HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#4481 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 26. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: sonykor - Dátum: 2010. 03. 25. 12:14

Kábeles Digi TV-m van. Van HD m1, m2, duna tv. Ezt milyen dvd felvevővel lehet felvenni?

Milyen STB van hozzá, vagy egyből a TV dekódol? A digi most felvevőset osztogat, ha csak a későbbi HD visszanézés a cél.
Ha hosszabb távú tárolás, akkor elvileg a STB analóg kimenetére kötött DVD felvevővel tudod rögzíteni DVD formátumban.

#4482 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 03. 26. 07:41

Mi van akkor, ha a felvevőt a jelforrással, vagy tv-vel nem hdmi, hanem scart, vagy valami hasonló analóg kábellel köti össze? Ezek elvileg nem tudnak full hd jelet továbbítani.
Csak egy ötlet, felvetés, vajon működhet?

Ezeken nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag sem megy át a HD felbontású jel. Tehát nem a HD műsort nem lehet rögzíteni. Rögzíteni lehet, de sima, mezei SD felbontásban fogja a DIGI HD-t, vagy bármelyik más csatorna HD jelét továbbítani, amit esetleg rögzíteni akarsz.
A minőségre azért kíváncsi lennék. :s

#4483 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: konrada - Dátum: 2010. 03. 25. 17:09

Hát szvsz. semmilyennel. Ugyanis a full HD anyagok nagyobbak, mint egy dvd lemez.
...

Ezzel egy kicsit vitatkoznék. A műsor hossza is beleszól ebbe. ;)

#4484 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2010. 03. 26. 13:46

Ezeken nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag sem megy át a HD felbontású jel. Tehát nem a HD műsort nem lehet rögzíteni. Rögzíteni lehet, de sima, mezei SD felbontásban fogja a DIGI HD-t, vagy bármelyik más csatorna HD jelét továbbítani, amit esetleg rögzíteni akarsz.
A minőségre azért kíváncsi lennék. :s

Vannak eszkozok a HD rogzitesre is, tobb workaround is letezik, de asztali fevevot meg valoban nem lattam.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4485 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 13:55

Vannak eszkozok a HD rogzitesre is, tobb workaround is letezik, de asztali fevevot meg valoban nem lattam.

Samott

Lehet félreértelek mire gondolsz asztali felvevő alatt, de STB van több is ami HD-ban rögzít.
Amit a digi ad Technisat DIGIT HD4-CX az is tud USB-n rögzíteni HD adást.

#4486 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 13:55

Pedig létezik nyugatabbra. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4487 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 26. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 03. 26. 07:41

Mi van akkor, ha a felvevőt a jelforrással, vagy tv-vel nem hdmi, hanem scart, vagy valami hasonló analóg kábellel köti össze? Ezek elvileg nem tudnak full hd jelet továbbítani.
Csak egy ötlet, felvetés, vajon működhet?

Hát ezen el sem gondolkodtam, mert eleve tuneres szerkezetre gondoltam (mint a kérdéses dvd felvevő, vagy STB). Azokba meg belemegy az antennakábel és abból csinál felvételt. Van olyan egyáltalán, melybe a kijelzőhőz hasonlóan egy csatornás jel megy? Szóval nem tudom. (Ha meg arra gondolsz, hogy akad-e olyan HD jeladó, melyből analógon jön ki a jel, hát nem hiszem.)

#4488 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 15:01

Üzenet megtekintéseIdézet: konrada - Dátum: 2010. 03. 26. 14:52

Ha meg arra gondolsz, hogy akad-e olyan HD jeladó, melyből analógon jön ki a jel, hát nem hiszem.

Nem tudom mi a HD jeladó, de a szabvány miatt minden készüléken így a HD lejátszókon, STB-ken is kell lennie composit kimenetnek, így az analóg hozzáférés és felvétel biztosított, a minőség az más kérdés.

#4489 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 03. 26. 14:33

Pedig létezik nyugatabbra. :)

Ez muholdvevo, nem kabeles (a kartya meg ugyis a szolgaltato dobozahoz van rendelve).

Bucy: a digi kabeles doboza tenyleg kepes USB-s tarolora rogziteni? Szimpatikus huzas :up:

En a HDMI kimeneten kikerulo jel rogzitesere gondoltam, olyan dobozt nem lattam meg csak tunereket...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4490 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 03. 26. 15:01

Nem tudom mi a HD jeladó, de a szabvány miatt minden készüléken így a HD lejátszókon, STB-ken is kell lennie composit kimenetnek, így az analóg hozzáférés és felvétel biztosított, a minőség az más kérdés.

Kompozit altalaban csak SD, HD komponens kellene...

