HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#3841 Felhasználó inaktív   karicsek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 11. 20:41

Idézet: konrada - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 13:42

-Teletex már az elve miatt sem működik a digitálison. (De ha azt akarod olvasni, csak átteszed az analógra, azok mind ott is meg vannak.)

Nos az a helyzet, hogy nálam jön a teletex-t digitálison is. Igaz nem mindegyiknél, de a legtöbbnél igen.

#3842 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 11. 20:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 20:39

Ezekkel még cégnél sem nagyon foglalkozom, így otthon meg pláne nem. Ne is logolja a router, mert csak plusz erőforrás a vele való foglalkozósdi. Internet velejárója, nagyvason még rosszabb a dolog.

Támadnak, úgy, ahogy Jahno is mondja.
Kapcsold ki a logot, vagy rakj unixos routingot, meg ipfiltert, stb, azok lekezelik ezt a problémát és nem halnak bele :)

Vagy használj linuxot ;) :p

Szerkesztette: Lazsa 2009. 10. 11. 20:49 -kor

Keeping the funk alive

#3843 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 22:26

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 19:13

Nézzétek már meg légyszi, hogyha lehetséges, hogy titeket is támadnak-e idegen ip-ről másodpercenként többször is... többnyire router tűzfalának logjában, vagy ha olyan szoftveres tűzfal van a gépen, akkor abban.
nekem már a harmadik router van a rendszerbe kötve, ez ma csak 3x szakadt meg ugyan, de ennyit se kéne...

Igen nekem is szokott lenni bőven támadás a tűzfal logban. Talán nem másodpercenként de azért relatíve elég sok.
Nem hiszem higy ez összefüggésben van a net lassulással.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#3844 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 22:28

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 17:29

Mostanában úgy vettem észre hogy a weboldalak tetű lassan jönnek be. Digi 30/20-as, Csepel. Nincs router csak kábel direktbe a LAN kártyára.

Érdekes, most 11 után sokkal jobb, az oldalak is gyorsabban töltődnek.

Kép

Akkor lehet hogy erősen összefügg a hálózat terheltségétől?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#3845 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 23:05

Idézet: konrada - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 14:42

...
-Teletex már az elve miatt sem működik a digitálison. (De ha azt akarod olvasni, csak átteszed az analógra, azok mind ott is meg vannak.)

Ezzel én vitatkoznék. Cinergy C PCI HD CI kártyát használok, ebben nincs analóg rész és mégis van txt.

#3846 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 11. 23:48

Éjfél után:

Kép

#3847 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 04:09

Idézet: batagy - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 0:48

Éjfél után:

Kép

És minek pingteszteltél Bratislava-t előtte Budapest helyett???
Ez a teszt meg kurvára értelmetlen.

Meg mit is akarsz vele mondani?
Hogy jajj 11ms a pingem külföldre....
Na akkor mivan?  :D
Keeping the funk alive

#3848 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 07:08

Idézet: konrada - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 15:42

A poénkodást félre téve:
-Lényegesen jobb a minőség, főleg azoknál az adókhoz képest, ahol eleve gyenge a jel.
-Kockásodást nem nagyon tapasztaltam még eddig (vagy ha igen, viharnál, de akkor elment az analóg is.)
-Ahogyan kapják, úgy jön át, tehát ha szélesben veszi a központ ott szinte DVD minőségű a kép (Pl. AXN.)
-Van EPG, és jó. (Persze nem mindegyiken, pl. a m1HD-n.)

Köszönöm!

Akkor érdemes DVB-C tunerrel rendelkező tv.t venni Digi előfizetésbez.

Még egy kérdés, van M1HD? És HD-ban jön? Nincs feltüntetve a közölt listában ebben a formában.

Szerkesztette: lanlaf 2009. 10. 12. 07:09 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#3849 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 07:51

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 4:09

És minek pingteszteltél Bratislava-t előtte Budapest helyett???
Ez a teszt meg kurvára értelmetlen.

Meg mit is akarsz vele mondani?
Hogy jajj 11ms a pingem külföldre....
Na akkor mivan?  :D

Te nem értesz.
Olvasd vissza az előtörténetet, a téma az előző, 128. lapon kezdődik.

Azt akarom vele mondani, hogy napközben k*rva sz*r a link, 95 ms volt a ping, az oldalak tetű lassúak voltak, majd este lement 11 ms-re, majd mégkésőbb éjjel 4ms-re. Ezt akarom mondani. És persze akkor sokkal gyorsabb is lett a webezés, tehát nekem legalábbis ez a teszt jól modellezi a netem minőségét.

Magyarul, véleményem szerint kimértem, hogy napközben a terheltség miatt szar a hálózat. Másrészt egyúttal azt is jelenti, hogy nem nálam, senem a lépcsőházban van a hiba. Ezt akarom vele mondani.

De ugye mint tanultuk az egyetemen, egy és két mérés még nem mérés, így még fogok majd többet is mérni, napszakok függvényében, persze nem fogom most már kirakni a fórumra.

A Bratislava-t és Budapestet nem én válaszottam ki, azt a PingTest.net automatikusan választotta. Az van!  :reklamacio:  A "jajj 11ms külföldre" nem a baj, éppen az már nagyon jó, a baj ami előtte volt 98 ms meg 15% packet loss.

