HWSW Informatikai Kerekasztal: Digi kábel II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digi kábel II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#5501 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 15. 21:02

http://dtvnews.hu/hi...viasat-explorer

http://dtvnews.hu/hi...graphic-channel

http://dtvnews.hu/hi...ofizetoi-szamok

#5502 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 15. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2012. 05. 15. 22:02

Szélesvásznon a Viasat Explorer
Szélesvászonra vált a National Geographic Channel

Már épp ideje! Ez jó! A Discovery nemrég váltott 16:9-re, a Spektrum már régen az.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5503 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 16. 12:33

akkor mar csak az analogon kellene a diginek beallitani a kapcsolojeleket mindenhol ahol szelesvasznu az adas.. :dry:

#5504 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 16. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 05. 16. 13:33

akkor mar csak az analogon kellene a diginek beallitani a kapcsolojeleket mindenhol ahol szelesvasznu az adas.. :dry:

Milyen kapcsolójelre gondolsz?
A Viasat Explorer, Spektrum, Discovery mind rendes és korrekt 16:9-es aránnyal jön analógon! Ezt hívják anamorf jelnek, hogy vertikálisan szét van húzva a jel. A TV-n kell bekapcsolnod kézzel a 16:9-es módot, ami utána vertikálisan összenyomja, ezáltal visszaáll az eredeti torzítatlan képarány. Ha a TV-d nem támogatja ezt a 16:9-es módot, akkor sajnos pórul jártál.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#5505 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 18. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 05. 16. 21:58

Milyen kapcsolójelre gondolsz?
A Viasat Explorer, Spektrum, Discovery mind rendes és korrekt 16:9-es aránnyal jön analógon! Ezt hívják anamorf jelnek, hogy vertikálisan szét van húzva a jel. A TV-n kell bekapcsolnod kézzel a 16:9-es módot, ami utána vertikálisan összenyomja, ezáltal visszaáll az eredeti torzítatlan képarány. Ha a TV-d nem támogatja ezt a 16:9-es módot, akkor sajnos pórul jártál.

eloszor is pc-n nezem tv kartyaval.
de atv, viasat3, m1, viasat history, meg meg jo par csatin rendben van a keparany.
de pl. m2, eurosportok, dunak tobbszor problema van.
egyebkent nem csak nekem, sat.hu-s forumban szinten irjak hogy problema van ezzel.

#5506 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 18. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 05. 18. 13:48

eloszor is pc-n nezem tv kartyaval.
de atv, viasat3, m1, viasat history, meg meg jo par csatin rendben van a keparany.
de pl. m2, eurosportok, dunak tobbszor problema van.
egyebkent nem csak nekem, sat.hu-s forumban szinten irjak hogy problema van ezzel.

Szia!

Igazából a szitu éppen fordított! Csak amit te problémának nevezel, az igazából a TV/TV kártya korlátozottsága.

1) Az van, hogy az igazi 16:9-es analóg TV adás az, amit a Spektrumon, Discovery-n, Viasat Explorer-en, AXN-en, és gyakran M2-n és Dunán látható. Ez amit függőlegesen elnyújtottnak látsz. Ez a rendes 16:9-es adás. A CRT TV-n ilyenkor 16:9-es módba kell kapcsolni, ami függőlegesen összenyomja, és így visszaáll az eredeti torzítatlan képarány.

2) A Viasat3, Viasat History, ATV, ezek nem igazi 16:9-es jelek! Ezek valójában 4:3-as jelek, amibe a 16:9-es jel PLUSZ alul-felül fekete csík van sugározva. Másnéven Letterbox adás. Ez sokkal rosszabb képminőséget és sávszélesség pazarlást eredményez, viszont előnye, hogy a régi TV-ken is torzítatlan képaránnyal jeleníthető meg.

Összefoglalva, igazából technikai fejlődés és minőség szempontjából minden csatornát az 1)-es módszer szerint kellene sugározni, viszont kompatibilitás és épp a hozzád hasonló panaszosok miatt sok csatorna még mindig a 2)-es módszer szerint ad.
A te TV-d ezek szerint nem támogatja a 16:9-es módot, ezért van a panaszod.

#5507 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 18. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 05. 18. 15:14

Szia!

Igazából a szitu éppen fordított! Csak amit te problémának nevezel, az igazából a TV/TV kártya korlátozottsága.

Összefoglalva, igazából technikai fejlődés és minőség szempontjából minden csatornát az 1)-es módszer szerint kellene sugározni, viszont kompatibilitás és épp a hozzád hasonló panaszosok miatt sok csatorna még mindig a 2)-es módszer szerint ad.
A te TV-d ezek szerint nem támogatja a 16:9-es módot, ezért van a panaszod.

ugye nem tevedek nagyot ha azt allitom te elmeletbol beszelsz? es nem hasznalod a digi analogot?
gyorsan kerestem egy csatornat ahol 16:00-kor musorvaltas volt. pl. echotv. a hazai turizmus nevu kulso keszitesu musor ment eppen (az atv-n lattam mar) 16:9-ben (alul felul fekete csik). majd vege lett es jottek a hirek es 4:3-ba kapcsolt.

ugyan ez m1-en is meg szokott tortenni,mde pl. m2-on nem.

#5508 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 18. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 05. 18. 16:08

ugye nem tevedek nagyot ha azt allitom te elmeletbol beszelsz? es nem hasznalod a digi analogot?
gyorsan kerestem egy csatornat ahol 16:00-kor musorvaltas volt. pl. echotv. a hazai turizmus nevu kulso keszitesu musor ment eppen (az atv-n lattam mar) 16:9-ben (alul felul fekete csik). majd vege lett es jottek a hirek es 4:3-ba kapcsolt.

ugyan ez m1-en is meg szokott tortenni,mde pl. m2-on nem.

Szia!

Nem elméletből beszélek, én is Digi analógot nézek. Nincs lapostv-m, csak egy CRT.

Én úgy tudom, hogy az általad leírt "4:3-ba kapcsolást" nem a szolgáltató (nem a Digi) végzi, hanem a műsorkészítő, azaz ebben az esetben az EchoTV. Magyarul, az Echo TV eleve úgy küldi a jelet a Digihez, hogy az egy 4:3-as jel, amiben néha 4:3-as képtartalmat adnak (hírek), néha 16:9-es tartalmat plusz a fekete csíkokat (hazai turizmus). Tehát a Digi ezzel nem csinál semmit. De javítsatok ki, ha tévedek.

A kapcsolójelet a műsorkészítőnek kellene küldenie, és opcionálisan a Diginek felhasználnia. De szerintem éppen az a gond, hogy az EchoTV eleve nem küld kapcsolójelet, hanem ő csak egy 4:3-s stream-et ad át a Digi számára.

SZERK: az eredeti kérdésre még továbbra sem válaszoltál. Tehát, a TV kártyád, illetve a TV-d támogatja a 16:9-es módot (anamorf jel függőleges összenyomása)?

Szerkesztette: batagy 2012. 05. 18. 15:36 -kor

#5509 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 18. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 05. 18. 16:31

SZERK: az eredeti kérdésre még továbbra sem válaszoltál. Tehát, a TV kártyád, illetve a TV-d támogatja a 16:9-es módot (anamorf jel függőleges összenyomása)?

fogalmam sincs elmeletileg mit tamogat a kartyam.
egyet tudok, 2 hete meg a upc analog rendszeret neztem ilyen problemak nelkul.

abban igazat adok neked hogy a kapcsolojelet a tvtarsasag adja, de hogy utana mi tortenik...
ha jol remlik a legtobb csatit a digi atkonvertalja (a kisebb savszel miatt) igy siman kinezem, hogy egyes csatornaknal eltunteti. mondom megegyszer upc-nel ilyen nem volt.

#5510 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 19. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Ariel - Dátum: 2012. 05. 18. 19:57

fogalmam sincs elmeletileg mit tamogat a kartyam.

Szerintem nézzél utána. Ha a TV kártyád 4:3 Letterbox-ban tud kiadni jelet, akkor valszeg te is át tudod állítani Letterbox formátumra.

egyet tudok, 2 hete meg a upc analog rendszeret neztem ilyen problemak nelkul.

Na ez mondjuk így tényleg érdekes.... ennek alapján valószínűsítem, hogy a UPC átakakítja a 16:9-es jelet 4:3 Letterbox-szá, ezért láttad a régi fajta TV-n a korrekt képarányt.

abban igazat adok neked hogy a kapcsolojelet a tvtarsasag adja, de hogy utana mi tortenik...
ha jol remlik a legtobb csatit a digi atkonvertalja (a kisebb savszel miatt) igy siman kinezem, hogy egyes csatornaknal eltunteti. mondom megegyszer upc-nel ilyen nem volt.

Nem hiszem hogy bármilyen kapcsolójelet a Digi eltüntetne, illetve, analóg sugárzásban nem jellemző, hogy a végfelhasználóhoz kapcsolójel érkezzen.

#5511 Felhasználó inaktív   avixaqo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 21:21

Ez normalis vagy csak en szivok vele? 80/25, kek = upload; also graph kek = avg, zold = max
Kép
Mar egy ideje ilyen a net de gondolom tobbre nem futja a havidijbol.

Szerkesztette: avixaqo 2012. 05. 21. 21:23 -kor

#5512 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: avixaqo - Dátum: 2012. 05. 21. 22:21

Ez normalis vagy csak en szivok vele? 80/25, kek = upload; also graph kek = avg, zold = max
http://i.imgur.com/2q711.png
Mar egy ideje ilyen a net de gondolom tobbre nem futja a havidijbol.

Router nélkül ilyen? Ha van routered, mit használsz? Mert nem mind képes a 25-30 megásnál gyorsabb net kezelésére.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5513 Felhasználó inaktív   avixaqo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 05. 21. 22:26

Router nélkül ilyen? Ha van routered, mit használsz? Mert nem mind képes a 25-30 megásnál gyorsabb net kezelésére.

Az MRTGt pont a router csinalta. Netgear WNDR3700v2 + DD-WRT.

#5514 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: avixaqo - Dátum: 2012. 05. 22. 08:17

Az MRTGt pont a router csinalta. Netgear WNDR3700v2 + DD-WRT.

A routered jó lenne. Próbáld anélkül, ha megy, akkor tedd vissza a gyári firmet. Ha nem, akkor jelezd a szolgáltatónak a problémát.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5515 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 15:16

Kábeltévén is lehet majd nézni a 3D-s olimpiát

A 3D-s sugárzás külön licencdíja az MTVA közlése szerint a teljes közvetítési jogdíjaknak csupán töredéke, és mivel a köztévé a térhatású csatorna műsorának továbbításáért pénz kér a kábelszolgáltatóktól, nullszaldósan tudja kihozni a kísérleti adás lebonyolítását - hangzott el a rendezvényen.

Tehát ezért nem lesz digikábelen :p

#5516 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Flashget - Dátum: 2012. 06. 12. 15:16

Kábeltévén is lehet majd nézni a 3D-s olimpiát

A 3D-s sugárzás külön licencdíja az MTVA közlése szerint a teljes közvetítési jogdíjaknak csupán töredéke, és mivel a köztévé a térhatású csatorna műsorának továbbításáért pénz kér a kábelszolgáltatóktól, nullszaldósan tudja kihozni a kísérleti adás lebonyolítását - hangzott el a rendezvényen.

Tehát ezért nem lesz digikábelen :p

Nekem még egy jó darabig nem fog hiányozni. Sajnos. És nem a szolgáltató hiányossága miatt.
És neked?

#5517 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 15. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Pille - Dátum: 2012. 06. 13. 19:27

Nekem még egy jó darabig nem fog hiányozni. Sajnos. És nem a szolgáltató hiányossága miatt.
És neked?

Én most is nézem 3D-ben a neten..kínai stream :D
Amúgy de mert van 3D-s TV-m. De sebaj mindigtv is bejön szóval tudom nézni...
Amúgy ez nem hiányosság..fapados cég.
Tudtad, hogy a Filmmúzeum új néven lesz júliustól, és hogy a cseh és szlovák digin már ment teszt jelleggel nálunk meg személyes viták miatt dobták ki anno a csatornák közül?

#5518 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:03

Biztosan már többen kérdezték, büdös bunkó vagyok, h nem gúglizom ki. :) Múlt héten kötöttek digit, és hát megy itthon egy torrent szerverem. Le van korlátozva, jelenleg úgy tűnik, havi 20-25G letöltésem lesz, és 150-200G uploadom. Mennyi az a határ, amikor jön az ejnyebejnye?
Az nevet utoljára, aki először üt.

#5519 Felhasználó inaktív   PoHoS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 19:24

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 25. 20:03

Biztosan már többen kérdezték, büdös bunkó vagyok, h nem gúglizom ki. :) Múlt héten kötöttek digit, és hát megy itthon egy torrent szerverem. Le van korlátozva, jelenleg úgy tűnik, havi 20-25G letöltésem lesz, és 150-200G uploadom. Mennyi az a határ, amikor jön az ejnyebejnye?

Tavaly decembere óta megvan a havi 1TB forgalom, egyszer sem szóltak, hogy ennek rossz vége lehet.
(torrent, p2p stream nézés, nagyobb méretű anyagok küldése ismerősöknek, + a maradék online jelenlétet követelő progik forgalmazása)

Szerkesztette: PoHoS 2012. 06. 25. 19:26 -kor

A jó kolléga nem csak ígér, hanem be is tart.
D3 Battle Tag: PoHoS#2375

#5520 Felhasználó inaktív   csifkin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 25. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 06. 25. 19:03

Szia. Napi 100-120 GB. forgalom már több mint 2 éve. Soha semmi korlát nem volt!

Téma megosztása:

• (287 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.