Idézet: miguel17 - Dátum: 2010. 04. 12. 14:21
Sziasztok!
Olvasom a forumot, és azt szeretném kérdezni, hogy akinek digi 80/25 Mbit/s-os nete van és tarja ezt a sebességet azok lakotelepen laknak vagy kertes övezetben? Gondolok én arra, hogy a leterheltség egyes szakaszokon mennyire lehet jellemző? Nekem is ilyen netem van(x.kerület - Lakótelep), és kb 30-40 Megával jön csak! Lehet az én hálokártyám sem bírja? A gépem kb 7 éves, AMD 2000+-os proci 1Gb Ram külön hálo kártya mert az alaplapi (Asus A7v8x) nem akar működni Xp alatt, amikor engedélyezem akkor belassul a gépem de nagyon!
Kérdezem hogy akinek nem jött tejes sávszélességel az mire jutott, hogyan oldotta meg? Szerelő, kábel elkötés, lépcsőházi dolog stb...
Nekem elméletileg nincs elkötve mert már nézte szerelő azt mondja hogy jó!? Én hogyan tudnám megnézni, hogy biztosan jó-e?
Tudom, hogy ez már régi kérdés, de mivel csak most jött be a digi a házba csak most néztem bele ebbe a fórumba, és annyira meglepett, hogy bárki szerint számít a LAN átviteli sebességnél a gép életkora, hogy muszáj írnom rá egy postot.
Szóval. Nem, nem természetes, hogy ilyen sebességet produkál csak a neted akármilyen régi a géped. Ha jön 30-40 megával, az azt jelenti, hogy 100 megás kártya van a gépben, tehát elvileg tudnia kell. UPC-nél a FP-nél ajánlanak egy kis progit, ez kicsit átkonfigurálja a TCPIP beállításokat, mert elvileg XP-nél van vmilyen korlát. (bár gondolom ez csak internet sebességre igaz, mert LAN sebességnél otthon nem láttam semmi korlátot).
Érdemes közvetlenül, router nélkül megnézni, hogy akkor mi van. Érdemes még Linux alatt is csinálni egy próbát (akárhonnan letölteni egy live CD-t, onnan bebootolni, és sebességet mérni, akkor nincs az XP esetleges lassító hatása).