Samott

Szerkesztette: Samott 2010. 03. 26. 15:04 -kor

#4491 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 15:03

Bucy: a digi kabeles doboza tenyleg kepes USB-s tarolora rogziteni? Szimpatikus huzas :up:

En a HDMI kimeneten kikerulo jel rogzitesere gondoltam, olyan dobozt nem lattam meg csak tunereket...

Kompozit altalaban csak SD, HD komponens kellene...
Samott

Igen tud.
Milyen forrásból akarsz pontosan rögzíteni, milyen formátumba? DVB-C/T HD felvevő van már több is.
Kompozit nem is elég a HD-hez, komponens jó lehet, de arról rögzíteni tudót én sem láttam még.
Ami HD-ben rögzít, szerintem az mind csak digitális. :think:

#4492 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 03. 26. 15:37

Milyen forrásból akarsz pontosan rögzíteni, milyen formátumba? DVB-C/T HD felvevő van már több is.
Kompozit nem is elég a HD-hez, komponens jó lehet, de arról rögzíteni tudót én sem láttam még.
Ami HD-ben rögzít, szerintem az mind csak digitális. :think:

DVB-C remenytelen, a kartya a szolgaltato dobozahoz kotott. DVB-T-en keves a savszel... komponens rogzito tobb fajta is van (Hauppauge HD PVR, Blackmagic Design Intensity), de van mod a HDMI HDCP titkositasanak levalasztasara is...

Samott

#4493 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 16:26

DVB-C remenytelen, a kartya a szolgaltato dobozahoz kotott...

MIlyen kártya?? Ez digikábel fórum! :)

(Ha a HBO kártyára gondolsz -mert az van - azt tényleg köti a Digi is, de azt meg úgy is csak az Azona trutyi kezeli, mert a HD boxai a Diginek másmilyen kódolásúak. :(

#4494 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 16:26

DVB-C remenytelen, a kartya a szolgaltato dobozahoz kotott. DVB-T-en keves a savszel... komponens rogzito tobb fajta is van (Hauppauge HD PVR, Blackmagic Design Intensity), de van mod a HDMI HDCP titkositasanak levalasztasara is...

Samott

Most hogy mondod a HD PVR beugrott nézegettem régebben.
A legjobb megoldás a szolgáltatótól kérni rögzítésre is alkalmas készüléket, vagy beregisztráltatni egy sajátot, ha engedik, bár erre kicsi az esély.
A HDMI portról felvevő asztalik, talán pont a HDCP miatt nem nagyon vannak, nem? Bár ilyet még nem is kerestem eddig.

#4495 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: konrada - Dátum: 2010. 03. 26. 17:13

MIlyen kártya?? Ez digikábel fórum! :) (Ha a HBO kártyára gondolsz -mert az van - azt tényleg köti a Digi is, de azt meg úgy is csak az Azona trutyi kezeli, mert a HD boxai a Diginek másmilyen kódolásúak. :(

Bocs, ugy tudtam hogy a HD-hoz mar adnak dobozt meg kartyat is... akkor ezek szerint csak az HBO-hoz kell kartya.

Samott

#4496 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 19:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 03. 26. 17:58

Bocs, ugy tudtam hogy a HD-hoz mar adnak dobozt meg kartyat is... akkor ezek szerint csak az HBO-hoz kell kartya.

Samott

Digikábelhez nem kell kártya, kódolatlan a digitális, ha van a TV-dben mpeg2/4 DVB-C tuner, akkor doboz se.

Szerkesztette: Bucy 2010. 03. 26. 19:09 -kor

#4497 Felhasználó inaktív   konrada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 03. 26. 19:08

Digikábelhez nem kell kártya, kódolatlan a digitális, ha van a TV-dben mpeg2/4 DVB-C tuner, akkor doboz se.

A lényeg tehát: a Digikábelhez nem kell STB, de ha fel akar valaki venni, ahhoz jó az olyan DVB-C-s STB melyben ez a funkció meg van és lehetőség arra, hogy kimenthető legyen belőle.

Erre a HD-s STB állítólag jó. Ez bérelhető, vagy megvásárolható. (Az meg kérdéses, hogy mi éri meg jobban: a vásárlás majdnem 3 évi bérleti díjban van, és annyi idő alatt kijöhet szebb és jobb is, meg addig is a digié az esetleges javítási költség. :blush:

Persze lehet, hogy van olyan tuneres médialejátszó, mely jobb ennél, de még én sem találtam meg, pedig keresem.

#4498 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 12:55

Emberek!

csak nekem nőtt duplájára feltöltés (~52 mbit), vagy másnak is?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4499 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 03. 27. 12:55

csak nekem nőtt duplájára feltöltés (~52 mbit), vagy másnak is?

Nálam változatlan.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4500 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 14:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 03. 27. 13:19

Nálam változatlan.

rövid távú volt a dolog, sajnos "visszaállt" a normál helyzetre.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.