Szerkesztette: batagy 2009. 10. 12. 08:14 -kor

#3850 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 08:28

Idézet: lanlaf - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 8:08

Köszönöm!

Akkor érdemes DVB-C tunerrel rendelkező tv.t venni Digi előfizetésbez.

Még egy kérdés, van M1HD? És HD-ban jön? Nincs feltüntetve a közölt listában ebben a formában.

Érdemes!
Az m1HD, m2HD, és DunaHD is benne van a csomagban. Most vettem egy 40B650-es Samsungot és állati szépek a képek a Digikábel digitális adásainak, nincsenek agyontömörítve. Van UPC directem is, ott sok csatornán lényegesen erősebb a tömörítés, tehát pixelesebbek a képek.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#3851 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 09:39

Idézet: Sparks - Dátum: 2009. Oct. 12., Monday - 9:28

Az m1HD, m2HD, és DunaHD is benne van a csomagban.

:offtopic: Ne nezzetek TV-t mert butit! :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#3852 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 10:29

Idézet: padawan - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:39

:offtopic: Ne nezzetek TV-t mert butit! :D

Az nem úgy van, "Ne nézd egész nap, berohad az agyad" (5. elem)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3853 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 10:51

Az NHH 10 millió forintra bírságolta a DIGI-t

nem tudom ennek mennyi köze van a Digihez, de ha péntek óta van a lassulás akkor van..
Megtorpant a magyar internet

#3854 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 11:06

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:51

nem tudom ennek mennyi köze van a Digihez, de ha péntek óta van a lassulás akkor van..

Semmi. Nálam (szfvár) pl. a kérdéses időben semmi jelét nem láttam egy iciripiciri lassulásnak sem. Különben 3 órán belül megoldották...

#3855 Felhasználó inaktív   DeathByStereo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 12. 15:50

hello,
most váltottam digire, de van némi problémám.beköttetem a tv csomagot és a netet(top net).
a tv-n kéne jönnie mondjuk a sport 1 és 2-nek, de egyiket sem találom, mindegy, ez egyelőre mellékes.a nagyobbik gond a nettel van.
amíg a gépbe van kötve a kábel, úgy működik a net, (igaz minden bekapcsoláskor újra kell csatlakozni), viszont a routerrel odáig sem jutok, hogy kábelen továbbmenjen a jel, nemhogy wifin.hiába kötöm be rendesen a routert, azt írja, hogy nincs net.létezik, hogy le kell jelenteni a router MAC címét a diginél, hogy oszthassam?
fontos lenne, mert szívesebben használom a laptopot.UPC-nél semmi gond nem volt, ott nem kellett mindig újracsatlakozni, de persze ott modem is volt, az más ügy.(de a laptopon OSX van, már most félek, hogy ebből is gond lesz, bár ugye nem lenne szabad...)
valakinek valami megoldás?elvileg működnie kéne...
köszi előre is!

#3856 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 16:00

Ha routert használsz akkor a routernek kell csatlakozni a nethez. Úgy kell beállítani a csatlakozást, hogy PPPoE legyen a kapcsolat típusa és a user/pass mezőbe kell megadni a Digitől kapott user/pass párost.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#3857 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 16:02

Idézet: DeathByStereo - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 16:50

hello,
most váltottam digire, de van némi problémám.beköttetem a tv csomagot és a netet(top net).
a tv-n kéne jönnie mondjuk a sport 1 és 2-nek, de egyiket sem találom, mindegy, ez egyelőre mellékes.a nagyobbik gond a nettel van.
amíg a gépbe van kötve a kábel, úgy működik a net, (igaz minden bekapcsoláskor újra kell csatlakozni), viszont a routerrel odáig sem jutok, hogy kábelen továbbmenjen a jel, nemhogy wifin.hiába kötöm be rendesen a routert, azt írja, hogy nincs net.létezik, hogy le kell jelenteni a router MAC címét a diginél, hogy oszthassam?
fontos lenne, mert szívesebben használom a laptopot.UPC-nél semmi gond nem volt, ott nem kellett mindig újracsatlakozni, de persze ott modem is volt, az más ügy.(de a laptopon OSX van, már most félek, hogy ebből is gond lesz, bár ugye nem lenne szabad...)
valakinek valami megoldás?elvileg működnie kéne...
köszi előre is!

Nem kell MAC, mivel digi PPPOE kapcsolat.
MAC klónozást meg hasonlóakat is felejtsd el.
Routeren PPPOE kapcsolat felhasználónév + jelszó WAN oldalon.
WiFi-nek nincs köze hozzá.
Keeping the funk alive

#3858 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 16:07

Idézet: Lazsa - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 16:02

Routeren PPPOE kapcsolat felhasználónév + jelszó WAN oldalon.

A Service Name mezőt hagyd üresen!

#3859 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:55

Idézet: karicsek - Dátum: 2009. okt. 11., vasárnap - 20:41

Nos az a helyzet, hogy nálam jön a teletex-t digitálison is. Igaz nem mindegyiknél, de a legtöbbnél igen.

Hát ebben valóban tévedtem.

Mentségemre: év eleje óta van digivevős tv-m, és azóta többször próbáltam és nem volt. Aztán már meg sem próbáltam.

Most leellenőriztem és tényleg lett rajta az is! :respect:

#3860 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 20:26

Idézet: Flashget - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 10:51

Valóban nem volt tájékoztatás. És mennyi a garantált sebesség?

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.