04:01

Idézet: Gubek - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:21

1; Nem mindenki tölt állandóan torrentről
2; Több gép közti megosztásban jól jön a nagyobb sebesség
3; Vannak aki csak alkalmanként töltenek nagy(obb) állomány(oka)t
4; Vannak aki film előzeteseket néznek HD-ban, akkor már kellhet a nagy(obb) sebesség.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik szolgáltatótól melyik csomagot rendeli meg.

1;Nem csak torrent létezik (pl: iTunes Store)
2;Az mindig jól jön! :)
3;Ez szép és jó, de elfelejted, hogy egy 3 fős 1mp-es video konferenciához is kell már egy kellemes sávszélesség le-föl!
4;1080p streamet egy 50-80Mbites net is vidáman kiszolgál!

#3615 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 04:03

Idézet: Pille - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 4:30

És miért kell kötegedni?  :confused:

Mielőtt mindenki átvenné ezt a marhaságot!
Helyesen kötekedni

#3616 Felhasználó inaktív   Bobber76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 07:59

Üdv!

Nem tudom, van-e erre valaki Salgótarján környékéről, de ha igen és még nem kötöttek neki Digit, ne is hagyja. Amit itt csinálnak, az nem szolgáltatás... Telefon szinte minden használat alkalmával megszakad. Az internet lényegében használhatatlan, naponta 100 alkalommal is megszakad, tegnap pedig szinte percenként. Az üfsz lerendezte annyival, hogy vírus/rossz router... persze UPC nettel nem volt semmi baj... és router nélkül is ugyanaz a helyzet. Sajnos akinek errefelé Digi nete van, mind így jártak. Nem is háborognánk, ha nem ez lenne a helyzet a bekötés óta (~3 hét). Az üfsz lekezelő, segítségtől elzárkózó hozzáállása be is tette a kaput. Digi lemond... Majd később, egyszer, talán, ha stabil szolgáltatást tudnak nyújtani, az üfsz pedig nem nézi hülyének az ügyfelet.

A lényeg: bekötés előtt kérdezzétek meg a környéken lakókat, hogy náluk jól működik-e, nehogy Ti is így járjatok...

Szerkesztette: Bobber76 2009. 09. 15. 08:00 -kor

#3617 Felhasználó inaktív   trec 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 08:14

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 7:59

Üdv!

Nem tudom, van-e erre valaki Salgótarján környékéről, de ha igen és még nem kötöttek neki Digit, ne is hagyja. Amit itt csinálnak, az nem szolgáltatás... Telefon szinte minden használat alkalmával megszakad. Az internet lényegében használhatatlan, naponta 100 alkalommal is megszakad, tegnap pedig szinte percenként. Az üfsz lerendezte annyival, hogy vírus/rossz router... persze UPC nettel nem volt semmi baj... és router nélkül is ugyanaz a helyzet. Sajnos akinek errefelé Digi nete van, mind így jártak. Nem is háborognánk, ha nem ez lenne a helyzet a bekötés óta (~3 hét). Az üfsz lekezelő, segítségtől elzárkózó hozzáállása be is tette a kaput. Digi lemond... Majd később, egyszer, talán, ha stabil szolgáltatást tudnak nyújtani, az üfsz pedig nem nézi hülyének az ügyfelet.

A lényeg: bekötés előtt kérdezzétek meg a környéken lakókat, hogy náluk jól működik-e, nehogy Ti is így járjatok...

Most vissza a UPC-hez?Jót röhögnek majd és lám-lám igazuk lesz a Digivel kapcsolatban......

#3618 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 08:59

Idézet: P100 - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:41

Igen, talán Nekik való a UPC. Bár a 300GB akkor is kevés, nagyon kevés. És egyre elterjedtebbek az ilyen-olyan tárhelyek, ahová képeket, videókat tölthetnek fel az emberek. Vagy például, ha valaki YouTube-ra töltene fel egy 1-2GB-os videót, akkor több, mint egy óráig kell várni, mire felmegy... És most a sima mezei felhasználókról beszélek, akik az ismerőseiknek küldik át a nyaraláson rögzített videókat. 120/10 nagyon aránytalan.

Egy kicsit túlzónak érzem ezeket az elvárásaidat.

Amit te leírsz felhasználásnak az jelenleg elég extrém mind elvárásban, mind felhasználói szokásban. Valóban nem szép dolog a upc-nél a 300GB feletti forgalmat extrémnek nevezni, de be kell vallani, azért ez valóban elég erős forgalmazás. Minden nap töltöttem le/fel és az átlag havi forglmam olyan 150GB körül volt, ami bizony a limit fele, sőt 200GB felett is egyetlen egy hónapban sikerült ténykednem, de utána 3 hónapig csak törölgetni kellett a vinyómról a sok szemetet.

Szép dolog a HD, meg jó dolog, de jelenleg problémásabbnak érzem a HD tartalmak hiányát, vagy csekély számát. Töltenék én le HD filmet, de nincs, vagy ha van már olyan régi, hogy már 2 éve láttam, újra meg nem fogom megnézni. Még 720p-s film is később jön mint a dvd, 1080-as pedig épp egy pár klasszikus ezerszer elkoptatott és látott film.
Azt látom, ha lenne olyan szolgáltatás, ami igényelné a nagy sávszélességet, akkor valószínűleg a szolgáltatók is rákényszerülnének a nagy tartalomhoz jobban igazodó sávszélességre való bővítésbe. Amíg ez nincs, addig lépniük sincs miért. Hülye lenne előrehozni egy több milliárdos beruházást, azzal is a cég likviditását és eladósodottságát rontva.

Még egy probléma van manapság. Mégpedig a hálózati eszközök. Nagyon szép az alaplapokra integrált gigabites lan, de manapság kimondottan elterjedt, hogy vezetékes vagy wireless routert használnak otthon is. Ezek sajnos képtelenek a gigabites sebesség kiszolgálására. Amíg az eszközök 10/100-as WAN sebességgel rendelkeznek, addig a szolgáltatóknak főleg nincs semmi okuk az általános eszközök képességeit meghaladó csomagot kínálni. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb router wan - lan irányba még a 100mbit-et se tudja teljesíteni. Egyre elterjedtebbek a wlan hálózatok szerencsére a napokban végre elfogadták a 802.11n szabványt, ez végre ok lehet a fejlődésre az eszközöknél is, de azért ugye te is látod, még ez a szabvány is messze áll az 1000mbit-től.

Tény és nem vitatom, hogy a upc-nél a fel/letöltési sebesség arány nagyon rossz. Sokkal hasznosabb lenne a 120/10 helyett egy 50/30. De talán ennél is hasznosabb lenne, ha végre befejeznék az adatforgalom priorizálást, amivel a torrent tartalmak forgalmát sebességben erősen korlátozzák.

Eddig upc-s voltam, mivel az "a" csoportba tartoztam (csak az volt elérhető), most elköltöztem digis lettem, mivel a változatosság kedvéért itt meg csak ez érhető el (éljen a verseny).
My photos

#3619 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 09:05

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:59

Üdv!

Köszönjük, Emese  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3620 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:00

Idézet: Xero - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 5:03

Mielőtt mindenki átvenné ezt a marhaságot!
Helyesen kötekedni

Így van, elírtam, bocs.

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »