HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3621 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:17

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:59

Üdv!

Nem tudom, van-e erre valaki Salgótarján környékéről, de ha igen és még nem kötöttek neki Digit, ne is hagyja. Amit itt csinálnak, az nem szolgáltatás... Telefon szinte minden használat alkalmával megszakad. Az internet lényegében használhatatlan, naponta 100 alkalommal is megszakad, tegnap pedig szinte percenként. Az üfsz lerendezte annyival, hogy vírus/rossz router... persze UPC nettel nem volt semmi baj... és router nélkül is ugyanaz a helyzet. Sajnos akinek errefelé Digi nete van, mind így jártak. Nem is háborognánk, ha nem ez lenne a helyzet a bekötés óta (~3 hét). Az üfsz lekezelő, segítségtől elzárkózó hozzáállása be is tette a kaput. Digi lemond... Majd később, egyszer, talán, ha stabil szolgáltatást tudnak nyújtani, az üfsz pedig nem nézi hülyének az ügyfelet.

A lényeg: bekötés előtt kérdezzétek meg a környéken lakókat, hogy náluk jól működik-e, nehogy Ti is így járjatok...

Próbáld ki másik routerrel!
Két routerem van: Planet wrt-414 és TP-LINK WR543G
Az adsl-emen a Planet az ssh kapcsolatokat nagyon lassan építette fel (10-15 másodperc is volt), a TP-LINK pedig gyorsan.
ADSL-t cseréltem Digi kábelnetre (koax-os) és ennél a TP-LINK szakadozott, nem volt stabil. Visszaraktam a Planet-et és ez meg jó, nem szakad, stabil, gyors.

#3622 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:33

Idézet: P100 - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:41

És most a sima mezei felhasználókról beszélek, akik az ismerőseiknek küldik át a nyaraláson rögzített videókat. 120/10 nagyon aránytalan.

Mezewi felhasználó ilyet csinál a legkevésbé, de akkor is, ha natív .avi, akkor 2-3 szalag, 40 giga? Ehhez képest "hamar" kiér, oszt 1-2 évig megint kuss van, mert mezei felhasználó el sem nyut nyaralni. Ha meg DVDre tolja, akkor 8 gigában ott van ugyanez.
Make love not Wor.

#3623 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 10:34

Idézet: P100 - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 14:33

Nagykerben megkapod ~ 10 ezerért 3 év garanciával, neten most csak ezt találtam ipon-on: http://ipon.hu/webshop/product/hitachi_100...6mb_sata2/38123 (17 ezer)

Nagykerben sem kapod meg. Ez meg 18ezer.
Make love not Wor.

#3624 Felhasználó inaktív   vigyex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 11:02

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 7:59

Üdv!

Nem tudom, van-e erre valaki Salgótarján környékéről, de ha igen és még nem kötöttek neki Digit, ne is hagyja. Amit itt csinálnak, az nem szolgáltatás... Telefon szinte minden használat alkalmával megszakad. Az internet lényegében használhatatlan, naponta 100 alkalommal is megszakad, tegnap pedig szinte percenként. Az üfsz lerendezte annyival, hogy vírus/rossz router... persze UPC nettel nem volt semmi baj... és router nélkül is ugyanaz a helyzet. Sajnos akinek errefelé Digi nete van, mind így jártak. Nem is háborognánk, ha nem ez lenne a helyzet a bekötés óta (~3 hét). Az üfsz lekezelő, segítségtől elzárkózó hozzáállása be is tette a kaput. Digi lemond... Majd később, egyszer, talán, ha stabil szolgáltatást tudnak nyújtani, az üfsz pedig nem nézi hülyének az ügyfelet.

A lényeg: bekötés előtt kérdezzétek meg a környéken lakókat, hogy náluk jól működik-e, nehogy Ti is így járjatok...

te kis egyhozzászólós upc-s drágaszág  :cool:

gondolod, hogy ez itt eredményre vezet? szánalmas vagy!

#3625 Felhasználó inaktív   Bobber76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:01

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 10:17

Próbáld ki másik routerrel!
Két routerem van: Planet wrt-414 és TP-LINK WR543G
Az adsl-emen a Planet az ssh kapcsolatokat nagyon lassan építette fel (10-15 másodperc is volt), a TP-LINK pedig gyorsan.
ADSL-t cseréltem Digi kábelnetre (koax-os) és ennél a TP-LINK szakadozott, nem volt stabil. Visszaraktam a Planet-et és ez meg jó, nem szakad, stabil, gyors.

Szia! Köszi, de mint írtam, router nélkül ugyanaz a helyzet, és nem csak nálam, hanem az egész utcában. Valami felénk lehet, mert ilyen extrém módon csak erre tré, a város másik végében (ahol már megy egy jó ideje a szolgáltatás) nem ilyen szakadozós. Csak hát ezt nem vagyok képes átütni az üfsz-n, mert egyfolytában a routert szajkózza a rendkívül szakképzett diszpécser kisasszony.

Vigyex, neked no komment, mellényúltál.

#3626 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:34

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. Sep. 15., Tuesday - 13:01

Szia! Köszi, de mint írtam, router nélkül ugyanaz a helyzet, és nem csak nálam, hanem az egész utcában. Valami felénk lehet, mert ilyen extrém módon csak erre tré, a város másik végében (ahol már megy egy jó ideje a szolgáltatás) nem ilyen szakadozós. Csak hát ezt nem vagyok képes átütni az üfsz-n, mert egyfolytában a routert szajkózza a rendkívül szakképzett diszpécser kisasszony.

Vigyex, neked no komment, mellényúltál.

Fogd meg az utcabelieket, ragadjatok faklyat aztan irany a Digi UFSZ. Csak nem hajtanak el :)
(De komolyan: csoportosan kozelitettetek mar? Szoban, irasban, szemelyesen is.)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3627 Felhasználó inaktív   Bobber76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 12:40

Idézet: padawan - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 12:34

Fogd meg az utcabelieket, ragadjatok faklyat aztan irany a Digi UFSZ. Csak nem hajtanak el :)
(De komolyan: csoportosan kozelitettetek mar? Szoban, irasban, szemelyesen is.)

Írásban sikerült mozgósítani az érintetteket ma reggel. Kiváncsi leszek, kapunk-e, illetve milyen reakciót. :) Remélem lesz valami hatása a dolognak, mert nagyon nem mindegy, mennyi az annyi...

#3628 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 13:23

Idézet: amrugy - Dátum: 2009. szept. 14., hétfő - 15:09

Sziasztok ! Tudja valaki mikor lesz Csepelen a Katona Jószef utca 13-15 alatt digi kábel , a válaszokat előre is köszönöm!

Én a Katona József u. 9-11-ben lakom, azon belül is a B lépcsőházban! Ott 2 hete kábelezték be a házat, azóta többször beszéltem az üzletkötővel is s megtudtam hogy az A és C lépcsőházban van már net a B lépcsőházban pedig önkormányzati engedélyre várnak, kíváncsi leszek meddig fog tartani, mert nekünk is nagyon kéne már a net!
9-13-ban nem tudom hogy mikor lesz net, de szerintem ha nekünk 2-3 hónapon belül megindul akkor talán nektek is!  :confused:

#3629 Felhasználó inaktív   amrugy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 17:55

Sziasztok! Nagyon remélem , hogy előbb utóbb lesz digi kábel , mert már  fél éve lejárt a upc szerződésem és elég kemény összeget fizetek a upc-nek....hát remélem idén még lesz .... :rolleyes:

#3630 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 20:49

Masnak is igencsak lassu a web (letoltes jo, de a pingek...)? Mivan mindenki nezi a meccset a streamrol? :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3631 Felhasználó inaktív   P100 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 21:08

Nálam nincs vele gond, 3 ms ping most is.

#3632 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 15. 21:28

Idézet: Bobber76 - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 8:59

Üdv!

Router kiiktat. Ubuntu LiveCD leszed-elindít. Használ kicsit. Ha így is szakad akkor már valami a kezedben amivel lehet érvelni.
Nálam is próbálkoztak még a bekötés utáni gondoknál vírus magyarázatokkal. Nagyokat mosolyogtam!  :cool: :)

#3633 Felhasználó inaktív   ady19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 10:36

Idézet: amrugy - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 17:55

Sziasztok! Nagyon remélem , hogy előbb utóbb lesz digi kábel , mert már  fél éve lejárt a upc szerződésem és elég kemény összeget fizetek a upc-nek....hát remélem idén még lesz .... :rolleyes:

Nyugi, én is így vagyok ezzel, csak nekem annyival rosszabb a helyzetem, hogy most jelenleg egyáltalán nincs netem otthon (Upc se, illetve semmi se), ezért is várom én is már állatira hogy történjen valami de eddig még semmi... :(

#3634 Felhasználó inaktív   Warlock 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 16. 11:52

Idézet: Xero - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 22:28

Router kiiktat. Ubuntu LiveCD leszed-elindít. Használ kicsit. Ha így is szakad akkor már valami a kezedben amivel lehet érvelni.
Nálam is próbálkoztak még a bekötés utáni gondoknál vírus magyarázatokkal. Nagyokat mosolyogtam!  :cool: :)

Az Ubuntu telepítés kicsit túlzás :p, de a router kiiktatás az tényleg ajánlatos, a gép újraindítása is, no meg ha a vírusra akarják fogni, akkor határozottan mondani, hogy épp most futtattad a víruskeresőt. :D Nagyon szeretik lerázni az embert, ezért érdemes az ilyen felvezető köröket kiiktatni, mert akkor muszáj nekik foglalkozni a problémával.

#3635 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 12:42

Idézet: Warlock - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 12:52

Az Ubuntu telepítés kicsit túlzás :p, de a router kiiktatás az tényleg ajánlatos, a gép újraindítása is, no meg ha a vírusra akarják fogni, akkor határozottan mondani, hogy épp most futtattad a víruskeresőt. :D Nagyon szeretik lerázni az embert, ezért érdemes az ilyen felvezető köröket kiiktatni, mert akkor muszáj nekik foglalkozni a problémával.

Nem kell azt telepíteni. LiveCD-ről elindítja és futtatja kicsit.

#3636 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 14:16

Idézet: Xero - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 4:03

Mielőtt mindenki átvenné ezt a marhaságot!
Helyesen kötekedni

Ahogy az Argóban Tibi mondja: Úgy biz, eről van szó!  :Đ

Ez a  :confused:  azért volt a mondat végén...

#3637 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 14:25

Idézet: vigyex - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 11:02

te kis egyhozzászólós upc-s drágaszág  :cool:

gondolod, hogy ez itt eredményre vezet? szánalmas vagy!

Rosszul gondolkozol, igaza van! Mindig át kell gondolni a váltást, amit ő nem tett meg. Olvasd el figyelmesen, hogy mit írt!

Idézem a kollégát:  "A lényeg: bekötés előtt kérdezzétek meg a környéken lakókat, hogy náluk jól működik-e, nehogy Ti is így járjatok..."

Emlékszem, hogy régen minden rosszat elmondtak a digi-ről. Néhány hónapja elolvastam egy csomó dolgot, pl. ezt a fórumot is. Ezek után átmentem a szomszédokhoz, és váltottam. Mindenki meg volt vele elégedve. Ha szidták volna, természetesen nem megyek át, de akkor ők már visszamentek volna az UPC-hez.
A bekötés első napján teljesen idegbeteg voltam, mert nem működött. Megkérdeztem itt, hogy mit tegyek, kb. 5 egybehangzó válasz jött: vegyél routert! De minek?  :think:  Egy géphez?  :eek:
Aztán megoldódott a probléma, másik vírusirtó kellett gépre.
Azóta minden OK, hála Nektek, a szomszédaimnak és a vírusirtó miatt a munkahelyem számítástechnikusának.

#3638 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 15:08

Idézet: Xero - Dátum: 2009. szept. 15., kedd - 21:28

...

Mosolyoghatsz, én is azt tettem, aztán bebizonyosodott, hogy nálam az volt a gond.  ;)
A problémám a következő volt. Bekapcsolom a gépet, megnyitom a böngészőt, elindul a tárcsázóprogram, kapcsolódik, aztán egy idő után jelzi, hogy a kapcsolat megszakadt. Újratárcsázás, hibaüzenet, nincs net! Újraindítás, tárcsázás, kapcsolat OK, aztán megszakad és elölről az egész. Megkérdeztem ITT a HWSW-n, hogy mi a gond, jöttek a jó tanácsok, nem véletlenül külön írva! Rakjak fel kapcsolódás ismétlő programot, mert az újratárcsáz, ha megszakad a kapcsolat. Nem értettem, hogy minek, mert az XP saját tárcsázási beállításainál beírtam egymás mellé kilenc db 9-est. Így már van a gépnek lehetősége próbálkozni. Aztán a következő jó tanács: Vegyél routert! Egy géphez router? Minek? Részben azért jöttem át amonnan, mert ez olcsóbb. De egy új eszköz megvásárlásával ismét csak költök rá!
Egy nap múlva már egyáltalán nem kapcsolódott. A munkahelyemen kérdem a számítástechnikusokat, hogy milyen routert vegyek. Erre mindkettőtől kapásból a válasz: semmilyet! NOD32! Mondom nekik, hogy van a gépen vírusirtó, csak nem az. Azt mondják, hogy a mostanit vedd le, rakd fel ezt és azzal működni fog. Nem akartam elhinni, de erre az volt a válasz, hogy ha újra kell indítani a gépet, és akkor egy ideig megy a net, akkor vírus. És igazuk volt! Úgyhogy csak mosolyogj. Most már én is azt teszem.  :)  Mert így a digi-vel már semmi bajom sincs!  :up:   Jelenleg...

Szerkesztette: Pille 2009. 09. 16. 15:22 -kor

#3639 Felhasználó inaktív   Moonline 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 16:59

Lassacskán karcolgatjuk a 30 gigabitet bixben  :)

#3640 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 16. 17:04

Idézet: Pille - Dátum: 2009. szept. 16., szerda - 16:08

Mosolyoghatsz, én is azt tettem, aztán bebizonyosodott, hogy nálam az volt a gond.  ;)

Nézz az aláírásomra és rájössz miért mosolyogtam a vírusokon! :p :cool:

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.